Header Ads

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΑ ΕΘΝΙΚΑ & ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ (Φ.1836)


        Όχι» απάντησε εκπρόσωπος της Downing Street στη θέση Τατάρ για λύση δύο κρατών




Πηγή: Newsbomb 4.4.2023


Την πάγια θέση της βρετανικής κυβέρνησης υπέρ λύσης του Κυπριακού εντός του διεθνώς συμφωνηθέντος πλαισίου επανέλαβε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, απαντώντας σε ερώτημα για την πρόταση του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ περί «λύσης δύο κρατών».

Κατά την ενημέρωση ξένων δημοσιογράφων το απόγευμα της Πέμπτης, η εκπρόσωπος ρωτήθηκε για την επίσκεψη που πραγματοποιεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης στο Λονδίνο με στόχο να προωθήσει τη θέση του, αλλά και το αίτημα για απευθείας πτήσεις μεταξύ Βρετανίας και κατεχόμενων.

Επιβεβαιώνοντας τη βρετανική θέση, η εκπρόσωπος εξέφρασε τη στήριξη του Λονδίνου στην προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών για εύρεση μιας λύσης στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, προσθέτοντας ότι ελπίζει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.


Ενόχλησε πολλά κέντρα εκτός Ελλάδος η σύλληψη των Πακιστανών τρομοκρατών και δυσφημούν επίτηδες την χώρα μας


Πηγή: 5Apostagma.gr

Ποιος και γιατί δυσφημεί την χώρα μας, παρουσιάζοντας μια φανταστική εικόνα αναφέροντας της λίγο πολύ ως “μπανανία’ των οργανωμένων ένοπλων συμμοριών και ως κέντρο διακίνησης οπλισμού από Αφρική, Μέση Ανατολή και Βαλκάνια;

Πρόκειται σαφώς για σκοτεινά κέντρα που επιθυμούν πιθανόν αποσταθεροποίηση του εσωτερικού μιας ευρωπαϊκής χώρας, που έχει την ατυχία στην προκειμένη περίπτωση να είναι σταυροδρόμι πολλών ηπείρων, στον δρόμο πολλών παράνομων μεταναστών αλλά και τρομοκρατών προς την Ευρώπη.

Το κατάπτυστο άρθρο παρουσιάζει την Ελλάδα ως “γιάφκα” πολλών ένοπλων οργανωμένων ομάδων ξένων και εγχώριων, μιλώντας για “μόνιμη αναταραχή” εντός χώρας, καθώς και ότι ο λαός είναι σε μόνιμη πορεία στους δρόμους.

Πολλά ξένα κέντρα θα ήθελαν να είναι η χώρα μας σε αυτό το επίπεδο, ( παρά τα προβλήματα που έχουμε και είναι διαπιστωμένα όπως και σε άλλες χώρες της ΕΕ), για να μπορούν να παίζουν τα δικά τους ύποπτα και κυρίως επικίνδυνα παιχνίδια.

Αφορμή έδωσε σε αυτά τα κέντρα πιθανότατα, η εξάρθρωση ιρανικής οργάνωσης με μέλη της Πακιστανούς, η οποία σε συνεργασία με άλλη χώρα πιθανότατα, ήθελε να βλάψει τις ελληνο-ισραηλινές σχέσεις, αλλά απέτυχε παταγωδώς.

Το ξένο δημοσίευμα αναφέρει μεταξύ άλλων:

“Η Ελλάδα είναι μια ενδιαφέρουσα χώρα για οποιονδήποτε στον τομέα της ασφάλειας. Η γεωγραφία της είναι ενδιαφέρουσα, καθώς αποτελείται από μερικά από τα πιο ακυβέρνητα νησιά, στην προκειμένη περίπτωση, βραχονησίδες σε ξεχωριστές νησιωτικές περιοχές. Τα νησιά της Ελλάδας την καθιστούν φυσικό στόχο για ένα τεράστιο δίκτυο λαθρεμπορίου και οργανωμένου εγκλήματος, ενώ στα βόρεια σύνορά της και στην ενδοχώρα υπάρχουν μετανάστες από χώρες των οποίων τα καθεστώτα κατέρρευσαν τη δεκαετία του 1990 και των οποίων οι στρατοί γνώρισαν μεγάλες παράνομες και παράνομες εκροές όπλων από οπλοστάσια, όπως στην περίπτωση της Αλβανίας.

Η Ελλάδα βρίσκεται επίσης μεταξύ της νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία γνώρισε τρομερές βίαιες συγκρούσεις τη δεκαετία του 1990, την Βόρεια Αφρική και το Λεβάντε, το μεγαλύτερο μέρος του οποίου είτε εξακολουθεί να βιώνει κάποια μορφή ένοπλης σύγκρουσης είτε αναρρώνει από επαναστάσεις ή/και βίαιες αναταραχές κάποιου είδους. Επιπλέον, η ίδια η Ελλάδα έχει πλούσια εσωτερική ιστορία ένοπλης πολιτικής βίας και ιδιαίτερα ανταρτικής δραστηριότητας, από μαρξιστές-λενινιστές αντάρτες πόλεων του τέλους του 20ού αιώνα ή από αναρχικούς.

Προσθέτοντας σε όλα αυτά, για το μεγαλύτερο μέρος του 21ου αιώνα, η Ελλάδα φαίνεται να είναι σε μια μόνιμη κατάσταση αναταραχής, ενώ ο ελληνικός λαός έχει μια αξιοσημείωτη ικανότητα να κινητοποιεί ο ένας τον άλλον στους δρόμους για μαζικές διαδηλώσεις, διαδηλώνοντας για διάφορες αιτίες. Μεταξύ της μειοψηφίας των Ελλήνων και των ξένων υπηκόων που είτε ανήκουν σε σοβαρά δίκτυα οργανωμένου εγκλήματος, υπάρχουν άτομα με ιδεολογικά κίνητρα, ενώ ανθεί το παράνομο εμπόριο όπλων στην περιοχή”.

Το άρθρο μάλιστα παρουσιάζει και τα όπλα που έχουν κατασχεθεί κατά καιρούς από την Ελληνική Αστυνομία, δίνοντας μια εικόνα αντίθετη από αυτή που υπάρχει στην πραγματικότητα",αναφέρει η ιστοσελίδα αυτή μεταξύ πολλών άλλων.

Είτε είναι απλά επιχορηγούμενη δυσφήμηση ( από γνωστό γειτονικό κράτος), είτε αφορά άλλα υποχθόνια σχέδια, οι αρχές της χώρας μας θα κάνουν το καθήκον τους, τηρώντας την ασφάλεια και την ηρεμία, την οποία πολλοί εξωτερικοί παράγοντας θέλουν να αποσταθεροποιήσουν, έχοντας πάντα τα δικά τους επιθετικά σχέδια.



ΟΗΕ: Συγκέντρωσε μόλις 268 εκατ. δολάρια για το σεισμό της Τουρκίας




CNN Newsroom 4.4.2023

Τα Ηνωμένα Έθνη έχουν λάβει κάτι περισσότερο από το ένα τέταρτο των κεφαλαίων που ζητούσαν, με άλλα λόγια 268 εκατομμύρια δολάρια, για τις επιχειρήσεις με σκοπό να προσφερθεί ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες του καταστροφικού σεισμού της 6ης Φεβρουαρίου στην Τουρκία. «Η πρώτη, αρχική φάση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης —περίπου οι τρεις πρώτες εβδομάδες—, κατά τη διάρκεια της οποίας διεξαγάγαμε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης και παραδώσαμε απαραίτητο υλικό για να σωθούν ζωές, έλαβε τέλος. Βρισκόμαστε τώρα στη σε αυτή που αποκαλούμε φάση της (αντιμετώπισης της) ανθρωπιστικής κρίσης», εξήγησε ο εκπρόσωπος του Γραφείου Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ, ο Γενς Λέρκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη..

Την 16η Φεβρουαρίου, τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση να προσφερθεί διεθνής χρηματοδότηση, να συγκεντρωθεί 1 δισεκατομμύριο δολάρια ώστε οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες του να μπορέσουν να προσφέρουν βοήθεια για περίοδο τριών μηνών στους 5 εκατ. και πλέον σεισμοπαθείς στην Τουρκία. Όμως ο ΟΗΕ δεν έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα παρά 268 εκατ. δολάρια, τόνισε ο κ. Λέρκε. Οι πέντε κυριότεροι δωρητές είναι οι ΗΠΑ, το Κουβέιτ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Κεντρικό Αποθεματικό Ταμείο Αντιμετώπισης Επειγουσών Καταστάσεων (CERF) και η Σαουδική Αραβία.

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεσμεύτηκε την 20ή Μαρτίου να διαθέσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση στην Τουρκία, στη φάση που θα ακολουθήσει τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις. Πάνω από 9 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν άμεσα από τον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία και 3 εκατομμύρια έμειναν άστεγοι, κατά τους υπολογισμούς του ΟΗΕ. Οι υπηρεσίες του διένειμαν κυρίως βοήθεια σε τρόφιμα σε σχεδόν 3 εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς και βασικά προϊόντα νοικοκυριού σε 4,1 εκατ. πληγέντες.

Τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν επίσης τον Φεβρουάριο έκκληση να συγκεντρωθούν σχεδόν 400 εκατομμύρια δολάρια για να προσφερθεί βοήθεια, επίσης για περίοδο τριών μηνών, στους σχεδόν 5 εκατ. ανθρώπους που επλήγησαν από τον σεισμό στην επικράτεια της Συρίας. Έλαβαν ως τώρα 364 εκατ. δολάρια, ή το 92% του ποσού, είπε ο κ. Λέρκε.

Οι πέντε κυριότεροι δωρητές είναι η Γερμανία, οι ΗΠΑ, το Κουβέιτ, η Σαουδική Αραβία και η Σουηδία.

Ο ΟΗΕ και εταίροι του προσέφεραν στέγη ή σκηνές σε σχεδόν 100.000 σεισμοπαθείς στη Συρία. Συνολικά, οι υπηρεσίες του έχουν φέρει σε πέρας 45 διασυνοριακές αποστολές από την Τουρκία, έχουν συναντήσει διασωθέντες, έχουν αποτιμήσει τις ανάγκες τους και έχουν συντονίσει την αντίδραση.


Ισραηλινός ΥΠΕΞ σε Δένδια: Είμαστε ευγνώμονες για την αποτροπή της τρομοκρατικής επίθεσης 




Πηγή: 5Apostagma.gr Newsroom 3.4.2023

Ο υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με τον Ισραηλινό ομόλογό του στο πλαίσιο της τριμερούς συνάντησης μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας και Ισραήλ. Για σταθερές και διαρκώς αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ Ισραήλ-Κύπρου και Ελλάδας έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Ελι Κοέν, χαρακτηρίζοντας παραγωγική την συνάντηση που είχε σήμερα στην Κύπρο με τους ομολόγους του από την Κύπρο και την Ελλάδα, Κ. Κόμπο και Ν. Δένδια αντίστοιχα.

Μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνάντησης μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας και Ισραήλ σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Λευκωσία, ο κος Κοέν σημείωσε ότι οι τρεις χώρες μοιράζονται τις αξίες της ελευθερίας, της ισότητας και της δημοκρατίας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της στρατηγικής συνεργασίας των τριών για το παρόν και το μέλλον, καθώς και αυτήν του σχήματος 3+1 με την συμμετοχή των ΗΠΑ.

''Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας με άλλες χώρες της περιοχής, γεγονός που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως ένας ακόμη παράγοντας για την προώθηση της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και των καλών σχέσεων μεταξύ κυρίαρχων κρατών'', επεσήμανε χαρακτηριστικά.

''Το Ισραήλ αισθάνεται ανακούφιση και ευγνωμοσύνη προς τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας που κατάφεραν να αποτρέψουν την τρομοκρατική επίθεση εναντίον εβραϊκών και ισραηλινών στόχων'', επεσήμανε χαρακτηρίζοντας την τρομοκρατία, κοινό εχθρό. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ιστορία της Κύπρου και της Ελλάδας, την οποία όπως είπε, οι Ισραηλινοί μπορούν να απολαύσουν μέσω κοινών τουριστικών προγραμμάτων.




ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ









Δεν υπάρχουν σχόλια