Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1835)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δήλωση Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου για την ανακοίνωση του Υφυπουργού κ.Χρίστου Δήμα για την  έγκριση χρηματοδότησης του δικτύου άδρευσης Λεχαίου


"Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε σήμερα την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου επέκτασης του δικτύου άρδευσης στο Λέχαιο, προϋπολογισμού 2,2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως αυτό είχε υποβληθεί από τον  δήμο Κορινθίων. Ευχαριστούμε θερμά για την στήριξή του τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστο Δήμα ο οποίος παρακολούθησε από την αρχή την διαδικασία έγκρισης και συμμετείχε καθοριστικά σε αυτήν.»

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ:

Επέκταση του δικτύου άρδευσης στο #Λέχαιο, με προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια €!

 Το έργο προβλέπει την κατασκευή αντλιοστασίου άρδευσης με 1+1 αντλίες, δίκτυο μεταφοράς νερού, δεξαμενή αποθήκευσης και δίκτυο διανομής νερού άρδευσης για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών 3.450 στρεμμάτων της Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου, με νερό από την ΕΕΛ Κορίνθου - Λουτρακίου.

Σκοπός του έργου είναι να επιτευχθεί εξοικονόμηση αρδευτικού νερού μέσω της επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού από την ΕΕΛ Κορίνθου - Λουτρακίου.

 Ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο για την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα έχουν σκοπό την εξασφάλιση και εξοικονόμηση νερού για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών, τη μέριμνα για την ποιότητα των αρδευτικών νερών και την προστασία του εδάφους. Στόχος των εγγειοβελτιωτικών έργων είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των καλλιεργειών και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής εκμετάλλευσης.

 Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα, όπως και τον Δήμο Κορινθίων και τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο για την ένταξη του έργου.

 

Κόρινθος : Εγκρίθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για το έργο προμήθειας ηλεκτρικών ποδηλάτων

 


Μετά την διατύπωση θετικής γνώμης για το τεύχος της διακήρυξης και την διαγωνιστική διαδικασία από την αρμόδια διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων (Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ταμείου Συνοχής), σήμερα Τρίτη 28/3/2023 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Κορινθίων ενέκρινε αντίστοιχα την εν λόγω διαγωνιστική διαδικασία του έργου «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Κορινθίων», προϋπολογισμού: 309.837,56 €  και χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα “Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)”.

Υπενθυμίζεται ότι στην χρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου συμπεριλαμβάνονται:

-       Η προμήθεια 38 ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης

-       Η δημιουργία δικτύου κοινόχρηστων θέσεων για την φόρτιση και την στάθμευσή τους σε 6 επιλεγμένα σημεία της πόλης, (με αντιβανδαλιστικό σύστημα και «έξυπνες» κλειδαριές ΙοΤ) ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια από δημότες, κατοίκους, επισκέπτες

-       Η δημιουργία και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου web-based λογισμικού διαχείρισης και ηλεκτρονικού συστήματος διαμέσου mοbile εφαρμογής που θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση των ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού

Ακολουθεί άμεσα η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας μέσω δημόσιου ηλεκτρονικού διαγωνισμού.

Η ανάδειξη του Αναδόχου αναμένεται έως τα τέλη Μαίου του 2023 και αμέσως μετά ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης και η έναρξη υλοποίησης του έργου.

Η προσπάθεια στον Δήμο Κορινθίων για καλύτερη, ασφαλέστερη, ποιοτικότερη μετακίνηση με την υλοποίηση δράσεων της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με περιβαλλοντικό και οικολογικό πρόσημο, συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς.

 

Β.Νανόπουλος: Νέα εποχή στον φωτισμό Κοινοχρήστων χώρων στο δήμο Κορινθίων

 

  Ξεκίνησε η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού με σύστημα led

Τα νέα φωτιστικά υψηλής ενεργειακής απόδοσης τύπου  LED, τα οποία αντικαθιστούν μετά από δεκαετίες τα παλιάς τεχνολογίας και ενεργοβόρα φωτιστικά, παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος από το σημείο των εργασιών τοποθέτησης, την συμβολή των οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Πατρών.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού του Καλλικρατικού δήμου Κορινθίων  -που προβλέπει την τοποθέτηση περίπου 22.000 νέων φωτιστικών- το οποίο όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αποτελεί το μεγαλύτερο ενεργειακά έργο που υλοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες στα όρια του δήμου Κορινθίων! Είναι το εμβληματικότερο έργο της δημοτικής αρχής που υλοποιείται μέχρι σήμερα.

«Επενδύουμε στο φως και στη νέα τεχνολογία! Υλοποιούμε το μεγαλύτερο ενεργειακό έργο που έχει εκτελεστεί ποτέ στο δήμο Κορινθίων. Προσφέρουμε στους δημότες, νέο, σύγχρονο φωτισμό τεχνολογίας led. Απαλείφουμε το σκοτάδι και την ανασφάλεια που δημιουργεί σε κάθε σημείο του δήμους μας. Ήταν δέσμευση μας και την υλοποιούμε στον απόλυτο βαθμό, με γνώμονα πάντα το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των πολιτών» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σημειώνοντας πως η δημοτική του αρχή είχε την πρόνοια να σχεδιάσει πολύ νωρίς το έργο αυτό και να το υλοποιεί εξοικονομώντας όχι μόνο ενέργεια αλλά και χρήματα σε μια εποχή που εντείνονται τόσο η ενεργειακή όσο  και η  οικονομική κρίση.

Τα νέα φωτιστικά  παρέχουν ποιοτικότερο φωτισμό -σχεδόν δύο φορές περισσότερο φως σε σχέση με παλιά-, οδηγώντας παράλληλα σε  εξοικονόμηση του κόστους ενέργειας της τάξης του 70%. Είναι ελαφρύτερα και διαθέτουν ειδικό τσιπάκι, μέσω του οποίου λειτουργούν όλοι οι αυτοματισμοί. Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι όταν καίγεται μια λάμπα, οι πολίτες δεν θα χρειάζεται πλέον να καλούν στις υπηρεσίες του Δήμου προκειμένου να καταγραφεί το πρόβλημα, διότι τα τεχνικά συνεργεία θα ενημερώνονται αυτομάτως από το ψηφιακό σύστημα.

Μάλιστα, ο νέος, σύγχρονος δημοτικός φωτισμός βάζει φρένο και στις χρονοβόρες διαδικασίες   που για δεκαετίες έκαναν δυσκολότερη την καθημερινή δουλειά των υπηρεσιών, επιτρέποντας μεγαλύτερη αυτονομία στο Δήμο. Βάσει χρονοδιαγράμματος το έργο ολοκληρώνεται σε 6 μήνες.

 «Το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δήμου έχει την σφραγίδα της δημοτικής μας αρχής! Δεσμεύτηκα γι’ αυτό το έργο προεκλογικά και η δέσμευσή μου υλοποιείται! Σε 6 μήνες από σήμερα ο δήμος Κορινθίων θα έχει σύγχρονο φωτισμό led, οικονομικότερο φωτισμό αφού με βάση τα στοιχεία το κόστος του ρεύματος από πέρυσι στο δήμο Κορινθίων έχει διπλασιαστεί, περιβαλλοντικά ορθό φωτισμό αφού η εξοικονόμηση ενέργειας θα φτάσει το 70%.Ήταν μία απόφαση σοφή! Μια απόφαση που ωφελεί τους πολίτες και το περιβάλλον.»

 







 

 

Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων

 

Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης: «Το νερό Λουτρακίου ανήκει στον Δήμο του και τους δημότες του»


 

 

Δυναμικά το παρόν έδωσαν ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρωρων κ. Δημήτρης Πρωτονοτάριος στην Περιφερειακή Σύσκεψη Εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. Νοτίου Ελλάδας και Νησιών, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 24 Μαρτίου 2023, στην «πόλη των νερών», το Λουτράκι και το υπερσύγχρονο Loutraki Thermal Spa.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως το νερό δεν είναι εμπορικό αγαθό, ύψωσε το βαρύ κατηγορώ του απέναντι στο Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης, τάχθηκε στο πλευρό των εργαζομένων και κάλεσε σύσσωμη την τοπική κοινωνία να υψώσει τη φωνή και το ανάστημά της.

«Ειδικά για όλους εμάς, τους πολίτες του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, τους Λουτρακιώτες και τις Λουτρακιώτισσες, το νερό είναι η ιστορία μας, ο τόπος μας, η πηγή ζωής μας.

Ως Δήμαρχος αυτού του τόπου, είμαι ο πρώτος που μπαίνω μπροστά σε αυτόν τον αγώνα και καλώ όλους τους δημότες μας, να σηκώσουν τη φωνή τους και να σταθούν δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων της ΔΕΥΑ. Γιατί ο αγώνας αυτός, δεν είναι μόνο αγώνας των εργαζομένων, είναι αγώνας ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, είναι αγώνας που δίνει ολόκληρη η χώρα μας.

Το νερό Λουτρακίου ανήκει στον Δήμο μας. Το νερό Λουτρακίου ανήκει στους δημότες του. Το νερό Λουτρακίου είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Για εμάς, τα παιδιά μας, για το μέλλον αυτού του τόπου. Είναι χρέος όλων μας!»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α. Λουτρακίου – Αγ. Θεοδώρων κ. Δημήτρης Πρωτονοτάριος, ο οποίος μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Συμπράττουμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις Δ.Ε.Υ.Α. και ως Διοίκηση δεσμευόμαστε πως θα είμαστε συνεχώς δίπλα τους, σε κάθε μορφή αγώνα και διεκδίκησης, τόσο για την προστασία των εργασιακών τους θέσεων και δικαιωμάτων όσο και για την προστασία της δημόσιας και τοπικής διαχείρισης του νερού.

Το νερό -ειδικά για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων- αποτελεί πολύτιμο φυσικό πόρο, υψηλής και αναγνωρισμένης αξίας, και είναι χρέος όλων μας να το διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού. Το οφείλουμε σε κάθε δημότη. Το οφείλουμε  στις επόμενες γενιές».

Γραφείο Τύπου

 







Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Παρουσίαση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

 

 

 Την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο η παρουσίαση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, από τον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Νίκο Ταγαρά, τον Γενικό Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Ευθύμιο Μπακογιάννη και τον Πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος κ.Γεώργιο Στασινό.

Οι εισηγητές παρουσίασαν τη σημασία και την αναγκαιότητα του Χωροταξικού Σχεδιασμού και την αξία του ΤΠΣ ως εργαλείου ανάπτυξης για ένα σύγχρονο Δήμο. Επισήμαναν ότι το ΤΠΣ αποτελεί μια συνολική αντιμετώπιση οργάνωσης και λειτουργίας του χώρου σε ολόκληρο τον Δήμο. Επίσης ανέλυσαν τις επιμέρους δράσεις που απαιτούνται κατά την υλοποίηση του Σχεδίου.

Το ΤΠΣ έρχεται σαν συνέχεια και βελτίωση των ΓΠΣ Ξυλοκάστρου και ΣΧΟΟΑΠ Ευρωστίνης, τα οποία μετά από πολλά χρόνια στασιμότητας, ολοκληρώνονται τον Ιούνιο του 2023.

Η χρηματοδότηση του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου γίνεται με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και η υλοποίηση του θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ.Βλάσης Τσιώτος, ο οποίος τόνισε την καθοριστική συμβολή του Υφυπουργού κ.Νίκου Ταγαρά στην χρηματοδότηση του ΤΠΣ, καθώς και την συνεχή στήριξή του στα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας σε όλη τη διάρκεια της τρέχουσας δημοτικής θητείας.

 

Έγκριση Χρηματοδότησης για την Αποκατάσταση - Αξιοποίηση του Ειρηνοδικείου Δερβενιού


Με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη χρηματοδότηση ενός ακόμη σημαντικού έργου για τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, το οποίο αφορά στην αποκατάσταση του κτηρίου Ειρηνοδικείου Δερβενίου και την μετασκευή του σε χώρο, ο οποίος θα εξυπηρετεί εκπαιδευτικούς, πολιτιστικούς και κοινωφελείς σκοπούς.

Το έργο χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 545.476 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, με σκοπό την αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση ενός κτηρίου το οποίο αποτελεί χαρακτηριστικό τοπόσημο της περιοχής. Το κτήριο του Ειρηνοδικείου συνδυάζει νεοκλασικά στοιχεία με στοιχεία τοπικής αρχιτεκτονικής και είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορική ταυτότητα του τόπου.

Η ολοκλήρωση του έργου θα αποδώσει στην περιοχή ένα ασφαλές, σύγχρονο, λειτουργικό και ενεργειακά φιλικό κτήριο. Σκοπός μας είναι να αποτελέσει σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον Δήμο μας και να τονώσει την επισκεψιμότητα του Δερβενίου.

Η διεκδίκηση της αναγκαίας αυτής για τον Δήμο μας χρηματοδότησης, είχε την αμέριστη στήριξη του Υφυπουργού Έρευνας και Τεχνολογίας κ.Χρίστου Δήμα, το ενδιαφέρον του οποίου για τα δίκαια αιτήματα του Δήμου μας οδηγεί σε μια εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος της περιοχής μας.

 

Δήμος Σικυωνίων

Χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για την στήριξη της κοινωνίας και των ευπαθών ομάδων

 


Εντάχθηκε η δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στο Κιάτο

Μια νέα δομή, για την κάλυψη των πολιτικών κοινωνικής ένταξης στα όρια του, πέτυχε ο δήμος Σικυωνίων με την εξασφάλιση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ για την δημιουργία Κέντρου Κοινότητας στο Κιάτο.

Το Κέντρο Κοινότητας, που θα εποπτεύεται από την κοινωνική υπηρεσία του δήμου, θα δρα ενημερωτικά προς όλους τους πολίτες του δήμου – με έμφαση στις ευπαθείς ομάδες – φροντίζοντας αφενός για την διάχυση των πληροφοριών αναφορικά με υπηρεσίες και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα αφετέρου για την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής ένταξης.

Η λειτουργία του θα υποστηριχθεί από κοινωνικούς επιστήμονες (Κοινωνικό Λειτουργό και Ψυχολόγο), που θα προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ και θα συμπληρώνει τις ήδη σημαντικές παροχές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου Σικυωνίων, διευρύνοντας το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με στόχο την διάγνωση των αναγκών, την κοινωνική υποστήριξη, την ενδυνάμωση και ένταξη των ωφελούμενων.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος υποδέχθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την ένταξη και χρηματοδότηση για την δημιουργία του Κέντρου Κοινότητας στο Κιάτο, καθώς όπως σημείωσε σε σύντομες δηλώσεις του: «Πρωταρχικό μέλημα του δήμου μας είναι η εξυπηρέτηση και παροχή υπηρεσιών στους δημότες, χωρίς διακρίσεις υποστηρίζοντας όλες τις κοινωνικές ομάδες. Το Κέντρο Κοινότητας εκτός από συμβουλευτικός και υποστηρικτικός φορέας θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, παρέχοντας πιο ολοκληρωμένες και πλήρεις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και παροχής για όλους ανεξαιρέτως τους δημότες και κυρίως τις ευπαθείς ομάδες. Θα είναι το πρώτο σημείο επαφής του δημότη με την κοινωνική υπηρεσία του δήμου μας, όπου ο καθένας θα μπορεί να ενημερωθεί για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, καθώς και τις υπηρεσίες και τα προγράμματα που μπορούν να του παρέχουν κοινωνική φροντίδα. Στηρίζοντας τον άνθρωπο – τον κάθε άνθρωπο – εκπληρώνουμε το στόχο μας ως δήμος, δηλαδή να δυναμώνουμε και να ενισχύουμε την συνοχή της κοινωνίας».

 

ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ ΒΟΧΑΣ

Ολοκλήρωση σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π) Δήμου Βέλου Βόχας

 

Ο Δήμος Βέλου Βόχας ανακοινώνει την ολοκλήρωση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) στο πλαίσιο του Ν. 4819/2021, με βάση τις προδιαγραφές, όρους και τεχνικές οδηγίες για την εκπόνηση «Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)» που καθορίστηκαν με την ΥΠΕΝ/ΔΜΕΑΑΠ/110088/887/ 19.11.2021 Απόφαση Υφυπουργού Π.ΕΝ. (ΦΕΚ Β΄ 5553).

Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας Δήμου Βέλου Βόχας χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου με το ποσό των 37.200,00 € από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και συγκεκριμένα από τον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 2 «ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ 2022» ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ (Σ.Α.Π.)»

Στόχος του Σ.Α.Π. είναι να προσδιορίσει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται σε επίπεδο Δήμου ένα δίκτυο προσβάσιμων μετακινήσεων στην αρχή της «προσβάσιμης αλυσίδας» προς βασικές κοινόχρηστες και κοινωφελείς χρήσεις.

Σημειώνεται πως περιοχή παρέμβασης αποτελεί ολόκληρη η περιοχή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Βέλου Βόχας.

Με αφορμή τα παραπάνω ο Δήμαρχος Βέλου Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος έκανε την εξής δήλωση:

«Σε μία περίοδο που η βιωσιμότητα των υποδομών και ο σωστός σχεδιασμός τους είναι κομβικά ζητήματα για τους Δήμους , ο Δήμος Βέλου Βόχας υλοποίησε το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) προκειμένου να θέσει σε γερές βάσεις τον σχεδιασμό ασφαλών και προσβάσιμων διαδρομών με κύριο γνώμονα την ασφάλεια των πεζών και κυρίως τον ατόμων με ειδικές ανάγκες».

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια