Header Ads

ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (Φ. 1834)

 



Ν.Δ.  Γεραπετρίτης: Κατέθεσε έγγραφα για το σύστημα τηλεδιοίκησης στη Λάρισα


Σύνταξη ΙΝ  20 Μαρτίου 2023,

 Ποτέ δεν μίλησα για ένα καθολικό κέντρο τηλεδιοίκησης. Σήμερα όμως που μιλάμε υφίσταται το κέντρο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα και κάνει την αυτόματη χάραξη», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Συναντήσεις με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ώστε να εξασφαλιστεί πρόσθετη χρηματοδότηση για τα συστήματα ασφαλείας του ΟΣΕ θα έχει στις Βρυξέλλες ο υπουργός Επικρατείας με αρμοδιότητες του υπουργείου Μεταφορών Γιώργος Γεραπετρίτης όπως ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Όπως είπε ο υπουργός, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να επανεκκίνησει ο σιδηρόδρομος.

Κατά την τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην πορεία  υλοποίησης της σύμβασης 717 για το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης καθώς και για το αν ο σταθμός Λάρισας διαθέτει σύστημα τηλεδιοίκησης.

«Το 2016 χρονιά κατά την οποία έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση της σύμβασης παραδόθηκαν μόνο οι 17 από τους 52 σταθμούς και από τους 17 σταθμούς αποδείχθηκε ότι οι μισοί είχαν κενά με αποτέλεσμα να απαιτηθεί η κατασκευή τους εξ αρχής επι δικών μας ημερών» ανέφερε ο Υπουργός για να επισημάνει προς την αξιωματική αντιπολίτευση πως τα ποσοστά υλοποίησης ενός δημόσιου έργου επιβεβαιώνονται από τα πρωτόκολλα παράδοσης παραλαβής και όχι από τις απορροφήσεις κονδυλίων.

Αναφορικά με το τι σύστημα λειτουργεί στην Λάρισα είπε πως δίπλα από την αίθουσα συνολικής τηλεδιοίκησης βρίσκεται το κέντρο τοπικής τηλεδιοίκησης που λειτουργεί πλήρως.

«Από το καταγραφικό προκύπτει ότι έως τις 22:12 όλα τα δρομολόγια έγιναν με αυτόματη χάραξη. Το επίμαχο δρομολόγιο που οδήγησε στο τραγικό δυστύχημα έγινε δυστυχώς με χειροκίνητη χάραξη. Και περίπου 2 ώρες μετά το δυστύχημα έγινε δοκιμαστική λειτουργία και διαπιστώθηκε ότι το σύστημα αυτόματης χάραξης λειτουργούσε απόλυτα» ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης.

Παρουσιάζει δε τα επιχειρήματά του με δύο έγγραφα λέγοντας: Αυτά είναι τα επίσημα έγγραφα από το σύστημα καταγραφής  συμβάντων    

 


  Σημείωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθούν οι διατάξεις που μετατρέπουν το αδίκημα της κλοπής και κλεπταποδοχής σιδηροδρομικού υλικού από πλημμέλημα σε κακούργημα υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι ποινές για το συγκεκριμένο αδίκημα υποβαθμίστηκαν με τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες το 2019 επι ΣΥΡΙΖΑ.

Βίτσας: «Δεν έπρεπε να το συνεχίσει ο Παύλος»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην κόντρα Πολάκη - δημοσιογράφων, αλλά και στα ποσοστά του κόμματος στις δημοσκοπήσεις. Αποστάσεις από τα πεπραγμένα του Παύλου Πολάκη κράτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, ζητώντας του να φανεί… χρήσιμος για το κόμμα του.

Όπως σημείωσε ο κ. Βίτσας -μιλώντας στους δημοσιογράφους Σωτήρη Ξενάκη και Βασίλη Σκουρή στα Παραπολιτικά 90,1- «ο Παύλος είναι ένας χρήσιμο άνθρωπος, γιατί είναι παθιασμένος με το κοινωνικό συμφέρον. Όταν έχεις 57 νεκρούς και ανοιχτό το θέμα, το ζήτημα δεν είναι το πώς επέστρεψε ο Παύλος Πολάκης στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ».

Η κόντρα Πολάκη – δημοσιογράφων

«Ήταν τεράστιο λάθος η χρήση των φωτογραφιών των δημοσιογράφων» υπογράμμισε ο κ. Βίτσας για την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη μέσα από την οποία στοχοποιούσε και απειλούσε δημοσιογράφους. «Έχει σημασία να κατανοήσει ότι μπορεί να είναι πολύ χρήσιμος» συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, υποστηρίζοντας ότι «ο Παύλος δεν έπρεπε να συνεχίσει στην αντιπαράθεση με τον κ. Χατζηνικολάου».. Παράλληλα, ο Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεν μείωση των ποσοστών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όχι και ταυτόχρονα άνοδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Μας προβληματίζει η απόσταση που κρατά ένα κομμάτι του κόσμου από τα πολιτικά πράγματα, καθώς απογοητεύεται από τον τρόπο που λειτουργούν οι πολιτικές δυνάμεις και ιεραρχούν τα βασικά προβλήματα» ανέφερε.

Σχετικά με τις εκλογές και τι πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσελκύσει τους ψηφοφόρους, ανέφερε πως «υπάρχει ένα ζήτημα που πρέπει να επιμείνουμε και αυτό είναι το θέμα των προγραμματικών θέσεων».

«Ποια είναι η θέση μας για το τραπεζικό σύστημα. Πρέπει να μπει μια τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο; Πρέπει να υπάρξει καθολικό πρόγραμμα βελτίωσης του σιδηροδρόμου; Πώς θα έχουμε ένα σύγχρονο κράτος;» αναρωτήθηκε ο ίδιος.

Τέλος, σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ο Δημήτρης Βίτσας υποστήριξε ότι οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα απευθύνονται «προς το ΠΑΣΟΚ, το Μέρα25 και τη ΛΑΕ».


Ο Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για τις πολιτικές ευθύνες στην τραγωδία των Τεμπών, αλλά και για τις εκλογές και τις συνεργασίες.

Για «συμψηφισμό» και «μετάθεση ευθυνών» στην τραγωδία των Τεμπών έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρθηκε και στις επερχόμενες εκλογές, απαντώντας στα ερωτήματα περί πιθανών συνεργασιών του κόμματός του και τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «δυστυχώς ή ευτυχώς, είμαστε πολύφερνη νύφη».

Για το δυστύχημα στα Τέμπη και την σχετική συζήτηση στη Βουλή την Δευτέρα, σημείωσε πως «έρχονται υπουργοί και ο καθένας προσπαθεί να δικαιολογήσει τη δική του περίοδο και, τελικά, φύγαμε χθες από την Επιτροπή χωρίς καμία ενημέρωση επί της ουσίας για τις πραγματικές αιτίες του δυστυχήματος».

Και προσέθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ. «αν θέλει να σταθεί σοβαρά απέναντι στα γεγονότα, πρέπει να καταγγείλει αυτό τον συμψηφισμό που επιχειρείται και τη μετάθεση ευθυνών γιατί φανερώνει ενόχους».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης εξήγησε πως «υπήρχε μια μικρή σύμβαση, που σε δύο χρόνια έπρεπε να είχε υλοποιηθεί».

Και τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν δεν του έκανε, μπορούσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να την αλλάξει – δεν την άλλαξε, έκανε παρατάσεις. Ήρθε η ΝΔ, συνέχισε τις παρατάσεις και στο τέλος βρεθήκαμε μπροστά στο δυστύχημα».

 

 

Νομοσχέδιο για το νερό  «Έχουν και τα fake news τα όρια τους» απαντά ο Σκέρτσος- Ονομαστική ψηφοφορία ζητούν ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση Σκέρτσου για το νερό- Κάνει λόγο για fake news της αντιπολίτευσης και τονίζει πως «το νερό δεν είναι εμπορεύσιμο προϊόν». Μετά την συζήτηση στη Βουλή και τις διαβεβαιώσεις Σκρέκα και μετά τις κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα, σήμερα αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας, επί άρθρων του επίμαχου νομοσχεδίου για το νερό κατέθεσαν ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

Τα αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας αφορούν σε συγκεκριμένα άρθρα του νομοσχεδίου για τις υπηρεσίες ύδατος. Η ονομαστική ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί στις 7μμ.  Συγκεκριμένα τα αιτήματα για την ονομαστική ψηφοφορία κατέθεσαν εκ μέρους του ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος και οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μ. Κατρίνης και Ευ. Λιακούλη, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου, για τη «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων».





Στη μέση υπήρχαν ράγες και ένα τρένο εκτροχιασμένο

Εικόνα εκχυδαΪσμού της πολιτικής

Με μήνυμα για την τραγωδία των Τεμπών στην μπλούζα της εμφανίστηκε στη Βουλή η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Μαρία Απατζίδη κατά τη διάρκεια της σημερινής συζήτησης.

Συγκεκριμένα, φορώντας μια μαύρη μπλούζα που έγραφε «57 νεκροί, 156 Υποκριτές», ενώ στη μέση υπήρχαν ράγες και ένα τρένο εκτροχιασμένο, ανέβηκε στο βήμα της Βουλής.

Μάλιστα, πριν ανέβει στο βήμα της βουλής η Μαρία Απατζίδη είχε κλειστό το κόκκινο σακάκι της και στη συνέχεια το άνοιξε για να φανεί το μήνυμα στην μπλούζα της.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης έλαβε τον λόγο αμέσως μετά την ομιλία της κυρίας Απατζίδη και σχολίασε: «Η συνάδελφος εμφανίστηκε στο Βήμα της Ολομέλειας με μπλούζα που γράφει 57 νεκροί, 156 υποκριτές. Εγώ σεβόμενος τον Κανονισμό της Βουλής που δεν επιτρέπει στους προεδρεύοντες να σχολιάζουν ομιλίες βουλευτών, δεν θα το σχολιάσω. Δεσμεύομαι όμως ότι με την πρώτη ευκαιρία η συνάδελφος θα πάρει δημοσίως μια πολύ σκληρή απάντηση από εμένα».

Δεν έχουν στο Θεό τους οι αθεόφοβοι που εκμεταλλεύονται ψηφοθηρικά την τραγωδία. Θλιβερή  η εικόνα της βουλευτή

 


ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Η σημερινή επιτροπή μεταλλάσσεται σε επιτροπή αδιαφάνειας και συγκάλυψης των εγκλημάτων στα Τέμπη.

Όλα τα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μαζί και το ΠΑΣΟΚ επιχειρούν μια συγκάλυψη μέσω της διάχυσης των ευθυνών.

Κανείς δεν φταίει για τίποτα.  Για εμάς φταίνε όλοι. Έπρεπε να κληθούν όλοι οι υπουργοί, υφυπουργοί από το 2012, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, η εταιρεία που είναι στο απυρόβλητο, μαζί με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Εμείς θα οδηγήσουμε στην δικαιοσύνη ακόμη και με τα βραχιολάκια του υπεύθυνους του εγκλήματος των Τεμπών.

Ελληνική Λύση

Κώστας Χήτας: ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΥΝΗ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ "ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ" ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ “ΨΕΥΔΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ” ΓΛΩΣΣΑΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΓΙΑ "ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ...

Ελληνική Λύση Κυριάκος Βελόπουλος

Νεολαία Ελληνικής Λύσης

Δεν υπάρχουν σχόλια