Header Ads

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ (Φ. 1834)


ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συνεχίζουμε δυναμικά, συνεχίζουμε ψηφιακά!


O Δήμος Κορινθίων υλοποιώντας σταδιακά αλλά με ολοκληρωμένο πλάνο τον ψηφιακό του μετασχηματισμό, με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή ψηφιακών λύσεων που στοχεύουν σε πιο αποδοτικές, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων και στα πλαίσια της Πρόσκλησης με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός των ΟΤΑ» του Προγράμματος Ψηφιακός Μετασχηματισμός 2021-2027 του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, υπέβαλε σήμερα ολοκληρωμένο φάκελο πρότασης και απολύτως κοστολογημένο χρηματοδοτικό αίτημα με τίτλο:

«Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Κορινθίων» προϋπολογισμού 1.619.114,64 ευρώ.

Η πρόταση συμπεριλαμβάνει τα υποέργα:

Υποέργο 1: «ΔΡΑΣΕΙΣ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ», προϋπολογισμού 1.552.030,64 ευρώ.

Υποέργο 2: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ “Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Κορινθίων”», προϋπολογισμού 37.200,00 ευρώ (Η δαπάνη είναι επιλέξιμη από το Πρόγραμμα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο).

Υποέργο 3: «ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ “Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Κορινθίων”», προϋπολογισμού 29.884,00 ευρώ.

Αναλυτικότερα, οι επιμέρους δράσεις που περιλαμβάνει η πρόταση και θα υλοποιηθούν μετά την έγκρισή της, είναι οι παρακάτω:

-       «Έξυπνο» Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης

-       «Έξυπνες» στάσεις Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

-       «Έξυπνες» διαβάσεις πεζών και φιλικές προς ΑμεΑ

-   Συστήματα ενημέρωσης για την κυκλοφορία των οχημάτων

-   «Έξυπνος» Οδηγός Πόλης / Δήμου με καταγραφή τοπικών επιχειρήσεων και ανάδειξη προσφορών

-   «Έξυπνα» συστήματα ενεργειακής διαχείρισης δημοτικών και σχολικών κτιρίων (αφορά 22 δημοτικά κτίρια)

-       Ψηφιακή Πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων (αφορά κοινωνικές δράσεις πάσης φύσεως, ΤΕΒΑ, Κοινωνικά Επιδόματα, Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικό Παντοπωλείο, κτλ.)

-    Σύστημα διαχείρισης αστικού πρασίνου και κοινοχρήστων χώρων

-          Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας του Δήμου από κυβερνοεπιθέσεις και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας

-         Υλοποίηση δημόσιων δεικτών μέτρησης απόδοσης σύμφωνα με το ISO 37122 (προσαρμοσμένο στις ελληνικές συνθήκες)

 

Η πρόταση αναμένεται να αξιολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς ο Δήμος Κορινθίων με συντονισμένη προσπάθεια και μετά την τροποποίηση της Πρόσκλησης του προγράμματος στο τέλος Ιανουαρίου του 2023, υπέβαλε από τους πρώτους μεταξύ των 332 δικαιούχων δήμων σε όλη την Ελλάδα, τον πλήρη φάκελό του.

Συνεχίζουμε δυναμικά, συνεχίζουμε ψηφιακά!

 

 Βράβευσε τα παιδιά που διακρίθηκαν στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα Σκάκι, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος


Με την συνδιοργάνωση του δήμου Κορινθίων, της ΕΣΣΠΕΠ και της Σκακιστικής Ακαδημίας Κορίνθου «Αργοναύτης» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαρτίου 2023, με ρεκόρ μάλιστα συμμετοχών, στην Κόρινθο το μαθητικό  περιφερειακό πρωτάθλημα  ΣΚΑΚΙ. «Η ανάπτυξη στρατηγικής σκέψης είναι συστατικό επιτυχίας και χαίρομαι πολύ που βλέπω όλα αυτά τα παιδιά όχι μόνο να συμμετέχουν αλλά και να διαπρέπουν» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος βραβεύοντας τους  διακριθέντες και απευθύνοντας συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες.  Συμμετείχαν συνολικά από 25 πόλεις και 80 σχολεία, 316 παιδιά, 11 από την Κόρινθο και την Σκακιστική Ακαδημία Κορίνθου «Αργοναύτης» σημειώνοντας εξαιρετική εμφάνιση και σημαντικές επιτυχίες.

Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν:

Στην Α' Δημοτικού η Ρουμάνη Δάφνη που κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στα κορίτσια, στην Β' Δημοτικού ο Σουμπάσης Πολυχρόνης και ο Μπέκας Παναγιώτης, στη Γ' Δημοτικού ο Πουλής Παναγιώτης, στη ΣΤ' Δημοτικού ο Λαύκας Μίμης και η Σουμπάση Ανέζα που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα κορίτσια, στην Α' Γυμνασίου ο Τόκας Παναγιώτης,στη Β' Γυμνασίου ο Λαύκας Ιωάννης, στη Γ' Γυμνασίου η Γιαννακοπούλου Ντέμη που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στα κορίτσια και χάλκινο στη γενική κατάταξη και στα Λύκειο ο Ευαγγελόπουλος Νικόλας και ο Τόκας Παναγιώτης.

Στους νικητές  απονεμήθηκαν οι ραψωδίες της Οδύσσειας ως εξής:

Στους Πρώτους:

Ραψωδία δ', Μενέλαος-Λακεδαίμων.

Στους Δεύτερους:

Ραψωδία ζ', Ναυσικά.

Στους Τρίτους:

Ραψωδία γ', Πύλος-Νέστωρ

1ο κορίτσι:

Ραψωδία η', Αλκίνοος-Αρρήτη.

ΟΜΑΔΙΚΟ:

1η ομάδα γυμνασίου-λυκείου:

Ραψωδία λ', Κάτω Κόσμος.

1η ομάδα δημοτικού:

Ραψωδία μ', Σειρήνες-Σκύλλα-Νησί του Ήλιου-Χάρυβδη.

Τους διακριθέντες βράβευσε, απευθύνοντας συγχαρητήρια για την συμμετοχή και διάκριση τους και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς.

 

ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΞΕΙΣ! «Ένας ακόμα Γόρδιος δεσμός» λύθηκε!

Σχέδιο πόλης στα ΒΟΣΕΙΚΑ – Φυλακές Κορίνθου για 1η φορά!

 

 Με απόλυτη συνέπεια στις δεσμεύσεις της προς τους δημότες της Κορίνθου συνεχίζει να πορεύεται η δημοτική αρχή της Κορίνθου. Ένα ακόμα χρόνιο, άλυτο ζήτημα, επιζήμιο για τους δημότες λύνεται με την συνεργασία και την  καθοριστική υποστήριξη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά.

Η περιοχή Βοσείκα – φυλακές Κορίνθου αποκτά για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ σχέδιο πόλης! Το ΦΕΚ  (Δ 188/15-03-2023)  προβλέπει την επέκταση του ρυμοτομικού Σχεδίου της Κορίνθου στην Πολεοδομική Ενότητα 7 «Βοσέικα – Φυλακές ΚΕΝΚ» και υπεγράφη από τον Κορίνθιο Υφυπουργό θεσμοθετώντας τη χρήση κατοικίας στην περιοχή καθορίζοντας επιπλέον οικοδομήσιμους χώρους, κοινωφελείς χώρους, χώρους για νηπιαγωγείο, πρόνοια, πολιτισμό, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις, κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμους.

«Η ένταξη του ιστορικού οικισμού Βοσέικα, καθώς και της περιοχής των Φυλακών της Κορίνθου στο σχέδιο της πόλης είναι αποτέλεσμα πολυετούς προσπάθειας του Δήμου Κορινθίων με την υποστήριξη του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκου Ταγαρά και γι’ αυτό έχει τις θερμές ευχαριστίες μας. Μάλιστα, το γεγονός ότι το Προεδρικό Διάταγμα φέρει τη δική του υπογραφή κρύβει έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. Ο Δήμος Κορινθίων κάνει ακόμη ένα σημαντικό βήμα για να εξασφαλίσει τη συνολική, δίκαιη και αειφόρα ανάπτυξη της Κορίνθου. Στην περιοχή επιτρέπεται πλέον η ευμενής για το περιβάλλον χρήση της κατοικίας, ενώ κατοχυρώνονται οι αναγκαίοι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι. Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη!»

 «Με τον τρόπο αυτό βάζουμε τάξη στο χώρο σε μία περιοχή της Κορίνθου από την οποία έλειπε το Σχέδιο, ώστε όλοι να γνωρίζουν πλέον με ασφάλεια ποιες είναι οι χρήσεις γης, οι όροι και περιορισμοί δόμησης που ισχύουν, εξασφαλίζοντας την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξή της» δήλωσε ο Υφυπουργός Νίκος Ταγαράς.

Μια ακόμα δέσμευση που γίνεται πράξη, μια ακόμα παρέμβαση σε όφελος του δήμου και των δημοτών. Αυτή είναι η φιλοσοφία της δημοτικής αρχής, αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζεται από την πρώτη στιγμή ανάληψης καθηκόντων.

 

Συνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου Κορινθίων με τον νέο Διοικητή της Σχολής Μηχανικού

 Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση – συζήτηση του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου με τον νέο Διοικητή Σχολής Μηχανικού Λουτρακίου και Ανώτατο Διοικητή Φρουράς Κορίνθου, Ταξίαρχο κ.Ιωάννη Οικονόμου.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων καλωσόρισε τον νέο Διοικητή, ευχήθηκε επιτυχία στα νέα καθήκοντά του και διαβεβαίωσε για τις άριστες σχέσεις και την αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και της Σχολής Μηχανικού.

Ο νέο Ταξίαρχος ανέλαβε καθήκοντα την Δευτέρα από τον απερχόμενο Διοικητή, Υποστράτηγο κ.Χαράλαμπο Ακρίβο.

 

 

Νέος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτικής Προστασίας ο Παναγιώτης Καρσιώτης

 


Καθήκοντα αντιδημάρχου αναλαμβάνει στο δήμο Κορινθίων, με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων κ.Βασίλη Νανόπουλου, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ.Παναγιώτης Καρσιώτης. Η απόφαση (ΑΔΑ: 6ΣΙΣΩΛ7-Δ0Ν) δημοσιεύθηκε στις 20.3.2023. Οι αρμοδιότητες που μεταβιβάζονται στο νέο Αντιδήμαρχο είναι:

Α)της Υπηρεσίας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Τμήματος Πολιτισμού Αθλητισμού της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, όπως αυτές αναλυτικά αναγράφονται στο άρθρο 11 παρ. 4 εδ.2 του ΟΕΥ καθώς και στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων και

Β)του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής (Τμήμα Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας), όπως αυτές αναλυτικά αναγράφονται στο άρθρο 15 παρ. 1 εδ. 2 του ΟΕΥ καθώς και στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.

Η θητεία του Αντιδημάρχου ορίζεται έως και τις 31.12.2023.

«Η συνέπεια, η σταθερότητα και η αποτελεσματικότητα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Παναγιώτη Καρσιώτη ως άνθρωπο και ως αιρετό. Είμαι βέβαιος για την επιτυχία του στα καθήκοντα που σήμερα αναλαμβάνει ως αντιδήμαρχος» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος.

   

Τα παιδιά του «Erasmus» υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος 


Εξαιρετικές εντυπώσεις από την φιλοξενία στην Σολυγεία !

Τις εξαιρετικές εντυπώσεις τους για την περιοχή, τους ανθρώπους και την φιλοξενία μετέφεραν στον Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που τους συνοδεύουν από το Γυμνάσιο του Πόρτο, και φιλοξενούνται τις τελευταίες ημέρες στην Σολυγεία. Οι 5 μαθητές και οι 2 καθηγητές αγγλικών που τους συνοδεύουν βρίσκονται στο Δήμο Κορινθίων στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus, ενός προγράμματος που δίνει την δυνατότητα στα παιδιά που συμμετέχουν όχι μόνο να γνωρίσουν νέους τόπους και νέους πολιτισμούς αλλά να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες και φιλίες.

 «Στηρίζουμε προγράμματα σαν το Erasmus γιατί δίνουν την δυνατότητα στα παιδιά μας να γίνουν πολίτες του κόσμου! Να αποκτήσουν μια φιλοσοφία συνεργασίας και συναδέλφωσης η οποία είναι απαραίτητη στην εξέλιξη, στην επένδυση και στην προοπτική. Είμαι χαρούμενος που υποδέχτηκα τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς από το Πόρτο κυρίως διότι είδα στα πρόσωπά τους την ικανοποίηση από την εμπειρία και την φιλοξενία  του τόπου μας και άκουσα στα λόγια τους τον ενθουσιασμό και την ωφέλεια της συμμετοχής τους. Ως δήμος είμαστε κοντά σε τέτοια προγράμματα και με όποιο τρόπο μπορούμε τα ενθαρρύνουμε!»

Τα παιδιά συνόδευε στην επίσκεψη τους στον Δήμαρχο Κορινθίων ο Πρόεδρος της Β Β’Βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του δήμου Κορινθίων κ.Τάσος Ταγαράς ο οποίος μαζί με το Γυμνάσιο Σοφικού, το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους μαθητές, φροντίζουν για την διαμονή, την φιλοξενία, την περιήγηση, τις κοινές δράσεις !Τα παιδιά του Σοφικού αναμένεται να ανταποδώσουν την επίσκεψη στα πλαίσια του Erasmus.


ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ 


Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούνται από την Υπηρεσί­α μας με στόχο την καταπολέ­μηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας, στελέχη του Λ/ Χ Κορίνθου/Γ' Λιμενικού Τμή­ματος Π. Επιδαύρου κατά την θαλάσσια περιπολία της 19-03­2023 διενήργησαν έλεγχο σε ε­ρασιτεχνικό σκάφος με δύο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες στην θαλάσσια περιοχή όρμου "Λιμί'' Σαρωνικού Κόλπου πλησίον βραχονησίδας ''Πετρονήσι'', από τον οποίο διαπιστώθηκε ό­τι οι ελεγχόμενοι είχαν προβεί στην αλίευση σαράντα (40) κι­λών ιχθύων ήτοι τριάντα (30) κι­λά ιχθύων περισσότερα από το επιτρεπόμενο όριο.

• Το παράνομο αλίευμα κατα­σχέθηκε και θα αποδοθεί για φι­λανθρωπικό σκοπό.

• Κατά των παραβατών, κινή­θηκε από το Λ/Χ Κορίνθου/Γ' Λιμενικό Τμήμα Π. Επιδαύρου, η διαδικασία επιβολής των νομί­μων κυρώσεων.

•Στο πλαίσιο ελέγχων που δι- ενεργούνται από την Υπηρεσί­α μας με στόχο την καταπολέ­μηση της παράνομης αλιευτικής δραστηριότητας στην περιοχή αρμοδιότητάς μας, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας, την 17-03­2023 διενήργησαν έλεγχο σε ε­ρασιτεχνικό σκάφος στην θα­λάσσια περιοχή Ψάθας Κόλπου Αλκυονίδων κατά τον οποίο δια­πιστώθηκε η διενέργεια από αλ­λοδαπό παράνομης υποβρύχι­ας αλιείας κατά την οποία είχαν αλιευθεί πεντακόσια πενήντα (550) τεμάχια οστράκων του εί­δους Lithophaga lithophaga (πε­τροσωλήνας) είδος του οποίου η αλιεία απαγορεύεται παντελώς σε ολόκληρη την Επικράτεια.

• Το παράνομο αλίευμα κατα­σχέθηκε και απορρίφθηκε στην θάλασσα.

• Λοιπός αλιευτικός εξοπλι­σμός κατασχέθηκε.

• Κατά των παραβατών κινή­θηκε από την Λιμενική Αρχή Κορίνθου η διαδικασία επιβολής των νομίμων κυρώσεων.




 

  Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων


Ξεκίνησαν οι παρεμβάσεις για τον καθαρισμό των φοινίκων

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τον καθαρισμό των φοινίκων που κοσμούν την περιοχή Καταρράκτες Λουτρακίου, από τα συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Οι εργασίες που περιλαμβάνουν κλαδέματα, καθαρισμό και καλλωπισμό των δέντρων φοινίκων πραγματοποιούνται υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Πρασίνου κ. Αθανάσιου Μουζάκη, με τη χρήση του καλαθοφόρου οχήματος και του απαραίτητου τεχνικού εξοπλισμού, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας. Με το πέρας των κλαδεμάτων, πραγματοποιήθηκε συλλογή, θρυμματισμός και απομάκρυνση με ασφάλεια όλων των άχρηστων υλικών.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, η υπηρεσία θα επεκταθεί σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης που αφορά στον καθαρισμό και τις εργασίες φυτοπροστασίας όλων των φοινίκων που υπάρχουν σε σημεία της πόλης του Λουτρακίου, πάντα με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της αρχιτεκτονικής του τοπίου.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, πέρα από τα μεγάλα τεχνικά έργα που υλοποιούνται και αλλάζουν τον Δήμο μας, είναι η ευταξία στην καθημερινότητα των κατοίκων. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό το επόμενο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου και των Δημοτικών Κοινοτήτων. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για έναν καλύτερο και ομορφότερο Δήμο, για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας».

 

 Περιβαλλοντική δράση με την We4All

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:30 π.μ., η εκπαιδευτική περιβαλλοντική δράση «Καθαρισμός Ακτής Λουτρακίου» με έμφαση στον ορθό διαχωρισμό ανακυκλώσιμων και μη ανακυκλώσιμων υλικών. Η δράση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΗΜΑΙΑ» του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Διοργανωτής της δράσης ήταν ο Μη Κυβερνητικός, Περιβαλλοντικός Οργανισμός we4all (www.we4all.gr), που στόχο έχει να υπενθυμίσει ότι ο πλανήτης είναι το σπίτι μας και να βοηθήσει τη Γη να θεραπευθεί από τις περιβαλλοντικές πληγές της, με τη συνδρομή της DAIKIN (Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη) – βασικού εταιρικού της συνεργάτη – και με την αρωγή του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Green Hope του Οργανισμού, που αφορά σε Περιβαλλοντικές Δράσεις με τη συμπερίληψη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Στη δράση συμμετείχαν:

  • Εκπρόσωποι κι εθελοντές από τη we4all,
  • Εθελοντές εργαζόμενοι από την εταιρεία DAIKIN,
  • Μαθητές, εκπαιδευτικοί, και γονείς από το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Κορίνθου (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) και
  • Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου, οι κ.κ. Νικολέτα Λάμπρου και η Μαρία Βλάσση και εργαζόμενοι στην υπηρεσία καθαριότητας.

Τη δράση χαιρέτησαν ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Αθανάσιος Μουζάκης.

Η Επιχειρησιακή Διευθύντρια της we4all κ. Ντιάνα Φαγούδη ενημέρωσε τους συμμετέχοντες και κυρίως τα παιδιά, για το ποια υλικά μπορούν να ανακυκλωθούν και ποια όχι, τον τρόπο διαχωρισμού τους από το ειδικό σήμα της ανακύκλωσης που φέρουν στη συσκευασία τους καθώς επίσης, για τον ενδεδειγμένο τρόπο ρίψης των ανακυκλώσιμων υλικών στον μπλε κάδο.

Στη συνέχεια, οι εθελοντές, αφού προμηθεύτηκαν γάντια, καπέλο (προσφορά της DAIKIN), δύο (2) σακούλες διαφορετικού χρώματος (μία μαύρη για κοινά απορρίμματα και μία μπλε για τα ανακυκλώσιμα υλικά), και ένα δελτίο καταγραφής όλων των απορριμμάτων χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες.

Συλλέχθηκαν:

  • 18 μεγάλες σακούλες με κοινά απορρίμματα
  • 2 μεγάλες σακούλες με ανακυκλώσιμα υλικά

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Πρωτοβουλίες όπως η σημερινή, μας υπενθυμίζουν τη σημασία που έχει η προστασία του περιβάλλοντος και απαιτούν συλλογική προσπάθεια και συμμετοχή. Αξίζουν συγχαρητήρια στα παιδιά που αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, τους γονείς, τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς μας για την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη της δράσης. Συνεχίζουμε να προωθούμε την περιβαλλοντική συνείδηση για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας».

H we4all έχει δημιουργήσει μία συμμαχία από εταιρείες που επιθυμούν να έχουν ένα θετικό κοινωνικό αντίκτυπο και να βοηθήσουν τον πλανήτη με τις πρωτοβουλίες του τμήματος κοινωνικής ευθύνης

Γραφείο Τύπου

 

Δήμος Σικυωνίων

Πολλά συγχαρητήρια στο 1ο Γυμνάσιο Κιάτου για την επιτυχία του στον 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Ζωή χωρίς εξαρτήσεις» του Προγράμματος «Προληπτικές Παρεμβάσεις για το Κάπνισμα» του φορέα «George d. Bechrakis, Ερευνητικό Εργαστήριο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας» στο πλαίσιο της υλοποίησης του 12ου Πανελληνίου Μαθητικού Συνεδρίου με τίτλο «Παιδεία για έναν κόσμο χωρίς κάπνισμα».

Συγχαρητήρια στην Αντωνίου Ηλιάννα της Β΄ τάξης και την Δούρου Δήμητρα της Γ΄ τάξης που ξεχώρισαν με τα έργα τους και απέσπασαν αμφότερες το πρώτο βραβείο. Μας κάνουν όλους περήφανους! Καλή πρόοδο να έχουν στην ζωή τους και πάντα επιτυχίες!

Επίσης, συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς Αμαλία Μπουρατίνου και Σπέγκου Λευκοθέα αλλά και στην Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Αντιγόνη Βογιατζή Ζακούρα για την στήριξη και την προώθηση της καινοτομίας. Τέτοιους εκπαιδευτικούς χρειαζόμαστε στα σχολεία μας!

Σας συγχαίρουμε και σας ευχαριστούμε!









Δήμος Βέλου Βόχας

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των υπόγειων κάδων απορριμμάτων στην κοινότητα Ζευγολατιού και στην κοινότητα Κοκκωνίου

Το έργο υλοποιείται σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος του πράσινου ταμείου.

Συνολικά θα τοποθετηθούν οκτώ υπόγεια συστήματα.

Τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η τοποθέτηση σε όλα τα προβλεπόμενα σημεία σύμφωνα με τους όρους της χρηματοδότησης.

 


Έτοιμα τα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ στο Δημοτικό Σχολείο Βοχαϊκού και στο Γυμνάσιο –Λύκειο Βέλου

Ακολουθούν τέσσερα σχολεία

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στα γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ στο Δημοτικό Σχολείο Βοχαϊκού και στο γυμνάσιο-λύκειο Βέλου με την επίστρωση των γηπέδων με ακρυλικό δάπεδο.

Στη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες των γηπέδων στα δημοτικά σχολεία Ζευγολατιού , Βέλου, Κοκκωνίου και Πουλίτσας, όπου οι μαθητές μας θα μπορούν να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους σε χώρους καλαίσθητους και ασφαλείς.

 







 ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια