Header Ads

Περιφερειακά νέα (Φ.1829)

Απορρίμματα και δακοκτονία στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στ. Πέτσα
    

Συνάντηση είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σήμερα Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, στην Αθήνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα.

Στη συνάντηση αυτή, μεταξύ άλλων, οριστικοποιήθηκε η διαδικασία για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ σε Πλάτωμα και Σπαρτέα καθώς και της εκπόνησης μελέτης για την αποκατάσταση του συνόλου των ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, για την οποία θα υπάρξει συνεργασία και με τους δήμους οι οποίοι θα υποδείξουν τα σημεία που χρήζουν παρέμβασης.

Παράλληλα, ο περιφερειάρχης Π. Νίκας επέδωσε στον υπουργό τον πίνακα με τις οφειλές δήμων της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς την διαχειρίστρια εταιρεία των απορριμμάτων, επαναλαμβάνοντας ότι “χρειάζεται η συμβολή της κυβέρνησης για την εξεύρεση λύσης στο θέμα αυτό που θέτει εν κινδύνω την πορεία υλοποίησης της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης”.

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ Ακόμα, ο περιφερειάρχης μετέφερε στον υπουργό την απαίτηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για επιπλέον πιστώσεις στο πρόγραμμα δακοκτονίας, δεδομένου μάλιστα ότι -όπως τόνισε- “Περιφέρειες με λιγότερα ελαιόδενδρα λαμβάνουν περισσότερα κονδύλια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αν και είναι η πλέον ελαιοπαραγωγός περιοχή υπολείπεται, εδώ και πολλά χρόνια, πιστώσεων για την δακοκτονία” σημείωσε ο Π. Νίκας.

Οπως δήλωσε ο περιφερειάρχης, το συγκεκριμένο θέμα προϋποθέτει σχετική εισήγηση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ωστόσο τέθηκε υπόψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικού με την παράλλληλη επισήμανση ότι θα πρέπει να γίνουν ενέργειες με βάση τα αντικειμενικά στοιχεία που υπάρχουν για την κάθε περιοχή.

Τέλος, στη σημερινή συνάντηση, συζητήθηκε και η άμεση έναρξη της διαδικασίας για την ανάπλαση της οδού Δερβενακίων στη Νεμέα.




Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με τον γ.γ. Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δ. Σκάλκο
 

Η πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου απασχόλησε τη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, χθες Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στη Αθήνα, με τον γενικό γραμματέα Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο.

Οπως έκανε γνωστό ο Π. Νίκας, ο Δ. Σκάλκος θα επισκεφθεί το επόμενο χρονικό διάστημα την έδρα της Περιφέρειας, την Τρίπολη, προκειμένου σε συνάντηση με τον περιφερειάρχη και άλλους παράγοντες -πολιτικούς και υπηρεσιακούς- να υπάρξει μια συνολική εκτίμηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου καθώς και αντιμετώπιση όποιων προβλημάτων ενδεχομένως διαπιστωθούν.

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα ότι ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία για τη σύνδεση της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7, έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου με προϋπολογισμό 49.000.000 ευρώ και χρηματοδότηση από το ΠΕΠ.

Οπως σημείωσε ο Π. Νίκας, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπογράφεται η σύμβαση με τον ανάδοχο προς τον οποίο διαμηνύθηκε από την Περιφέρεια να προβεί στην έκδοση εγγυητικής επιστολής.




Σύσκεψη για την αναβάθμιση του δικτύου μονοπατιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου
 

Σύσκεψη για την αναβάθμιση του δικτύου μονοπατιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Οπως επισήμανε ο περιφερειάρχης, στην Περιφέρεια δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσει χρηματοδότηση συνολικού ύψους περί τα 4.000.000 ευρώ για τον πιο πάνω σκοπό, γεγονός που σημαίνει ότι σε κάθε Π.Ε. αναλογούν περί τις 800.000 ευρώ.

Στην εν λόγω σύσκεψη τονίστηκε ότι η αναβάθμιση του περί τα 1.000 χιλιόμετρα συνολικού μήκους δικτύου μονοπατιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Σε αυτό το πλαίσιο επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση γεωμετρικών στοιχείων και παρεμβάσεις – επιδιορθώσεις όπου κρίνεται αναγκαίο, όπως και ενίσχυση της σήμανσης αλλά και της ασφάλειας του εν λόγω δικτύου, ενώ μέσα από την καταγραφή και τη σήμανση σε σχετική διαδικτυακή πλατφόρμα θα δίνεται ψηφιακή πληροφόρηση στους επισκέπτες.

“Ηδη προετοιμάζεται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ο σχετικός φάκελος με τα πιο πάνω στοιχεία” τόνισε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι και οι δήμοι από την πλευρά τους έχουν την δυνατότητα να προτείνουν νέα μονοπάτια, που θα “κουμπώνουν” στο υφιστάμενο δίκτυο της Περιφέρειας




Δήλωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα
  

Με αφορμή επισκέψεις, στο γραφείο του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές -ιδιαίτερα στις εκλογές για την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση-, ο περιφερειάρχης δηλώνει τα εξής:

“Το γραφείο του περιφερειάρχη είναι ανοιχτό προς όλους, ιδιαίτερα προς τους υποψήφιους σε δήμους, και όπως επιτάσσει η ευγένεια και η ορθή αυτοδιοικητική συμπεριφορά τούς δέχεται και συζητεί μαζί τους, εκφράζοντας τη γνώμη του στα ζητήματα που τίθενται.

Ωστόσο ο περιφερειάρχης, όπως είναι ευνόητο, δεν έχει καμία εμπλοκή, ούτε παρεμβαίνει, πολλώ δε μάλλον δεν εκφράζει υποστήριξη προς οιονδήποτε συναντά.

Το όποιο αποτέλεσμα των εκλογών θα προκύψει από τις ψήφους του λαού που ασκεί το δικαίωμα του εκλέγειν με βάση τα δικά του κριτήρια”.




Συγκέντρωση υλικού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία
  


Φαρμακευτικό υλικό, συσκευασμένα τρόφιμα και καινούργια είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και κλινοσκεπάσματα, ξεκινά να συγκεντρώνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υλοποιώντας σχετική πρωτοβουλία της ΕΝΠΕ (Ενωση Περιφερειών Ελλάδας).

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η στήριξη, απ’ όλες τις Περιφέρειες της χώρας μας, προς τους σκληρά δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας μετά τα επανειλημμένα σαρωτικά χτυπήματα του Εγκέλαδου στις δύο αυτές χώρες.

Με σχετική ανακοίνωση καλούνται οι κοινωνικοί, οικονομικοί, αυτοδιοικητικοί και άλλοι θεσμοί σε κάθε μία από τις 5 Περιφερειακές Ενότητες να εισφέρουν σε είδη, τα οποία θα συγκεντρωθούν στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, μέχρι το μεσημέρι της επόμενης Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου. Οπως τονίζεται, υπάρχει ανάγκη για καινουργές φαρμακευτικό υλικό, συσκευασμένα τρόφιμα και ιδιαίτερα παιδικές τροφές, όπως επίσης και καινουργή είδη ένδυσης, υπόδησης και κλινοσκεπάσματα.

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΜΑΚ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ 

Στο μεταξύ, η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκφράζει τη συμπαράστασή της στον τουρκικό και τον συριακό λαό, παράλληλα δε συγχαίρει τα μέλη των δύο ομάδων ΕΜΑΚ που βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή της Τουρκίας συνδράμοντας στο έργο της διάσωσης ανθρώπων εγκλωβισμένων στα ερείπια.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί, μεταξύ άλλων, ο καταγόμενος από την Καλαμάτα πυραγός Κωνσταντίνος Νίκας, ο οποίος -όπως δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου- “αποτελεί πανάξιο συνεχιστή στην ανάλογη προσφορά του επίσης πυροσβέστη αείμνηστου πατέρα του Παναγιώτη, κατά τους σεισμούς του Αιγίου το 1995”.




Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε τρεις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις μέσα στον ερχόμενο Μάρτιο
 


Η συμμετοχή και ο τρόπος συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε σειρά εκθέσεων, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτέλεσε το αντικείμενο σύσκεψης την οποία ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας συγκάλεσε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, σήμερα Τρίτη 7 Φεβρουαρίου. Στην σύσκεψη, με τη συμμετοχή μεταξύ άλλων της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου, αρμόδιων υπηρεσιακών στελεχών και συνεργατών, συζητήθηκε ειδικότερα η συμμετοχή της Περιφέρειας, α) στην ITB Berlin 2023, την κορυφαία διεθνή εμπορική έκθεση τουρισμού η οποία θα πραγματοποιηθεί 7 με 9 του ερχόμενου Μαρτίου στο Βερολίνο, β) στην Prowein. μια από τις κορυφαίες παγκόσμιες εκθέσεις για το κρασί και τα ποτά η οποία λαμβάνει χώρα στο Ντίσελντορφ, στην Γερμανία, το τριήμερο 19 με 21 του ερχόμενου Μαρτίου και γ) στην Food Expo, τη µεγαλύτερη έκθεση τροφίµων και ποτών στην νοτιοανατολική Ευρώπη -και μία από τις σημαντικότερες του είδους της διεθνώς- που θα πραγματοποιηθεί στο Metropolitan Expo στην Αθήνα από τις 18 μέχρι και τις 20 του ερχόμενου Μαρτίου επίσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια