Header Ads

Δημοτικά νέα (Φ.1829)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2023 
14-27 Φεβρουαρίου, εκδηλώσεις στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα
  


Κάλεσμα συμμετοχής από τον Δήμαρχο Βασίλη Νανόπουλο και τον Αντιδήμαρχο Σπύρο Ζαχαριά


Το Καρναβάλι της Κορίνθου επιστρέφει μετά από 2 χρόνια με… ανεβασμένη διάθεση και εκπλήξεις!!! Ο Δήμος Κορινθίων δίνει ταυτότητα στο Καρναβάλι του! Δημιουργεί το καρναβάλι της συμμετοχής, της ψυχαγωγίας, της αποκέντρωσης, της ασφάλειας, της δημιουργικότητας! Δημιουργεί το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ!

Με όλους τους συλλόγους να συμμετέχουν για πρώτη φορά ενεργά, με δεκάδες μαθητές και φοιτητές να δημιουργούν, με 1200 και πλέον καρναβαλιστές ήδη να έχουν δηλώσει συμμετοχή, με πλήθος εκδηλώσεων , για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ διάρκειας 2 εβδομάδων, στην πόλη και στις κοινότητες, με παιδικά πάρτι, πατινάδες, αναβίωση εθίμων, χορευτικά, σαρακοστιανά , γλέντια παραδοσιακά και λάτιν, μουσική και φυσικά… καρναβαλικές παρελάσεις! Εσύ Θα λείπεις;

Τις εκδηλώσεις ανακοίνωσαν το μεσημέρι σε κοινή συνέντευξη τύπου ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος και ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Ζαχαριάς κάνοντας λόγο για εκδηλώσεις που δεν έχουν ξαναγίνει τόσο σε διάρκεια όσο και σε περιεχόμενο στο δήμο Κορινθίων, την πόλη και τα χωριά και απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής σε κατοίκους και επισκέπτες!

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 19:00 
Παραδοσιακό καρναβάλι από πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου μας! Η πομπή ξεκινά από το Δημαρχείο Κορίνθου στις 19:00. Με δρώμενα και τραγούδια της Δόμνας Σαμίου, περιδιαβαίνει τους πεζοδρόμους και καταλήγει στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου (ΦΛΟΙΣΒΟΣ). #Φωτιές #Χορός αλλά και παραδοσιακό βραστό και κρασί, προσφορά του δήμου Κορινθίων και των συλλόγων! ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ με την ορχήστρα του Θεόδωρου Δούρου. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 12:00 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ , ΚΑΡΝΑΒΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ στην «Παναγή Τσαλδάρη» (Περιβολάκια) Το μεγάλο ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ του δήμου Κορινθίων!

Οι «ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΕΣ» σας περιμένουν στην Κόρινθο, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023, στις 12:00 στην Πλατεία Παναγή Τσαλδάρη. • Τρενάκι! • Ανιματέρ! • Ξυλοπόδαρος! • Ζογκλέρ! • Μπαλονοκατασκευές! • Γαϊτανάκι! • DJ! …και πολλές Εκπλήξεις!

Όλα αυτά σε ένα μεγάλο και χορταστικό Αποκριάτικο PARTY!!!

Βάλε τη στολή σου, φόρεσε την μάσκα σου, βάλε το καπέλο σου, πάρε το κέφι σου και έλα να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 15:00 
ΑΣΣΟΣ, πλατεία Ηρώων (κοινοτικό κατάστημα) 7ο Αποκριάτικο γλέντι από την ΡΕΑ , την τοπική κοινότητα και την υποστήριξη του δήμου Κορινθίων. Μουσική, χορός και παραδοσιακά εδέσματα για όλους!

ΞΥΛΟΚΕΡΙΖΑ, παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική και χορευτικά συλλόγων 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Από τις 11:30 το πρωί μας κρατούν μουσική συντροφιά καταξιωμένοι Dj s! Σπύρος Μπανιάς, Γιάννης Μπόγδος, Σπύρος Κουσκουνάς σ ένα μεγάλο πάρτι στην κεντρική πλατεία, μέχρι την ώρα της παρέλασης!

15:00 Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως!

Περισσότεροι από 1200 καρναβαλικές στέλνουν από την Κόρινθο τον παλμό της Αποκριάς ΠΑΝΤΟΥ! Παρουσιάζει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ!

18:00 ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΟΝΙ ΣΦΗΝΟ 
Ο γνωστός performer έρχεται φέτος τις Απόκριες στη κεντρική πλατεία της Κορίνθου για μια απίστευτη και μοναδική μουσική αναδρομή στα ‘60, ‘70, ‘80 αλλά και στο σήμερα! Αγαπημένα τραγούδια διασκευασμένα με τον μοναδικό ήχο του εκρηκτικού καλλιτέχνη και disco αποχρώσεις. Μία συναυλία γεμάτη κέφι, χορό και χαμόγελο. Ο Τόνι συνοδεύεται από τη πολυτάλαντη μπάντα του, 5 μοναδικούς μουσικούς που χορεύουν και τραγουδούν μαζί του, την τραγουδίστρια και ηθοποιό Βαρβάρα Νεμπή και τον ηθοποιό Αντώνη Παπαηλία .Ο Τόνι Σφήνος διασκεδάζει με αγάπη μικρούς και μεγάλους όπως αυτό μόνο γνωρίζει τόσο καλά.

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, Άγιος Βασίλειος 
Ο παλμός της Αποκριάς μεταφέρεται στην κοινότητα Αγίου Βασιλείου! Κάτοικοι και σύλλογοι πραγματοποιούν την δική τους ξεχωριστή καρναβαλική παρέλαση! Ακολουθεί παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική, φαγητό και κρασί!

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 
14:00, ΑΘΙΚΙΑ : Παραδοσιακό καρναβάλι & χοροί 
14:00, ΑΡΧΑΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: «Το έθιμο της καμήλας» και χορευτικά από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΑΠΟΛΛΩΝ» «Πέταγμα χαρταετού» στο γήπεδο από τον πολιτιστικό σύλλογο «ΒΕΛΛΕΡΕΦΩΝ» 
ΓΛΕΝΤΙ στο κέντρο του χωριού από την κοινότητα με ζωντανή ορχήστρα 
ΧΙΛΙΟΜΟΔΙ 14:00 : Σαρακοστιανά και κρασί στην πλατεία 15:00 : Καρναβαλική παρέλαση 
ΣΟΦΙΚΟ, 15:00 Αναβίωση Βλάχικου γάμου και αποκριάτικη παρέλαση. Τραπέζι με Σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακό γλέντι!

ΓΙΝΕ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΣΥ!

Δήλωσε συμμετοχή στην μεγάλη καρναβαλική παρέλαση σήμερα! Στο τμήμα πολιτισμού του δήμου Κορινθίων, στην κ.Μαρία Ρουσινού και στο τηλέφωνο2741083001.




ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

1.ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΝΑΡΞΗ 16/02/2023 ΧΡΟΝΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ 18.00-20.00 ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ : 50 ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ :Β΄Γυμνάσιο Κορίνθου 

2.ΒΑΣΙΚΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΕΝΑΡΞΗ 18/02/2023 ΧΡΟΝΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00-13.00 ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ : 50 ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 6ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου 

ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΕΝΑΡΞΗ 17/02/2023 ΧΡΟΝΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16.30-18.30, ΣΑΒΒΑΤΟ 16.00-18.00 ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ :25 ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 6ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου 

4.ΙΣΠΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΕΝΑΡΞΗ 20/02/2023 ΧΡΟΝΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΔΕΥΤΕΡΑ Κ ΤΕΤΑΡΤΗ 18.0020.00 ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ : 25 ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 6ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ (ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ , ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΞΑΡΤΗΣΕΩΝ , ΔΙΑΤΡΟΦΗ ) ΕΝΑΡΞΗ 24/02/2023 ΧΡΟΝΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18.00-21.00 Κ ΣΑΒΒΑΤΟ 10.00 -13.00 ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ : 25 ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 6ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου 

6.ΑΓΓΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ) ΕΝΑΡΞΗ :13/02/2023 ΧΡΟΝΟΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ Κ ΤΕΤΑΡΤΗ 18.00-20.00 ΣΥΝΟΛΟ ΩΡΩΝ : 25 ΧΩΡΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ 6ο Δημοτικό σχολείο Κορίνθου 

Οι αιτήσεις παραμένουν ανοικτές και για άλλα προγράμματα σε πολλά θεματικά αντικείμενα , για υποβολή αιτήσεων πληροφορίες στα τηλέφωνα 2741361016/2741361001 πληρ.Στεργιοπούλου Αλεξάνδρα και για ηλεκτρονική υποβολή πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Κορινθίων www.korinthos.gr link Κέντρο Δια βίου Μάθησης .


ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


6,2 εκ € για την Επέκταση και τον Εκσυγχρονισμό των Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Λουτρακίου
    


Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου “Επέκταση και Εκσυγχρονισμός των Έργων Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Λουτρακίου” προϋπολογισμού 6,2 εκατ. Ευρώ, με φορέα χρηματοδότησης το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ 20142020).

Οι περιοχές επέκτασης του εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων αφορούν στην περιοχή Σκάρπα (στο γειτονικό με το σχέδιο πόλης τμήμα της), στην παραλιακή συνοικία Νεράιδα και σε διάφορες οδούς στην επέκταση του σχεδίου πόλης που έχουν διανοιχθεί πρόσφατα.

Πρόκειται για περιοχές που έως σήμερα, στερούνται δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων.

Παράλληλα, περιλαμβάνεται η αναβάθμιση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων άντλησης και μεταφοράς των αστικών λυμάτων του Λουτρακίου προς την κοινή Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Λουτρακίου – Κορίνθου.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο που πραγματικά έχει ανάγκη το Λουτράκι και γι’ αυτό θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, ο οποίος είναι πάντοτε δίπλα μας και χάρη στις δικές του άοκνες προσπάθειες εξασφαλίστηκε ακόμη μία σημαντική και απαραίτητη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση των υποδομών της πόλης μας. Μόλις υλοποιηθεί το έργο αναμένεται να συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία του υδροφόρου ορίζοντα του Λουτρακίου, καθώς όχι μόνο θα επεκταθεί σε συνοικίες που σήμερα στερούνται παντελώς αποχετευτικού δικτύου, αλλά και θα αντιμετωπιστούν φαινόμενα αστοχίας και παλαιότητας του ήδη υπάρχοντος εξοπλισμού μας».

Ο Υφυπουργός Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νικόλαος Ταγαράς, δήλωσε:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εγκρίθηκε επίσημα η χρηματοδότηση με 6,2 εκ € για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού αποχετευτικού δικτύου της πόλης του Λουτρακίου. Φορέας της χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ η διάρκεια υλοποίησής του έχει οριστεί στους 18 μήνες. Με την υλοποίηση του έργου θα επιτευχθεί η ολοκληρωμένη συλλογή των αστικών λυμάτων και η πλήρης κατάργηση των σηπτικών βόθρων, γεγονός που καθιστά το έργο επιτακτικής και εξαιρετικής περιβαλλοντικής σημασίας για το Λουτράκι, για τα θαλάσσια ύδατα και κυρίως για την προστασία του υδροφόρου ορίζοντα μεταλλικού νερού του Λουτρακίου”.




Συγχαρητήρια του Δημάρχου στην Διευθύντρια και τις εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων
  


Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Erasmus+ / ΝίκαιαΓαλλία «Integrating Innovation and Creativity into Teaching” | “Εντάσσοντας την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στη διδασκαλία» Την εβδομάδα από 16 έως 21 Ιανουαρίου 2023, το 1ο Δημοτικό σχολείο Αγίων Θεοδώρων συμμετείχε κατόπιν έγκρισης του σχεδίου δράσης του και επιτυχούς αξιολόγησής του από το ΙΚΥ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS+.

Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από εξαμελή ομάδα, αποτελούμενη από τη Διευθύντρια του σχολείου κ. Θεώνη Μαυροματίδου, την υποδιευθύντρια και καθηγήτρια Αγγλικών κ. Αναστασία Καρώνη, την καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας κ. Άννα Τζώρτζη, τη δασκάλα της Α’ κ. Ευγενία Μποζίκα και τις δασκάλες της Στ’ κ. Κατερίνα Καλύβα και κ. Αγγελίνα Κόκκαλη.

Οι εκπαιδευτικοί μετέβησαν στη Νίκαια της Γαλλίας, όπου και παρακολούθησαν την επιμόρφωση με τίτλο: «Integrating Innovation and Creativity into Teaching” – “Εντάσσοντας την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στη διδασκαλία». Οι γνώσεις και η εμπειρία που αποκόμισαν είναι εξαιρετικής σημασίας όχι μόνο για τις ίδιες αλλά και για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας που θα επωφεληθεί όλων των καινοτόμων δράσεων στη διαδικασία της διδασκαλίας. Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης δήλωσε: «Θα ήθελα να συγχαρώ τις εξαίρετες εκπαιδευτικούς του σχολείου μας και τη διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίων Θεοδώρων, Θεώνη Μαυροματίδου για το έργο τους και τη δράση τους. Η επιτυχής αξιολόγησή τους από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών για το πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Erasmus+ αποδεικνύει περίτρανα την έμπρακτη αναγνώριση της αριστείας τους».


ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Κατέθεσε ένσταση για τις νέες αντικειμενικές αξίες Ζητά την μείωση κατά 30%
  


Ένσταση κατέθεσε η αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Σικυωνίων κατά των νέων αντικειμενικών αξιών που τέθηκαν σε ισχύ το 2022. Στην ένσταση ζητείται η μείωση των νέων αντικειμενικών αξιών κατά 30%.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Σικυωνίων, Γιώργος Τσολάκος, αναφέρει ότι οι νέες τιμές οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια μια σημαντική μερίδα πολιτών στην απώλεια σημαντικών επιδομάτων, όπως είναι το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το επίδομα στέγασης ή το επίδομα θέρμανσης, ή ακόμα και το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, αφού οι συγκεκριμένες παροχές συνδέονται με το ύψος της συνολικής φορολογητέας αξίας της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού.

Επιπλέον, η αύξηση των αντικειμενικών αξιών φέρνει ανακατατάξεις και αυξήσεις στον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΕΝΦΙΑ) και στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) επιβαρύνοντας σημαντικά τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς εν μέσω ακρίβειας και αυξημένου ενεργειακού κόστους.

Το θέμα, όπως εξηγεί, εξετάστηκε από την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου Σικυωνίων και με την παρότρυνση του δημάρχου Σπύρου Σταματόπουλου, κατατέθηκε ένσταση στα αρμόδια όργανα του Υπουργείου Οικονομικών.

Ο κ. Τσολάκος τονίζει ότι η πολιτεία χρειάζεται να διευθετήσει το ζήτημα και να εξετάσει την ένσταση του δήμου Σικυωνίων, όπως και των άλλων δήμων της Ελλάδας που έχουν αντιρρήσεις για το ύψος των νέων αντικειμενικών αξιών, και να προσδιορίσει νέες τιμές ζώνης, που θα άρουν τις κοινωνικές αδικίες, θα εξορθολογήσουν τις αποφάσεις και θα προστατέψουν το εισόδημα των πολιτών.


Δεν υπάρχουν σχόλια