Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη (Φ.1829)

Οι άνθρωποι του καθήκοντος
  


Στα ερείπια της κτιρίων στην ανατολική Τουρκία είδαμε ξανά ένα σπάνιο είδος ανθρώπων που πάλευαν με κάθε ικμάδα γνώσης και δύναμης για την Ζωή.

Είναι οι άνθρωποι του καθήκοντος. Άνθρωποι που εργάζονται, δρουν και αγωνίζονται για τα μεγάλα και τα ουσιαστικά, αψηφώντας τα εμπόδια και τις δυσκολίες γιατί είναι ταγμένοι σε ένα σκοπό. Είναι άνθρωποι καθημερινοί, ζούν μαζί μας, ζούν δίπλα μας. Είναι ο πυροσβέστης, η αστυνομικός, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, και τόσοι άλλοι που παλεύουν για τον φυσικό μας πλούτο, για τις περιουσίες μας και κυρίως τις ζωές μας. Θέτοντας ακόμα και σε κίνδυνο τις δικές τους ζωές. Θυσία η ζωή τους για τους άλλους. Πολύ συχνά υποαμειβόμενοι, με όχι τα κατάλληλα μέσα αλλά αυτοί εκεί πεισμωμένοι με το θάρρος τους συνεχίζουν. Πάνω από όλα το καθήκον φωνάζουν με τις πράξεις τους.

Εμείς όμως οφείλουμε να κάνουμε το παν για τους ανθρώπους του καθήκοντος. Οφείλουμε να τους αναγνωρισουμε ως ένα παράδειγμα έμπνευσης για τις επόμενες γενιές. Οφείλουμε να τους δώσουμε όλα όσα χρειάζονται προκειμένου να είναι απερίσπαστοι στο έργο τους. Οφείλουμε να τους τιμούμε σε κάθε ευκαιρία που μας δίνετε. Γνωρίζω καλά ότι για αυτούς είναι αδιάφορα όλα αυτά διότι μπροστά στην ώρα τους καθήκοντος τίποτα δεν μετράει περισσότερο από το ίδιο το καθήκον. Αλλά έχουμε και εμείς καθήκον ως άτομα αλλά και ως κοινωνία να είμαστε εκεί για αυτούς ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και τιμής.

Η Πατρίδα δεν τους ξεχνά ποτέ διότι είναι αυτοί η καρδιά και η ψυχή της.

Μαριλενα Σούκουλη Βιλιαλη 
Σύβουλος του Πρωθυπουργού


Δεν υπάρχουν σχόλια