Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού (Φ.1829)

Γ.Ψυχογιός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Κορινθίας:

Να ενταχθούν και να πληρωθούν άμεσα όλοι οι επιλαχόντες «Νέοι Αγρότες» στην Κορινθία
  


ΔΗΛΩΣΗ 
Πριν από περίπου πέντε (5) μήνες είχαμε καταθέσει με τους βουλευτές Πελοποννήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ερώτηση προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες/ούσες του Υπομέτρου 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του ΠΑΑ 20142020 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Επειδή, η ένταξη όλων των νέων που πληρούν τις προϋποθέσεις του Μέτρου των Νέων Αγροτών θα συμβάλει στην ανακοπή της πορείας μείωσης του πληθυσμού, της παραγωγής και της μεταποιητικής βιομηχανίας στην Κορινθία και την Πελοπόννησο, Επειδή, είναι ένα επιτυχημένο πρόγραμμα για το οποίο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υπερδιπλασίασε τον αρχικό προυπολογισμό, εξασφαλίζοντας την ένταξη σε αυτό του συνόλου των επιλαχόντων.

Επειδή μέχρι τώρα, και παρά τα αιτήματα από Συλλόγους, φορείς των αγροτών και τοπικές κοινωνίες, δεν έχει προχωρήσει η κυβέρνηση σε καμία κίνηση για την κάλυψη των επιλαχόντων μέσα από την αύξηση των σχετικών κονδυλίων.

Επιμένουμε και ζητάμε από το αρμόδιο Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην εξεύρεση των απαραίτητων πόρων για την ένταξη και πληρωμή όλων των επιλαχόντων του Μέτρου των Νέων Γεωργών στην Κορινθία, σε μια περίοδο που ο αγροτικός κόσμος του Νομού αντιμετωπίζει ζητήματα επιβίωσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια