Header Ads

Πρωτοσέλιδο άρθρο του «Κορίνθιου» (Φ.1828)

ΜΕ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ


Ο «Κορίνθιος»


Οι ένοχοι στον αφελληνισμό της γλώσσας...


Στην προσπάθειά μου να αναζητήσω την εβδομαδιαία ύλη της εφημερίδας μας χρησιμοποιώ και ως πηγή πληροφόρησης το διαδίκτυο. Στο Internet υπάρχουν εκατομμύρια ιστοσελίδων. Εκεί, σε αυτόν τον απέραντο επικοινωνιακό χώρο γίνεται το έλα να δεις… Η πρόσβαση στην «ενημέρωση» γίνεται χωρίς κανένα φραγμό. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως τα πάντα είναι έγκυρα και αληθινά.

Πρέπει τα πάντα να «φιλτράρονται»… Χρειάζεται πολλές γνώσεις και υψηλό δείκτη νοημοσύνης, για να αποφύγει κανείς κείμενα γραμμένα από χέρια ανθρώπων επιτήδειων που παίζουν τη Σύγχρονη Κοινωνική Μηχανική ή Πολιτική Προπαγάνδα στα πέντε δάκτυλα του ενός χεριού.

Κάθε φορά, που μπαίνω στο διαδίκτυο προσπαθώ σκληρά, να διακρίνω την αλήθεια για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις, να απορρίψω κείμενα προσεκτικά γραμμένα μίας δήθεν αθώας Εθνικής και πατριωτικής προέλευσης, που ενσταλάζουν τάχα καινοτόμες και εκσυγχρονιστικές ιδέες, ψεύτικη υπερηφάνεια ή και αβυσσαλέο ρατσιστικό μίσος. Η δημοσιογραφική μου ιδιότητα με έχει κάνει επίσης κοινωνό του στυγερού εγκλήματος, που συντελείται στο Διαδίκτυο εναντίον της Ελληνικής γλώσσας. Όλα οδηγούν χωρίς να το καταλάβει κανείς στον “εκσυγχρονισμό”, όπως τον έλεγε στο διάβα της καταστροφής και ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κ. Σημίτης.

Πολύ γρήγορα αντικαταστάθηκε η γραφομηχανή με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, ο οποίος προσαρμόστηκε στο μονοτονικό πριν καλά καλά το θεσπίσουν κάποιοι φωστήρες του Υπουργείου Παιδείας. Σχεδόν αμέσως οι μεθοδεύσεις πεμπτοφαλαγγιτών των Επικυρίαρχων επέβαλαν την υποβάθμιση της Ελληνικής γλώσσας. Οι παραδοσιακοί εκδότες των εφημερίδων ή αλλαξοπίστησαν ή εκτοπίσθηκαν, ακόμα και δολοφονήθηκαν από το “Σύστημα” για να πέσουν στα χέρια βολικών συνοδοιπόρων. Σχεδόν όλοι αυτοί, που υπηρετούν σήμερα τα κατεστημένα ΜΜΕ, έχουν οδηγηθεί στην εκούσια προσαρμογή, στο εύκολο χρήμα, στην ανάγκη των τραπεζικών συναλλαγών, στην επαγγελματική επιτυχία αστέρων της τηλεόρασης και στην παραπολιτική της πολιτικής.

Ειδικά οι νέες γενιές των Ελλήνων επηρεασμένες από την καθολική σχεδόν δημόσια υποχώρηση της ταυτότητάς μας, εξαφανίζουν και καταστρέφουν συστηματικά τη γλώσσα μας, τον γραπτό και προφορικό μας λόγο, την ομορφιά του ήχου της, τον πλούτο των συνειρμών της, τη φιλοσοφία των προγόνων μας, τη γλώσσα των ποιητών μας. Ακόμα και οι απλοί κειμενογράφοι στο διαδίκτυο, αν δεν είναι μερικοί από αυτούς πράκτορες, παραποιούν τη γλώσσα κατά το δοκούν. Γράφουν με το ατονικό σύστημα, όλα τα γράμματα με κεφαλαία ή με λατινικά ή Αγγλικά στοιχεία ή με χυδαίο λεκτικό και ό,τι μπορεί να φανταστεί ο νους σου.

Πολλές φορές, μου έχουν έλθει στο μυαλό, βλέποντας αυτό το χάλι και την αδράνεια της Πολιτείας, τα λόγια του Ποιητή Βασίλη Ρώτα: «Να ξεριζώσουμε… λοιπόν τ’ αμπέλια και τις ελιές για να φυτέψουμε καφέδες και μπανάνες; Κάθε τόπος έχει και τον τρόπο που προκόβει, καλλιεργώντας εκείνο που προσφέρεται στην ζωή του. Γιατί τότε αναπτύσσει τον πλούτο τον δικό του, υλικό και πνευματικό και αποκτά δύναμη και λευτεριά, που μόνον αυτή προκόβει τους λαούς...».

Κάποιοι αφελληνίζουν τους Έλληνες στερώντας τους το μεγαλύτερο δώρο του Θεού, την Ελληνική γλώσσα! Κατακριτέα η αφωνία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας, της Ακαδημίας Αθηνών, του λεγόμενου Πνευματικού κόσμου, των Εκπαιδευτικών Συνδικαλιστικών Οργάνων και άλλων φορέων, που δεν καταγγέλλουν, δεν αντιδρούν δυναμικά σ’αυτόν τον χαλασμό, όπως έκαναν στο παρελθόν για μία αύξηση στο μισθό τους… 

Ο «Κορίνθιος»

*Ενημέρωση: Μπορείτε να εκφέρετε την άποψη σας σε ότι αφορά τα θέματα της ανάρτησης. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το fonikor.gr μας καμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει. Σχόλια υβριστικού, προσβλητικού, συκοφαντικού ή άλλου ανάρμοστου περιεχομένου δεν θα δημοσιεύονται.


Δεν υπάρχουν σχόλια