Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» (Φ.1828)

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Τα είπε χύμα και τσουβαλάτα …

«Για εσάς, ιστορικά, η άμυνα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα, ούτε αυτοσκοπός» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Δευτερολογία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

«Για εσάς, ιστορικά, η άμυνα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα, ούτε αυτοσκοπός» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

«Γιατί δεν ψηφίσατε, αποτελώντας εξαίρεση στον κανόνα αυτής της αίθουσας, τις δαπάνες για την άμυνα στον προϋπολογισμό; Γιατί δεν ψηφίσατε τις αμυντικές συμφωνίες της χώρας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ; Γιατί δεν ψηφίσατε τα εξοπλιστικά προγράμματα, τις φρεγάτες και τα Rafale και τις φρεγάτες που έχουν αλλάξει ήδη δραστικά τις ισορροπίες στο Αιγαίο, γιατί τα Rafale δεν θα τα πάρουμε, όπως είπατε, έχουμε ήδη πάρει τα πρώτα» ανέφερε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Αυτή η κυβέρνηση είναι ιστορικά υπερήφανη γιατί σε δύσκολες συνθήκες, ενίσχυσε τις Ένοπλες Δυνάμεις. Και έπρεπε να το κάνουμε γιατί όταν έχουμε έναν αναθεωρητικό γείτονα, πρέπει να μπορούμε να υπερασπιστούμε τη χώρα μας στην πράξη, αν χρειαστεί. Σε ό,τι αφορά την ΕΑΒ, πρέπει να σας πω ότι εξεπλάγην ευχάριστα. Επί δικών σας ημερών, ήταν στα όρια χρεοκοπίας. Μας παραδώσατε μία ΕΑΒ διαλυμένη. Σήμερα, έχουμε προσλάβει παραπάνω από 600 νέα στελέχη και η ΕΑΒ και ξεκινάμε την εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή. Δώσατε 500 εκατ. για να αναβαθμίσετε 4 αεροσκάφη που έχουν μεγαλύτερη ηλικία από εμένα που κοντεύω 55 ετών» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Επί δικών σας ημερών, το 50% του πτητικού επιδόματος ήταν φορολογητέο. Επί δικών μας ημερών, έγινε αφορολόγητο. Και επί δικών μου ημερών, μία φορά είχα αποχωρήσει από συζήτηση. Νομίζω ότι λάθος επί της αρχής. Αναφερθήκατε όμως στην περίπτωση του 2019. Γιατί ξύνεστε στη γκλίτσα του τσοπάνη; Προκηρύξατε εκλογές, αλλά είχατε μία εκκρεμότητα, τον ποινικό κώδικα, που μετατρέπει τα κακουργήματα σε πλημμελήματα και τις υποκλοπές, για τις οποίες τόσο κόπτεστε.

Από αυτή την ψηφοφορία, απήχαμε. Εσείς θα απέχετε για μήνες. Σήμερα, φέρνουμε μια σειρά διατάξεων που είναι θετικές για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τί θα πείτε στους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων; Τις ψηφίσατε; Όχι. Απέχουμε. Το ίδιο και με άλλες διατάξεις που θα φέρουμε. Εσείς θα κριθείτε τελικά από τους πολίτες». Τα είπε χύμα και τσουβαλάτα ο Πρωθυπουργός!...

Ο ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Συγκρίνοντας δύο παιδιά Πρωθυπουργών

Το μούδιασμα που είχε καταφέρει κατά του Ελληνικού Λαού η συμφορά του Μνημονίου φάνηκε με έντονο τρόπο στις διαδικασίες και τον προεκλογικό αγώνα των προηγούμενων Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών. Οι πολίτες, γονατισμένοι από τα οικονομικά προβλήματα, που έχουν σωρεύσει επί των ώμων τους οι Κυβερνήσεις, δεν είχαν το πάθος και το ενδιαφέρον παλαιοτέρων εποχών. Έδειχναν μία ασυγχώρητη, κατά τη γνώμη μας αδιαφορία, γιατί με τη στάση τους -βάσει των ελληνικών δεδομένων- φαίνονταν σαν να μην επιθυμούσαν να συνεχίσουν τον αγώνα ακόμη και για τα δίκαιά τους. Σαν να είχαν παραδοθεί αμαχητί στην κακή τους μοίρα, που τους οδήγησε η αντεθνική πολιτική του πρωτεργάτη της δυστυχίας Γ. Παπανδρέου.

Θα μπορούσαμε κάλλιστα να πούμε ότι και ο Λαός είναι συνένοχος σε αυτό που συνέβη στη χώρα μας, αφού δεν λέγει να βάλει μυαλό και να αναλογισθεί, πώς και γιατί φτάσαμε έως εκεί. Αποτελεί μεγάλης ολκής παραδοξότητα το γεγονός ότι πριν κάποιο χρονικό διάστημα, στην Κρήτη, στα Ανώγεια, επιφύλαξαν υποδοχή – ίσως ήταν στημένη – στον ολετήρα Γ. Παπανδρέου, που θα τη ζήλευε και ο μεγαλύτερος πολιτικός άνδρας της εποχής των ένδοξων ημερών του ΠΑΣΟΚ.

Ο Άνθρωπος αυτός που ευθύνεται ατομικώς και οικογενειακώς για όλα προσπαθούσε να νεκραναστηθεί πολιτικά και αποτελούσε παραδοξολογία ο τρόπος που αντιμετωπιζόταν από τους πολίτες, οι οποίοι δεν τον πέρασαν από Λαϊκά Δικαστήρια για τη σφαγή του Ελληνικού Λαού και την παράδοση της Ελλάδος στα χέρια της Τρόικα, που σήμερα έχει λουφάξει, αλλά τα χνάρια της είναι ακόμη ορατά. Αυτός που μας παρέδωσε αύτανδρους στα χέρια του ΔΝΤ και των τοκογλύφων, δεν λογοδότησε στη Δικαιοσύνη και όσο ο Νόμος δεν τον αγγίζει, τόσο αποθρασύνεται. Ο άνθρωπος αυτός τιμωρήθηκε από τον Ελληνικό Λαό, γιατί δεν έκανε κακό μόνο στην Ελλάδα, αλλά στην ιστορία και στη μνήμη, όποια κι αν ήταν, του πατέρα του και του παππού του. Η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού τον έχει μετρήσει και τον βρήκε λειψό, γι’αυτό και δεν μπορεί να επανέλθει πολιτικά στο πολιτικό προσκήνιο, ενώ η παρουσία του αποτελεί «Βαρίδι» στη νέα προσπάθεια του πατρογονικού κόμματος. Ο Λαός δεν ξεχνά τους επίορκους Πρωθυπουργούς και τους τιμωρεί με την ψήφο του. Αντίθετα από αυτόν, ο σημερινός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρά τις πανδημίες και τις κακοτοπιές ανασυγκροτεί την Ελλάδα των ερειπίων που παρέλαβε από τον προκάτοχό του ή όχι;...

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Μνήμες από το κοντινό παρελθόν…

«Τις τελευταίες δεκαετίες, - έγραφα πριν από λίγα χρόνια - από τότε που η Πολιτική στην Ελλάδα αποδείχθηκε κάλπικη αρχίζοντας από τη Μεταπολίτευση του 1974, κατά την οποίαν εκχυδαϊστηκε ο πολιτικός κόσμος με περγαμηνές “Αντιστασιακού”, χάθηκε η αίγλη των Υπερήφανων Ελλήνων Πρωθυπουργών. Δεν συγκινούνται με τίποτα το ανθελληνικό.

Ενθυμούμαι ότι στον πρώτο του χρόνο ανάληψης της εξουσίας ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας πήγε στην Τουρκία και η όλη δραστηριότητά του ήταν να φοράει εμφανέστατα την Τουρκική σημαία – Κασκόλ της Τουρκίας και να ακούει χωρίς σχόλιο , αποχώρηση ή διαμαρτυρία, την ώρα που ο Τουρκικός όχλος του Σταδίου γιουχάιζε την ανάκρουση του Ελληνικού Εθνικού Ύμνου. Ο ομόλογός του Νταβούτογλου αντίθετα είχε κρυμμένη την Ελληνική σημαία – Κασκόλ στο σακάκι του και διάπλατα την τουρκική δεξιά και αριστερά στο στήθος. Ήταν η πρώτη εντύπωση ότι Αυτός, ο Τσίπρας, δεν είναι Έλληνας….

Μεταξύ των άλλων πήγε να συζητήσει για το μεταναστευτικό, χωρίς να δηλώσει αυτά που γνώριζε όλος ο κόσμος. Δεν έδειξε να γνωρίζει ότι η όλη υπόθεση ξεκινάει από την Κυβέρνηση της Τουρκίας του Ερντογάν, η οποία περιθάλπει, χρηματοδοτεί, εκδίδει πλαστά διαβατήρια και τα χορηγεί στους λαθρομετανάστες, τους οποίους διακινεί στο Αιγαίο η Στρατοχωροφυλακή και οι Λιμενικές Υπηρεσίες. Κάτι δηλαδή, που ήταν γνωστό, αλλά δεν αναγνωρίζονταν και επίσημα. Τις ίδιες ημέρες η τουρκική εφημερίδα Milliyet ομολόγησε, σύμφωνα με άρθρο του Δημοσιογράφου – Τουρκολόγου Νίκου Χειλαδάκη, ότι ουσιαστικά στην Τουρκία παράγονται τα διαβατήρια, με τα οποία οι άνθρωποι του Ισλαμικού Χαλιφάτου, οι φανατικοί και έτοιμοι για όλα Τζιχαντιστές, έρχονται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη για να εκτελέσουν τις τρομοκρατικές τους επιθέσεις.

Αν πραγματικά ήθελε να εργαστεί κατά της λαθρομετανάστευσης και εισβολής στην Ελλάδα, θα έκανε σημαία το αίτημα να ληφθούν μέτρα ανάλογα με το εμπάργκο της δύσης στη Ρωσία για το Ουκρανικό ζήτημα. Αντ’ αυτού η Ελλάδα έχει δεχθεί εκατομμύρια λαθρομεταναστών και ο Τσίπρας με τα τσιράκια του ισχυρίζεται συνεχώς ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνον 60.000. Και όλα αυτά την ώρα που ο Ερντογάν είναι με το ένα πόδι στην ΕΕ και παίρνει δώρο από αυτήν δις ευρώ. Αυτά, γιατί ο Ερντογάν μάς... ζητάει και τα ρέστα!». Και θέλει να τον ξαναψηφίσει ο Ελληνικός Λαός; Να μην ξεχνιόμαστε… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Η «Διπλωματία των σεισμών»…

Ο σεισμός που έγινε τα ξημερώματα της Δευτέρας με επίκεντρο στην Τουρκία στα σύνορα με τη Συρία που και αυτή επλήγη θανάσιμα, δημιουργεί αισθήματα αλληλεγγύης προς τον Τουρκικό Λαό σε όλη τον Πλανήτη.

Η Ελλάδα, που έχει δοκιμαστεί πολλές φορές από τον Εγκέλαδο, δεν θα μπορούσε να ήταν απούσα από το γενικό προσκλητήριο συνδρομής. Ό,τι και να συμβαίνει μεταξύ των δύο κρατών, της Ελλάδας και της Τουρκίας, εμείς το βλέπουμε Χριστιανικά και αλληλέγγυα. Εκτός από αυτές τις σκέψεις μού έρχονται στο νου και κάποιες άλλες, που έχουν σχέση με το παρελθόν.

Το ενδεχόμενο να κτυπήσει ο σεισμός τη γειτονική Τουρκία ήταν ένα από τα θέματα που έπαιζαν στα διεθνή ΜΜΕ. Όλες οι ενδείξεις όμως αφορούσαν το γεωδυναμικό ρήγμα της Κωνσταντινούπολης γι’ αυτό μίλαγαν όλοι. Εκεί έδειχναν και διεθνείς σεισμολόγοι, αλλά και από τη γειτονική μας χώρα, την πιθανότητα του κτυπήματος. Βεβαίως το κύριο βάρος αυτής της θεομηνίας έπεσε στην Τουρκία και λιγότερο στην Συρία. Ήταν αναμενόμενο, αφού το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην Τουρκική πλευρά, χωρίς να παραβλέπεται και η περίπτωση της Συρίας, που –εκτός αυτούμαστίζεται και από τον παρατεταμένο πόλεμο.

Να αναφερθώ και σε κάποιαν άλλη παράμετρο των γεγονότων. Η δημιουργία των συνθηκών που ταρακούνησε τις ηγεσίες των Κρατών του Πλανήτη αποτελεί – κατά τη γνώμη μου – ένα ισχυρότατο όπλο στα χέρια μεγάλων Δυνάμεων που χειραγωγούν τις κλιματικές Αλλαγές. Σας έχω μιλήσει στο παρελθόν γι’ αυτό το θέμα. Το πρόγραμμα DARPA, που πραγματοποιείται σε μία τεράστια έκταση της Αλάσκας έχει δυνατότητα πραγματοποίησης σεισμών, καταιγίδων, τσουνάμι και άλλων θεομηνιών.

Πολλά θα λεχθούν προς αυτή την κατεύθυνση εντός των επομένων ημερών, χωρίς να υιοθετώ κάποια συμμετοχή στην τραγωδία.

Με απασχολεί όμως αυτή η συγχορδία των διεθνών κατεστημένων ΜΜΕ που ασχολούνται μόνο με το «χαϊδεμένο παιδί» την Τουρκία και δεν λένε τουλάχιστον μέχρι τώρα κουβέντα για τις αναρίθμητες καταστροφές και τα εκατοντάδες θύματα στη Συρία που επλήγη επίσης εν μέσω πολεμικών επιχειρήσεων. Με απασχολεί επίσης αυτή η «διπλωματία των σεισμών» που και άλλοτε έχει χρησιμοποιηθεί για να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα μεταξύ κρατών. Παρακολουθήστε τις ειδήσεις και θα το δείτε να μιλούν μεταξύ τους και ορκισμένοι εχθροί. 
ΕΤΣΙ τα βλέπω… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια