Header Ads

Οι τόποι κι οι άνθρωποι της καρδιάς μου! Στην κοπή της πίτας της Ν.Δ. Κορινθίας (Φ.1828)

Ο χρήστης Κυριάκος Κόκκινος είναι με τον χρήστη Εύη Κοκκίνου

Επιβραβεύτηκαν τα ιστορικά κομματικά στελέχη Χρ.Κωστήρης, Χρ. Σεργεντάνης και Βαγγέλης Κόκκινος

Γράφει ο Κυριάκος Ε. Κόκκινος*



Στην Κόρινθο Σάββατο 4.2.2023, προλαβαίνοντας το χιονιά, για τη βράβευση του πατέρα μου Βαγγέλη Κόκκινου, επ’ ευκαιρία της κοπής πίτας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Κορινθίας, της Νέας Δημοκρατίας, με κεντρική ομιλητή την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως.
  
Ο 90χρονος πατέρας μου υπήρξε από τη δεκαετία του «70 ενεργός παράγοντας της Ν.Δ., αμέσως μετά την εθελοντική αποστρατεία του, ως Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων. Διετέλεσε μέλος των Δ.Σ. της Τοπικής Οργάνωσης Κορίνθου και Νομαρχιακής Διοικούσας Επιττροπής από το 1979 και Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας τα έτη 1987 μέχρι το 1989, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 1990 διετέλεσε ένας από τους τέσσερις Κομματικούς Συντονιστές του κομματικού έργου της Ελλάδας, πλην Αττικής, στον Τομέα της Επικοινωνίας στη Ρηγίλλης με Πρόεδρο τον Κων/νο Μητσοτάκη. Είναι Εκδότης της εφημερίδας Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ανελλιπώς από το 1981 ως σήμερα κι ένας πάντα ενεργός πολίτης κι άνθρωπος, που αφιέρωσε τη ζωή του στην οικογένειά του, την προσφορά προς το συνάνθρωπο, την Κορινθία και την Ελλάδα.
  

Το παρών έδωσε σύσσωμο το στελεχιακό δυναμικό της Ν.Δ. του Νομού μας και όχι μόνο, οι δύο υφυπουργοί Ανάπτυξης, Επενδύσεων, Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας και Ενέργειας - Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, ο Γραμματέας Οργανωτικού - Διευθυντής Γραφείου Προέδρου ΝΔ Στέλιος Κονταδάκης, η σύμβουλος του Πρωθυπουργού Μαριλένα Σούκουλη, ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας με τον Αντιπεριφερειάρχη Χάρη Βυτινιώτη, τους πρώην Χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες Αναστάσιο Γκιολή και Αθηνά Κόρκα, τον Πρόεδρο της Πελοπόννησος ΑΕ – Περιφερειακό Σύμβουλο Σωτήρη Μουρίκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού - Ενέργειας Γιώργο Οικονόμου, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με τους Αντιδημάρχους Σπύρο Ζαχαριά, Γεώργιο Πούρο και Βαγγέλη Παπαϊωάννου, οι πρώην Πρόεδροι της ΝΟΔΕ Κορινθίας Παύλος Στεργιόπουλος και Χρήστος Κορδώσης, ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Αργολίδας Παναγιώτης Ζαχαριάς, ο Διοικητής του Γ. Ν. Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Κορινθίας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας Παναγιώτης Λουζιώτης, ο Χρυσοβαλάντης Μέλος Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας, Σπύρος Ράτης Αντιδήμαρχος Λουτρακίου, ο Ιωάννης Τσάκωνας πρώην Πρόεδρος της Δ.Ο. Κορινθίων, ο Δημήτριος Μήλιος πρώην Αναπληρωτής Γραμματέα Αγροτικών Φορέων, Αυτοδιοικητικοί πολιτευτές του νομού, μέλη των δημοτικών παρατάξεων, αλλά και πλήθος άλλων στελεχών, φίλων και οπαδών του κόμματος.
  

Η ομιλία της υπουργού παιδείας Νίκης Κεραμέως αναφορικά με το έργο της κυβέρνησης στον πρωτίστης σημασίας τομέα της παιδείας, υπήρξε μια έμπνευση για το πόσα μπορούμε να επιτύχουμε με ορθή στόχευση, αφιέρωση, συγκέντρωση και επιμονή, ικανά όλα να ανεβάσουν την Ελλάδα στο βάθρο που της αξίζει!

Η Εκδήλωση έκλεισε με την απονομή πλακέτας επιβράβευσης στους τρεις προέδρους της δεκαετίας του 1980, Χρήστο Κωστήρη, Χρήστο Σεργεντάνη και Βαγγέλη Κόκκινο, όπως επίσης και στην υπεύθυνη της Τ.Ο.

Γυναικών Σικυωνίων Μαριάννα Πετροπούλου .

Μετά την απονομή πλακέτας επιβράβευσης, ο Βαγγέλης Κόκκινος, ανέφερε από μικροφώνου τα εξής:

«Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί συναγωνιστές.

Χαίρομαι που απόψε είμαστε όλοι εδώ για να τιμήσουμε το κόμμα της καρδιάς μας και τα ενεργά κομματικά στελέχη, που το υπηρετούν.

Επιτρέψτε μου στην ηλικία των ενενήντα ετών να εκφράσω λίγα λόγια.

Ευχαριστώ τη ΔΕΕΠ της Ν.Δ. Κορινθίας και ειδικά τον Πρόεδρο κ. Δ. Σουφρίλα με τους συνεργάτες του για την τιμή που μας έκαναν να επιβραβεύσουν τους Προέδρους της ΝΟΔΕ της δεκαετίας του 1980, Χρήστο Κωστήρη, Χρήστο Σεργεντάνη κι εμένα για την προσφορά μας στο κόμμα, όπως επίσης και την Μαριάννα Πετροπούλου, για τις γυναίκες του Κιάτου.

Προσεύχομαι για τους εκατοντάδες συναγωνιστές μου, που έχουν φύγει από κοντά μας.

Να είναι βέβαιη η ψυχή τους ότι πολλά από τα παιδιά τους συνεχίζουν τον ιδεολογικό τους αγώνα.

Χαίρομαι διότι μαζί μας είναι σήμερα συναγωνιστές της εποχής μου, κατέχοντες καίριες θέσεις σε Υποργεία και στην Βουλή, όπως ο Χρίστος Δήμας - μικρός τότε, ο Νίκος Ταγαράς και ο Κώστας Κόλλιας.

Ο Χάρης Βυτινιώτης, Νομάρχης και άλλοι στην Περιφέρεια, ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος που συνεργαστήκαμε μαζί στενά στο παρελθόν στα κομματικά μας όργανα, στο Δήμο Κορινθίων, ο Παναγιώτης Λουζιώτης, πρώην Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κορινθίας στο Επιμελητήριο και πολλοί από εσάς που βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή του ιδεολογικού αγώνα.
  

Απευθυνόμενος στους βουλευτές μας επισημαίνω: Μην ξεχνάτε τα παιδιά μας. Η ανεργία μαστίζει την νεολαία μας.

Τέλος επιβεβαιώνω ότι αποτελεί εγγύηση για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας η Ν.Δ.

και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος όπως όλα δείχνουν θα κληθεί και πάλι από τον Ελληνικό Λαό να συνεχίσει το έργο του.

Να είστε όλοι καλά. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία. Ζήτω η Πατρίδα μας Ελλάδα».
  

Παρών κι εγώ μαζί με την αδελφή μου Εύη Κοκκίνου Κελλάρη, Δικηγόρο κι υποψήφια Δημοτική σύμβουλο με τον Βασίλη Νανόπουλο, περήφανοι για τον πατέρα μας και το δικό του έργο ζωής.

Κυριάκος Κόκκινος, Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, Συστημικός Αναλυτής CSAP, Διαμεσολαβητής, Coach, Εκπαιδευτής Ενηλίκων


Δεν υπάρχουν σχόλια