Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Νίκου Ταγαρά (Φ.1827)

Νίκος Ταγαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Λυγιάς
  


Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ (Δ 15/2023) η αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Λυγιάς (ΔΕ Ευρωστίνης, Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης).

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε «Με μεγάλη μου χαρά υπέγραψα το Προεδρικό Διάταγμα, με το οποίο αναθεωρειται για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 100 χρόνια το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού της Λυγιάς. Η αναθεώρηση του ρυμοτομικού, η οποία έγινε με σύγχρονες προδιαγραφές και κατόπιν θετικής γνωμοδότησης του ΣτΕ, καθορίζει πλέον με σαφήνεια Οικοδομικά Τετράγωνα, Κοινόχρηστους Χώρους και Χώρους Πρασίνου, καθώς και τους λοιπούς όρους και περιορισμούς δόμησης για να ξέρει πλέον ο καθένας τι και πόσο χτίζει. Στο πλαίσιο, μάλιστα, της αναθεώρησης έγινε και η τμηματική οριοθέτηση τεσσάρων ρεμάτων («Κουτρούλη», «Μπόϊλε», «Κουλαμά» και «Γιόγιου»), που διατρέχουν τον οικισμό Λυγιάς, πράγμα που θωρακίζει τον οικισμό ακόμη περισσότερο.» Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Βλάσης Τσιώτος, δήλωσε:

«Ο παραθαλάσσιος οικισμός της Λυγιάς αποκτά ουσιαστικά για πρώτη φορά σαφές και επίκαιρο ρυμοτομικό σχέδιο. Με Προεδρικό Διάταγμα και μάλιστα με την υπογραφή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, η συνδρομή του οποίου ήταν καταλυτική σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, έγινε ένα μεγάλο βήμα για την ανάπτυξη και την προστασία ενός ιστορικού οικισμού του Δήμου μας.» Με το Προεδρικό Διάταγμα:

• επικυρώνεται ο καθορισμός των οριογραμμών τμημάτων των ρεμάτων «Κουτρούλη», «Μπόϊλε», «Κουλαμά» και «Γιόγιου», που διατρέχουν τον οικισμό Λυγιάς, 
• εγκρίνεται η αναθεώρηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού Λυγιάς, με τον καθορισμό οικοδομήσιμων χώρων, την αρίθμηση των Ο.Τ., τη μετατόπιση οικοδομικών και ρυμοτομικών γραμμών, καθώς και οδών, τον καθορισμό κοινόχρηστων χώρων (Κ.Χ.), K.X. - Xώρου Εκκλησίας, Χώρου Εκκλησίας, Κ.Χ. πλατείας, Κ.Χ. πλατείας - χώρος πρασίνου (Π.Χ.), Κ.Χ. στάθμευσης - πρασίνου, Κ.Χ. πρασίνου - Π.Χ. και πεζοδρόμων 
• επιβάλλεται προκήπιο πλάτους τεσσάρων (4) και έξι (6) μέτρων 
• καθορίζονται τα ελάχιστα όρια εμβαδού και προσώπου, καθώς και οι λοιποί όροι και περιορισμοί δόμησης των οικοπέδων






Δεν υπάρχουν σχόλια