Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Κων/νου Κόλλια (Φ.1827)

ΚΟΛΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τοποθέτηση του Βουλευτή για τους ζημιωμένους παραγωγούς της Κορινθίας: «Απαιτείται άμεση οικονομική ενίσχυση των παραγωγών Κορινθιακής σταφίδας και επιτραπέζιων σταφυλιών»
  


Ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Ν. Κορινθίας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, τοποθετήθηκε ξανά για το μείζον ζήτημα της ουσιαστικής στήριξης των σταφιδοπαραγωγών και των παραγωγών επιτραπέζιων σταφυλιών από τις ζημιές που έχουν υποστεί από πολλούς και διαφορετικούς εξωγενείς παράγοντες τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Κόλλιας, θίγοντας εκ νέου το θέμα, τόνισε την ανάγκη να ληφθούν εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του ΥπΑΑΤ αποτελεσματικές πρωτοβουλίες και να υλοποιηθούν μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος των παραγωγών Κορινθίας.

Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Βουλευτής Κορινθίας, έκανε τις εξής δηλώσεις: «Σε αλλεπάλληλες συζητήσεις και παρεμβάσεις προς το ΥπΑΑΤ έχω ζητήσει όλο αυτό το διάστημα την έκτακτη οικονομική ενίσχυση των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας και επιτραπέζιων σταφυλιών.

Εξήγησα ότι πέραν των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν από τις βροχοπτώσεις και τους παρατεταμένους καύσωνες, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση προκάλεσαν μείωση της κατανάλωσης τουλάχιστον 40%.

Αποτέλεσμα ήταν είτε να μην συγκομιστούν τα σταφύλια είτε λόγω χαμηλού εμπορικού ενδιαφέροντος να πουληθούν σε εξευτελιστικές τιμές. Επιπλέον, και η αύξηση του κόστους καλλιέργειας έχει οδηγήσει τους αγρότες μας σε απόγνωση.

Παρά την καλή πρόθεση και το ιδιαίτερα έντονο και σταθερό ενδιαφέρον του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Α. Λυκουρέντζου, να υπάρξουν δίκαιες αποζημιώσεις, η ζημιά δεν καλύπτεται. Ζητώ άμεσα από τους αρμοδιους φορείς και εκπροσώπους των αγροτών να καταθέσουν μελέτη προς το ΥπΑΑΤ, με την οποία θα τεκμηριώνεται η απώλεια του εισοδήματος, ώστε να στηριχθεί το εισόδημα των παραγωγών μας, μέσω του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης «de minimis».

Παραμένω σταθερά στο πλευρό των παραγωγών μας. Θα επανέλθω.».




Δεν υπάρχουν σχόλια