Header Ads

Μηνύματα από τους Αποφοίτους των Εκπαιδευτηρίων Απόστολος Παύλος Κορίνθου 2021 - 2022 (Φ.1826)

  
Τον Ιούνιο του 2022 αποφοίτησα από τα Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος, το σχολείο που οι γονείς μου επέλεξαν, για να με καθοδηγήσει στα μαθητικά μου χρόνια και στον δύσκολο δρόμο των Πανελλαδικών εξετάσεων. Εκεί συνάντησα εξαίρετους καθηγητές που αντιμετωπίζουν τους μαθητές τους ως μονάδες και προσαρμόζονται στις δυνατότητες και ιδιαιτερότητες κάθε παιδιού, ώστε να φτάσει στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Σε όλα τα χρόνια της φοίτησης μου ένιωσα περιττή την ανάγκη για επιπλέον βοήθεια εκτός σχολείου και έτσι, επιλέγοντας στη Β’ Λυκείου τον Προσανατολισμό Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών «Σπουδών, ένιωθα ασφάλεια για τα δύο χρόνια προετοιμασίας μέσω του σχολείου.

Προσωπικά ήμουν και είμαι ένας άνθρωπος που έχει άγχος για αρκετά πράγματα και πόσο μάλλον για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, που πίστευα ότι θα καθορίσουν ολόκληρη την ζωή μου. Έτσι αγχωμένη όπως ήμουν, ζήτησα από τους γονείς μου να κάνω επιπλέον φροντιστηριακό μάθημα για να με βοηθήσει στην Έκθεση, ένα μάθημα στο οποίο η πρόοδος αργεί περισσότερο να φανεί, γιατί μόνο εκεί ένιωθα λίγη ανασφάλεια. Περνώντας όμως ο καιρός, διαπίστωσα πως και γι’ αυτό το μάθημα οι ώρες και ο τρόπος διδασκαλίας στο σχολείο κάλυ¬ πταν τις ανάγκες μου. Το ιδιαίτερο μάθημα στο σπίτι λειτουργούσε περισσότερο αγχολυτικά παρά ουσιαστικά, διαπίστωση που με έκανε να το δια¬ κόψω στο μέσο της χρονιάς.

Τα αποτελέσματα της απαιτητικής διαδικασίας των εξετάσεων δικαίωσαν την επιλογή τη δική μου και των γονιών μου να εμπιστευτώ το σχολείο μου. Πέρασα με απόλυτη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση την εξέταση και η βαθμολογία που συγκέντρωσα με οδήγησε εκεί που πάντα ονειρευόμουν. Στην πρώτη μου επιλογή! Πλέον είμαι φοιτήτρια στο Ε.Κ.Π.Α στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, κάνοντας τους καθηγητές μου περήφανους για εμένα.

Αισθάνομαι ευτυχής και περήφανη που οι γονείς μου αποφάσισαν να με πάνε σε αυτό το σχολείο, ένα από τα καλύτερα σχολεία που θα μπορούσαν να διαλέξουν, και ακόμα πιο τυχερή που συνάντησα αυτούς τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα, με στήριξαν και κάλυψαν με υπευθυνό¬ τητα κάθε ανάγκη μου και σε γνωστικό επίπεδο, βοηθώντας με όλα αυτά τα χρόνια να πετύχω τον στόχο μου. Τους ευχαριστώ!

Άννα-Μαρία Λατσούνη, Πρωτοετής φοιτήτρια Εκπ/σης & Αγωγής στην Προσχολική ηλικία Πανεπιστημίου Αθηνών



Δεν υπάρχουν σχόλια