Header Ads

Πολιτικό και παραπολιτικό περισκόπιο (Φ.1826)

Ο «Κορίνθιος» σχολιάζει
 και ενημερώνει 
χωρίς να λοιδωρεί

Ο «Κορίνθιος»
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ 
ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ

Μηνύματα Δημοκρατίας, συνεργασίας και ενότητας, εξέπεμψαν Ιμάμογλου και Μπακογιάννης.
Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων Β40, που ξεκίνησαν τη Δευτέρα στην Αθήνα, με τον Κώστα Μπακογιάννη να αναλαμβάνει για το 2023, την Προεδρία του Δικτύου παίρνοντας την σκυτάλη, από τον ομόλογό του, Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου. 
Το στίγμα των εργασιών, δίνουν τα μηνύματα Δημοκρατίας, συνεργασίας και ενότητας, που έστειλαν, οι Δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου μίλησε για δημοκρατικά Βαλκάνια και ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε πως ενωμένοι οι τοπικοί άρχοντες ξεπερνούν εμπόδια κυβερνήσεων. « Όσο κοιτάω στα Βαλκάνια δεν βλέπω σουλτάνους και βασιλιάδες, μόνο ένα δημοκρατικό αύριο» τόνισε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την ΕΡΤ, και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει άλλη περιοχή από την Αθήνα που να είναι κοιτίδα πολιτισμού». Παράλληλα, ο κ. Ιμάμογλου ζήτησε «να καταδικάσουμε του λαϊκισμούς που απειλούν τη δημοκρατία και φέρνουν μίσος». Ο κ. Μπακογιάννης, ζήτησε «να μείνουμε μακριά από στερεότυπα που εξυπηρετούν άλλες σκοτεινές σκοπιμότητες» και σημείωσε ότι «στην περιοχή μας ξέρουμε καλά τι σημαίνει εθνικισμός και πατριδοκαπηλία».

Την έναρξη της εκδήλωσης, με τίτλο «European Youth Day - Powered by ONNED» στην αίθουσα «Ιφιγένεια» του «Ελληνικού Κόσμου», κήρυξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μία ημέρα αφιερωμένη στις νέες τεχνολογίες, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την κλιματική αλλαγή και ζητήματα, τα οποία θα απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια την Ευρώπη. Ήταν ξεκάθαρος. «η παγίδα της απλής αναλογικής πρέπει να μετατραπεί σε εφαλτήριο νίκης. Δεν μπορείτε να ρισκάρετε περιπέτειες ακυβερνησίας. Ζητώ εντολή για δεύτερη φορά στην προκοπή. Η χώρα έχει ανάγκη τη σταθερότητα, τη συνέχεια και τη συνέπεια» είπε, απευθυνόμενος στους νέους.

 
Επίθεση
στον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνάντησή του με συνταξιούχους στο Αιγάλεω εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Καταλόγισε στον κ. Τσίπρα ασέβεια και εξαπάτηση των συνταξιούχων με τον νόμο Κατρούγκαλου, ενώ τον κατηγόρησε ότι υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια για να ξαναξεγελάσει τους συνταξιούχους. «Η κυβέρνησή μας, αντίθετα, πέτυχε την εκκαθάριση των εκατοντάδων χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, τη γρήγορη πλήρη απόδοσή τους και ήδη περνάμε στο στάδιο αύξησης των συντάξεων. Αυτό είναι έμπρακτος σεβασμός και αναγνώριση προς τον συνταξιούχο», υπογράμμισε…

 
Ο Χρίστος Δήμας,
όπου σταθεί και όπου βρεθεί, δεν χάνει ευκαιρία να διαφημίζει την Κορινθία, τις ομορφιές της και τα προϊόντα της.

Την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε, μαζί με τον Πρωθυπουργό, στο Νταβός όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Εκεί λοιπόν πραγματοποίησε συνάντηση με τους ομολόγους του από την Ινδία στους οποίους πρόσφερε κρασιά Νεμέας, τονίζοντάς τους την κορυφαία ποιότητα του νεμεάτικου κρασιού.

Επίσης σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1, ο Χρίστος δεν έχασε την ευκαιρία να διαφημίσει τη Ζήρεια ως τουριστικό προορισμό, αναφέροντας μάλιστα ότι υπερτερεί σε ομορφιά ακόμα και από κορυφαίους χειμερινούς προορισμούς άλλων χωρών της Ευρώπης.

 
Ο Κώστας Κόλλιας, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας του Νομού μας,
παρουσιάζει έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα, με πιο πρόσφατο παράδειγμα το νέο, καυτό νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις ηλεκτρονικές απάτες, στο οποίο είχε την τιμή να οριστεί Εισηγητής της Πλειοψηφίας. Κάτι τέτοιο υποδηλώνει ότι η Νέα Δημοκρατία εμπιστεύεται ιδιαίτερα την κοινοβουλευτική του επάρκεια. Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά που ο Κώστας έχει οριστεί Εισηγητής σε νομοσχέδια τόσο σημαντικής βαρύτητας…

 
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου
με αφορμή τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομία σχολιάζει ότι ο πρωθυπουργός «θυμήθηκε μετά από έναν χρόνο αισχροκέρδειας και μείωσης εισοδημάτων να μιλήσει για μισθούς». Αυτό, όπως τονίζει, όταν επί των ημερών του «τα νοικοκυριά με εισοδήματα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης» και «ο κατώτατος μισθός έχει χάσει ήδη ο 20% της αγοραστικής του δύναμης -κι αυτό μετά τις όποιες αυξήσεις έγιναν»…

 
Διάβασα σ΄ένα ρεπορτάζ εφημερίδας
, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Α. Σαμαράς εμπλέκεται στα Αυτοδιοικητικά της Πελοποννήσου, εν όψει εκλογών.
Ο εν λόγω πολιτικός έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην κεντροδεξιά παράταξη από την εποχή του πατρός Κ. Μητσοτάκη γιατί πήρε ομάδα βουλευτών και «άδειασε» κυριολεκτικά την κυβέρνηση της Ν.Δ.. Το κόμμα που ίδρυσε τότε δοκίμασε την πίκρα όσων φεύγουν από την φιλελεύθερη παράταξη με αυτό τον τρόπο. Η Πελοπόννησος έχει δοκιμασμένο Περιφερειάρχη, τον Παναγιώτη Νίκα, που απέδειξε με το έργο του πως είναι ο καταλληλότερος και επιθυμητός να συνεχίσει το έργο του και τη δεύτερη τετραετία. Τα άλλα λόγια περιττεύουν ..

 
Τα έφερε από εδώ τα πήγε από εκεί
η τύχη και επιτέλους ο πρώην Δήμαρχος Βέλου και Αυτοδιοικητικός Δήμου Σικυωνίων, Χάρης Βυτινιώτης, βρήκε τη θέση που αρμόζει στην προσωπικότητα, στις αυτοδιοικητικές γνώσεις, στα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα για κάτι καλύτερο. Η ανάθεση από τον Περιφερειάρχη καθηκόντων Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αρμόδιου για την Κορινθία (λέγε Νομάρχη) ήταν η επιβράβευση του ανδρός. Είναι απολύτως βέβαιο πως και η δική του θητεία θα αποβεί προς όφελος του Νομού μας και των Κορινθίων. Καλή επιτυχία φίλε Χάρη!..

 
Πέρασα χθες
από την αρχή της Λ.Αθηνών Κορίνθου και είδα μηχανήματα του Δήμου Κορινθίων να εργάζονται για την αξιοποίηση του παλαιού χώρου Σιδηροδρομικού Σταθμού ΟΣΕ Κορίνθου. Ρώτησα αρμοδίως και μου είπαν πως εφαρμόζεται το σχέδιο Μελέτης του Δήμου για την αξιοποίηση της περιοχής που αποδόθηκε για δεκάδες χρόνια στον Δήμο μετά από ενέργειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Η χαρά και η υπερηφάνεια του συνομιλητή μου ήταν φανερή στο πρόσωπό του.

Και δεν είχε άδικο να κλείνει τη συζήτηση λέγοντας: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, δίνει λύσεις σε λιμνάζοντα προβλήματα με τις γνώσεις του και με το … σπαθί του!

Φίλος από τη Βόχα με ρώτησε: Ποιον βλέπεις από τους υποψήφιους να παίρνει τον Δήμο Βέλου – Βόχας στα χέρια του στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές; Του απάντησα ότι δεν μπορώ να έχω πλήρη γνώμη, αφού δεν γνωρίζω ποιοι θα διεκδικήσουν τη Δημαρχία, προσθέτοντας: Μπορώ να πω όμως ότι ο σημερινός Δήμαρχος, Αννίβας Παπακυριάκος, είναι εθελοντικά μπλεγμένος και προσφέρει στα δημοτικά πράγματα της περιοχής επί δεκάδες χρόνια. Η εμπειρία του, η αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων που έδωσε λύσεις και η διαχείριση σοβαρών κρίσεων από καιρικές συνθήκες είναι μαζί του!...

Απαντώ μετά βεβαιότητας πλέον στο ερώτημα δημοτών από τον Δήμο Σικυωνίων.

Ο σημερινός Δήμαρχος, Σπύρος Σταματόπουλος, παρά τα όσα λέγονται περί του αντιθέτου θα διεκδικήσει για πέμπτη φορά τον Δήμο. Όλοι οι άλλοι ψάχνονται μεταξύ τους, όλοι επιζητούν την πρωτοκαθεδρία και δεν λένε να μονιάσουν. Είναι κοινή διαπίστωση άλλωστε ότι οι μειοψηφίες του Δήμου όλων των Συνδυασμών, που έχουν αντιπροσώπευση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο δεν εργάστηκαν όσο έπρεπε για να υποσκελίσουν τον πανίσχυρο Δήμαρχο.

Εκτός αν γίνει ένα θαύμα…

 
Η »Συμμαχία Πολιτών» του Δήμου Κορινθίων
επικεφαλής της οποίας είναι ο σημερινός Δήμαρχος, Βασίλης Νανόπουλος, την Κυριακή έκοψε σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου Θωμάς Θωμαΐδης, την Αγιοβασιλόπιτα του νέου έτους 2023.

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ζητώντας τη συνέχεια για την ολοκλήρωση του έργου του, ενώ ανακοίνωσε τους πρώτους 46 υποψηφίους για το νέο ψηφοδέλτιο. Μεταξύ τούτων και η κόρη μου Εύη Κοκκίνου- Κελλάρη, Δικηγόρος, που επιμελείται την «Πολιτιστική και Σωματειακή επιφυλλίδα» της Φωνής…

Αγαπητοί μου φίλοι συνδρομητές, εύχομαι να είστε όλοι καλά. Φτάσαμε ήδη στο τέλος σχεδόν του Ιανουαρίου πρώτου μήνα της νέας χρονιάς. Αυτό που παραμένει στη σκέψη μου για τον χρόνο που έφυγε έχει σχέση με τη συμπεριφορά ορισμένων από εσάς έναντι των υποχρεώσεων προς την εφημερίδα και εμού προσωπικώς. Έχω απευθυνθεί πολλές φορές με την παράκληση να εξοφλήσετε τις υποχρεώσεις σας ή να μας ενημερώσετε να διακόψουμε την αποστολή της. Μερικοί από εσάς δεν το κάνετε και αυτό μας προσβάλλει γιατί εκμεταλλεύεστε τις αποστάσεις.

Γιατί; Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ» 

 
 Αμετακίνητος στις πάγιες θέσεις του εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ. Μιλώντας στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» του Mega, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ εκτίμησε πως η ρητορική μίσους και απειλών του Ερντογάν προς την Ελλάδα οφείλονται στα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να έχουν υπόψιν τους και να εξετάζουν πως θα αντιδράσουν στο ρίσκο που υπάρχει να δημιουργηθεί πρόβλημα και να μην πρόκειται μόνο για ρητορική… 

Για «παραλήρημα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου,
σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο, αναφορικά με το θέμα των υποκλοπών και την επιστολή Ράμμου.

«Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη», σημείωσε ο κ. Οικονόμου, προσθέτοντας ότι «με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα, προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Πρόταση μομφής τώρα» Ο Γιάννης Οικονόμου, μάλιστα, τονίζοντας πως «τα πολλά λόγια είναι φτώχεια», καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να «τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης», λέγοντας πως «εκεί θα τα συζητήσουμε όλα».

Και προσέθεσε: «Όλα! Πώς ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πώς είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου, που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν τον ‘Μάξιμο Σαράφη’, που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν».

Ο Νότης Μηταράκης εξαπέλυσε επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ καλώντας τον να βάλει τέλος στη μονταζιέρα, καθώς ο ίδιος ήταν αυτός που στις 16 Αυγούστου μετέφερε δημοσίως αυτά που δήλωσαν ορισμένοι από τους μετανάστες περί νεκρού παιδιού μόλις βρέθηκαν σε ελληνικό έδαφος. Στην υπόθεση της μικρής Μαρίας και των 38 του Έβρου, αναφέρθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Ο Υπουργός για μια ακόμη φορά τόνισε τον, τουλάχιστον, ύποπτο ρόλο που έπαιξαν οι δυο ΜΚΟ που ξεκίνησαν την υπόθεση, τονίζοντας πως υπάρχουν στελέχη σε αυτές, τα οποία είχαν θεσμικό ρόλο επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 
Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
με αφορμή τη σύλληψη του «Μάξιμου Σαράφη» εξαπολύει η ΝΔ. Στον ΣΥΡΙΖΑ που «στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους έστησαν τη σκευωρία της NOVARTIS εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής. Ο “Μάξιμος Σαράφης”, ο κουκουλοφόρος μάρτυρας που με τις διαβόητες “καταθέσεις” του στήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μια άνευ προηγουμένου σκευωρία με στόχο δύο πρώην πρωθυπουργούς, έναν κεντρικό τραπεζίτη και επτά υπουργούς, εκθέτοντας τη χώρα διεθνώς, συνελήφθη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε τραπεζικές απάτες» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

«Κι αυτοί στον ΣΥΡΙΖΑ που ανέθεσαν τη συγκεκριμένη δουλειά κι έστησαν τη σκευωρία της Νοβάρτις, στηριζόμενοι σε τέτοιους ανθρώπους, εμφανίζονται σήμερα κήνσορες της ηθικής, “τιμητές της νομιμότητας και της συνταγματικής τάξεως”, καταλήγει η ανακοίνωση.

 
«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εγκρίθηκε επίσημα η χρηματοδότηση με 5,76 εκ € για την αναβάθμιση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Βιολογικού Κ α θ α ρ ι σ μ ο ύ και της Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Σικυωνίων με υποδομή επαναχρησιμοποίησης του επεξεργασμένου νερού για αρδευτικούς σκοπούς. Κύριος και Φορέας Χρηματοδότησης του Έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς

Με δήλωσή του ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γεώργιος Ψυχογιός, ζητάει την αποκατάσταση της αδικίας με την απώλεια κοινωνικών επιδομάτων λόγω της αύξησης των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα.

Ζητάμε, λέγει, με πολλές παρεμβάσεις που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, αλλά και με Ερώτηση που καταθέσαμε στη Βουλή, να υπάρχει ουσιαστικό υποστηρικτικό πλαίσιο των πιο αδύναμων, να αποσυνδεθεί η αύξηση των αντικειμενικών από τα κριτήρια ένταξης στα επιδόματα, ιδίως σε αυτή την περίοδο, που τα ευάλωτα και μικρομεσαία νοικοκυριά στενάζουν! ..

Σε άρθρο της που δημοσιεύουμε σε άλλη σελίδα του παρόντος, η Μαριλένα Σούκουλη – Βιλιάλη, Ειδική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με τίτλο «Η ώρα της κρίσιμης επιλογής», μεταξύ άλλων αναφέρει: «… Η χώρα πλήρωσε ακριβά τον λαϊκισμό που στοχεύει στο θυμικό, αλλά δεν υπολογίζει τις πραγματικές συνέπειες.

Είμαι πεπεισμένη ότι ο ελληνικός λαός θα συγκρίνει, θα κρίνει και θα δώσει στον Πρωθυπουργό ισχυρή εντολή συνέχισης του έργου του για μια δυνατή και αυτοδύναμη Ελλάδα...»

Με ρωτούν αρκετοί συμπολίτες μας, τι πρόκειται να κάνει στις επόμενες εκλογές η Χωρική Αντιπεριφερειάρχης, Αθηνά Κόρκα - Κώνστα. Θα είναι πάλι υποψήφια; Ρωτούν και πού…Τους απαντώ με πλήρη γνώση της πράξεώς μου: Η Αθηνά τα τελευταία χρόνια, μετά την εμπειρία της στη Βουλή, έχει επιδοθεί με επιτυχία στην προσφορά της στη Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση. Έχω τη γνώμη ότι έχει πολλά να προσφέρει τόσο στους ψηφοφόρους της, όσο και στην παράταξη του Περιφερειάρχη Π. Νίκα. Δεν μπορεί να παροπλιστεί.

Το έχει μέσα της να προσφέρει στην κοινωνία της Κορινθίας.

Και θα είναι υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος…

΄Οποια Αναπτυξιακή εκδήλωση και αν διοργανώνεται στην ΠΕΝ Κορινθίας, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και πρώην «Νομάρχης», Αναστάσιος Γκιολής, είναι εκεί.

Όπως ήταν και στο Διεθνές Συνέδριο που έγινε στο Λουτράκι με θέμα «Η Υδατοκαλλιέργεια στην Ελλάδα».. Ως Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου ΕΣΠΑ -Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, δήλωσε ότι «είναι προτεραιότητα η Βελτίωση πολιτικών για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στις παράκτιες και αγροτικές περιοχές της Ε.Ε όπου η υδατοκαλλιέργεια αποτελεί κινητήρια δύναμη για την περιφερειακή οικονομία».

Μεγάλες χαρές σημειώθηκαν στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, μεταξύ του Δημάρχου, Βλάση Τσιώτου, και των άμεσων συνεργατών του.

Αιτία υπήρξε η ενεργοποίηση του σχεδίου πόλεως στην περιφερειακή Ενότητα Λυκοποριάς. Το πρόβλημα αυτό καρκινοβατούσε επί δεκαετίες στα συρτάρια της κεντρικής εξουσίας. Χρειάστηκε η συνεργασία του Δημάρχου με τον Υφυπουργό Ενέργειας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά, για να βγει στην επιφάνεια και να πάρει επιτέλους τον δρόμο της επίλυσης. Αν και υπάρχουν δυσχέρειες στην παρούσα κατάσταση η Κοινότητα θα πάρει την μορφή που αξίζει στους κατοίκους της παραλίας του Κορινθιακού…

Ο Δήμαρχος Νεμέας, Κωνσταντίνος Φρούσιος, από μόνος του επέλεξε να συνδέσει το όνομά του και τις ε θ ε λ ο ν τ ι κ έ ς του παρορμήσεις με την περιοχή του. Από ό,τι βλέπω και ακούω από φίλους Νεμεάτες, εκτός από το γεγονός ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές η πλειοψηφία των δημοτών τον επέλεξε στα δημαρχιακά καθήκοντα, εξακολουθεί να συντονίζεται μαζί του και να είναι ευχαριστημένη από το έργο του της πρώτης τετραετίας. Όλοι μου λένε δικαιούται και μια δεύτερη τετραετία για να ολοκληρώσει το αυτοδιοικητικό όραμά του…

Και ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γεώργιος Γκιώνης, έχει δώσει δείγματα διοικητικής ικανότητας και διαχείρισης των προβλημάτων του Δήμου, αλλά και τεράστιας αντοχής στην πίεση που του ασκούν οι μειοψηφίες του Δήμου. Από τότε που ανέλαβε για πρώτη φορά τα ηνία του Δήμου δεν κατάφερε κανένας υποψήφιος να τον κερδίσει. Στην τελική ευθεία βγαίνει πάντα πρώτος και έτοιμος για νέα αρχή. Όπως δείχνουν τα πράγματα πάλι θα είναι υποψήφιος και δύσκολα θα χάσει τη θέση του, γιατί έχει κάνει σοβαρό έργο με επιθυμία να το ολοκληρώσει με τους συνεργάτες του. Είναι δουλευταράς!..

 
Μιλάω σε πολλούς επιχειρηματίες, μέλη του Επιμελητηρίου Κορινθίας,
οι οποίοι έχουν λόγο να κρίνουν τα καλώς και κακώς κείμενα του Θεσμικού τούτου Οργάνου της πολιτείας. Στην ερώτησή μου σε πολλούς από αυτούς τι γνώμη έχετε για το σημερινό Επιμελητήριο Κορινθίας, δεν έχει βρεθεί ούτε ένας να μου πει αρνητική κουβέντα για τον Νέο Πρόεδρο Παναγιώτη Λουζιώτη. Μερκοί δε από αυτούς μου τον παραλληλίζουν με προηγούμενους προέδρους, λέγοντας: «Βαδίζει στα χνάρια των πρώην Αθ. Δασκαρόλη και Βασ. Νανόπουλου». Αυτούς έχουν ως τους καλύτερους της τελευταίας 50ετίας….

Δεν υπάρχουν σχόλια