Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Νίκου Ταγαρά (Φ.1826)

Νίκος Ταγαράς, Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Χρηματοδότηση ύψους 5,76 εκ € από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την «Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Σικυωνίων»
  


Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που εγκρίθηκε επίσημα η χρηματοδότηση με 5,76 εκ € για την αναβάθμιση, την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του Βιολογικού Καθαρισμού και της Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Σικυωνίων με υποδομή επαναχρησιμοποίησης του επεξεργασμένου νερού για αρδευτικούς σκοπούς. Κύριος και Φορέας Χρηματοδότησης του Έργου είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η αναβάθμιση αυτή έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις υποδομές του Δήμου Σικυωνίων και βέβαια τα οφέλη θα είναι πολλαπλά. Όχι μόνο θα αυξηθούν οι δυνατότητες επεξεργασίας και διάθεσης των λυμάτων, αλλά και η εξοικονόμηση ενέργειας του Δήμου, δεδομένου ότι για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών της μονάδας θα δημιουργηθεί Φωτοβολταϊκό Πάρκο 350kVp. Μάλιστα, έχει υπολογιστεί ότι έτσι θα μειωθεί κατά 25% η συνολική κατανάλωση ενέργειας της ΔΕΥΑ Σικυωνίων.» Ο Δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος, δήλωσε:

«Πρόκειται για ένα έργο που συμβάλλει αποφασιστικά στην αειφόρο ανάπτυξη του δήμου Σικυωνίων και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό της προστασίας του περιβάλλοντος, της ισόρροπης ανάπτυξης και της διαφύλαξης των φυσικών πόρων, όπως είναι το νερό.

Με την αειφόρο διαχείριση και την κυκλική οικονομία μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον βασισμένο στην πράσινη ανάπτυξη και στον σεβασμό του αστικού πολιτισμού μας στο φυσικό περιβάλλον.

Παράλληλα, η εξοικονόμηση νερού σε μια εποχή που οι πόροι μειώνονται και οι αγρότες μας βρίσκονται σε δεινή θέση, είναι παραπάνω από επιτακτική. Γι’ αυτό οι προσπάθειές μας για χρηματοδότηση έργων εξοικονόμησης και εξασφάλισης νερού είναι συνεχείς, επίμονες και εργώδεις και θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, για την συνεχή συμπαράστασή του και την δυναμική υποστήριξή του σε όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις χρηματοδοτήσεων του δήμου Σικυωνίων».






Δεν υπάρχουν σχόλια