Header Ads

Μητροπολιτικά νέα (Φ.1825)

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΥΓΕΝΗΣ & ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ & ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ & ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΣΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ» ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ.
   

Την Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Χαράλαμπο Βυτινιώτη, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Αναστάσιο Γκιολή και κ. Γεώργιο Οικονόμου, την Περιφερειακή Σύμβουλο κ. Αθηνά Κόρκα, Μηχανικούς της Περιφέρειας και την εκπρόσωπο της εργολάβου εταιρείας «VASARTIS SA» κ. Άρτεμη Σκαροπούλου προσήλθαν τις απογευματινές ώρες στα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως μας, όπου είχαν εγκάρδια κατ’ ιδίαν συνάντηση και συνεργασία με τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο προκειμένου να υπογράψουν το εργολαβικό συμφωνητικό ανάθεσης του μεγάλου έργου αναβάθμισης και ανακαίνισης του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Κορίνθου «ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ»».

Ο κ. Περιφερειάρχης λαμβάνοντας τον λόγο παρακάλεσε την κυρία εκπρόσωπο της εργολάβου εταιρείας να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το έργο, επεσήμανε την σημαντικότητα του έργου της Ελλαδικής Εκκλησίας στον τομέα της πρόνοιας και της φιλανθρωπίας και κατέδειξε και συνεχάρει την ηγετική θέση και παρουσία της Εκκλησίας της Κορίνθου και του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Διονυσίου σε αυτό το έργο, καθώς η Ι. Μητρόπολη μας βρίσκεται παραδοσιακά στην πρώτη πεντάδα στον κατάλογο της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την φιλανθρωπική προσφορά κατ’ έτος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε τον κ. Νίκα και τους συνεργάτες του για το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους στο πολυσχιδές έργο της Ι. Μητροπόλεώς μας, που έχει ως αποτέλεσμα την άριστη συνεργασία της Τοπικής μας Εκκλησίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ευχόμενος το νέο έτος ο Θεός, να τους χαρίζει υγεία, δύναμη και φώτιση στην επιτέλεση των υψηλών καθηκόντων τους. Η ολοκλήρωση αυτή, της πρώτης φάσης της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Ι. Μητρόπολή μας, αφήνει ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα και για όσα σημαντικά έχουν ήδη γίνει αλλά κυρίως γι᾿ αυτά που έπονται και τα οποία θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για την Κορινθία.

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ.
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ Ι. ΝΑΟ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/01/2023.
   

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε την Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023, ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, στον Καθεδρικό Ι. Ναό του Αποστόλου Παύλου Κορίνθου πλαισιούμενος από του Ιερείς του Ι. Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανέλυσε την Ευαγγελική περικοπή που αναφέρεται στην θεραπεία των δέκα λεπρών τονίζοντας ότι από τους δέκα, που θεραπεύτηκαν, μόνον ένας κι αυτός «ἀλλογενὴς» επέστρεψε «δοῦναι δόξαν τῷ Θεῷ». Όλα τα θαύματα προερχόμενα από τον Θεό επιτελούνται και με την συμμετοχή του ανθρώπου και κυρίως της Πίστεώς του, αφού ο Κύριος καταλήγει στην συγκεκριμένη περικοπή «ἡ πίστις σου σέσωκέ σε» (Λουκ. ιζ’,19). Ο Κύριος κατά την διάρκεια της επιγείου Του ζωής, πλήρης αγάπης και φιλανθρωπίας, έψεξε του υποκριτάς και τους αχαρίστους. Ενώ είναι πολύ δύσκολο, γι’ αυτόν που προσφέρει και ευεργετεί, να μην ακούει ποτέ το «ευχαριστώ», ο Κύριος μας δίδαξε ότι όταν προσφέρουμε με αγάπη και από την καρδιά μας δεν πρέπει ποτέ να επιζητούμε την ανταπόδοση. Αποτελεί όμως ταυτόχρονα καθήκον του ευεργετημένου να ευχαριστεί τον ευεργέτη του. Αυτό όμως επιτυγχάνεται με την προϋπόθεση της Πίστεως, δηλαδή, της εμπιστοσύνης μας στον Θεό και την αγάπη προς τον άνθρωπο, που πηγάζει από την αγάπη προς τον Θεό αλλά για να τα διαθέτει αυτά κάποιος πρέπει πρώτα να τα διδαχθεί. Επομένως, οι γονείς, το σχολείο και η κοινωνία φέρουν μεγάλη ευθύνη προκειμένου να προετοιμάζουν τους νέους ώστε να μην γίνονται αχάριστοι σε όσα τους προσφέρονται είτε υλικά είτε πνευματικά.

Ολοκληρώνοντας επεσήμανε ότι οφείλουμε όλοι να είμαστε ευγνώμονες, να αποφεύγουμε την αχαριστία, να δοξάζουμε τον Θεό και να τιμούμε τους ευεργέτες μας, αφού κατά την Αγία Γραφή «τοὺς δοξάζοντάς με δοξάσω» ( Α΄ Βασιλ.β΄30) !

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΓΧΡΕΩΝ κ. ΑΓΑΠΙΟΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ-ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
    


Στα εγκαίνια του νέου Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος παρέστη χθες Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2023, ο Θεοφιλέστατος Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως μας Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Τα εγκαίνια ετελέσθησαν με την υψηλή παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου β΄, την παρουσία Αρχιερέων, Κληρικών, Πολιτικών, Στρατιωτικών και λοιπών Αρχών του Τόπου και την συμμετοχή πλήθους Πιστών.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κεγχρεών κ. Αγάπιος συνεχάρη εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για τον εγκαινισμό του Πολιτιστικού – Πνευματικού Κέντρου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος ως και για την επέτειο της ενθρονίσεως του κατά την οποία συμπληρώνονται 21 χρόνια ευόρκου Ποιμαντικής διακονίας Του.


Δεν υπάρχουν σχόλια