Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Χρίστου Δήμα (Φ.1825)

Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Η Κόρινθος συνδέεται με το φυσικό αέριο
  

Δύο χρόνια πριν, σε συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στο γραφείο του Υφυπουργου Ανάπτυξης Χρίστου Δήμα , παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανοπούλου και του τότε Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας Πελοπίδα Καλλίρη, ανακοινώθηκε ότι δρομολογείται η σύνδεση της πόλης της Κορίνθου με το φυσικό αέριο.

Πράγματι, πριν από λίγες ημέρες, εγκαινιάστηκε η έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και σε μερικούς μήνες τα πρώτα νοικοκυριά - επιχειρήσεις της Κορίνθου θα μπορούν να συνδεθούν. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη που αναβαθμίζει ενεργειακά την περιοχή μας.

Ο Χρίστος Δήμας, που ήταν παρών στα εγκαίνια για την έναρξη των εργασιών, ανέφερε:

«Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για την ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου. Η επερχόμενη σύνδεση της Κορίνθου στο δίκτυο του φυσικού αερίου αναβαθμίζει ενεργειακά και αναπτυξιακά την περιοχή μας.

Το αποτύπωμα της σημερινής επένδυσης και της έναρξης των εργασιών αναμένεται να επηρεάσει θετικά την καθημερινότητα των νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Είναι απολύτως απαραίτητο, να έχουμε ευρύτερο ενεργειακό μείγμα και να έχουμε πρόσβαση σε φιλικότερες από το λιγνίτη μορφές ενέργειας, όπως είναι το φυσικό αέριο. Για την κυβέρνηση, αυτό αποτελεί μια προτεραιότητα που θα αναβαθμίσει την στρατηγική θέση της χώρας μας».



Στο ταμείο ανάκαμψης η υπογειοποίηση/ αναδιάταξη του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος Σοφικό-Ρειτό

Δασικές εργασίες προληπτικού χαρακτήρα από τον ΔΕΔΔΗΕ Κορίνθου πραγματοποιήθηκαν στον δρόμο που ενώνει το χωριό Ρειτό με το Σοφικό.

Κατά μήκος της γραμμής μεσαίας τάσης που διαπερνά τον ορεινό δασικό όγκο του Σοφικού, γίνεται καθαρισμός ώστε κανένα δέντρο να μην έρχεται σε επαφή με τα καλώδια ηλεκτροδότησης, ενώ απομακρύνονται δέντρα που γέρνουν ή που είναι επικίνδυνα να πέσουν πάνω στο δίκτυο και να προκαλέσουν πυρκαγιά. Σημείωση ότι ήδη από την 22/01/2022 σε συνάντηση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστου Δήμα με τη διοίκηση του ΔΕΔΔΗΕ, έχει ανακοινωθεί η υπογειοποίηση\αναδιάταξη του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το έργο έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης μαζί με αντίστοιχα έργα στην Κόρινθο (2 γραμμές μ.τ), στους δρόμους Άνω Τρίκαλα, Καρυά και Σαραντάπηχο.

Μια σημαντική εξέλιξη και ένα μεγάλο έργο για την Κορινθία το Σοφικό και την Σολυγεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια