Header Ads

Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα της Euroleague (Φ.1820)

   
 
in.gr Ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα στη φετινή Euroleague και το δείχνουν οι αριθμοί στις 12 βασικές κατηγορίες στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση… Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε ακόμη μια σπουδαία νίκη στη Euroleague, καθώς κατατρόπωσε την πρωτοπόρο Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ με 94-67 και την πλησίασε στην κορυφή, πραγματοποιώντας ακόμη μια φανταστική εμφάνιση.

Στο πρώτο ματς της «διαβολοβδομάδας» οι ερυθρόλευκοι διέλυσαν την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, μια βδομάδα νωρίτερα είχαν διασύρει και τη Βίρτους Μπολόνια και γενικότερα στα πρώτα 13 παιχνίδια της σεζόν, δείχνουν ότι είναι η κορυφαία ομάδα στη διοργάνωση.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό σύνολο που αντιμετωπίζει στα ίσια οποιονδήποτε αντίπαλο, έχει ρεκόρ 9-4, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι έχει την καθολική αποδοχή ότι αποτελεί την πιο φορμαρισμένη ομάδα στη Euroleague. Αντίπαλοι παίκτες και προπονητές τονίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι ο Ολυμπιακός είναι ομάδα επιπέδου Final Four και καλύτερος από πέρσι, ενώ πέρα από το προφανές και οι αριθμοί επιβεβαιώνουν ότι οι Πειραιώτες είναι σε… άλλο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, στις 12 βασικές κατηγορίες, ο Ολυμπιακός κυριαρχεί, αφού βρίσκεται στην κορυφή σε τέσσερις στατιστικές… Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι ερυθρόλευκοι στο rating είναι με διαφορά η καλύτερη ομάδα. Όπως θα δείτε και παρακάτω στην πρώτη κατά σειρά κατηγορία, ο Ολυμπιακός έχει κατά μέσο όρο 108.8 πόντους σε 13 ματς και η δεύτερη ομάδα που είναι η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 10 μονάδες κάτω (98.8). Με λίγα λόγια οι νταμπλούχοι Ελλάδος δείχνουν τη διαφορά που έχουν σε σχέση με τους υπόλοιπους μέσα από το rating, που έχει να κάνει και με την ατομική επίδοση των παικτών, αλλά και με το σύνολο της ομάδας.

Παράλληλα, ωστόσο ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και στις ασίστ με 22,5 ανά ματς, επίδοση ιστορική για τα δεδομένα των Πειραιωτών, ενώ είναι και η ομάδα που έχει το μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων στην επίθεση, αφού σκοράρει 87.3 ανά παιχνίδι.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι ερυθρόλευκοι είναι και πρώτοι στα κλεψίματα, ενώ η ομάδα που ακολουθεί σε… πρωτιές τον Ολυμπιακό στις βασικές κατηγορίες είναι η Ρεάλ Μαδρίτης που βρίσκεται στην κορυφή σε τρεις (αμυντικά ριμπάουντ, μπλοκ, συνολικά ριμπάουντ).






Δεν υπάρχουν σχόλια