Header Ads

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΤΩΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ (Φ.1821)

  

ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ Ν. ΣΑΡΕΛΑ


Παγώνουν κάθε βράδυ οι καρδιές κάτω από αυτόν τον ουρανό. Πιστεύουμε σε ψεύτικες φωνές που ακούγονται αλλιώς. Παγώνουν κάθε βράδυ οι καρδιές στης πόλης τον αχό και αν θέλεις να σ’ ακούσω βγες να φύγουμε από εδώ.

Μα πού να πάμε που οι άνθρωποι δίπλα δεν αντέχουν και λυγάνε.

Μα πού να πάμε που τον ορίζοντα έχουν κλείσει από παντού και μας χτυπάνε.

Αχ Θεέ μου πώς να σου ζητήσω να μας βοηθήσεις. Πώς να πάρα-καλέσω εσένα να βάλεις το χέρι σου. Βία ρατσισμού και διχόνοια, τι ντροπή να βάλεις το χέρι σου. Βία, ρατσισμός και διχόνοια, τι ντροπή να συμβαίνει αυτό μεταξύ μας.

Έχω παγώσει και λυπάμαι. Σε λίγο καιρό θα βγαίνουμε στο δρόμο και θα φοβόμαστε μην έρθει καμιά σφαίρα από κανένα στενό.

Μη φάμε καμιά μαχαιριά σε καμιά γωνιά, θα λέμε κάτι κι επειδή πείραξε ‘-κάποιους θα μας φυτεύουν μια σφαίρα στον εγκέφαλο, για να μη σκεφτόμαστε και να μην έχουμε βούληση. Είμαστε τόσο νέοι ακόμα -με δικές μας ιδεολογίες και ιδανικά. Μη μας ζητάτε να αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια σας. Σκοτώνετε ανθρώπους χωρίς να φταίνε και αυτοί που ευθύνονται πραγματικά κυκλοφορούν ελεύθεροι. Εκεί έξω υπάρχουν δολοφόνοι που σκοτώνουν τ’ αδέρφια μας πρώτα _ στο Κερατσίνι, μετά στο Ηράκλειο, αύριο πού θα είναι ή μάλλον όχι λάθος, αύριο ποιος από εμάς θα είναι; Τι ειρωνεία να κοιμάσαι με το φόβο. Μην πυροβολείτε γιατί αν το κάνω εγώ θα πονέσετε πιο πολύ.

Πονάω αλλά σιγάσιγά γίνεται θυμός και είναι χειρότερο όσο με πονάτε μη νομίζετε ότι μένω έτσι, εγώ θα σας πονέσω μια και έξω.

Σφάζετε μια ιδέα δική μου, σφάζω δυο δικές σας. Οι δικές μου ιδέες είναι πιο δυνατές.

Πιο πάνω οι τέσσερις γραμμές δεν είναι από εμένα αλλά από εμάς που ο φόβος και ο πόνος γίνονται μια σιωπηλή οργή που όταν ακουστεί θα σκοτώσει πολλές ιδέες και όχι μία. Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό και κάτι τελευταίο, να μη φοβάστε οι πολλοί τους λίγους αλλά οι λίγοι τους πολλούς.

Σταματήστε να σκορπάτε θάνατο, σκεφτείτε τις οικογένειες εκείνων των αδικοχαμένων νέων. Μη μας ζητάτε να σας εμπιστευτούμε, να ~ σας ακούσουμε και να έρθουμε μαζί σας, ειδικά με τέτοιους βρόμικους σκοπούς.

*Ο κ. Θεόδωρος Σαρέλας, είναι κειμενογράφος, κάτοικος Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια