Header Ads

Ο Ολυμπιακός, η Super League και κάτι που δεν προσπάθησε άλλος κανείς… (Φ.1821)

    

In .gr Διονύσης Δελλής 
Οι Ερυθρόλευκοι όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησαν να αναφέρονται στον ίδιο στόχο Επιστροφή στις «υποθέσεις εσωτερικού» και επίσημα από σήμερα. Στην πρώτη από τις δύο Super League αγωνιστικές που χώρεσαν στο καλεντάρι πριν το 2023. Και ενώ όπως ο καθένας καταλαβαίνει οι «απορίες» έπειτα από σαράντα ημέρες διακοπής μοιάζουν περισσότερες από τα δεδομένα;

Προκύπτει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον σε αυτό που θέλει να δοκιμάσει ο Ολυμπιακός. Ένα εγχείρημα που επί της ουσίας δεν έχει προηγούμενο.

Για όσους τυχόν το ξέχασαν; Με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου ο τρεις φορές στη σειρά πρωταθλητής έμεινε δώδεκα βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, και τέσσερις από τη δεύτερη στη βαθμολογία ΑΕΚ. Τυπικά «τέταρτος» στον πίνακα μέσα από τη συγκατοίκηση του με τον ΠΑΟΚ που εν τω μεταξύ «πέρασε» από το «Καραϊσκάκης» στον πρώτο γύρο.

Και όμως οι Ερυθρόλευκοι όλο αυτό το διάστημα δεν σταμάτησαν να αναφέρονται στον ίδιο στόχο. Στον τρόπο που θα βρουν όχι για να σκαρφαλώσουν ψηλότερα στον πίνακα αλλά για να επιστρέψουν στην διεκδίκηση του τίτλου. Είναι δείγμα της «φιλοσοφίας» τους. Είναι και μια προφανής εξαίρεση: Ουδείς άλλος από το -12 μπορεί να κάνει μια τέτοια συζήτηση. Και κυρίως, να την υποστηρίξει.

Που ποντάρουν οι Ερυθρόλευκοι; Στο γεγονός ότι για πρώτη φορά μέσα στη σεζόν ο Μίτσελ είχε ένα διάστημα τριών εβδομάδων να «δουλέψει» με τους ποδοσφαιριστές του δίχως διακοπή. Να «καλύψει» θέματα που άφησαν οι δύο προκάτοχοι στο πιο παράξενο καλοκαίρι των τελευταίων χρόνων. Να φέρει σε έναν ικανοποιητικό «δείκτη» ετοιμότητας ποδοσφαιριστές όπως ο Κώστας Φορτούνης, ο Μαρσέλο και ο Παϊτίμ Κασάμι που εν πολλοίς αποτελούν ένα «μπουκέτο» εσωτερικών μεταγραφών. Και βέβαια ποντάρουν σε αυτό που κοιτάζοντας το ρόστερ ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί ως «ποιοτική αλλά και ποσοτική υπεροχή» Προφανώς αυτό που θέλουν να καταφέρουν δεν περνά μόνο από το χέρι τους. Ο Παναθηναϊκός ως εδώ μετρά 12 νίκες και 1 ισοπαλία σε μια «άχαστη» διαδρομή. Η ΑΕΚ έπαιξε πραγματικά καλό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου γύρου.

Και τέλος πάντων η βαθμολογική διαφορά είναι σημαντική. Χρειάζεται μεγάλη υπομονή. Και σίγουρα ένα καλό «σερί» που θα είναι εκεί για να «μαζέψει» την απόσταση αν εκείνοι που προηγούνται δώσουν το δικαίωμα.

Ενδεικτικό της «πίστης» σε αυτόν τον στόχο; Ότι οι Πειραιώτες άνοιξαν από νωρίς και το παράθυρο των μεταγραφών, έχοντας πλέον μπόλικες ημέρες (προσαρμογής) στον Ρέντη τον –καλύτερο δεξί μπακ του πρωταθλήματος της Βραζιλίας- τον Ροντινέι. Πιο ενδεικτικό: ότι οι φίλοι τους έχουν ήδη «εξαφανίσει» τα εισιτήρια που διαθέτει απόψε ο ΠΑΣ για την κερκίδα των «φιλοξενούμενων». Δεν είναι ότι «πιστεύει» μόνο η διοίκηση ή οι παίκτες με τον προπονητή. Είναι ότι νιώθει και το «κοινό» την ίδια ακριβώς επιθυμία. Και δηλώνει προκαταβολικά πως θα είναι εκεί για μια «ενδεχόμενη» ανατροπή που θα μείνει στην ιστορία.

Αν μπορεί ο Ολυμπιακός όντως να πετύχει (και αυτό); Η απάντηση θα έρθει αποκλειστικά στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ιδιαίτερο όμως ότι το πιστεύει.

Και ότι μοιάζει να το θέλει για πολλοστή φορά, περισσότερο από όλους…






Δεν υπάρχουν σχόλια