Header Ads

Δημοτικά νέα (Φ.1820)

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τους Κορίνθιους αθλητές της Εθνικής Ελλάδος στο KUNG FU υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων
    

Β.Νανόπουλος: Είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο μας η παρουσία και οι επιτυχίες σας στην Εθνική Ελλάδος και σε Πανευρωπαϊκές διοργανώσεις Τους Κορίνθιους αθλητές της Σχολής «Πηγή του Νεαρού Δάσους» που μετείχαν στην Εθνική Ελλάδος Wu Shu, Kung Fu και διακρίθηκαν κατακτώντας στο 6th EUROPEAN KUNG FU CHAMPIONSHIPS και 18th EUROPEAN WUSHU , 9 συνολικά μετάλλια - 2 χρυσά, 2 ασημένια και 4 χάλκινα- υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο γραφείο του.

Η υποδοχή ήταν εγκάρδια, ανάλογη της επιτυχίας των αθλητών οι οποίοι σε δύσκολες πραγματικά συνθήκες κατορθώνουν όχι μόνο να αθλούνται και να συμμετέχουν σε διοργανώσεις αλλά να επιλέγονται από την Εθνική Ομάδα, να διακρίνονται κατακτώντας μετάλλια και να διαφημίζουν την χώρα αλλά και τον τόπο καταγωγής τους, την Κόρινθο, παγκοσμίως.

«Σας συγχαίρω από καρδιάς και σας ευχαριστώ που με την προσπάθεια σας και τις διακρίσεις σας «ταξιδεύετε» την πόλη μας σε ολόκληρο τον κόσμο» είπε ο Δήμαρχος Κορινθίων υποδεχόμενος τους αθλητές Ελένη-Άννα Γεωργά, Δημήτρη Γιαννίση, Έλενα Κοκολέση, Ανδριάννα Κουρούμαλη, Μαρία Κωνσταντίνου, Γιώργο Μπρεζετό, Ιωάννη Παπαφίλη, Ισιδώρα Παπαχρήστου, Κυριακή Παναγοπούλου και τον δάσκαλό τους Χρήστο Παναγόπουλο.

«Ο Δήμος και ο δήμαρχος είναι στο πλευρό σας και στη σημερινή μας συνάντηση προσδοκώ να συζητήσουμε τους τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά, να στηρίξουμε και να προάγουμε ένα άθλημα το οποίο δεν είναι ευρέως διαδεδομένο στον τόπο μας, προσφέρει όμως, όχι μόνο διακρίσεις αλλά σε όλους εσάς που ασχολείστε ευχαρίστηση, διέξοδο και άθληση η οποία ειδικά τώρα είναι αναγκαίο να προαχθεί καθοδηγώντας τις νέες γενιές σε δρόμους υγιής» σημείωσε ο Δήμαρχος καταγράφοντας όσα αναφέρθηκαν από τον δάσκαλο της σχολής και τους αθλητές.

Η Πηγή του Νεαρού Δάσους, σχολή Παραδοσιακού Σαολίν Κούνγκ Φου και Τάι Τσι που λειτουργεί στην Κόρινθο από τον Οκτώβριο του 2007 με υπεύθυνο (δάσκαλο) τον έγκριτο απεσταλμένο, «Κοσμικό Απόστολο» 34ης γενιάς μάχιμων μοναχών Σαολίν, Σι Γιαν Σαν, Χρήστο Παναγόπουλο, συμμετείχε ως μέλος της Εθνικής Ομάδας στο 6th EUROPEAN KUNG FU CHAMPIONSHIPS και 18th EUROPEAN WUSHU που διεξήχθη στο Λουτράκι το διάστημα 11-15 Νοεμβρίου 2022. Τα 9 μετάλλια κατέκτησαν οι αθλητές: Δημήτρης Γιαννίσης , Έλενα Κοκολέση, Μαρία Κωνσταντίνου , Γιώργος Μπρεζετός και Κυριακή Παναγοπούλου.




Τεχνική Υπηρεσία δήμου Κορινθίων: Τα προβλήματα του 12ου δημοτικού έχουν καταγραφεί και αντιμετωπίζονται με εργολαβία που ξεκινά τις επόμενες μέρες
  

Η σημερινή εικόνα είναι μετά την καθαίρεση των σαθρών από την τεχνική υπηρεσία στα πλαίσια του ελέγχου Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφορικά με την δομική κατάσταση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, και με σκοπό την ενημέρωση των συνδημοτών μας, σημειώνουμε τα κάτωθι ακριβή στοιχεία:

Κλιμάκιο της ΔΤΥ-Π, στα πλαίσια της περιοδικού ελέγχου των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κορινθίων (που βεβαίως περιλαμβάνει και μακροσκοπικό έλεγχο της κατάστασης των φερόντων δομικών στοιχείων), επισκέφθηκε στις αρχές του 2022, και το συγκρότημα του 4ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσία της Διεύθυνσης των Σχολείων.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο, εντοπίστηκαν και διαπιστώθηκαν διάφορα προβλήματα τα οποία κατεγράφησαν από την Υπηρεσία. Τα εν λόγω ευρήματα αξιολογήθηκαν ως προς το επισκευαστικό και το οικονομικό σκέλος και κατόπιν εντάχθηκαν στην ετήσια μελέτη συντήρησης Σχολικών Κτηρίων του Δήμου Κορινθίων (μελέτη: 28/2022, προϋπολογισμός έργου: 523.441,84€ <ΣΑΤΑ + Δημοτικοί Πόροι>, ΚΑ προϋπολογισμού: 30/7331.0022, διαγωνισμός έργου:
04\2022, ανακήρυξη αναδόχου: 07\2022, υπογραφή συμφωνητικού: 09/2022, εγκατάσταση αναδόχου: 11/2022). Λόγω της έκτασης των ανωτέρω επεμβάσεων, ήταν και είναι αδύνατη η αντιμετώπιση τους από το Τμήμα Αυτεπιστασίας της ΔΤΥ-Π, και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η αποκατάστασή τους να ενταχθεί σε εργολαβία.

Αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο, και αυτή ακολουθήθηκε.

Ταχύτερος τρόπος δεν υπάρχει.

Στην συνέχεια, στο τέλος καλοκαιριού 2022, κλιμάκιο του ΔΤΥ επισκέφθηκε - κατόπιν συνεννόησης με την Δνση των Σχολείων - εκ νέου το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, και προέβη στην καθαίρεση όλων των σαθρών τμημάτων των δομικών κατασκευών, αφενός μεν για ασφάλεια των μαθητών, αφετέρου δε για την διαπίστωση του εύρους των βλαβών, εν όψει της επερχόμενης εγκατάστασης του εργολάβου.

Τα ανωτέρω αποτελούν υπεύθυνη απάντηση στα όσα ανευθύνως και με άλλους σκοπούς διακινούνται, ακόμα και από πρόσωπα που έχουν διατελέσει δημοτικοί σύμβουλοι, στο διαδίκτυο περι απουσίας και αδιαφορίας των υπηρεσιών του δήμου και της δημοτικής αρχής με κίνδυνο μάλιστα την ακεραιότητα μικρών παιδιών. Μπορούσαν εύκολα να ενημερωθούν για όσα σήμερα αναφέρουμε δημοσίως , το γεγονός ότι δεν το έπραξαν επιτρέπει αν μη τι άλλο οι σκοποί τους να τεθούν εν αμφιβόλω . Η καταγραφή των προβλημάτων στο σχολικό συγκρότημα του 12ου έχει γίνει, οι πρώτες παρεμβάσεις το ίδιο και σε λίγες ημέρες η εργολαβία που ξεκινά θα αντιμετωπίσει σωστά και συνολικά το πρόβλημα που υφίσταται.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, στην τελευταία τριετία που διευθύνει τα δημοτικά πράγματα, έχει να καταθέσει προς ενημέρωση των συνδημοτών τα εξής, έργα και μελέτες:

Εκπόνηση τριών μελετών Συντήρησης Σχολικών Κτηρίων, Την μελέτη υπ΄αριθμό 16/2020, προϋπολογισμού 650.486,46€, το έργο της οποίας έχει ήδη αποπερατωθεί.

Την μελέτη υπ΄αριθμό 18/2021 προϋπολογισμού 757.149,63€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί.

Την μελέτη υπ΄αριθμό 28/2022 προυπολογισμού 523.441,84€, με εγκατάσταση εργολάβου 11/2022, Αναβάθμιση σχολικών κτηρίων για την δημιουργία ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφυγόπαιδων) μελέτη 47/2020, προϋπολογισμού 150.000€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί.

Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και τη εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες, ην υπ΄ αριθμό μελέτη 42/2019, προϋπολογισμού 18.000€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κορινθίων» προϋπολογισμός 288.920€ μελέτη 19/2020, για το οποίο υπάρχει ήδη ανάδοχος.

Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, προϋπολογισμού 11.002.520€, βρίσκεται ένα βήμα πριν την δημοπράτηση του.

Υποβολή πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ 11 ) «Προσεισμικός Έλεγχος» προϋπολογισμού 46.167€.

Η υποβολή πρότασης έγινε τον 03/2021, και βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης.

Με αυτές τις δράσεις και τα έργα ο Δήμος Κορινθίων αποδεικνύει έμπρακτα το διαρκές ενδιαφέρον του για τους μαθητές και την ευρύτερη σχολική κοινότητα, μακριά από κινδυνολογίες, λαϊκισμούς και κούφια λόγια που τελικά πλήττουν την ίδια την σχολική κοινότητα και τους μαθητές. Αυτά, τα αφήνουμε για τους «ειδικούς» αρμόδιους η μη, που θα ξανακριθούν από την κορινθιακή κοινωνία.




Σύσκεψη για κυκλοφοριακά ζητήματα και παρεμβάσεις οδικής ασφαλείας στο Δημαρχείο Κορίνθου
  


Σύσκεψη για ζητήματα κυκλοφοριακής ασφαλείας και άμεσες παρεμβάσεις πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Κορίνθου το πρωί, υπό τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και την συμμετοχή των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, του Αντιδημάρχου Γιώργου Πούρου, του διευθυντή Γιάννη Τσολάκη και του στελέχους Ευθύμιου Πέππα, των τεχνικών υπηρεσιών της ΠΕ Κορινθίας με επικεφαλής τον κ.Νίκο Λούτα, της τροχαίας Κορίνθου και τον Υποδιοικητή κ.Ανδρέα Γεώργαρη.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η διευκρίνιση της νομοθεσίας και της αρμοδιότητας για σημεία όπου η παρέμβαση είναι αναγκαία όπως η περιοχή Κανταρέ με όρια ταχύτητας και παλλόμενο φωτεινό σηματοδότη , ο χώρος έμπροσθεν του πανεπιστημίου και η ανάγκη κατασκευής διάβασης πεζών , η κατασκευή πεζοδρομίου από τον Προαστιακό έως το κέντρο της πόλης, ο κόμβος της Καλλιθέας, η στάθμευση, τα όρια ταχύτητας στην παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών σε περιοχές που συμβαίνουν ατυχήματα , ο έλεγχος και η παρέμβαση στην Απ. Παύλου , οι φωτεινοί σηματοδότες κτλ.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να λύσει οριστικά η κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου Κορινθίων η οποία βρίσκεται σε φάση ανάθεσης ωστόσο, μέχρι τότε και επειδή κρίνονται απαραίτητες για λόγους ασφαλείας συγκεκριμένες παρεμβάσεις οι οποίες συμφωνήθηκαν.




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Αυτοψία του Υφυπουργού Υποδομών στην πορεία των Αντιπλημμυρικών έργων στα ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα και Καρέλη Λουτρακίου
  

Τον Υφυπουργό Υποδομών κ. Γεώργιο Καραγιάννη και κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών υποδέχτηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, με στόχο την επιτόπια αυτοψία στα ρέματα Πράθι, Κατουνίστρα και Καρέλη, όπου υλοποιούνται έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στο πλαίσιο του έργου «Αντιπλημμυρικής Προστασίας του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων (β’ φάση)».

Η αυτοψία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Δ/ντή της Γενικής Δ/νσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Αντώνη Κοτσώνη, της Γενικής Γραμματέας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Μαρία Γεράρδη, της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης. Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων (Δ19) κ. Γεωργία Καστραντά, της Προϊσταμένη της ΕΥΔΕ Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων κ. Ακριβή Χάραρη και του Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Δημήτριου Μακρίδη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για την πορεία εξέλιξης των έργων και τις σημαντικές παρεμβάσεις που υλοποιούνται στην περιοχή, καθώς επίσης, αυτοψία στις θέσεις των τριών ρεμάτων που έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την υλοποίηση του έργου της Αντιπλημμυρικής θωράκισης.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής με 25.772.360,00 €, ενώ το συνολικό μήκος της επέμβασης είναι περί τα 14 χλμ.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε: «Σήμερα είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τον Υφυπουργό Υποδομών και κλιμάκιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και πραγματοποιήσαμε επιτόπια αυτοψία στο ιδιαίτερο σημαντικό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας Λουτρακίου. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Υφυπουργό κ. Καραγιάννη για τη γόνιμη και αγαστή συνεργασία που έχει συμβάλλει αποφασιστικά στην πρόοδο του έργου, που αλλάζει ριζικά την πόλη και επιλύει ένα σημαντικό ζήτημα της περιοχής».


Δεν υπάρχουν σχόλια