Header Ads

Περιφερειακά νέα (Φ.1820)

Σύσκεψη του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τη σύντομη δημοπράτηση των συνολικού προϋπολογισμού 20 εκ ευρώ έργων οδικής ασφάλειας
    


Σύσκεψη με τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και τους διευθυντές Τεχνικών Εργων στις 5 Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το πρωί σήμερα, Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ακολουθητέα διαδικασία προκειμένου να δημοπρατηθούν το συντομότερο δυνατόν τα έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, για τα οποία πρόσφατα διατέθηκε στην Περιφέρεια πίστωση 20.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Υπενθυμίζεται ότι τα έργα που χρηματοδοτούνται με την πιο πάνω πίστωση είναι, α) οι 3 κόμβοι στην παλαιά εθνική οδό στην Κορινθία, με προϋπολογισμό 5.000.000 ευρώ, β) η βελτίωση του δρόμου Κροκεές – Μονεμβασία στη Λακωνία, με προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ, γ) ο κόμβος στο Φίχτι στην Αργολίδα, με προϋπολογισμό 2.875.000 ευρώ και δ) παρεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου σε Αρκαδία (προϋπολογισμός 2.200.000 ευρώ) και Μεσσηνία (προϋπολογισμός 3.115.000 ευρώ) που έχουν υποδειχθεί από τις υπηρεσίες.Αθλητικά έργα προς ένταξη σε όλες τις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου το 2023
  

Σειρά αθλητικών έργων σε όλες τις Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου έχει προγραμματιστεί προς ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα το 2023, όπως καθορίστηκε στο πλαίσιο πρόσφατης σύσκεψης που έγινε, υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Τα έργα αυτά, ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι, α) στην Αργολίδα τα γήπεδα Νέας Κίου στον Δήμο Αργους – Μυκηνών) και Αγίου Δημήτριου (Μετόχι) στον Δήμο Επιδαύρου β) στην Αρκαδία το γήπεδο Μελιγούς στον Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και το Αθλητικό Κέντρο στην Βυτίνα γ) στην Κορινθία τα γήπεδα Συνοικισμού στον Δήμο Κορινθίων, του Ολυμπιακού Λουτρακίου και των Αγίων Θεοδώρων στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θοεδώρων, η βελτίωση των εγκαταστάσεων του σκοπευτηρίου Κορινθίας και των υποδομών του γηπέδου στο Λέχαιο στον Δήμο Κορινθίων, καθώς και η προμήθεια αποδυτηρίων για το γήπεδο Πετρίου στον Δήμο Νεμέας δ) στην Π.Ε. Λακωνίας η συντήρηση του κλειστού γυμναστηρίου Σπάρτης ε) στην Π.Ε. Μεσσηνίας η προμήθεια αποδυτηρίων για το γήπεδο Γαργαλιάνων και η βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου Ελαίας στον Δήμο Τριφυλίας, η βελτίωση των εγκαταστάσεων του γηπέδου Σπερχογείας στον Δήμο Καλαμάτας, η βελτίωση των υποδομών του σταδίου της Μεσσήνης στον Δήμο Μεσσήνης και το γήπεδο του Μεσσηνιακού Γ.Σ. στην Καλαμάτα.Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σε σύσκεψη στην Π.Ε. Κορινθίας με τον υπΑΑΤ Γ. Γεωργαντά για θέματα του πρωτογενή τομέα
    

Θέματα που αφορούν στον πρωτογενή τομέα στην Π.Ε. Κορινθίας -μεταξύ των οποίων και το ζήτημα των καθυστερήσεων στο φράγμα του Ασωπούέθεσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά κατά την σύσκεψη που έγινε το απόγευμα σήμερα, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί έρευνας και καινοτομίας Χρίστος Δήμας και χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής και Πρωτογενούς Τομέα Στάθης Αναστασόπουλος, καθώς και δήμαρχοι της Κορινθίας.Αυξημένες κυβερνοεπιθέσεις σε διαδικτυακούς τόπους Περιφερειών και κρατικών φορέων
    


Την αύξηση κυβερνοεπιθέσεων σε διαδικτυακούς τόπους κρατικών φορέων -μεταξύ των οποίων και των Περιφερειών της χώρας- επισημαίνει με έγγραφό το υπουργείο Εσωτερικών προς την Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Με αφορμή τις εν λόγω επιθέσεις, που προέρχονται από την ομάδα Cuba Ransomware, η πιο πάνω Διεύθυνση της Περιφέρειας συστήνει να υπάρχει μεγάλη προσοχή σε πρόσβαση στο υπηρεσιακό δίκτυο απομακρυσμένα, μέσω προσωπικών συσκευών.
Συμβάσεις έργων 1,6 εκ ευρώ σε δήμους της Κορινθίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας
  


Έργα συνολικού προϋπολογισμού 1.165.000 ευρώ αφορούν οι δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ισάριθμων δήμων της Κορινθίας, τις οποίες υπέγραψε το απόγευμα σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Συγκεκριμένα, ο Π. Νίκας υπέγραψε προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης για το προϋπολογισμού 870.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα, στο Ξυλόκαστρο.

Οι προβλεπόμενες εργασίες αφορούν στην επισκευή δρόμων που έχουν υποστεί φθορές, στη διαμόρφωση των υφιστάμενων πεζοδρομίων ώστε να εξυπηρετούν αμεα, καθώς και στην αντικατάσταση της παλαιάς μεταλλικής περίφραξης περιμετρικά του χώρου του Πάρκου της Κυκλοφοριακής Αγωγής. Επιπλέον, προβλέπεται η επισκευή, διαμόρφωση και αναβάθμιση των αθλητικών γηπέδων ανατολικά του ποταμού Σύθα.

Από την πλευρά του δήμου υπέγραψε ο δήμαρχος Βλάσης Τσιώτος.

Ακόμα, ο περιφερειάρχης υπέγραψε, με τον δήμαρχο Σικυωνίων Σπύρο Σταματόπουλο, προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του εν λόγω δήμου, με αντικείμενο την προϋπολογισμού 295.000 ευρώ επισκευή και αποκατάσταση της παραλιακής γέφυρας στον ποταμό Κύριλλο στο Κιάτο καθώς και της κοίτης του από την παραλιακή γέφυρα έως την παλαιά εθνική οδό για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.

Τέλος, ο Π. Νίκας, παρουσία του δημάρχου Βέλου – Βόχα Αννίβα Παπακυριάκου υπέγραψε συμφωνητικό 27.149,20 ευρώ για την προμήθεια και τοποθέτηση στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ζευγολατιού συνθετικού χλοοτάπητα και μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων.

Της υπογραφής των συμβάσεων προηγήθηκε συνεργασία του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τους αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα και Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη, καθώς και τον πρόεδρο της Ενεργειακής Κοινότητας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργο Οικονόμου.Σημαντικές πολιτιστικές διοργανώσεις στην Π.Ε. Κορινθίας
  


Στην εκδήλωση για την παρουσίαση των πρακτικών του συνεδρίου “Η Βόχα στο χρόνο”, οι εργασίες του οποίου διεξήχθησαν πέρυσι τον Οκτώβριο, με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, παρέστη και χαιρέτισε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα.

Η αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη την “Ανέλιξη”, τον Δήμο Βέλου – Βόχας για την διοργάνωση και την επιστημονική ομάδα των καθηγητών Αρ. Δουλαβερα, Γ. Νικολάου και Δ .Καμαρινού για την επιμέλεια της έκδοσης.

Εξ άλλου, η Αθ. Κόρκα παρέστη στην αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Κορινθίων “Τερψιχόρη”.

Στον σύντομο χαιρετισμό της, η αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, τονίζοντας παράλληλα πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είναι πάντα αρωγοί σε υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια