Header Ads

«Σμύρνη μου Αγαπημένη»: Ανοίγει τα μάτια στον τουρκικό και όχι μόνο λαό… (Φ.1817)

    

Ελληνοτουρκικά 22.11.2022 - 08:41 
Μέχρι σήμερα το βαθύ τουρκικό κράτος έχει φροντίσει να προβληθούν σε παγκόσμιο επίπεδο στις αίθουσες κινηματογράφων και την τηλεόραση σωρεία σήριαλ, που αναφέρονται στην « Καλή και γενναία Οθωμανική Αυτοκρατορία». Κι αυτό χωρίς εμείς οι Έλληνες να βγάλουμε κουβέντα για την παραποίηση της πραγματικότητας. Η πολιτική τουρκική προπαγάνδα σε καθημερινή βάση προσπαθεί να παρουσιάσει τις κατακτήσεις, εξανδραποδισμούς και γενοκτονίες ολόκληρων λαών, ως θεόπνευστες παροχές στην ανθρωπότητα. Ξαφνικά, αφού ανεχθήκαμε κάποιους Ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς να μας κάνουν πλύση εγκεφάλου με αυτά τα τουρκικά σήριαλ, ήλθαν οι γείτονές μας να μας κρίνουν για μια – επιτέλους – Ελληνική ταινία που βγαίνει παραέξω από την Ελλάδα.

Κι αυτό όπως αναφέρει το 5Apostagma.gr, με ακραία επίθεση των Τούρκων για τη ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη»: «Ο Έλληνας «εισβολέας» επιχειρεί να παρουσιάσει τα γεγονότα, ως γενοκτονία», λες και δεν ήταν. «Η ταινία των Ελλήνων θα προβληθεί σε 700 κινηματογράφους των ΗΠΑ όπως και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» 

Η καθημερινή επίθεση των Τούρκων προς την Ελλάδα, δεν έχει τέλμα απ’ ότι φαίνεται. Σήμερα το προκλητικό θέμα φιλοξενείται σε πρωτοσέλιδο της Χουριέτ, έχοντας ως εικόνα την ταινία που δείχνει τους ηθοποιούς με την ελληνική σημαία. Ο τίτλος του άρθρου ‘’Ελληνική προπαγάνδα σε 700 κινηματογράφους στις ΗΠΑ’’.

Για «σχέδιο του «εισβολέα» με την ταινία», και ελληνική προπαγάνδα, κάνει λόγο η εφημερίδα, ισχυριζόμενη ότι «δείχνει εντελώς διαφορετική ιστορική πραγματικότητα». «Ο Έλληνας «εισβολέας» επιχειρεί να παρουσιάσει τα γεγονότα ως γενοκτονία» αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα. «Η ταινία των Ελλήνων θα προβληθεί σε 700 κινηματογράφους των ΗΠΑ όπως και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» τονίζεται. Ας σημειωθεί ότι στο φιλμ πρωταγωνιστεί και ο Τούρκος ηθοποιός Μπουράκ Χακί, με την εφημερίδα να τον κατηγορεί για τη συμμετοχή του.

Η οικουμενική ιστορία της ταινίας μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ, απέσπασε πέντε βραβεία από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου και αγαπήθηκε από το κοινό για την αυθεντική της ατμόσφαιρα και τη σπαρακτική αναπαράσταση της πυρπόλησης αυτή της αξεπέραστης κοιτίδας του πολιτισμού, της Ιωνίας.

Η ταινία και η σειρά, σε σενάριο Μιμής Ντενίση & Martin Sherman και σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη, βασίζονται στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό της κορυφαίας Ελληνίδας ηθοποιού και θεατρικής συγγραφέα.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ, Μανώλης Κωστίδης αναφέρθηκε επί του θέματος και είπε το εξής: «Τόσο καιρό δεν ενοχλούνταν για την προβολή του φιλμ στην Ελλάδα, τώρα όμως θα προβληθεί στις ΗΠΑ, και στις 11 Ιανουαρίου 2023 στο Ευρωκοινοβούλιο».

Επισημαίνουμε, χωρίς καμμία επιφύλαξη, ότι αυτή την ταινία δεν την χάρηκαν με αυτογνωσία της ιστορικής μνήμης μόνον οι Έλληνες. Θα την χαρούν και θα ενημερωθούν ακόμα, εκτός από τα εκατομμύρια του απόδημου Ελληνισμού και οι πολίτες του πλανήτη Γη.

Η τουρκική πλευρά που έχει μπει στο στόχαστρο των Λαών της Ευρώπης με τα ψεύτικα κηρύγματα του νεο- Οθωμανσιμού θα τύχει ακόμη περισσότερο την απέχθεια και τον αποτροπιασμό που αποτυπώνεται με το στίγμα, πως είναι ένας άξεστος και βάρβαρος Λαός. Γι΄ αυτό και δεν έχει θέση στην Ευρώπη του Ελληνικού διαφωτισμού…


Δεν υπάρχουν σχόλια