Header Ads

Περιφερειακά νέα (Φ.1815)

Σημαντικά μνημεία της Κορινθίας αναδεικνύονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μέσω του ΕΣΠΑ
  

Στην συνάντηση ενημέρωσης για το προϋπολογισμού 3.100.000 ευρώ έργο της Αρχαίας Διόλκου, που χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, συμμετείχε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, παρόντος και του υφυπουργού Ερευνας και Τεχνολογίας Χρίστου Δήμα.

Η ενημέρωση έγινε από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Παναγιώτα Κασίμη η οποία αναφέρθηκε στις φάσεις και το αυστηρό χρονοδιάγραμμα του εξειδικευμένου αυτού έργου, το οποίο -όπως γνωστοποίησε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2023.

Παρόντες επίσης ήταν, μεταξύ άλλων, οι αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, ο διευθυντής Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Κορινθίας Νίκος Λούτας, οι επιβλέποντες του εν λόγω έργου -που υλοποιείται από την Π.Ε. Κορινθίας- καθώς και εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας.

Η ΕΝΕΤΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΣΟ 

Εξ άλλου, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα συμμετείχε στην αυτοψία στο ολοκληρωμένο έργο του ΠΕΠ Πελοποννήσου που αφορά στην ανάδειξη της Ενετικής γέφυρας στον Ασσο.

Η αυτοψία διενεργήθηκε από κοινού με τους εκπροσώπους του υπουργείου Πολιτισμού, της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον πρόεδρο του Ασσου Ναπολέοντα Γιανακουλόπουλο.




Δράσεις με περιβαλλοντικό πρόσημο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κορινθία, παρέμβαση του περιφερειάρχη Π. Νίκα σε εκδήλωση στο Λουτράκι
  

Σημαντικές παρεμβάσεις με εμφατικό σε αυτές το περιβαλλοντικό πρόσημο προωθεί -ή και υλοποιεί ήδη- στην Κορινθία η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση “Αστικό περιβάλλον και εναλλακτικές μετακινήσεις – Μετατροπές στον δημόσιο χώρο με επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής”, την οποία διοργάνωσε στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.

Στην εν λόγω εκδήλωση, παρουσία -μεταξύ άλλων- του υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκου Ταγαρά, του γ.γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Ευθύμιου Μπακογιάννη και του δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργου Γκιώνη- ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε, σε αδρές γραμμές στα έργα της Περιφέρειας στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας, επισημαίνοντας τον ιδιαίτερο περιβαλλοντικό τους χαρακτήρα.

Ο Π. Νίκας σημείωσε ότι ο περιβαλλοντικός προσανατολισμός αποτελεί απολύτως απαραίτητο στοιχείο για την Κορινθία, η οποία -όπως χαρακτηριστικά τόνισε- “είναι η πιο κακοποιημένη περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πληγωμένη από τις πολλές χωματερές, την άναρχη δόμηση, αλλά και τις πολλές πυρκαγιές, παράγοντες που συνδυαστικά με την διάβρωση των ακτών της συντελούν να αντιμετωπίζει σειρά σοβαρών προβλημάτων”.

ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Αναφερόμενος ο περιφερειάρχης στις παρεμβάσεις που είτε υλοποιούνται, είτε σχεδιάζονται στην Κορινθία, δήλωσε ότι η Περιφέρεια προωθεί στην Κορινθία την δρομολόγηση ηλεκτροκίνητων αστικών λεωφορείων για την περιοχή Κόρινθος, Λουτράκι και Αγιοι Θεόδωροι.

Οπως είπε, σε συνεργασία με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών -αλλά και τα κατά τόπους ΚΤΕΛ-, συνολικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προβλέπεται η πιο πάνω δράση να υλοποιηθεί επίσης στην Αργολίδα (Ναύπλιο, Αργος και Νέα Κίος) και στη Μεσσηνία (Καλαμάτα, Μεσσήνη και Θουρία).

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ 

Ο Π. Νίκας αναφέρθηκε επίσης στο προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ έργο ανάπλασης, αξιοποίησης και ανάδειξης ως περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου περιμετρικά της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο ώς το Βέλο, το οποίο εντάχθηκε στην δράση “Παρεμβάσεις σε αστικές περιοχές και στο κτηριακό απόθεμα” – ID 16873, που υπάγεται στον πυλώνα 1 της Πράσινης Μετάβασης στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος του έργου, συνέχισε ο περιφερειάρχης, είναι η αναβάθμιση του χώρου πέριξ της καταργημένης μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής, από την Κόρινθο ως το Βέλο, με την μεταμόρφωσή του σε ένα δίκτυο πεζόδρομων, ποδηλατόδρομων και λοιπών δράσεων που θα διαμορφωθούν καταλλήλως με τα απαιτούμενα έργα υποδομής.

Το δίκτυο αυτό σε συνδυασμό με άλση, χώρους πρασίνου, παιδικές χαρές, πλατείες κ.α., θα δημιουργεί μια πράσινη ανάσα στο οικιστικό σύνολο των πόλεων αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την κοινωνική αλληλεπίδραση των χρηστών.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΣΤΟΝ ΙΣΘΜΟ 

Ακόμα, ο Π. Νίκας μίλησε για την κατασκευή πεζόδρομου παράλληλου με την διώρυγα στον Ισθμό της Κορίνθου, από την πλευρά της Πελοποννήσου, έργο προϋπολογισμού 1.400.000 ευρώ.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να αναφέρει και την προώθηση της επαναλειτουργίας του σιδηροδρόμου στην γραμμή Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο, η οποία περνά και από τη Νεμέα, ενώ επισήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας στα Γεράνια όρη δικτύων πεζοπορικών μονοπατιών.




Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκας στην Τρίπολη με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τ. Μπαλτάκο
    

Αθλητικά ζητήματα απασχόλησαν τη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας είχε σήμερα Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Τάκη Μπαλτάκο.

Στη συνάντηση, παρουσία και του εντεταλμένου για αθλητικά θέματα περιφερειακού συμβούλου Γιάννη Μαντζούνη και των προέδρων των 4 από τις 5 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων της Περιφέρειας -Αργολίδας Βασίλη Σιδέρη, Αρκαδίας Σταύρου Γεωργόπουλου, Κορινθίας Μιχάλη Τσιχριτζή και Μεσσηνίας Βασίλη Σπηλιώτη, καθώς δεν παρέστη εκπρόσωπος της ΕΠΣ Λακωνίας- από την πλευρά του περιφερειάρχη Π. Νίκα έγινε ενημέρωση προς τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας σχετικά με τα έργα βελτίωσης των αθλητικών υποδομών και των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων σε πολλές περιοχές και των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων.

Ακόμα, ο Π. Νίκας αναφέρθηκε στην οικονομική συνδρομή εκ μέρους της Περιφέρειας, δύο φορές μέχρι τώρα και έπεται και τρίτη- των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων στις 5 Π.Ε., προκειμένου να αντεπεξέλθουν σε δυσκολίες, ιδιαίτερα όσον αφορά στις μετακινήσεις τους.

Παράλληλα, επισήμανε ότι η Περιφέρεια προβαίνει στην ανακατασκευή του γηπέδου της ΕΠΣ Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, στην κατασκευή γηπέδου της ΕΠΣ Αρκαδίας στη Νεστάνη, την δρομολόγηση άμεσα κατασκευής γηπέδου για την ΕΠΣ Αργολίδας, όπως και παρέμβασης στο γήπεδο Λεχαίου στην Κορινθία για την ΕΠΣΚ. Παράλληλα, ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε και στην αγορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αθλητικού υλικού περί τις 300.000 ευρώ, το οποίο προωθείται στα ερασιτεχνικά σωματεία για τις ανάγκες εκγύμνασης των αθλητών τους.

“Ολα αυτά τα πράττουμε καθώς περιφερειακή Αρχή έχουμε συνείδηση της κοινωνικής αποστολής του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου -και του ερασιτεχνικού αθλητισμού γενικότερα-, καθώς λειτουργεί ως προστασία των νέων από βλαβερές συνήθειες” σημείωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, παρατηρώντας ότι “η κάθε αθλητική ομάδα αποτελεί μια μικρογραφία της κοινωνίας, όπου μπορείς να εκτιμήσεις τα προτερήματα και τις ικανότητες των άλλων, επιδιώκοντας να τους μοιάσεις”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσαν ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, για την προώθηση του υγιούς αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας.




Συνάντηση στην Περιφέρεια για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed
    

Συνάντηση με στελέχη της Εταιρείας ΔΕΠΑ Διεθνών Εργων είχαν, σήμερα Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, στην Τρίπολη, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο αντιπεριφερειάρχης Διοικητικών –Οικονομικών Θεμάτων Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Στην εν λόγω συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την διέλευση -και από περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσουτου αγωγού ΕastMed, υπήρξε ενημέρωση για την εθνική σημασία του έργου καθώς και για τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις του.

Ο αγωγός, ειδικότερα, αναμένεται να διέλθει από τους Δήμους Ευρώτα και Σπάρτης της Π.Ε. Λακωνίας και τους Δήμους Μεγαλόπολης και Γορτυνίας της Π.Ε. Αρκαδίας.

Το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί από το 2013 ως έργο κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ενωσης -και τον Μάιο του 2020 ως έργο εθνικής σημασίας για την Ελλάδα-, ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του αναμένεται να ξεπεράσει το 1,2 δισ. ευρώ με την χρηματοδότηση να προέρχεται κατά 50% από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και κατά 50% από τις συμμετέχουσες χώρες. Σύμφωνα με τα σχέδιο, ο αγωγός -που θα συνδέει το Ισραήλ, την Κύπρο και την Ελλάδα, καταλήγοντας στην Ιταλία- θα έχει μήκος περίπου 2.000 χιλιομέτρων, εκ των οποίων περισσότερα από 1.400 είναι υποθαλάσσια, με τα περίπου 840 χιλιόμετρα στα ελληνικά ύδατα.

Στην Ελλάδα περιλαμβάνει τον χερσαίο αγωγό και τις χερσαίες εγκαταστάσεις στην Κρήτη, οι οποίες υποστηρίζουν τη νότια και τη βόρεια γραμμή, όπως και τις χερσαίες εγκαταστάσεις στην Πελοπόννησο. Μπορεί να διακριθεί σε δύο βασικές ενότητες, στο χερσαίο τμήμα, το οποίο ουσιαστικά αποτελείται από τα στοιχεία του έργου στην ηπειρωτική Ελλάδα (και το υποθαλάσσιο τμήμα του Πατραϊκού Κόλπου) και τις χερσαίες εγκαταστάσεις στην Κρήτη και την Πελοπόννησο.

Στην ελληνική επικράτεια, συγκεκριμένα, πρόκειται να περάσει από την Κρήτη και την νοτιοανατολική Πελοπόννησο, στην συνέχεια θα διασχίσει για περίπου 600 χιλιόμετρα την ελληνική ηπειρωτική χώρα, για να φτάσει στην Ιταλία μέσω του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού “Ποσειδών”, μήκους περίπου 210 χιλιομέτρων. Οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων του εν λόγω έργου, όσον αφορά στην περιοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.




Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΕΛΓΟ “Δήμητρα” για την πιλοτική εφαρμογή τεχνολογιών Γεωπληροφορικής και αυτοματισμού στο πρόγραμμα δακοκτονίας
  


Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΕΛΓΟ “Δήμητρα” για την πιλοτική εφαρμογή τεχνολογιών Γεωπληροφορικής και αυτοματισμού στο πρόγραμμα δακοκτονίας . Με σκοπό την σταδιακή ενσωμάτωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πρόσφατα ανεπτυγμένων τεχνολογιών γεωπληροφορικής, με σκοπό την παρακολούθηση και τον έλεγχο της ορθής εφαρμογής των δολωματικών ψεκασμών της δακοκτονίας καθώς και την εξοικείωση των εμπλεκόμενων φορέων στην χρήση τους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός “Δήμητρα”, προχώρησαν στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης.

Την εν λόγω σύμβαση υπέγραψαν, σήμερα, Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ “Δήμητρα” καθηγητής Σέρκος Χαρουτουνιάν.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για την εκτέλεση του έργου της παρούσας σύμβασης, ανέρχεται στο ποσό των 20.000 ευρώ και ο χρόνος υλοποίησης του ορίζεται σε συνολικά 4 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με την υλοποίηση του εν λόγω έργου θα υπάρξει βελτιστοποίηση στην αποτελεσματικότητα των δολωματικών δεκασμών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και κατά συνέπεια αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του δάκου, με συνακόλουθη προστασία του περιβάλλοντος και εξοικονόμηση πόρων.

Αμεσα ωφελούμενοι θα είναι όλοι όσοι εμπλέκονται στο πρόγραμμα δακοκτονίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και όλοι όσοι δραστηριοποιούνται γύρω από το εθνικό μας προϊόν, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του παραγόμενου ελαιολάδου. Η πιλοτική εφαρμογή των ανεπτυγμένων τεχνολογιών γεωπληροφορικής θα γίνει σε περιορισμένη έκταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το έργο αφορά στην αρχική εξοικείωση και εκπαίδευση των εμπλεκόμενων φορέων με τις προτεινόμενες τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Η εφαρμογή του προγράμματος θα δώσει τη δυνατότητα καταγραφής και παρακολούθησης των δολωματικών ψεκασμών, μέσω GPS, ενώ με τη χρήση ροομέτρων θα προσδιορίζεται επακριβώς η ποσότητα ψεκαστικού υγρού ανά επιφάνεια ψεκασμού, ενώ θα δημιουργηθούν ψηφιακοί διαδραστικοί χάρτες που θα καταγράφονται οι ψεκασμένες και αψέκαστες περιοχές μέσω της χρήσης αυτοματοποιημένου μοντέλου. Τα δεδομένα θα αποστέλλονται σε πραγματικό χρόνο στους χρήστες.


Συνάντηση με τη νέα διοίκηση του Ευθύμειου Κέντρου είχε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας
  


Με εκπροσώπους από τη νέα διοίκηση του Ευθυμείου Κέντρου Κορίνθου συναντήθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, στο διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Κώστα Μαγκλάση, την αντιπρόεδρο Βασιλική Αράπογλου και την ταμία Παρασκευή Λιάκου, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας -εκπροσωπώντας και τον αντιπεριφερειάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσο Γκιολή, που δεν παρέστη, λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεωνευχήθηκε καλή επιτυχία “στο δύσκολο και μεγάλο κοινωνικό έργο που έχουν αναλάβει”, τονίζοντας πως η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια.




Από τις δραστηριότητες της Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνά Κόρκα
  


* Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα συμμετείχε στην αυτοψία στο ολοκληρωμένο έργο ΕΣΠΑ της «Ανάδειξης της Ενετικής γέφυρας» στον Άσσο Κορινθίας με τους εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού ,της διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τον πρόεδρο Τοπικού διαμερίσματος Άσσου κ. Ναπολέων Γιανακουλόπουλο, αναφερομένη στην μια εκπληκτικής ομορφιάς Ιστορική γέφυρα η οποία αναμένει πλέον τους επισκέπτες .

Στην συνάντηση ενημέρωσης στο έργο ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Πελοποννήσου του Αρχ Διόλκου συμμετείχε η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα Αθηνά Κόρκα με τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα, ο οποίος είχε εκδηλώσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εμβληματικό μνημείο.

** Στην συνάντηση παρευρέθηκαν η Προϊσταμένη ΕΦΑ Κορινθίας κα. Παναγιώτα Κασίμη η οποία έδωσε αναλυτική ενημέρωση για τις φάσεις και το αυστηρό χρονοδιάγραμμα του εξειδικευμένου έργου προϋπολογισμού 3.100.000€, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κορινθίας κ. Νίκος Λούτας με τους επιβλέποντες του υπό έργου το οποίο εκτελείται από τις Τεχν. Υπηρεσίες, εκπρόσωποι της αναδόχου Εταιρείας καθώς και οι Θεματικοί Αντιπεριφεριάρχες κ. Χ. Βυτινιώτη και Α. Γκιολή. Η κα Κόρκα μεταξύ άλλων επισήμανε ότι το καλοκαίρι 2023 το εμβληματικό αυτό έργο θα αποδοθεί στους επισκέπτες .




Από τις δραστηριότητες του Θεματικού Αντιπεριφεριάρχη Κορινθίας Αναστάσιου Γκιολή
  

* Παρευρέθηκα μαζί τον Περιφέρειαρχη Πελοποννήσου Παναγιώτης Ε. Νίκας στην πολύ ενδιαφέρουσα Ημερίδα που διοργάνωσε ο Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων Γιωργος Γκιωνης με θέμα:Αστικό Περιβάλλον και Εναλλακτικές μετακινήσεις.Μετατροπές στον Δημόσιο χώρο με επιπτώσεις στην υγεία και την ποιότητα ζωής την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου.Μαζί με την δυναμική φίλη Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Sotiria Kordali και τους Αντιδημάρχους Spyros Ratis Tasos Sakellariou Σακης Παπαθανασιου και εκλεκτό συνυποψήφιο Στρατηγό 

** Καλημέρα απο το λιμάνι του Πειραιά,όπου με λαμπρότητα υποδέχθηκε την Αγία Ζώνη της Παναγίας. Το σημαντικότερο κειμήλιο για την πίστη κ την Ορθοδοξία μας,όπου φυλάσσεται στη Μονή Βατοπαιδίου από τον 14ο αιώνα και είναι η πρώτη φορά που βγαίνει από το Άγιο Όρος μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Θα παραμείνει στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου έως την 13 Νοεμβρίου.

*** Με υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη τιμούμε σήμερα τις γυναίκες και τους άνδρες της Πολεμικής μας Αεροπορίας,που δίνουν καθημερινά την ζωή τους για την ασφάλεια της πατρίδας μας.

Σας ευχαριστούμε.

Χρόνια πολλά στην Πολεμική μας Αεροπορία!

Εθνικά Ασφαλείς με Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis 

****Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας ως Περιφερειακή Αρχή του Παναγιώτης Ε. Νίκας ασχοληθήκαμε για την ανάδειξη και ανάπτυξη της περιοχής του Ισθμού.

Επίσκεψη του Υφυπ. Χρίστος Δήμας και ενημέρωση-συζήτηση με Προϊστάμενη Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Π.Κασσίμη και εκλεκτούς συναδέλφους μου Athena Korka-Konsta k Χάρης Βυτινιώτης Λίγα λόγια για την δουλειά επί του έργου:

TITΛOΣ ΠPAΞHΣ: ΠPOΣTAΣIAAΠOKATAΣTAΣH KAI ANAΔEIΞH TOY APXAIOY ΔIOΛKOY ΠP/OY 3.003.530€ . 
KYPIOΣ ΠPAΞHΣ : YΠ. ΠOΛITIΣMOY KAI AΘΛHTIΣMOY 
YΠOEPΓO 1 : APXAIOΛOΓIKEΣ EPEYNEΣ, TEKMHPIΩΣH, ΣTEPEΩΣH, AΠOKATAΣTAΣH KAI ANAΔEIΞH TOY APXAIOY ΔIOΛKOY 691530€ ( EΦOPEIA APXAIOTHTΩN KOPINΘIAΣ ) 
YΠOEPΓO 2: ENAΛIEΣ APXAIOΛOΓIKEΣ EPΓAΣIEΣ ΣTO ΠΛAIΣIO TOY YΠOEPΓOY 3 212000€ ( EΦOPEIA ENAΛIΩN APXAIOTHTΩN) 
YΠOEPΓO 3: ΠPOΣTAΣIA OΔEYΣHΣ APXAIOY ΔIOΛKOY 2.100.000 € (ΠEPIΦEPEIA ΠEΛOΠONNHΣOY ) ENTAΓMENO ΣTO EΠIXEIPHΣIAKO ΠPOΓPAMMA «ΠEΛOΠONNHΣOΣ 2014-2022»


Δεν υπάρχουν σχόλια