Header Ads

Νίκος Δένδιας: Για Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη συζήτησε με Γαλλία και Ισραήλ /Φ.1810

   

in.gr 3 Οκτωβρίου 2022, 17:08 
Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα και συμμετείχε στο συμβούλιο σύνδεσης ΕΕ - Ισραήλ. «Μπαράζ» διπλωματικών επαφών έχει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, μετά τη φερόμενη συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης για την εκμετάλλευση της λιβυκών ΑΟΖ από την Τουρκία. Ο κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, με τον οποίο συζήτησαν, όπως σημείωσε σε ανάρτησή του ο ΥΠΕΞ, «τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και Λιβύη».

«Επιζήμιες κινήσεις στην Ανατ. Μεσόγειο και τη Λιβύη» Στη συνέχεια, ο Νίκος Δένδιας συμμετείχε στο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ, μέσω τηλεδιάσκεψης. Στο επίκεντρο της παρέμβασής του ήταν η ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας ΕΕ-Ισραήλ, μεταξύ άλλων και στην ενέργεια, οι στενοί δεσμοί Ελλάδας – Ισραήλ σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, καθώς και «οι επιζήμιες για την περιοχή κινήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών.

«Η Ελλάδα δεν θα επιτρέψει πυροδότηση ακόμη μίας εστίας έντασης στην Μεσόγειο» Υπενθυμίζεται ότι, μετά τη δημοσιοποίηση από την Τουρκία, ότι υπέγραψε συμφωνία με την Λιβύη για τους υδρογονάνθρακες, ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολίασαν πως «το ζήτημα της φερόμενης ως κυοφορούμενης συμφωνίας ΤουρκίαςΛιβύης για την εκμετάλλευση των λιβυκών ενεργειακών πηγών από την Τουρκία, παρακολουθείται στενά», ενώ θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση, «εφόσον υπάρξει συμφωνία και πληροφόρηση όσον αφορά το περιεχόμενό της».


Δεν υπάρχουν σχόλια