Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1810

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τριήμερη επίσκεψη σε Μαλίκ και Φιέρ 
Β.Νανόπουλος: Οι δεσμοί μας δεν είναι μόνο πολιτιστικοί, χαράσσουμε κοινούς δρόμους οικονομικούς και αναπτυξιακούς
  

Στο Μαλίκι και το Φίερι της Αλβανίας βρέθηκε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος το τριήμερο 25-28 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Σπύρο Ζαχαριά, τον Πρόεδρο του ΚΕΠΑΠ Θεμιστοκλή Κουτσογκίλα και τον Πρόεδρο της Αλβανικής κοινότητας στην Κόρινθο Γιάννη Πρίφτη.

Η τριήμερη επίσκεψη, σε ανταπόδοση εκείνης που Αλβανική αντιπροσωπεία είχε πραγματοποιήσει στον Δήμαρχο Κορινθίων υπό τον Δήμαρχο του Μαλίκ Gëzim Topçiu τον Νοέμβριο του 2021 αφορμή των εορτασμών της Απελευθέρωσης και ανεξαρτησίας της Αλβανίας στην Κόρινθο, δεν είχε μονάχα πολιτιστικό αποτύπωμα αλλά κοινωνικό και οικονομικό.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων πέραν των επαφών και συζητήσεων με τον δήμαρχο του Μαλίκ Gëzim Topçiu και πολιτιστικούς – κοινωνικούς φορείς της περιοχής- είχε συνάντηση και συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη της περιοχής Κορυτσάς και τον Δήμαρχο του Φιέρι Armando Subashi στα όρια του οποίου ανήκει η αποικία της Κορίνθου στην Αλβανία, Απολλωνία, ιδρυθείσα τον 6ο π.χ αιώνα, γνωστή και ως Ιλλυρική. Οι δήμαρχοι συζήτησαν κυρίως οικονομικά ζητήματα τα οποία και δρομολόγησαν.

Τις συναντήσεις ακολούθησε ξενάγηση του Δημάρχου και της Κορινθιακής αντιπροσωπείας στο Μνημείο του Αγωνοθέτη, το ημικύκλιο κτίσμα με τους 6 κίονες Κορινθιακού ρυθμού που κοσμούσε το κέντρο της πόλης και αποτελούσε τον χώρο συνεδριάσεων της Βουλής της Απολλωνίας αλλά και στη Μονή της Παναγίας της Απολλωνίας.

«Οι επαφές και οι συναντήσεις ήταν γόνιμες. Το πολιτιστικό κομμάτι που είναι εξόχως σημαντικό και στάθηκε η αφορμή για την επίσκεψή μας εδώ δεν ήταν το μόνο που απασχόλησε τις συζητήσεις που είχα. Συζήτησα με τους δημάρχους στο Μαλίκ και στο Φιέρ καθώς και με την τοπική Αντιπεριφερειάρχη ζητήματα οικονομίας και ανάπτυξης.

Η Κόρινθος επιθυμεί και επιδιώκει τις συνεργασίες κυρίως με περιοχές όπου οι δεσμοί είναι από αρχαιοτάτων χρόνων όπως εδώ, στο Φιέρ, όπου βρίσκεται και η Απολλωνία η Κορινθιακή αποικία. Η φιλοξενία μας τις τρεις αυτές ημέρες ήταν υποδειγματική, ευχαριστώ θερμά τους ομολόγους μας και όπως από κοινού δεσμευτήκαμε, η συνεργασία θα είναι συνεχής και στενή» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος κατά την επιστροφή του.

Σημαντικός επίσης είναι ο ρόλος της τοπικής Αλβανικής Κοινότητας που αποτελεί «γέφυρα» μεταξύ των δυο λαών. Συζητήθηκαν επίσης κοινά Ευρωπαικά Προγράμματα, επιδοτούμενα από την Ε.Ε που μπορούν να υλοποιηθούν.

Ελπίζουμε και υποστηρίζουμε σύντομα, η Αλβανία να αποτελέσει νέο μέλος της Ε.Ε οπότε και η συνεργασία μας θα είναι αποδοτικότερη, όπως τόνισε ο κ.Νανόπουλος στην Αλβανική τηλεόραση η οποία κάλυψε την επίσκεψη αποδίδοντας της σημασία εξαιρετική.



Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ!
3 Έργα – σταθμός για 6 κοινότητες του Δήμου Κορινθίων ξεκινούν!

  

Σε χρόνο ρεκόρ κατόρθωσε η δημοτική αρχή της Κορίνθου να εξασφαλίσει 3 σημαντικά έργα για 6 κοινότητες του δήμου Κορινθίων, έργα οδικής σύνδεσης και ασφαλούς πρόσβασης που αποτελούσαν αίτημα πολλών ετών.

Πρόκειται για τις οδικές αρτηρίες «Σπαθοβούνι – Μαψός», «Άγιος Ιωάννης Χιλιομόδι» και Αμόνι - Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου», προτάσεις οι οποίες υποβλήθηκαν στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης 20142020 και συγκεκριμένα στην Δράση 4.3.4 «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», τον Μάρτιο του 2022. Οι αιτήσεις στήριξης εγκρίθηκαν τον Αύγουστο , στις 29 Σεπτεμβρίου υπεγράφη η απόφαση ένταξης ενώ την επομένη η οικονομική επιτροπή του δήμου Κορινθίων απεδέχθη το ποσό των 3 εκ ευρώ προκειμένου οι τεχνικές υπηρεσίες να προχωρήσουν στην εκτέλεση των έργων.

«Μια – μια οι δεσμεύσεις μας προς τους πολίτες υλοποιούνται.

Από την αρχή της θητείας μου ως δήμαρχος δήλωσα πως ο δήμος θα διεκδικεί πόρους από κάθε διαθέσιμη χρηματοδοτική πηγή και αυτό γίνεται. Τα συγκεκριμένα έργα αναμένεται να αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών, πολύ περισσότερο όμως θα επιτρέψουν στους παραγωγούς και κτηνοτρόφους να κινούνται με ασφάλεια και άνεση προς τις καλλιέργειες και τις εγκαταστάσεις τους. Ήταν αίτημα χρόνων, με στοχευμένες ενέργειες και πλήρεις φακέλους κατορθώσαμε την ένταξη και χρηματοδότηση τους και προχωράμε άμεσα στην εκτέλεσή τους» δήλωσε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Αναλυτικά τα έργα αφορούν:

1. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αγίου Ιωάννη με την κοινότητα Χιλιομοδίου 
Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ 
Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 4,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων. Ο δρόμος αυτός θα επιτρέπει επίσης την υλοποίηση σχεδίων πολιτικής προστασίας σε περίπτωση πυρκαγιών στο Αμόνι.

2. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αμόνι - Καλογερολίμανο με την Επ.Ο. Κορίνθου - Επιδαύρου 
Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ 
Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 2,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Σοφικού του Δήμου Κορινθίων.

3. Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Σπαθοβουνίου με τον οικισμό Μαψό 
Προϋπολογισμός : 1.000.000,00 ευρώ 
Η Προτεινόμενη πράξη θα υλοποιηθεί με ένα υποέργο υποδομής, αντικείμενο του οποίου είναι η ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 3,06 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Κουταλά του Δήμου Κορινθίων, που εξυπηρετεί την πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές των οικισμών Σπαθοβουνίου και Μαψού.

Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων ο Δήμος Κορινθίων, ως κύριος των έργων και αρμόδιος για τη συντήρηση του αγροτικού οδικού δικτύου στα διοικητικά του όρια, θα εξασφαλίσει τη σωστή συντήρηση και λειτουργία των αρτηριών.




ΑΝΟΙΚΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (OPEN MALL)
  


Μετά την πρόσφατη ανάρτησή μας στα social media, σχετικά με τις τεράστιες καθυστερήσεις για το έργο του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο κέντρο της πόλης (ένταξη από το Υπουργείο Ανάπτυξης στις 28/6/2019) μόλις προχθές η Δημοτική Αρχή εισήγαγε σχετικό θέμα στην Οικονομική Επιτροπή παραλαβής της μελέτης που εκπονήθηκε από Γραφείο μελετών.

Βέβαια για την δημοπράτηση και την κατασκευή του έργου ακόμα είμαστε πολύ μακριά.

► Όμως τι διαπιστώσαμε στη μελέτη και αναφέραμε στη 
συνεδρίαση: 

1. Σε συνολικό προϋπολογισμό έργου 1.409.000€ οι εργασίες κατασκευής των πεζόδρομων ανέρχονται μόλις σε 543.115€ (Χωματουργικά, Σκυροδέματα, Επιστρώσεις). Το υπόλοιπο ποσόν αφορά (Απολογιστικά, ΓΕ+ΟΕ 18%, Απρόβλεπτα 15%, Αναθεώρηση, ΦΠΑ). Είναι προφανές ότι με 543.000€ το έργο προφανώς και είναι θνησιγενές (κατασκευή οδού Ερμού, Πυλαρινού (από Δερβενακίων μέχρι Περιάνδρου), Δαμασκηνού (πεζοδρόμιο από Ερμού μέχρι Δερβενακίων) και Κύπρου(πεζοδρόμιο από Ερμού μέχρι Εθν. Αντίστασης) με κίνδυνο να μείνει ημιτελές. Τόσο μεγάλο ποσόν απολογιστικών σε μελέτη πρώτη φορά συναντώ στην πολύχρονη αυτοδιοικητική μου πορεία.

2. Επί συνολικού προϋπολογισμού 1.409.000€ η Φύτευση και το Πράσινο είναι μόλις 14.000 €.

3. Είναι αδιανόητο στη μελέτη να φωτογραφίζονται τα παγκάκια και τα φωτιστικά αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι τα παγκάκια θα είναι της εταιρείας Diamantis Group (τύπος G461) και τα φωτιστικά της εταιρείας AEC Illuminazione (τύπου Soled).

4. Κανένα ποσόν δεν αναφέρεται στη μελέτη για Αστικό Εξοπλισμό έξυπνης πόλης (πεζοδιαβάσεις, καθίσματα, πληροφόρηση, κ.ά) όπως προβλεπόταν στην αρχική μελέτη ένταξης στο πρόγραμμα.

5. Ουδεμία αναφορά γίνεται για τη Δημοτική Αγορά, όπως είχε αναφέρει ο Δήμαρχος χαρακτηριστικά πριν από μερικούς μήνες, σύμφωνα με τον οποίο στη μελέτη του OPEN MALL θα περιλαμβανόταν και η δημοτική αγορά.

Η απάντηση του Δημάρχου επί των ανωτέρω είναι ότι δεν το γνώριζε.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ 
ΚΟΡΙΝΘΟΣ 03/10/2022



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Σε τροχιά κατασκευής το έργο «Αντιπλημμυρικής Προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου»
  


Υπεγράφη η σύμβαση για το μεγάλο έργο που αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής των ρεμάτων Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη, το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Σεπτεμβρίου 2022, μεταξύ της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Αντιπλημμυρικών και Εγγειοβελτιωτικών Έργων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, κ. Γεωργίας Καστραντά και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας ΖΙΤΑΚΤΑΤ ΑΤΕΒΕ κ. Διονύσιου Ζαφειρόπουλου. Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη, του Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, κ. Αντώνη Κοτσώνη, του Προϊσταμένου Διεύθυνσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου ΛΠΑΘ, κ. Δημήτριου Μακρίδη και υπαλλήλων του Υπουργείου.

Το κόστος του έργου ανέρχεται στα 10.942.307,63 ευρώ.

Η διάρκεια των εργασιών έχει οριστεί σε τριάντα (30) μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Με μετριοπαθείς προβλέψεις, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025.

Το έργο με τίτλο «Έργα Αντιπλημμυρικής Προστασίας ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου (Πράθι - Κατουνίστρα - Καρέλη)» είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από δάνεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εθνικούς πόρους, και εντάσσεται στο πακέτο των αντιπλημμυρικών έργων που υλοποιεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή έργων διευθέτησης σε τρία (3) ρέματα της πόλης, Κατουνίστρα, Πράθι και Καρέλη, για την αντιμετώπιση των πλημμυρικών προβλημάτων που έχουν προξενηθεί στο παρελθόν. Τα έργα περιλαμβάνουν διάνοιξη κοίτης, τοπικές επενδύσεις, έργα εκβολής, κατασκευή αναβαθμούς συγκράτησης φερτών, καθώς και τα απαραίτητα τεχνικά ανοικτής και κλειστής ορθογωνικής διατομής (τοπικού χαρακτήρα) στα σημαντικότερα ρέματα, καθώς και στις διασταυρώσεις των ρεμάτων με σημαντικές οδούς.

Ιστορικά, να αναφερθεί πως η πλήρης μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου ανατέθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, το 1996. Μετά από αγώνες ετών, καταφέραμε το 2007 την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων και τη χωροθέτηση των προβλεπόμενων έργων (Απόφαση ένταξης 128225/20-04-2007). Η σύνταξη της οριστικής μελέτης εκκρεμούσε έως το 2017. Το ίδιο έτος, ο Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων, με κόστος 18.600,00 ευρώ, που καλύφθηκε από πόρους του Δήμου, υπέβαλε συμπληρωμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) τροποποίησης και ανανέωσης του έργου. Το 2018, λάβαμε την Απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (119895/08-08-2018).

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, κ. Γιώργος Γκιώνης, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο που θα συμβάλει αποφασιστικά στη θωράκιση της ευρύτερης περιοχής του Λουτρακίου από πλημμυρικά φαινόμενα και θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας για τους κατοίκους. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκο Ταγαρά, για τη μεγάλη του προσπάθεια και επιτυχία, καθώς επίσης, την καθοριστική συμβολή του στην υλοποίηση του έργου, ώστε να θωρακιστεί όλη η περιοχή μας από τα πλημμυρικά φαινόμενα».


Ξεκινούν σύντομα οι εργασίες κατασκευής των ισόπεδων κυκλικών κόμβων στο Λουτράκι
  


Σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση – συντήρηση της επαρχιακής οδού Λουτρακίου – Περαχώρας (ισόπεδοι κόμβοι – συμβολές οδών)», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας, στην Κόρινθο, παρουσία του Δημάρχου Γεωργίου Αλκ. Γκιώνη και των Αντιπεριφερειαρχών Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα και Ανάπτυξης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρη Βυτινιώτη.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1.000.000,00€ αφορά στη δημιουργία δύο ισόπεδων κυκλικών κόμβων επί της Επαρχιακής Οδού Ισθμού – Λουτρακίου και των οδικών κλάδων που συνδέουν αυτούς με το υπάρχον οδικό δίκτυο στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου που φιλοξενεί τέσσερεις μεγάλες και κυρίαρχες δραστηριότητες του τόπου όπως, το κλειστό Γυμναστήριο, το νέο σχολικό συγκρότημα (Λύκειο Λουτρακίου), το κολυμβητήριο και το στάδιο Λουτρακίου.

Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που στέκεται έμπρακτα σύμμαχος και αρωγός στο έργο της Δημοτικής Αρχής και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ευόδωση του σημαντικού αυτού έργου, το οποίο θα συμβάλλει στη βελτίωση της ασφάλειας πρόσβασης και κυκλοφορίας των οχημάτων στην είσοδο της πόλης του Λουτρακίου.



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


H Αλήθεια για την Αναπροσαρμογή των Ανταποδοτικών Τελών
  


ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ 
Για τον ηλεκτροφωτισμό και τα απορρίμματα μπορεί να χρησιμοποιείται ΜΟΝΟΝ ό,τι πληρώνει ο δημότης.

Ούτε ευρώ παραπάνω!!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑ 
Οι Δήμαρχοι της Κορινθίας ανακοίνωσαν από τον Ιούλιο την αναγκαστική αναπροσαρμογή των δημοτικών τελών στους Δήμους τους.

Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 
H Περιφέρεια Πελοποννήσου αποφάσισε προ ετών να προχωρήσει σε κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων όλων των Δήμων μέσω της δημιουργίας τριών εργοστασίων στα όρια της.

Η συμφωνία της αναδόχου εταιρείας με τους Δήμους μέσω του ΦΟΔΣΑ προβλέπει τον πενταπλασιασμό του κόστους για κάθε Δήμο 

1. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΡΑ;

Ο Δήμος μας υποχρεούται να αποστέλλει τα απορρίμματά του από τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με απόφαση του Φορέα Διαχείρισης (ΦΟΔΣΑ) η εταιρεία εφόσον δεν λάβει τα χρήματα μέσω των ανταποδοτικών τελών θα μπορεί να τα πάρει μέσω των ΚΑΔ των Δήμων. Σε αυτό το ενδεχόμενο παύει η οικονομική λειτουργία του Δήμου σε όλους τους τομείς.

2. ΠΟΣΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝ;

Αυτή τη στιγμή ο Δήμος εναποθέτει τα απορρίμματά του στο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου με κόστος 23-25€/τόνο. Με την έναρξη της μεταφοράς των απορριμμάτων στην Τρίπολη το κόστος εκτοξεύεται στα 120€/τόνο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο για να αντισταθμίσει αυτή την αύξηση αποφάσισε την αύξηση στα δημοτικά τέλη κατά 2-4,5€/μήνα για ακίνητα έκτασης 70τ.μ.

3. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ Ή ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ;

Για να μπορούσαν να προχωρήσουν αυτές οι λύσεις θα χρειάζονταν υλικό και κάδοι. Ο Δήμος μας έχει καταθέσει εδώ και δυο χρόνια προτάσεις και για βιοαπόβλητα και για υπογειοποίηση κάδων αλλά δεν έχει απαντηθεί καμία.

Δυστυχώς κανένας Δήμος στην Κορινθία δεν έχει μπορέσει να προχωρήσει την ανακύκλωση ελλείψει πόρων.

4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΝΑΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΥΤΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ;

Ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου από το 2012 δεν ανήκει στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης αλλά στο Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Πελοποννήσου ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ...

Ο Δήμος θα χρειαστεί περίπου 1.500.000€ επιπρόσθετα για να καλύψει τις αυξήσεις στη διαχείριση απορριμάτων και την ενέργεια.

Για το λόγο αυτό ο Δήμος αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αύξηση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών και η αύξηση αυτή για ένα ακίνητο 70 τ.μ. θα κυμαίνεται από 2 έως 4,5€ το μήνα.




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»

«Πρωταθλητής» ο Δήμος Σικυωνίων και στις παιδικές χαρές
  


Πολλές φορές αναφέρομαι στους κοινόχρηστους χώρους της περιοχής μας και δυστυχώς για το τόπο μας, για την πρόοδο και ανάπτυξη της περιοχής, οι χώροι αυτοί, σε όλη την έκταση του Δήμου Σικυωνίων και κυρίως στη πόλη του Κιάτου, όπως πλατείες, χώροι παιδικών χαρών, χώροι στάθμευσης, πεζόδρομοι κ.λ.π. είναι βρόμικοι και απεριποίητοι και έχουν εγκατα- λειφθεί στη τύχη του Η εικόνα της εγκατάλειψης και της προχειρότητας «μεταφέρθηκε» και στις παιδικές χαρές, στον παιδότοπο στην οδό Μιαούλη που έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του, όπως επισημαίνει και η έγκριτη ιστοσελίδα Korinthiannews, στο Συνοικισμό Κανελλοπούλου, στις εργατικές κατοικίες στον πευκιά Κάτω Διμηνιού και σε άλλες περιοχές που είναι οι μοναδικοί σχεδόν κοινόχρηστοι χώροι στη περιοχή μας για να παίζουν τα παιδιά.

Ο χώροι αυτοί έχουν εγκαταλειφθεί από τη Δημοτική αρχή, δεν φυλάσσονται, δεν περιποιούνται, οι εγκαταστάσεις και τα όργανα έχουν σκουριάσει, και δεν προστατεύονται με αποτέλεσμα να εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι τραυματισμών των παιδιών.

Οι δημότες και κυρίως οι γονείς, που πληρώνουν από το υστέρημά τους για να είναι οι κοινόχρηστοι χώροι καθαροί και περιποιημένοι, οφείλουν να αντιδράσουν και να απαιτήσουν τη περιποίηση, τη καθαριότητα και τη προστασία των παιδικών χαρών, για να τις χρησιμοποιούν τα παιδιά με ασφάλεια για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος 
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» 
ΚΙΑΤΟ 3- 10- 2022 
ΠΡ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ




ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ

Χρηματοδότηση 500.000,00€ για αγροτική οδοποιία στις Κοινότητες Ζευγολατιού, Μπολατίου, Ευαγγελίστριας και Στιμάγκας από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης
  

Εκδόθηκε την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 ο επικαιροποιημένος πίνακας αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων στήριξης στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα εντάσσονται στο πρόγραμμα 208 προτάσεις, μία εκ των οποίων είναι και του Δήμου Βέλου Βόχας.

Ο Δήμος Βέλου Βόχας χρηματοδοτείται με το ποσό των 500.000,00€ για τους δρόμους των Κοινοτήτων Ζευγολατιού, Μπολατίου, Ευαγγελίστριας και Στιμάγκας που πληρούσαν τους όρους της πρόσκλησης του προγράμματος.

Το σημαντικό είναι – όπως τόνισε και ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος – ότι πήραμε ακόμη μία χρηματοδότηση με την οποία θα βελτιωθούν και άλλοι αγροτικοί δρόμοι στο δήμο μας, οι οποίοι θα συνδράμουν στην ομαλή πρόσβαση των αγροτών μας στις περιουσίες τους





ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Ασφαλτοστρώνονται δρόμοι στο Δήμο Νεμέας
  


Τα έργα δημοτικής οδοποιίας συνεχίζονται στον Δήμο Νεμέας. Τις προηγούμενες ημέρες ασφαλτοστρώθηκαν η Αρχαία Νεμέα και το Κουτσομόδι. Άμεσα ακολουθούν κι άλλες τοπικές κοινότητες με στόχο “τη βελτίωση βατότητας των δρόμων που χρησιμοποιούμε διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών!” αναφέρει ο δήμος.

Απόhmerisia


Δεν υπάρχουν σχόλια