Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων /Φ.1809

  

ΟΗΕ: Το μήνυμα Μητσοτάκη στους Τούρκους πολίτες και η δημοσκόπηση που δεν αρέσει στον Ερντογάν
  


in.gr 24 Σεπτεμβρίου 2022, Ο έλληνας πρωθυπουργός απευθύνθηκε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών για πρώτη φορά και στον τουρκικό λαόΣε αποδόμηση των ανυπόστατων ισχυρισμών της τουρκικής ηγεσίας -σε όλα τα μέτωπα- προχώρησε, από το βήμα της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο έλληνας πρωθυπουργός έδωσε σκληρές απαντήσεις στην προπαγάνδα και τα fake news του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και γενικότερα τούρκων αξιωματούχων, ενώ έθεσε με τον πιο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο τις «κόκκινες γραμμές» της Ελλάδας έναντι της Τουρκίας.

Κατά την ομιλία του, μεγάλο μέρος της οποίας αφιέρωσε στην αναθεωρητική ατζέντα της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως «είναι (σ.σ. η Τουρκία) η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που δεν έχει επιβάλει κυρώσεις στην Ρωσία» και προσέθεσε ότι είναι περίεργη η εμμονή της τουρκικής ηγεσίας με την Ελλάδα. «Έχω πει ότι είμαι πάντα ανοιχτός στο διάλογο βάσει του διεθνούς δικαίου» τόνισε, σημειώνοντας ότι «η Τουρκία είναι σημαντική χώρα, μέλος του ΝΑΤΟ» και πως έχει τη δυνατότητα να παίξει ένα σπουδαίο ρόλο. Παρά ταύτα, συμπλήρωσε, «παίζει έναν αποσταθεροποιητικό ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στις πρόσφατες απειλές από την πολιτική ηγεσία της Άγκυρας, ότι «θα έρθουν νύχτα», υπογραμμίζοντας ότι αυτό αποτελεί εκφοβισμό και είναι «η γλώσσα ενός επιτιθέμενου». Υποστήριξε, επίσης, ότι η γειτονική χώρα απειλεί την Ελλάδα με πόλεμο «εάν επιλέξουμε να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα», για να συμπληρώσει ότι «είναι ανησυχητική η αυξανόμενη ένταση από πλευράς της Τουρκίας. Είναι συμπεριφορά χώρας του ΝΑΤΟ; Όχι».

Το μήνυμα στους Τούρκους πολίτες Ιδιαίτερη σημασία παρουσιάζει, ωστόσο, το γεγονός ότι ο έλληνας πρωθυπουργός απευθύνθηκε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών για πρώτη φορά και στον τουρκικό λαό, εκπέμποντας μηνύματα πως η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία και ότι «δεν είμαστε εχθροί, είμαστε γείτονες». Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι η πλειοψηφία στις δύο χώρες δεν θέλει πολιτική σύγκρουση και εχθρότητα, σε αντίθεση με τον τούρκο πρόεδρο ο οποίος απευθύνεται συχνά προς τον ελληνικό λαό είτε με εμπρηστικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε με προκλητικές δηλώσεις σε συγκεντρώσεις οπαδών του. Ο έλληνας πρωθυπουργός, δε, έκανε και σχετική ανάρτηση στην τουρκική γλώσσα.

«Με αυτό το μήνυμα των Ηνωμένων Εθνών, θα ήθελα να απευθυνθώ όχι μόνο στους Τούρκους ηγέτες αλλά και στον τουρκικό λαό: η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία. Δεν είμαστε ο εχθρός.

Είμαστε γείτονες και δίνουμε μεγάλη σημασία στις μεταξύ μας φιλικές σχέσεις. Γνωρίζω ότι η συντριπτική πλειονότητα στις δύο χώρες μας δεν επιθυμεί πολιτική σύγκρουση και εχθρότητα. Ας προχωρήσουμε, λοιπόν, σε ένα πνεύμα συνεργασίας και φιλίας, με αμοιβαίο σεβασμό και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο» ανέφερε, σε μήνυμά του, στο Twitter.




Τσίπρας: Γροθιά στο στομάχι η κατάσταση στο Παίδων «Αγία Σοφία». Άμεση επίταξη ιδιωτών αναισθησιολόγων
  


in.gr 23 Σεπτεμβρίου 2022, Το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία επισκέφτηκε ο Αλέξης Τσίπρας Την άμεση επίταξη ιδιωτών αναισθησιολόγων ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας για τη στελέχωση του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» καθώς λόγω των ελλείψεων υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στη λίστα αναμονής για να χειρουργηθούν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου Παίδων κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο με αφορμή την σοκαριστική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα πάνω από 3.000 παιδιά να περιμένουν να χειρουργηθούν.

«Στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας, δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία όλο τον Σεπτέμβρη και δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσουν ξανά να γίνονται. Αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία εκατοντάδων παιδιών και οδηγεί εκατοντάδες οικογένειες, 3.000 οικογένειες, γιατί τόσος είναι ο αριθμός των παιδιών που είναι σε λίστες αναμονής να ψάχνουν να βρουν λύση σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Το πρόβλημα αυτό δεν προέκυψε ξαφνικά, ως κεραυνός εν αιθρία. Ήταν γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό και είναι απόρροια μιας συστηματικής εγκατάλειψης του εθνικού συστήματος υγείας», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑΠΣ αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με την διοίκηση του νοσοκομείου και τη συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων.

«Το 2019 στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας ήταν εν υπηρεσία 16 αναισθησιολόγοι, 11 μόνιμοι και 5 επικουρικοί. Σήμερα είναι μόλις 10, που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν προφανώς στις απαιτήσεις. Από την αρχή της πανδημίας άρχισαν να μειώνονται τα χειρουργεία, σχεδόν κατά 75% και να συσσωρεύονται οι ασθενείς», είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν φρόντισε ενώ γνώριζε την μεγάλη έλλειψη αναισθησιολόγων να κινηθεί έγκαιρα ώστε αυτό να κινητοποιηθεί. Επαναλαμβάνω στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας.

Κι αυτό είναι μια γροθιά στο στομάχι. Ένα ακόμη πλήγμα για την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας. Χιλιάδες παιδιά στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο να μην μπορούν να χειρουργηθούν για περιπτώσεις οι οποίες χρήζουν χειρουργείου, τακτικά χειρουργεία που δεν πραγματοποιούνται», τόνισε.



Επίσκεψη κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε Λουτράκι και Κόρινθο
  


Από Γραφείο Τύπου ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής 22/09/2022 Ανακοινώσεις Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής με επικεφαλής τον Βουλευτή Κιλκίς και Τομεάρχη Υγείας κ. Γεώργιο Φραγγίδη, επισκέφθηκαν την Τετάρτη 21/9 το Κέντρο Υγείας Λουτρακίου και στη συνέχεια το Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου συναντήθηκαν με την Διοίκηση και το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό.

Σκοπός της επίσκεψης, η εκ νέου καταγραφή των προβλημάτων και ελλείψεων στις υγειονομικές δομές του νομού και η άσκηση πίεσης στην Κυβέρνηση, μέσω προτάσεων για την εξεύρεση λύσεων. Το κλιμάκιο τόνισε, ότι η θωράκιση του ΕΣΥ αποτελεί διαχρονική προτεραιότητα για το ΠΑΣΟΚ, πόσο μάλλον ενόψει του δύσκολου χειμώνα που αναμένεται.

Το υπουργείο Υγείας οφείλει άμεσα να προχωρήσει στην κάλυψη και αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων, για υψηλού επιπέδου παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της Κορινθίας.


ΜέΡΑ25 για Εξάρχεια: Η κυβέρνηση έχει μετατρέψει το μετρό σε διάλυση μιας γειτονιάς
  


«Δεν έχει μέχρι στιγμής εμφανιστεί καμία μαζική κίνηση-συγκέντρωση υπέρ του Μετρό στην Πλατεία. Εκτός αν μετράμε σ’ αυτές την όντως μαζική και μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ» Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης αναφορικά με την κατασκευή του μετρό στα Εξάρχεια τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει μετατρέψει την κατασκευή σταθμού του μετρό στην πλατεία των Εξαρχείων σε εργαλείο διάλυσης μιας συγκεκριμένης γειτονιάς.

Το ΜέΡΑ25 επισημαίνει ότι είναι συχνές και μαζικότατες οι πορείες και οι συγκεντρώσεις των κατοίκων κατά του συγκεκριμένου έργου και στηλιτεύει την κυβέρνηση για την καταστολή και την μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ στην περιοχή.

Αναλυτικά η δήλωση του Μιχάλη Κριθαρίδη έχει ως εξής:

«Οι συγκεντρώσεις και πορείες κατά της κατασκευής Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων, είναι συχνές και μαζικότατες. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ότι η κυβέρνηση έχει σφετεριστεί το Μετρό, από μέσο εξυπηρέτησης σε εργαλείο διάλυσης μιας συγκεκριμένης γειτονιάς κόντρα στη θέληση των κατοίκων, υπάρχει κι άλλη: Δεν έχει μέχρι στιγμής εμφανιστεί καμία μαζική κίνησησυγκέντρωση υπέρ του Μετρό στην Πλατεία. Εκτός αν μετράμε σ’ αυτές την όντως μαζική και μόνιμη παρουσία των ΜΑΤ». Τώρα διαλύθηκαν τα Εξάρχεια;;;



Δημήτρης Κουτσούμπας: «Σε έναν κόσμο που γεννά τέρατα, η νέα γενιά με το ΚΚΕ, μπορεί να δημιουργήσει τον σοσιαλισμό»
  


in.gr 24 Σεπτεμβρίου 2022, 22:20 «Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή, πολύ περισσότερο να στηρίξει μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, αστική, όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσει», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. «Σε κάθε γωνιά αυτής της κόκκινης πολιτείας αντηχούν τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, που με το γαρύφαλλο στο χέρι, το πλατύ χαμόγελο και την αποφασιστική στάση μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα, ‘ξεκλείδωσε’ την αθανασία. Ναι, αντηχεί παντού το μήνυμα ελπίδας του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή», τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του σε μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, με την οποία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Σε έναν κόσμο γερασμένο, που γεννά τέρατα και έχει να επιδείξει μόνο εφιαλτικές εικόνες, η νέα γενιά με το ΚΚΕ, μπορεί να παλέψει και να δημιουργήσει το ‘μεγάλο, το ωραίο και το συγκλονιστικό’: Τον Σοσιαλισμό».

«Μπορεί να δούμε και κυβέρνηση ΝΔΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ» Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε στα διάφορα εκλογικά σενάρια που «δίνουν και παίρνουν», όπως είπε, επισημαίνοντας πως «αν – η μόνιμη για την αστική τάξη – ανάγκη της ‘πολιτικής σταθερότητας’, το απαιτήσει, αύριο μπορεί να δούμε και μια κυβέρνηση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ μαζί με το ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτά που τους ενώνουν, όπως οι κοινές στρατηγικές τους επιλογές, είναι πιο σημαντικές, από αυτά που τους χωρίζουν».

«Μια κουβέντα θα τους πούμε. Άλλωστε, το ξέρουν πολύ καλά, όπως το ξέρει και όλος ο ελληνικός λαός: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να δείξει ανοχή, πολύ περισσότερο να στηρίξει, μια κυβέρνηση αντιλαϊκή, αστική, όποιο όνομα κι αν χρησιμοποιήσει», υπογράμμισε ο γραμματέας του ΚΚΕ.



ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΤΑΛΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
  


Η σαρωτική νίκη της Τζώρτζια Μελόνι αποδεικνύει ότι η Κομισιόν, οι Βρυξέλλες, αλλά και πολλοί Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν καταλάβει ότι οι λαοί της Ευρώπης βρίσκονται στο όριο της δυστυχίας, της ανέχειας και της πείνας, λόγω των αντιευρωπαϊκών και αντιλαϊκών πολιτικών. Οι «αυτοκτονικές» κυρώσεις κατά της Ρωσίας, η αδυναμία της ΕΕ να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και να μετατρέπεται σε έρμαιο των αμερικανικών συμφερόντων, λειτουργεί διαλυτικά για το λεγόμενο «Ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Οι ηγέτες της Ευρώπης πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι το ευρωπαϊκό συμφέρον υπερέχει οποιοδήποτε «άλλου», συμπεριλαμβανομένου και του αμερικανικού.

Μπορεί οποιοσδήποτε από εμάς να διαφωνεί με δηλώσεις «ξεπλύματος» του φασισμού, ωστόσο στις δημοκρατίες αποφασίζουν οι λαοί για το μέλλον τους.

Εμείς μπορούμε να αξιολογήσουμε, να κρίνουμε και να επικρίνουμε δηλώσεις και θέσεις. Αυτό όμως αφορά εμάς. Οι Ιταλοί αποφάσισαν κυρίαρχα για το μέλλον τους.

Μένει να αποδειχθεί εάν η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας όντως ακολουθήσει φιλολαϊκή πολιτική ή εάν θα αποδειχθεί μία «βαλβίδα αποσυμπίεσης» του συστήματος προκειμένου να συνεχίσει να προωθείται η ατζέντα της πράσινης ανάπτυξης, του μεταναστευτικού, της φτωχοποίησης, της «υποχρεωτικότητας», της υποταγής της Ευρώπης στις ΗΠΑ.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΒΑΡΒΑΡΟ ΑΚΑΡ

Η πρέπουσα απάντηση στο βάρβαρο υπουργό άμυνας της φασιστικής Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ ο οποίος μας κάλεσε να «μάθουμε κολύμπι», χαρακτηρίζοντας μάλιστα «δικαίωμα αυτοάμυνας» ενδεχόμενη τουρκική απόβαση σε ελληνικά νησιά, είναι μία:«Μάλτα γιοκ».

Αυτή την απάντηση θα δώσει και ο Ακάρ στον ναζιστή – φασίστα Ερντογάν, μετά την συντριβή του, όπως ακριβώς έπραξε ο πρόγονος του, πειρατής Μπαρμπαρόσα, ενημερώνοντας τον Σουλτάνο για την συντριβή του στη Μάλτα από τον Ντε Βαλέτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια