Header Ads

Δημοτικά νέα /Φ.1808

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Στην ΔΕΘ ο Δήμαρχος Κορινθίων Β.Νανόπουλος
«Υψηλής ποιότητας και πολυπληθής η συμμετοχή των Κορινθιακών επιχειρήσεων»
 

Άνθρωπος των επιχειρήσεων ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μεγαλύτερο επιχειρηματικό γεγονός της χρονιάς, την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ο Δήμαρχος Κορινθίων ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, συμμετείχε στην τελετή εγκαινίων, παρακολούθησε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, κυρίως όμως συνομίλησε με επιχειρηματίες. Στόχος των επαφών είναι η αντίληψη των ζητημάτων που η σύγχρονη επιχειρηματικότητα θέτει και βεβαίως η συνδρομή και υποστήριξη της αυτοδιοίκησης την οποίαν ως δήμαρχος πια ο κ.Βασίλης Νανόπουλος εκφράζει.

«Βρίσκομαι σε έναν χώρο γνώριμο αφού για πολλά χρόνια ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας επισκεπτόμουν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σε κάθε διοργάνωση. Επισκέφθηκα το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου και βεβαίως του Επιμελητηρίου Κορινθίας όπου βρίσκονται οι Κορινθιακές επιχειρήσεις. Διαπίστωσα με ικανοποίηση την μεγάλη συμμετοχή των Κορινθιακών επιχειρήσεων κυρίως όμως την υψηλή ποιότητα ένα χαρακτηριστικό σημαντικό για το βεληνεκές της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η έκθεση είναι σημαντική για τις επιχειρήσεις και όσων αφορά την παρουσίαση νέων προϊόντων και υπηρεσιών αλλά και τις επαφές που γίνονται σε αυτήν μεταξύ των ανθρώπων που βρίσκονται εδώ , επαφές πολύτιμες από κάθε άποψη. Οι γνωριμίες, η ενημέρωση, η επικοινωνία, η βελτίωση που γίνεται μέσα από τις καλές πρακτικές και βεβαίως οι συμφωνίες που επιτυγχάνονται διαμορφώνουν μια καλύτερη μελλοντική επιχειρηματική εικόνα και πραγματικότητα».

Ο Δήμαρχος Κορινθίων από την αρχή της θητείας του έχει δημιουργήσει νέο πλαίσιο συνεργασίας και επαφών με τους επιχειρηματίες του δήμου επιζητώντας την καλή συνεργασία και τις από κοινού δράσεις ώστε ο κοινός στόχος, η ανάπτυξη και ευημερία του δήμου, να επιτευχθούν!

Βρείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Κορινθίων Β.Νανόπουλου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Κορινθία Παναγιώτη Λουζιώτη εδώ:

https://www.youtube.com/ watch?v=nAGg37QpWoA 
Βρείτε τις δηλώσεις του δημάρχου κορινθίων στο περίπτερο της περιφέρειας Πελοποννήσου εδώ :
https://www.youtube.com/watch?v=oXqnRqjV3ao



Η ανάπλαση του Ισθμού και το νέο ΕΣΠΑ στην ατζέντα της συνάντησης του δημάρχου Κορινθίων Β.Νανόπουλου με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π.Νίκα
  

Έργα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ συζήτησαν στην συνάντηση που είχαν το πρωί της Δευτέρας στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Βασίλης Νανόπουλος και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Παναγιώτης Νίκας.

Πρόκειται για ένα πλέγμα σημαντικών, αναπτυξιακών έργων για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τους δήμους, έργα που απαιτούν την συνεχή και αγαστή συνεργασία προκειμένου να προετοιμαστούν, να διεκδικηθούν και εν τέλει να χρηματοδοτηθούν.

«Συνεργαζόμαστε με την Περιφέρεια Πελοποννήσου άριστα ώστε να εξασφαλίσουμε περισσότερα έργα μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία για το δήμο Κορινθίων και τους δημότες του. Η επικοινωνία και οι επαφές με τον κ.Περιφερειάρχη είναι συνεχής, άλλωστε ο στόχος μας είναι κοινός» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με το πέρας της συνάντησης.

Στην διάρκεια της ο Περιφερειάρχης παρέδωσε στον κ.Δήμαρχο δύο αναθηματικές πλάκες με ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην περιοχή του Ισθμού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και οι οποίες θα τοποθετηθούν στο χώρο με το πέρας της ανάπλασής του.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων μάλιστα συνόδευσε τον κ.Περιφερειάρχη στην αυτοψία που πραγματοποίησε στον Ισθμό αμέσως μετά την συνάντηση τους. Ο κ. Νίκας στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τους δήμους και τους δημάρχους Κορινθίων και Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για την άριστη συνεργασία τους στο έργο αναβάθμισης της περιοχής του Ισθμού που εκτελεί η Περιφέρεια. «Συνεργαζόμαστε άριστα με όλους και τους ευχαριστώ! Το ΤΑΙΠΕΔ, το ΔΣ της Διώρυγας Κορίνθου, τους δημάρχους Κορίνθου και Λουτρακίου, γιατί φτάσαμε στον κοινό τόπο και κάνουμε έργα για την ανάπτυξη και την προβολή του Ισθμού , της Κορινθίας, της Πελοποννήσου. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε εδώ ένα πάρκο το οποίο θα επισκέπτονται όλο το χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών.

Ο περιφερειάρχης ανακοίνωσε την επέκταση του χώρου υποδοχής των τουριστών, την αύξηση των ψηφιακών μέσων ενημέρωσης, την επέκταση των περιφράξεων, την σήμανση της οδικής αρτηρίας και βεβαίως την αποκάλυψη της προτομής του Χαριλάου Τρικούπη την 1η Οκτωβρίου στις 19:00 ταο απόγευμα από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων.

«Συνδράμουμε στα έργα που εκτελεί η περιφέρεια ως δήμος Κορινθίων για την ανάπλαση και αναβάθμιση του Ισθμού. Είναι χρέος μας να δώσουμε στο Κανάλι την φροντίδα, την προβολή και την αίγλη που του αρμόζει, βάζοντας τέλος σε μια φθίνουσα πορεία χρόνων. Η Διώρυγα είναι ένα μνημείο παγκόσμιας φήμης και ως τέτοιο πρέπει οι δήμοι, η περιφέρεια, η πολιτεία, να το αντιμετωπίσουμε και αυτό κάνουμε» ανέφερε ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ
  


Την παραίτηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ.Σπύρου Πλατή έκανε σήμερα αποδεκτή ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος.

Ο κ.Δήμαρχος ευχαρίστησε προσωπικά τον κ.Πλατή για τις υπηρεσίες που προσέφερε αλλά και γι αυτές που θα συνεχίσει να προσφέρει από την θέση του δημοτικού συμβούλου στην κατ ιδίαν συνάντηση που είχαν το πρωί. Η παραίτηση του κ. Πλατή για λόγους προσωπικούς και επαγγελματικούς, υποχρεώσεις που, όπως ο ίδιος αναφέρει στην επιστολή του, δεν του επιτρέπουν να ασκεί στο ακέραιο τα καθήκοντά του, αφορά και στις επιτροπές που μετείχε ως τακτικό ή αναπληρωματικό μέλος.

Ο κ. Πλατής παραμένει στην θέση του δημοτικού συμβούλου και μέλος της παράταξης του Δημάρχου.

Ο νέος αντιδήμαρχος Οικονομικών θα ανακοινωθεί από τον Δήμαρχο Κορινθίων εν ευθέτω χρόνω.




ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Άνοιξε η πλατφόρμα για την «Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών» έτους 2022
  


Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ενημερώνει τους δημότες ότι ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση «Εισοδηματικής Ενίσχυσης Οικογενειών Ορεινών & Μειονεκτικών Περιοχών» έτους 2022.

Η ψηφιακή πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων έως τις 30 Οκτωβρίου 2022, ημέρα Κυριακή.

Δικαιούχοι:

Οικογένειες (σύζυγοι με ή χωρίς ανήλικα τέκνα) συμπεριλαμβανομένων των μονογονεϊκών (ένας εκ των συζύγων και τουλάχιστον 1 παιδί) όπου ένα τουλάχιστον μέλος τους έχει την ιδιότητα:

του Έλληνα πολίτη πολίτη της ΕΕ πολίτη κράτους που ανήκει στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχτενστάιν) και της Ελβετικής Συνομοσπονδίας, που κατοικούν μόνιμα σε ορεινή ή/και μειονεκτική περιοχή για τουλάχιστον 2 χρόνια πριν την υποβολή της αίτησης και το ετήσιο οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των 4.700€.

Οι περιοχές που εντάσσονται στον κατάλογο των ορεινών περιοχών για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, είναι: η Περαχώρα, ο Ασπρόκαμπος και τα Πίσια, με βάση τον «ΠΙΝΑΚΑ ΟΡΕΙΝΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ» της οδηγίας 81/645/ΕΟΚ όπως αυτή ισχύει μετά την τροποποίησή της από την Απόφαση 83/339/ΕΟΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τις οδηγίες 85/148/ΕΟΚ, 89/588/ΕΟΚ, 93/66/ΕΟΚ και την απόφαση 94/516/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Χορηγούμενο ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης:

Α) Εξακόσια ευρώ (600) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ και Β) Τριακόσια ευρώ (300) ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ενός (3.000,01) ευρώ και του ποσού των 4.700 ευρώ Οι πολίτες μπορούν ηλεκτρονικά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας https://oreina.epidomata.gov.gr/ να ολοκληρώσουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός τους, με τους προσωπικούς κωδικούς TAXISNET. Στη συνέχεια, μέσω της διαλειτουργικότητας και με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα θα πραγματοποιούνται αυτόματοι έλεγχοι και διασταυρώσεις στοιχείων του αιτούντος, ενώ στο τέλος της διαδικασίας με email ή με sms θα αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο η σχετική ειδοποίηση.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής εφαρμογής, οι πολίτες των οποίων η αίτηση για το 2021 εγκρίθηκε, θα κληθούν – μέσω αυτοματοποιημένων ειδοποιήσεων με email και sms – να προβούν, εντός του ανωτέρω χρονικού διαστήματος, είτε με την είσοδό τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εφαρμογής, είτε μέσω ΚΕΠ, να συμπληρώσουν και να επικαιροποιήσουν, στην εκκρεμή αίτηση έτους 2022, τα επιπλέον αναγκαία στοιχεία για τις αυτόματες διασταυρώσεις (ΤΚ, κ.λπ.) και στη συνέχεια να τα αποθηκεύσουν ώστε να εκτελεστούν οι απαραίτητοι αυτόματοι έλεγχοι.

Μετά την ηλεκτρονική διασταύρωση των δεδομένων από την ΑΑΔΕ, ενδέχεται – εφόσον απαιτηθεί – να κληθούν να συμπληρώσουν επιπλέον στοιχεία στην αίτηση, στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα για τη διενέργεια των αυτοματοποιημένων ηλεκτρονικών ελέγχων. Στη συνέχεια, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να προβούν στην οριστικοποίηση της αίτησής τους ώστε να θεωρηθεί εν ισχύ για το έτος 2022.

Οι πολίτες των οποίων η αίτηση του 2021 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλλουν νέα αίτηση για το έτος 2022 προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Η διεύθυνση της ψηφιακής πλατφόρμας είναι: https:// oreina.epidomata.gov.gr/ Πληροφορίες σχετικά με την εισοδηματική ενίσχυση είναι διαθέσιμες στους συνδέσμους https:// opeka.gr/oikogeneies/oreines-kai-meionektikes-perioches/ plirofories/ και https://opeka.gr/oikogeneies/oreines-kaimeionektikes-perioches/erotiseis-apantiseis Γραφείο Τύπου




Νέο Δημοτικό Σχολείο Ίσθμιας: Προς αποκατάσταση της αλήθειας
  

H δημοτική Αρχή Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη, σεβόμενη τον θεσμικό της ρόλο και αξιοποιώντας τους διαθέσιμους πόρους που προέρχονται από διάφορες πηγές (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ, Ίδιοι Πόροι, κ.λπ.), υλοποιεί έργα στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων που στόχο έχουν και τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών της.

Αναφορικά με το έργο της ανέγερσης του Δημοτικού Σχολείου Ίσθμιας, στη θέση «Κυρα-Βρύση», να σημειωθεί πως η Πράξη εντάχθηκε στο Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014 – 2020» με απόφαση του τέως Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, σύμφωνα με τη υπ’ αρίθμ. 2573/20.10.2017 (με ΑΔΑ: 6ΒΞΛ7Λ1Σ1Ε).

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων την ίδια ημέρα (20.10.2017), ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης και η Δημοτική Αρχή αναγνώρισαν τη σημαντική συμβολή της Περιφερειακής Αρχής στην ένταξη του έργου στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοποννήσου. Μάλιστα, εξέφρασαν δημόσια ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη που στάθηκε αρωγός και υποστηρικτής σε κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για την αναβάθμιση και τη βελτίωση των υποδομών του Δήμου μας.

Η δημοτική Αρχή Γεώργιου Αλκ. Γκιώνη δεν μηδένισε ποτέ το έργο που σχεδίασε και ενέκρινε η τέως Περιφερειακή Αρχή. Οφείλει όμως, να αποδώσει τα εύσημα που αναλογούν στον σημερινό Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τους συνεργάτες του, για την αμέριστη συνεισφορά τους στην υλοποίηση και ολοκλήρωση τόσο του συγκεκριμένου έργου, όπως και άλλων έργων, που είτε είχαν σχεδιαστεί και εγκριθεί στο παρελθόν είτε σχεδιάστηκαν και εγκρίθηκαν από τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή και υλοποιούνται στα όρια του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Γραφείο Τύπου




Ολοκληρώνονται οι εργασίες για την προστασία των φοινίκων
  

Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη διασφάλιση της αρχιτεκτονικής του τοπίου, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων ολοκλήρωσε εργασίες φυτοπροστασίας των φοινίκων από το κόκκινο σκαθάρι που τους προσβάλλει και προκαλεί σοβαρές ζημιές, ακόμη και την ολοκληρωτική καταστροφή τους.

Η φυτοπροστασία αφορά σε εκατόν είκοσι (120) δέντρα φοινίκων που κοσμούν την περιοχή από τους Καταρράκτες Λουτρακίου έως το Υδροθεραπευτήριο (80 φοίνικες) και την περιοχή του Πάρκου Ειρήνης και της παραλιακής ζώνης Λουτρακίου (40 φοίνικες).

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν αφορούσαν στην καταπολέμηση του ρυγχοφόρου ή κόκκινου σκαθαριού (Ryhnchophorus ferrugineus, Red Palm Weevil) με μια νέα τεχνολογία που είναι ελάχιστα επεμβατική στη δομή του φυτού, τη μέθοδο της μικροέγχυσης με φυτοπροστατευτικό σκεύασμα (εντομοκτόνο). Το προϊόν είναι ασφαλές και φιλικό προς το περιβάλλον, εγκεκριμένο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή του στον αστικό ιστό. Η μέθοδος εφαρμόστηκε με ειδικό εξοπλισμό, κοντά στη βάση του κορμού των προσβεβλημένων και υγιών φυτών, από πιστοποιημένο και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό.

Γραφείο Τύπου



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


870.000 € για την διαμόρφωση και ανάπλαση της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα στο Ξυλόκαστρo
  


Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή προέβη στην έγκριση του 1ου πρακτικού του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την προμήθεια συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαίρου, μεταλλικής κερκίδας 510 θέσεων και τοποθέτησής τους στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ζευγολατιού Κορινθίας.

Ενέκρινε επίσης την σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, για το προϋπολογισμού 870.000 ευρώ έργο διαμόρφωσης και ανάπλασης της περιοχής ανατολικά και δυτικά των εκβολών του ποταμού Σύθα στο Ξυλόκαστρο.

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση των όρων διενέργειας της 2ης Πρόσκλησης της Π.Ε. Λακωνίας για την υποβολή οικονομικών προσφορών στο πλαίσιο του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (ΔΣΑ) για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2022 – 2023, με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά βάσει τιμής, συνολικού προϋπολογισμού έως του ποσού των 343.426,66 ευρώ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 13%, καθώς και δικαιωμάτων προαίρεσης για τροποποίηση των υφιστάμενων δρομολογίων έως 20% και παράτασης έως 30%.

Από την Επιτροπή εγκρίθηκε, εξ άλλου, η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ έργο αντικατάστασης και αναβάθμισης του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στους Χράνους, από πιστώσεις του 5ου ΕΑΠ / Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, όπως και το πρακτικό του σταδίου ανάδειξης προσωρινού αναδόχου της ηλεκτρονικής δημοπρασίας του έργου προστασίας του παραλιακού δρόμου στην περιοχή Ατσίγγανος στο Παράλιο Αστρος, καθώς και η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο αναπλάσεων οδών από το Δημοτικό Σχολείο Μελιγαλά έως τον κόμβο της 7ης επαρχιακής οδού.

Εκτός ημερησίας διάταξης, στο μεταξύ, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού που αφορούσε στην ανάδειξη αναδόχου για τον από εδάφους δολωματικό ψεκασμό ελαιοδένδρων στο πλαίσιο του προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς στην Π.Ε. Λακωνίας για τα έτη 2022 – 2023 – 2024, έργο προϋπολογισμού 222.140,59 ευρώ με ΦΠΑ.

Εγκρίθηκε επίσης το 2ο πρακτικό ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης της επιτροπής διαγωνισμού του με προϋπολογισμό 2.700.000 ευρώ έργου νέου σχολικού συγκροτήματος Δήμου Ελαφονήσου.

Τέλος, μεταξύ άλλων, εγκρίθηκε η δυνατότητα επέκτασης -για άλλους 12 μήνες- του προγράμματος επιχορήγησης για την απασχόληση μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55 – 67 ετών στην Π.Ε. Λακωνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

14 ώρες ago korinthosTV





ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ - Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ
  


«Επιλέξατε όχι το δρόμο των συναινέσεων και των συνεργασιών, αλλά το δρόμο της αλαζονείας και της περιφρόνησης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας αφήνουμε να συνεχίσετε το μοναχικό σας δρόμο. Να ξέρετε όμως ότι θα κριθείτε για τις επιλογές σας.» Με τα λόγια αυτά έκλεισα την τοποθέτησή μου για τις μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής στη συνεδρίαση του Δ.Σ. καταψηφίζοντας την πρότασή της για δραματικές αυξήσεις των δημοτικών τελών.

Η Δημαρχιακή μειοψηφία ψήφισε μόνη της την αύξηση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού κατά 50% και πλέον, αρνούμενη να θέσει σε ψηφοφορία την πρότασή μας, που κατατέθηκε από την δημοτικό σύμβουλο κυρία Πατρίτσια Αδαμοπούλου για μηδενικές αυξήσεις στα τέλη και διεκδίκηση οικονομικής ενίσχυσης του Δήμου από την Κυβέρνηση.

Διευκρινιστικά, οι αυξήσεις των τελών υπερβαίνουν το 50%, ενώ στο Ξυλόκαστρο συγκεκριμένα αγγίζουν το 65%!!!

Οι συνδημότες μας που πλήττονται από τις τεράστιες αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και των καυσίμων καθώς και από το κύμα ακρίβειας, θα υποχρεωθούν τώρα σε μία επιπλέον οικονομική επιβάρυνση που τους επιβάλλει η Δημοτική Αρχή παρά την αντίθετη γνώμη των δημοτικών παρατάξεων που αποτελούν την πλειοψηφία του Δ.Σ.

Επαμεινώνδας Κατσούλας 
Ενεργοί Δημότες




ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ


Τιμήθηκαν οι Ακαδημίες του Πέλοπα για τις πανελλήνιες επιτυχίες τους – Φιλικός αγώνας με τις Ακαδημίες του Ολυμπιακού Πειραιώς
    


Ένας σημαντικός φιλικός αγώνας πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο Δημοτικό Στάδιο του Κιάτου μεταξύ των ακαδημιών του Πέλοπα Κιάτου και του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ο αγώνας που διοργανώθηκε από τον δήμο Σικυωνίων και το ΝΠΔΔ «Μηκώνη» έγινε για τιμηθούν τα παιδιά των Ακαδημιών του Πέλοπα που είχαν μια λαμπρή πορεία και κατάφεραν να διακριθούν σε πανελλήνιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα, τα νεαρά φυντάνια του Πέλοπα συμμετείχαν με τις Μικτές Ομάδες Κορινθίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων και κατέλαβαν την δεύτερη θέση. Η σπουδαία αυτή επιτυχία μεταξύ άλλων υπογραμμίζει την σημαντική και πολύπλευρη δουλειά που γίνεται στις Ακαδημίες του Πέλοπα και η οποία έχει ως αποτέλεσμα να αναδεικνύονται ξεχωριστά ταλέντα του τόπου μας, που σίγουρα αποτελούν το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Πριν την διεξαγωγή του φιλικού αγώνα, που πήρε διαστάσεις μιας γιορτής του ποδοσφαίρου και της ευγενούς άμιλλας, ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος και ο πρόεδρος της «Μηκώνης» Δημήτρης Ζάρκος, βράβευσαν εν μέσω χειροκροτημάτων, όλα τα παιδιά των Ακαδημιών αρχής γενομένης από τους πέντε που συμμετείχαν στην κατάκτηση της 2ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, με την φανέλα της Μικτής Κ17 της ΕΠΣ Κορινθίας. Εν συνεχεία τιμήθηκαν και όλα τα υπόλοιπα παιδιά της Κ-17, καθώς και οι προπονητές τους, οι βοηθοί αλλά και ο υπεύθυνος των Ακαδημιών του Πέλοπα Κιάτου.

Τόσο η δημοτική αρχή Σικυωνίων όσο και οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του Πέλοπα ευχαρίστησαν την ομάδα του Ολυμπιακού Πειραιώς για την συμμετοχή τους στο φιλικό παιχνίδι των Ακαδημιών, απονέμοντας παράλληλα, αναμνηστικό τιμητικό έπαθλο στον προπονητή της Κ16 του Ολυμπιακού Πειραιώς Δημήτρη Μπενετάτο. Από πλευράς Ολυμπιακού το παρόν έδωσαν ακόμη ο διευθυντής των Ακαδημιών Ζοσέ Ανίγκο, καθώς και ο προπονητής της Κ17 Δημήτρης Μαυρογενίδης.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος στον σύντομο χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στον καθημερινό αγώνα και την προσπάθεια όλων των αφανών προσώπων (προπονητών και γονέων) που στηρίζουν τα όνειρα και τους αγώνες των παιδιών.

Σημείωσε ότι ο αθλητισμός και η εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών αποτελούν προτεραιότητα για την δημοτική αρχή, αναφερόμενος συνοπτικά στα μεγάλα έργα που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί και δημοπρατούνται ή υλοποιούνται (Στάδιο Ολυμπιακών προδιαγραφών, γήπεδο Κρυονερίου, γήπεδο Φενεού κ.ά.).

Κλείνοντας και αφού συνεχάρη για μία ακόμη φορά τα παιδιά για τις επιτυχίες τους, τόνισε ότι ο αθλητισμός αποτελεί ένα βασικό θεμέλιο της μόρφωσης των νέων γενιών, αφού διδάσκει ήθος, σεβασμό και ευγενή άμιλλα. Γι’ αυτό το λόγο όπως ανέφερε, τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή θα στηρίζουν με κάθε τρόπο τις προσπάθειες των αθλητικών σωματείων και των αθλητών και θα νιώθουν πάντα περήφανοι για τις επιτυχίες τους!




Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Σικυωνίων

   

ΚΔΒΜ Σικυωνίων, 07/09/2022 
Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Σικυωνίων, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.)-Νέα Φάση» (ΟΠΣ 5002212).

Στο Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Σικυωνίων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα, σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας & Πολιτισμού, Δημαρχείο Κιάτου, Γραφείο 4, ώρες 9:30 – 12:30.

Τηλ. : 27423 60117 (κα Γκαβάγια) 
Ταχ. Διεύθυνση: Γ.Γεννηματά 2, Κιάτο 20200 
Email: d-sikyon@ otenet.gr 
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας


ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ




Ο Δήμος Νεμέας παρέλαβε τα δύο πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα
  


Ο Δήμος Νεμέας παρέλαβε τα δύο πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα βελτιώνοντας τις υποδομές στην καθημερινότητα με σύγχρονες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και κυρίως με οικονομία στα καύσιμα.

Η μικρή «Νεμέα» έγινε ο πρώτος Δήμος στη χώρα που κατάφερε να φέρει ηλεκτρικά οχήματα μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος Αντώνης Τρίτσης!!!

Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν και τα υπόλοιπα 5 που έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση!

17 ώρες ago korinthosTV




Δεν υπάρχουν σχόλια