Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1805

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Τα κόμματα θα βρουν την Εθνική απαραίτητη ομόνοια;

Η Ελληνική κοινή γνώμη τα τελευταία είκοσι με τριάντα χρόνια έχει γίνει ακούσιος θεατής μίας απαράδεκτης κατάστασης που έχει να κάνει με αυτό τούτο το Ελληνικό Έθνος στο σύνολό του. Από το 1990 περίπου, που τα πρώην κομμουνιστικά κράτη απελευθερώθηκαν από τη μέγγενη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, άνοιξαν τα σύνορά τους και πλημμύρισε η Ευρώπη από λαθρομετανάστες. Το γεγονός αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι φανερό πως κατευθύνεται από μυστικά κέντρα αποφάσεων, που παίρνουν τις αποφάσεις για εμάς, όλους τους Ευρωπαίους, χωρίς εμάς. Δεν μας ρώτησαν όπως γινόταν μέχρι τότε, που κάθε κράτος έλεγε πόσους και ποίους κατά ειδικότητα είχε ανάγκη. Πέρναγαν όλοι οι μελοντικοί μετανάστες από ελεγχόμενη κλεισάρα.

Η Ελλάδα, ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί τα εξωτερικά σύνορα της Ν.Α. Ευρώπης. Έλαχε δε να έχει απέναντί της την αναθεωρητική Τουρκία του Ερντογάν με μία Ε.Ε, που παρά το όραμα συλλήβδην των Ευρωπαίων δεν κατάφερε να γίνει «Ευρωπη» με λόγο και δύναμη. Επειδή δε διοικείται και από αχυράνθρωπους μπορεί κάλλιστα ο καθένας να βγάλει το συμπέρασμα, πως αυτή η αδυναμία είναι και διατηρείται σκόπιμα για να περνάνε οι γραμμές του «Συστήματος». Με λίγα λόγια η Ελλάδα βρίσκεται και βιώνει έναν ακήρυκτο υβριδικό πόλεμο, που μας έχει κηρύξει η «Σύμμαχος» υποτίθεται Τουρκία στο ΝΑΤΟ. Και σαν να μην έφταναν όλα τα δεινά που μας βρήκαν με τα μεθοδευμένα Μνημόνια και τους ιούς, έχουμε απέναντί μας ένα σοβαρό, σοβαρότατο Εθνικό πρόβλημα. Το Ελλειμματικό Δημογραφικό πρόβλημα.

Υποστηρίζεται από πολλές πλευρές ότι, η μεγαλύτερη απειλή που έχει να αντιμετωπίσει ο Ελληνισμός, είναι το δημογραφικό. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι ο συνδυασμός του δημογραφικού με τη μαζική είσοδο αλλοδαπών που πλέον έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια, είναι η μεγαλύτερη απειλή που έχει να αντιμετωπίσει ποτέ ο Ελληνισμός. Κινδυνεύει η ίδια η ύπαρξη του Ελληνικού Έθνους, της Ελλάδας για τις επόμενες δεκαετίες. Σαν να μην έφτανε αυτό, τα μεγάλα κόμματα της βουλής κοιτάνε το δένδρο και χάνουν το δάσος. Φαγώνονται για την «Καρέκλα» και δεν νοιάζονται, αν στη φαγωμάρα τους δίνουν επιχειρήματα στην Τουρκία. Η χώρα αυτή κάνει το παιχνίδι της, με υβριδικό, πλην όμως ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Ελλάδος. Τα κόμματα θα βρουν την Εθνική απαραίτητη ομόνοια στα Εθνικά μας θέματα;

Ή θα μας πάρουν όλους στο λαιμό τους;

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Ο Θεοδωρικάκος τα είπε έξω από τα δόντια

Ο κ. Θεοδωρικάκος στην ομιλία του στη Βουλή έκανε λόγο για κορύφωση του σχεδίου της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό. Μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί βάναυση εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού, καθώς η χώρα φυλάσσει τα σύνορά της με σεβασμό στο διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο έστειλε από τη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. «Θα είμαι κατηγορηματικός, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανέναν να περνάει παράτυπα από τον Έβρο», είπε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής και πρόσθεσε:

«Δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί κανείς την βάναυση εργαλειοποίηση των ανθρώπων αυτών από την Τουρκία και τους λαθροδιακινητές. Είναι και μήνυμα εθνικής αποφασιστικότητας απέναντι σε κάθε δύναμη που εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό. Φυλάμε τα σύνορά μας με σεβασμό στο Διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο ό,τι και αν σκαρφιστούν ως τέχνασμα οι λαθροδιακινητές. Απέναντι σε αυτές τις προσπάθειες οφείλουμε να αντιτάσσουμε την εθνική αποφασιστικότητα».

Ο κ. Θεοδωρικάκος στην ομιλία του έκανε λόγο για κορύφωση του σχεδίου της Τουρκίας να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό και να επιχειρήσει νέα παράνομη εισβολή χιλιάδων μεταναστών και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι υιοθετεί τα επιχειρήματα της γείτονος.

«Έναντι του κομματικού συμφέροντος οφείλουμε να είμαστε ενωμένοι», τόνισε. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μόνο τον Αύγουστο επιχείρησαν να εισβάλουν στην Ελλάδα 36.386 παράνομοι μετανάστες από τα χερσαία σύνορα στον Έβρο, ενώ προανήγγειλε την επέκταση του φράχτη σε όλη την χερσαία συνοριογραμμή με την Τουρκία. Μέσα στο 2022 έχει πραγματοποιηθεί σημαντικός αριθμός συλλήψεων παράτυπων μεταναστών στο σύνολο επικράτειας. Συγκεκριμένα στο λεκανοπέδιο έχουν γίνει 3.851 προσαγωγές που οδήγησαν σε περίπου 2.500 συλλήψεις παράτυπων μεταναστών που βρίσκονταν στην Αθήνα. Την ίδια περίοδο έχουν συλληφθεί και οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη 852 διακινητές, παράνομοι λαθρέμποροι.

«Μας είπατε προδότες και δολοφόνους, απέδειξα με έγγραφα στρατού ότι η νησίδα είναι στην Τουρκία και ότι είναι απαράδεκτο να επιχειρήσουν εκεί Έλληνες αξιωματικοί και δεν ζητήσατε μια συγνώμη, όχι από εμένα και τον Μητσοτάκη, αλλά από τους Έλληνες στρατιώτες και την ΕΛ.ΑΣ.», είπε σε έντονο ύφος.




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Εξακολουθούν οι εμπρησμοί δασικών εκτάσεων

Αυτό που συνέβη φέτος με τις πυρκαγιές δασικών εκτάσεων σε όλη την Ελληνική επικράτεια δεν έχει προηγούμενο. Πριν λίγες ημέρες πάνω από τριάντα πυρκαγιές εντοπίζονταν σε καθημερινή βάση χωρίς να υπάρχει κάποια συνέχεια περί συλλήψεως δραστών.

Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας έκαναν απεγνωσμένες προσπάθειες στην καταστολή της φωτιάς που ερημώνει τα πάντα στο διάβα της. Ευτυχώς χάρη στην προσπάθεια των Επίγειων και Εναέριων Πυροσβεστικών δυνάμενων δεν θρηνήσαμε θύματα, όπως άλλες φορές στο Μάτι και στην Πελοπόννησο. Σημαντική ήταν επίσης η συνεισφορά των Εθελοντών κατά τόπους πυροσβεστών, που έδωσαν και αυτοί τη μάχη τους.

Διάβασα χθες μία ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αθηνών για 24 δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Κι αυτό σε μια χρονική περίοδο που άρχισαν τα πρωτοβρόχια και έφυγαν οι καύσωνες με τα σαραντάρια θερμοκρασίας στην ύπαιθρο χώρα. Αναρωτιέμαι πώς και ποιοι είναι αυτοί που συνεχίζουν το γατανάκι των εμπρησμών, γιατί δεν είναι δυνατόν όλες αυτές οι πυρκαγιές να είναι αποτέλεσμα καιρικών μεταβολών και τυχαίες. Τα κατά τόπους ανακριτικά Γραφεία καθώς και κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκληματικών Εμπρησμών ερευνούν τις εκδηλούμενες πυρκαγιές, αλλά δεν βλέπουμε να χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα εντοπισμού των δραστών, ούτε βλέπουμε παραδειγματικές ποινές προς αποφυγή του κακού.

Η Ανακοίνωση αναφέρει πως δεν υπήρξαν θύματα. Καλό αυτό, αλλά δεν αρκεί μπροστά σ΄αυτόν τον χαλασμό του Οικολογικού περιβάλλοντος. Έχουμε και άλλες φορές τονίσει πως υπάρχουν οι δορυφόροι που φωτογραφίζουν τα πάντα σε όλο το 24ωρο και αναρωτιέμαι. Οι Μυστικές Υπηρεσίες ερευνούν και βρίσκουν ψύλλους στα άχυρα. Έτσι εξιχνιάζονται σωρεία εγκληματικών πράξεων. Εντοπίζονται οι δράστες και οδηγούνται στη Δικαιοσύνη.

Γιατί δεν γίνεται το ίδιο σε θέματα εμπρησμών δασικών εκτάσεων που αποτελούν το οξυγόνο της ζωής μας; Υπάρχει κάποιος να μας πει γιατί δεν εντοπίζονται οι δράστες εμπρησμών; Είναι βέβαιο πως ανάμεσα σ΄αυτούς θα υπάρχουν και βαλτοί πράκτορες της Τουρκίας που έχει αξιοποιήσει τους μετανάστες για τα άνομα σχέδιά της… 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια