Header Ads

Πλούσιο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις καλοκαίρι 2022! /Φ.1799

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΦΥΛΛΙΔΑ

 Η Κορινθία δημιουργεί κι επιζητά τη χαρά μέσα από τη σύν-πραξη!



Γράφει - Επιμελείται
Εύη Κοκκίνου - Κελλάρη*

Η Κορινθία επιζητά τη δημιουργία και τη χαρά μέσα από τη διοργάνωση και συμμετοχή σε πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων από άκρη σε άκρη της περιφερειακής ενότητας!

Ύστερα από δύο χρόνια παύσης, όλοι οι Δήμοι και οι δεκάδες υφιστάμενοι ανά επιμέρους περιοχή σύλλογοι πολιτισμού (ερασιτεχνικού θεάτρου, μουσικής, χορού, ποίησης, λογοτεχνίας, εικαστικών τεχνών) και αθλητισμού έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα προετοιμασίας και καλώς εννοουμένου ανταγωνισμού, για να κινητοποιήσουν τα μέλη τους, να θυμηθούν τους καταστατικούς σκοπούς τους, να παρουσιάσουν το έργο τους, αλλά και για να προσφέρουν ένα θέαμα αντάξιο στον τόπο τους και στους ανθρώπους του.

Τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι προβάλλουν τις παραδόσεις και τα έθιμα της περιοχής τους προσπαθώντας όχι μόνον να φέρουν κοντά τα μέλη τους με τις δράσεις τους, αλλά και να συσπειρώσουν τις τοπικές κοινωνίες γύρω από ένα κοινό στόχο με κίνητρο την αγάπη προς την ιδιαίτερη πατρίδα τους, τα ήθη και τα έθιμα αυτής, αλλά και τον συνάνθρωπο της σύγχρονης εποχής της μοναξιάς και της απομόνωσης.

Οι σύλλογοι γίνονται καταφύγιο ενάντια στην μοναξιά, αλλά και εφαλτήριο ζωής για όσους επιλέγουν τη δράση από την απραξία, τη ζωή από την απάθεια και την αδιαφορία, την προσφορά στον συνάνθρωπο από τον εγωκεντρισμό και την περιχαράκωση στον μικρόκοσμό τους. Διότι τι άλλο μπορεί να σηματοδοτεί η συμμετοχή στις συλλογικές δράσεις μίας ομάδας παρά μοίρασμα αγάπης, μοίρασμα συναισθημάτων και προσφορά στους άλλους…

Αυτό, όμως, που χρήζει ιδιαίτερης αναφοράς, αφού δεν συνηθιζόταν στην Κορινθία κατά τα προηγούμενα έτη, είναι η προσπάθεια κάποιων Δήμων και Συλλόγων να συμπράξουν μεταξύ τους, ώστε να δημιουργήσουν από κοινού δράσεις και να καλέσουν κοντά τους όλο και πιο διευρυμένο κοινό.
  

Την πολύ καλή αρχή με επιτυχημένη πορεία και αξιόλογο αποτέλεσμα μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας ότι έχουν κάνει από χρόνια οι υπεύθυνες της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Ιστορικού-Λαογραφικού Μουσείου Κορίνθου (Ι.Λ.Μ.Κ.) με τις κοινές δράσεις τους για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κορινθίας, καθώς και για την ενημέρωση και ψυχαγωγία των ντόπιων και των επισκεπτών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γέφυρες».

Ένα παράδειγμα άψογης συνεργασίας που αν ακολουθηθεί και από άλλους φορείς μπορεί να δούμε καταπληκτικά αποτελέσματα…

Ήδη παρακολουθούμε Συλλόγους να συμπράττουν με Δήμους όχι μόνον για την οικονομική ενίσχυση, αλλά επί της ουσίας, Συλλόγους να διοργανώνουν «ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΑ» προσπαθώντας να φέρουν επισκέπτες και από άλλες περιοχές και να συμμετέχουν σε φεστιβάλ εκτός έδρας.

Φαίνεται ότι οι φορείς πολιτισμού της Κορινθίας έχουν καταλάβει τη δύναμη και τα οφέλη του από κοινού αγώνα, τη χαρά της συν-δημιουργίας, τα θετικά αποτελέσματα της σύν-πραξης.

Καλή επιτυχία σε όλους με ανοιχτή καρδιά, όραμα και έμπνευση!

* Η Εύη Κοκκίνου 
είναι Δικηγόρος 
Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια 
Msc Διοίκηση Τουρ/κών Επιχειρήσεων 
 Δ/νση: Απ. Παύλου 40-Κόρινθος 20131 
Τηλ.: 2741084568 & 6944964225 

Δεν υπάρχουν σχόλια