Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων /Φ.1800

  

Το «ελληνικό παράδοξο» – Νέο φρένο Μητσοτάκη στα σενάρια για πρόωρες εκλογές
  


in.gr 11 Ιουλίου 2022, Εθνικά επιβεβεβλημένο να πορευτούμε σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, το μήνυμα του πρωθυπουργού. Η ταλάντευση και ο εκλογικός αιφνιδιασμός Νέες διαβεβαιώσεις για εξάντληση της τετραετίας έδωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος κατά την περιοδεία του σήμερα στην Ανατολική Αττική επέμεινε όχι μία, ούτε δύο αλλά τρεις φορές ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Ισχύει στο ακέραιο «Στο τέλος της τετραετίας θα αναμετρηθούμε με αυτούς οι οποίοι φροντίζουν σε ευκαιρία να μας θυμίζουν πόσο κακό έκαναν στη χώρα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος αφού σημείωσε ότι ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή του για εκλογές στο τέλος της τετραετίας, χαρακτήρισε εθνικά επιβεβλημένη την πολιτική σταθερότητα.

«Συμπληρώσαμε -πριν από τρεις μέρες- 3 χρόνια από τότε, που ο λαός μας εμπιστεύτηκε τη διακυβέρνηση του τόπου. Θέλω να ευχαριστήσω την καθεμία και τον καθένα ξεχωριστά. Όχι μόνο για τους αγώνες που δώσαμε τότε για να μπορέσουμε και πάλι να έχουμε αυτό το μεγάλο προνόμιο, αυτή τη μεγάλη τιμή, να διαχειριζόμαστε την τύχη της πατρίδας μας αλλά και για τους αγώνες που έχετε δώσει από τότε» επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

«Και φυσικά για τους αγώνες που θα δώσετε από τώρα ώστε, όταν θα γίνουν οι εκλογές στο τέλος της τετραετίας το 2023 να είμαστε και πάλι νικητές. Αναρωτιούνται μερικές φορές ξέρετε, οι αντίπαλοί μας: «γιατί κάνουν λέει περιοδείες και κινούνται και βγαίνουν στον κόσμο, μήπως έχουν κάποια κρυφή ατζέντα, μήπως ετοιμάζουν εκλογές και δεν μας το λένε;» Τους επαναλαμβάνω ότι η δέσμευσή μου ισχύει στο ακέραιο.

Εθνικά επιβεβεβλημένο να πορευτούμε σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας »Είναι εθνικά επιβεβλημένο να πορευτούμε στο επόμενο κρίσιμο διάστημα σε συνθήκες πολιτικής σταθερότητας, την οποία μόνο η σταθερή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξασφαλίζει. Δεν φοβόμαστε τίποτα.

»Όπως διαχειριστήκαμε μεγάλες δυσκολίες μέχρι σήμερα, έτσι θα διαχειριστούμε και τις δυσκολίες που έρχονται. Και στο τέλος της τετραετίας θα αναμετρηθούμε, με αυτούς οι οποίοι φροντίζουν σε κάθε ευκαιρία να μας θυμίζουν πόσο κακό έκαναν στη χώρα».

Μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης στο τέλος της περιοδείας του έβαλε για τρίτη φορά φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών κάνοντας λόγο για «ελληνικό παράδοξο». «Συνιστά ελληνικό παράδοξο να θεωρείται εκλογικός αιφνιδιασμός η δέσμευση του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός τόνισε ότι μπροστά μας είναι μια πρωτοφανής ενεργειακή κρίση που όμοια της δεν έχει υπάρξει τα τελευταία 50 χρόνια λέγοντας ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας και χρειάζονται εφεδρείες για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.




«Πρόσχημα η έφεση για να τεθεί σε δικαστική ομηρία και η Ρένα Δούρου» για τη Μάνδρα
  


in.gr 12 Ιουλίου 2022 «Εμείς», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «υπερασπιζόμενοι σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιου είδους σκοπιμότητες θα αποκρουστούν και πάλι». Για «σκοπιμότητες» και «δικαστική ομηρία» της Ρένας Δούρου, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας την άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης για την πρώην περιφερειάρχη Αττικής, σχετικά με τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδα.

Όπως σημειώνει η Κουμουνδούρου, η Ρένα Δούρου αθωώθηκε πλήρως από κάθε κατηγορία για την πλημμύρα της Μάνδρας, μετά από δύο χρόνια δικαστικής διαδικασίας.

Τονίζει, μάλιστα, πως «η προσπάθεια να της χρεωθούν πολιτικές επιλογές προηγούμενων δεκαετιών, που οδήγησαν στην τραγωδία, απέτυχε παταγωδώς».

Και πρσθέτει: «Η, μετά από 15 ημέρες, άσκηση έφεσης κατά της αθωωτικής απόφασης λειτουργεί μόνο ως πρόσχημα για τη συντήρηση κλίματος δικαστικής ομηρίας και της Ρένας Δούρου».

«Εμείς», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, «υπερασπιζόμενοι σε κάθε περίπτωση την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, είμαστε βέβαιοι ότι τέτοιου είδους σκοπιμότητες θα αποκρουστούν και πάλι».




Άννα Διαμαντοπούλου: «Μικρή Ρωσία» η Τουρκία, μια «βόμβα» μέσα στο ΝΑΤΟ
  


in.gr 12 Ιουλίου 2022, Η πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του Κοινωνικού Κράτους, Άννα Διαμαντοπούλου σχολίασε τις τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας.

Τη στάση της Τουρκίας όλο το τελευταίο διάστημα σχολίασε η Άννα Διαμαντοπούλου. Θυμίζουμε ότι η πρώην Επίτροπος στην Κομισιόν είναι πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το μέλλον του Κοινωνικού Κράτους και πρόεδρος του Δικτύου για τη Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η κ. Διαμαντοπούλου μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

Εκεί υποστήριξε ότι: «Η Τουρκία είναι η μικρή Ρωσία, είναι μια μικρή βόμβα μέσα στο ΝΑΤΟ».

«Απειλεί τους γείτονές της» «Έχει κάνει ακριβώς ό, τι η Ρωσία. Έχει κάνει εισβολή σε μια χώρα, την Κύπρο, σε μια ανεξάρτητη χώρα, απειλεί τους γείτονές της μη σεβόμενος τις συνθήκες, δηλαδή έχουμε έναν καθαρό ρεβιοζιονισμό, αναθεωρητισμό των συνόρων, έχει ένα αυταρχικότατο καθεστώς, βάζει τον κόσμο στις φυλακές, δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο.

Είναι μια χώρα που έχει τα χαρακτηριστικά της Ρωσίας, δεν έχει σεβαστεί τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία και μετά τα τελευταία γεγονότα με τους χάρτες και την ανοχή του Ερντογάν, μπορεί να προκαλέσει μία σύγκρουση στο εσωτερικό του ΝΑΤΟ και έναν εσωτερικό διχασμό στις δυτικές δυνάμεις ως προς το τι θα γίνει με την Τουρκία», συμπλήρωσε η κ. Δια μαντοπούλου.




Η «σταθερότητα» του κ. Μητσοτάκη θέλει το λαό στο περιθώριο
  


in.gr 11 Ιουλίου 2022, Τα όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός για τις εκλογές από την Ανατολική Αττική σχολίασε το ΚΚΕ Τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που χαρακτήρισε την πολιτική σταθερότητα εθνικά επιβεβλημένη σχολίασε το ΚΚΕ τονίζοντας ότι η σταθερότητα αυτή για την οποία μιλούν ο πρωθυπουργός και τα άλλα κόμματα θέλει το λαό στο περιθώριο εν αναμονή των εκλογών.

Σταθερότητα για τους λίγους Συγκεκριμένα το ΚΚΕ σημειώνει πως «όταν ο κύριος Μητσοτάκης, αλλά και τα άλλα κόμματα, μιλάνε για «ανάγκη σταθερότητας ενόψει του δύσκολου χειμώνα», το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι το λαό στο περιθώριο, να επιλέγει κάθε φορά τον «διαχειριστή» του σημερινού αδιέξοδου δρόμου, που διαιωνίζει την ανασφάλεια των πολλών χάριν της σταθερότητας των λίγων».

Η Νέα Δημοκρατία και τα άλλα κόμματα θέλουν τον Ελληνικό Λαό στο περιθώριο…




Απάντηση για βουλευτικές εκλογές
  


12 Ιούλ, 2022 Απαντήσεις για την εκλογολογία έδωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης στο 12ο «Σκληρό Μαρκάρισμα» με τον δημοσιογράφο Αδάμο Ζαχαριάδη.

Κληθείς να απαντήσει αν μετά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή έκλεισε η όποια συζήτηση για πρόωρες εκλογές, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε: «Καλά, δεν υπάρχει πιθανότητα να πιστέψω τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αλλά θυμάμαι τον Φλεβάρη, Μάρτη όλοι μιλούσαν, το είχαν σίγουρο εκλογές τον Μάιο. Εγώ κρατούσα μία πισινή, που λέει και ο λαός μας. Όταν τώρα πρόσφατα όλοι μιλούσαν για εκλογές τον Σεπτέμβρη, άντε τον Οκτώβρη, πάλι κρατούσα. Την προηγούμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή, είπε το ίδιο που λέει εδώ και καιρό με μία αξιοσημείωτη συνέπεια, ότι θα πάει στο τέλος της τετραετίας.

Τον πιστεύω; Δεν είμαι σίγουρος. Εγώ δεν ξέρω καν αν ο ίδιος έχει αποφασίσει. Αν πραγματικά θέλεις να σου πω τη γνώμη μου, είναι ότι ο ίδιος δεν έχει αποφασίσει, τον συμφέρει να κρατάει όλους σε μία μόνιμη εγρήγορση προεκλογική, χωρίς να υποδηλώνει, να δίνει στοιχεία από τα οποία μπορούμε να εκμαιεύσουμε την ημερομηνία των εκλογών.

Νομίζω ότι κάνει τεστ στη θερμοκρασία του εκλογικού νερού, όπως έκανε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα, γιατί είμαι σίγουρος ότι θα μετρήσουν τώρα τον αντίκτυπο που είχαν οι ανακοινώσεις του για μέτρα, για την εισφορά αλληλεγγύης, για το Α, το Β, για το Γ. Να δει πώς πηγαίνει δημοσκοπικά και κάποια στιγμή, λίγο μετά το δεκαπενταύγουστο, θα αποφασίσει αν θέλει να γυρίσει και να πει στον Τσίπρα, σε μένα, στον Κουτσούμπα, ζητάτε εκλογές;

Όσο πιο γρήγορα γίνει η προεκλογική περίοδος για το ΜέΡΑ25, τόσο το καλύτερο»





Νέα Δημοκρατία και Θρησκεία
  


Η κυβέρνηση στηρίζει όλη της την πολιτική, πατώντας κυριολεκτικά επάνω στο ΣΥΡΙΖΑ – στα λά του που ήταν αναπόφευκτα, από τη στιγμή εκείνη που πρόδωσε ακόμη και την ιδεολογία του.

Που έσκυψε δουλικά το κεφάλι, που σκότωσε την τελευταία ελπίδα εθνικής ανεξαρτησίας των Ελλήνων, πείθοντας τους πως δεν υπάρχει εναλλακτική λύση και που ψήφισε το τρίτο μνημόνιο – μαζί με τα άλλα δύο κόμματα της Τρόικα Εσωτερικού.

Ντροπή!

Η ΘΕΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ. Ο Βουλευτής Σερρών Κωνσταντίνος Μπούμπας παρευρέθη στην Ιερά Πανήγυρη στο παρεκκλήσι του Αγίου Παϊσίου στον Χείμαρρο Σερρών. Πλήθος πιστών για να υμνήσουν και να δοξολογήσουν το θεϊκό του έργο λαμβάνοντας τη θεία χάρη του , την ευλογημένη καλοσύνη , την ταπεινή και αγαθή του αύρα!! Ο Άγιος Παΐσιος προφήτεψε τα όσα σήμερα βιώνουμε.

Μας καθοδηγεί και μας προστατεύει με τη φώτιση και την αγάπη του ύψιστου μεγαλοδύναμου Θεού!! Πυξίδα, οδηγός και



ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΩΡΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Για πολλοστή φορά μέσα σε λίγες ημέρες, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διέψευσε δημοσίως το σενάριο περί πρόωρων εκλογών που οι δικοί του συνεργάτες και οι δικοί του βουλευτές διακινούσαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, μέσω των φιλικών τους ΜΜΕ.

Αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι ο πρωθυπουργός δεν λογοδοτεί στους Έλληνες πολίτες ως οφείλει, αλλά σε «αδιαφανή» συμφέροντα τα οποία και «διαβεβαιώνει» ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετεί. Μία κυβέρνηση η οποία εργαλειοποιεί ακόμα και τους κορυφαίους θεσμούς για να εξυπηρετήσει το κομματικό συμφέρον, είναι επικίνδυνη για το εθνικό συμφέρον.


Δεν υπάρχουν σχόλια