Header Ads

Περιφερειακά νέα /Φ.1800

Αποφάσεις της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου
    

Αποφάσεις για σειρά σημαντικών θεμάτων έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου που συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 12 Ιουλίου.

Μεταξύ άλλων, η Επιτροπή ενέκρινε την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 38.024.193,55 ευρώ έργο βελτίωσης της επαρχιακής οδού κόμβος Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες.

Ενέκρινε επίσης και σχέδιο προγραμματικής σύμβασης για το προϋπολογισμού 74.000 ευρώ έργο του αγωγού υδροδότησης του αρχαιολογικού χώρου των Μυκηνών. Ακόμα, προέβη στην έγκριση πρακτικού (1) “αποσφράγισης και αξιολόγησης προσφορών και αιτήσεων συμμετοχής” στην ανοιχτή διαδικασία μέσω του ΕΣΗΔΗΣ (Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων) για τα προϋπολογισμού 7.640.000 ευρώ έργα αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στην επαρχιακή οδό Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά.

Ενέκρινε επίσης το 1ο πρακτικό δημοπρασίας του με προϋπολογισμό 650.000 ευρώ έργου αντιπλημμυρικής προστασίας με τον καθαρισμό, συντήρηση και ανακατασκευή υφιστάμενων υποδομών σε ρέματα, χειμάρρους και ποταμούς της Λακωνίας, στο πλαίσιο της ανοιχτής διαδικασίας μέσω του ΕΣΗΔΗΣ. Εγκρίθηκε, εξ άλλου, το 1ο πρακτικό δημοπρασίας του με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ έργου συντήρησης και κατασκευής επενδεδυμένων τάφρων, ερεισμάτων και τεχνικών έργων στην εθνική οδό 39 Τρίπολη – Σπάρτη – Γύθειο.

Στη σημερινή της συνεδρίαση, ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην έγκριση των όρων διακήρυξης για την δημοπρασία του έργου επισκευής και αναβάθμισης των γεωτρήσεων του ΓΟΕΒ Παμίσου, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.

Ενέκρινε επίσης την διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 600.000 ευρώ έργου συντήρησης και αποκατάστασης ζημιών σε δημοτικές οδούς σε Χράνους, Χρούσα και Νεοχώριο, από πιστώσεις του του 5ου ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Η Επιτροπή, εξ άλλου, προέβη στην ανάδειξη οριστικού μειοδότη και κατακύρωση του με προϋπολογισμό 700.000 ευρώ έργου αντιπλημμυρικής προστασίας με την κατασκευή συρματοκιβωτίων στα πρανή του ποταμού Ξερίλα στις περιοχές Βελιγοστή και Κοτσιρίδι, με πιστώσεις του του 5ου ΕΑΠ Λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση, επίσης, εγκρίθηκε η διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το προϋπολογισμού 318.548,39 ευρώ έργο προστασίας από την θαλάσσια διάβρωση του παραλιακού δρόμου στην περιοχή Ατσίγγανος στο Παράλιο Αστρος.

Τέλος, η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, ενέκρινε σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας και του “Πάρνωνας Α.Ε.” ΑΟΤΑ για την οργάνωση και λειτουργία στον εν λόγω δήμο περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (info kiosk).




Ενεργοποίηση διαδικασίας ανακλήσεων λιμναζόντων ποσών από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων
    


Στην ενεργοποίηση της διαδικασίας ανακλήσεων λιμναζόντων ποσών θα προβεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως επισημαίνει με σχετικό έγγραφό του προς τις Περιφέρειες και τις κατά τόπους ΕΥΔΕΠ -μεταξύ άλλων- ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος.

“Με βάση τα στοιχεία παρακολούθησης της εκτέλεσης του ΠΔΕ, διαπιστώνεται απόκλιση μεταξύ του χρόνου υποβολής αιτήματος κατανομής χρηματοδότησης και του χρόνου εκταμίευσης από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Ως αποτέλεσμα έχουμε τη δημιουργία λιμναζουσών πιστώσεων σε λογαριασμούς συγκεκριμένων έργων, ενώ θα μπορούσαν να διατεθούν σε έργα με μεγαλύτερη ωριμότητα πληρωμής. Ως λιμνάζον ορίζεται οποιοδήποτε ποσό κατανεμήθηκε υπέρ συγκεκριμένου έργου και το οποίο τρεις μήνες μετά την ημερομηνία υλοποίησης της εντολής χρηματοδότησης δεν χρησιμοποιήθηκε για την καταβολή πληρωμών” σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο πιο πάνω έγγραφο του Δ. Σκάλκου.

“Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι χρήματα που λιμνάζουν θα επιστραφούν στο υπουργείο” δήλωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή 1η Ιουλίου, σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας, με τη συμμετοχή στελεχών της, τεχνικών υπηρεσιακών παραγόντων από την Περιφέρεια και την ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου.

“Υπάρχουν όντως ορισμένα έργα με δυσκολίες υλοποίησης, ενώ όσον αφορά στις μελέτες, αυτές μπήκαν σε σειρά και θα γίνουν. Αμεσα, η Διεύθυνση Ανάπτυξης θα εκπονήσει μελέτη για να διαπιστωθεί πού υπάρχουν λιμνάζοντα χρήματα ώστε να προωθηθεί η διάθεσή τους σε έργα” σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Εξ άλλου, ο Π. Νίκας γνωστοποίησε ότι θα εξεταστεί και το σύνολο των έργων του ΕΣΠΑ, καθώς ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα κύκλος συζητήσεων με τους δικαιούχους για όσα από τα έργα του ΠΕΠ Πελοποννήσου βρίσκονται στο “κίτρινο” και στο “κόκκινο”.

“Θα γίνει μία προσπάθεια ώστε να δοθεί μια τελευταία ώθηση για την ολοκλήρωσή τους” τόνισε ο περιφερειάρχης.




Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Έτοιμη η προτομή του Χαριλάου Τρικούπη, τις επόμενες ημέρες τα αποκαλυπτήρια στον Ισθμό
  

Η προτομή του Χαριλάου Τρικούπη καλλιτεχνικά έχει ολοκληρωθεί δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ Παναγιώτης Νίκας Όπως αποκάλυψε τα αποκαλυπτήρια της προτομής θα γίνουν τις επόμενες ημέρες μέσα σε μία πολύ μεγάλη γιορτή. Σε μία μεγάλη εκδήλωση στον Ισθμό η οποία θα συνδέεται και με τη γαστρονομία και με την προβολή του έργου του Χαρίλαου Τρικούπη μετά από συνεργασία με τους 2 δημάρχους της περιοχής:

Κορινθίων & Λουτρακίου…




Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου
   


Ξεκίνησε την Παρασκευή 8 Ιουλίου η διαδικασία αξιολόγησης των υπαλλήλων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με συνεντεύξεις -δια ζώσης ή μέσω τηλεδιάσκεψης- που ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είχε με τους διευθυντές των υπηρεσιών. Ο περιφερειάρχης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους διευθυντές συνέστησε “να προβαίνουν σε αντικειμενική καταγραφή των δυνατοτήτων και της προσφοράς καθενός εκ των υπαλλήλων των υπηρεσιών τους”, τονίζοντας ότι η αξιολόγηση των υπαλλήλων αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ παράγοντα για την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών. “Η αξιολόγηση για όλους τους υπαλλήλους της Περιφέρειας, θα είναι αντικειμενική, ειλικρινής, δίκαιη, αυτό επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον” σημείωσε ο περιφερειάρχης, επισημαίνοντας ότι ότι θα επιβλέψει προσωπικά την σχετική διαδικασί




Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρέμβει υπέρ της ΔΕΔΑ στο Διοικητικό Εφετείο
 


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρέμβει υπέρ της ΔΕΔΑ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου) στην προσφυγή της τελευταίας στο Διοικητικό Εφετείο, όσον αφορά στην απένταξη -εκ μέρους της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας)- της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το πρόγραμμα της ΔΕΔΑ για την ανάπτυξη δικτύων φυσικού αερίου.

“Η ΔΕΔΑ είναι δημόσια επιχείρηση και η παρέμβασή μας υπέρ της ως Περιφέρεια Πελοποννήσου γίνεται καθώς θεωρούμε ότι αυτό υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον” δήλωσε, ειδικότερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αρχικά, η ΔΕΔΑ είχε λάβει άδεια για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά στη συνέχεια η ΡΑΕ της την αφαίρεσε. Η ΔΕΔΑ υπέβαλε προς την ΡΑΕ αίτηση να αναθεωρήσει την απόφαση απένταξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου από το πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων αερίου της εταιρείας, ωστόσο η εν λόγω αίτηση απορρίφθηκε από τη ΡΑΕ -με αποτέλεσμα η ΔΕΔΑ να προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο.




Στο ΕΣΠΑ η ανάπτυξη περιφερειακού μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
  


Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014 – 2020” η πράξη “Ανάπτυξη περιφερειακού μηχανισμού διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Η συνολική επιλέξιμη δαπάνη της εν λόγω πράξης, δικαιούχος της οποίας είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Η πράξη περιλαμβάνει την ανάπτυξη και λειτουργία περιφερειακού μηχανισμού για τη διάγνωση αναγκών της αγοράς εργασίας στη Περιφέρεια Πελοποννήσου και στοχεύει στην αναβάθμιση της διοικητικής ικανότητας της Περιφέρειας ως προς την παρακολούθηση και τη διάγνωση των αναγκών του τοπικού παραγωγικού συστήματος, για τον ορθό σχεδιασμό πολιτικών και δράσεων στην αγορά εργασίας ενώ παράλληλα εκπληρώνει την θεσμική δέσμευση της Περιφέρειας να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που απορρέουν για την συμμετοχή στο Δίκτυο Φορέων και Οργανισμών για τη λειτουργία του Εθνικού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας.

Ο περιφερειακός μηχανισμός θα περιλαμβάνει εργαλεία και αναλύσεις για την πρόβλεψη, αφ’ ενός των αναγκών σε θέσεις εργασίας ανά επάγγελμα και κλάδο οικονομικής δραστηριότητας και αφ’ ετέρου των μελλοντικών αναγκών σε δεξιότητες. Η αξιοποίηση αυτής της πληροφόρησης θα είναι κρίσιμη για το σχεδιασμό προγραμμάτων ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης (κατάρτισης, δημιουργίας θέσεων εργασίας) αλλά και των δράσεων για τη διαχείριση της αλλαγής και της αναδιάρθρωσης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ημερομηνία έναρξης της πράξης ορίστηκε η 29 Ιουλίου 2022 και λήξης η 29 Δεκεμβρίου 2023.




Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα παρευρέθη σε τελετή βράβευσης και σε εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου.
  


Στο Λουτράκι παρακολούθησε την τελετή βράβευσης πενήντα Αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Λουτρακίου. Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Νικολοπούλειο Ίδρυμα πραγματοποιήθηκε στο «Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η κα. Κόρκα παρευρέθη στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Παύλεια 2022». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το βιβλίο του μακαριστού Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου. Η έκδοση με τίτλο « Οι δύο προς Κορινθίους επιστολές του Αποστόλου Παύλου» αποσκοπεί στην κατηχητική προαγωγή του ποιμνίου και εκδόθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.




Από τις δραστηριότητες της Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αθηνάς Κόρκα
   


* Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε άλλη μια εθελοντική αιμοδοσία και καταγραφή νέων εθελοντών μυελού των οστών, την Δευτέρα 11 του μηνός, στο άλσος του Αγίου Γεωργίου στη Νεμέα από την Ενοριακή Επιτροπή Αιμοδοσίας Εισοδίων Θεοτόκου Νεμέας με ευθύνη του πατέρα Ευάγγελου Μπακασέτα.

Η αιμοδοσία ολοκληρώθηκε με την απονομή μεταλλίων και τιμητικών πλακετών στους εθελοντές αιμοδότες και τους χορηγούς της εκδήλωσης, για τα 20 χρόνια εθελοντικής αιμοδοσίας. Τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο πατήρ Ευάγγελος Μπακασέτας προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την προσφορά του στους κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειάς μας.

Την παρέλαβαν οι Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα και ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αναστάσιος Γκιολής.

** Σε σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων παρέστη το Σαββατοκύριακο η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα.
  
Συγκεκριμένα, παρακολούθησε το φεστιβάλ παιδικού παραδοσιακού χορού από την Κορινθιακή Εστία και το Λαογραφικό Κορίνθου, στην πλατεία περιβολάκια Κορίνθου.

Παρέστη, στην παραδοσιακή εκδήλωση της Ένωσης Κρητών Κορινθίας όπου παρουσιάστηκαν σύγχρονοι και παραδοσιακοί χοροί και σε στην μουσικοχορευτική παράσταση του πολιτιστικού Συλλόγου Κρηνών «΄Ολες του χρόνου οι στιγμές τις θύμησες γυρεύουν…» στην πλατεία Κρηνών για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Τέλος παρευρέθηκε στην εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης «Χοράνθη».

Η κα. Κόρκα τόνισε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι πάντα αρωγός σε εκδηλώσεις που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά καθώς σε εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιούνται για την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή.

*** Σειρά έργων εκτελούνται στην Π.Ε. Κορινθίας.

Η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα μας ενημέρωσε σχετικά.

Ταυτόχρονα με τις διαδικασίες της οικονομικής επιτροπής έχουμε άνοιγμα προσφορών και προσωρινό ανάδοχο στο μεγάλο έργο της δυτικής Κορινθίας «ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΤΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠ.Ο.ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ-ΤΡΙΚΑΛΑΚΑΡΥΑ» προϋπολογισμού 7,640 εκ. ευρώ, με το οποίο θα λυθούν τεχνικά προβλήματα όπως αυτά στην περιοχή της Ρίζας από τις καταπτώσεις του δρόμου.

Όσον αφορά στην αξιοποίηση και ανάδειξη του κατηργημένου δικτύου σιδηροδρομικής γραμμής Κορίνθου – Βέλου σε Περιβαλλοντικό Πάρκο, θα διατεθούν 5 εκ. ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης για το περιβαλλοντικό έργο που αποσκοπεί στην αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής και περιλαμβάνει πολυεπίπεδες παρεμβάσεις, όπως κατασκευή δικτύου πεζόδρομων & ποδηλατοδρόμων, δημιουργία αλσυλλίων και χώρων πρασίνου.

Εν τω μεταξύ, εντός των ημερών αναμένουμε αποσφράγιση προσφορών για το έργο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ», προϋπολογισμού 4.300.520,00€ χρηματοδοτούμενο από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων ώστε να αναδειχθεί το παγκοσμίως ενδιαφέροντος Αστεροσκοπείο Κρυονερίου.

Η ριζική αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Αστεροσκοπείου και η δημιουργία πολυχώρου εκπαίδευσης και διάχυσης της επιστήμης, αναμένεται να δημιουργήσει ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές τόσο για το ΕΑΑ όσο και για την ευρύτερη περιοχή του Κρυονερίου. Επιπροσθέτως υλοποιούνται με γοργούς ρυθμούς εγγειοβελτιωτικά και οδικά έργα στην Π.Ε. Κορινθίας. Έγινε εγκατάσταση αναδόχων και ξεκίνησαν οι εργασίες για τα έργα στον κόμβο Γκα Αθικίων προϋπολογισμού 320.000,00 ευρώ και παρεμβάσεις ανάδειξης του αστικού δάσους Πευκιά Ξυλοκάστρου.

Επίσης θα υπογραφεί άμεσα προγραμματική σύμβαση για το έργο Σχίνος Πίσια, Προϋπολογισμού 700.000,00 ευρώ, μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου ΛουτρακίουΠεραχώρας-Αγίων Θεοδώρων.







Από τις δραστηριότητες του Αναστασίου Γκιολή Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής
    


Έργο 4.434.744€ για το Νοσοκομείο Κορίνθου. Είχα υποσχεθεί στους συναδέλφους μου στο Νοσοκομείο, όπου έδωσα την ψυχή μου για 15χρόνια να κάνω ότι περνά από τις δυνάμεις μου για την ενίσχυσή του. Ήρθε η ώρα λοιπόν: Αποφασίστηκε Σύναψη Προγραμματικής σύμβασης για την Ενεργειακή Αναβάθμιση του Γ.Ν.ΚΟΡΙΝΘΟΥ μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου Π. Νίκα, Νοσοκομείου Γρ. Καρπούζη και Αντιπροέδρου Παρασκευόπουλου Άκη με Φορέα Υλοποίησης την Π.Ε. Κορινθίας.

Χρηματοδότηση Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές, Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη 20142020 με την μεγάλη βοήθεια του Υπ. Ν.Ταγαρά με υλοποίηση έως το Μάρτιο 2023 
Έχουμε Προσωρινό Ανάδοχο για την Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού πολλών κλινικών του Νομαρχιακού μας Νοσοκομείου προϋπ 760.000€ όπως μου είχαν ζητήσει οι Διευθυντές των Κλινικών...προχωράνε οι διαδικασίες από τις Υπηρεσίες για υπογραφή σύμβασης. Ευχαριστώ όσους συνέβαλαν στην έγκριση και χρηματοδότηση για την υλοποίηση του έργου.

Σημαντικά έργα για την Κορινθία από την Οικονομική Επιτροπή 5-7-22 Για το γήπεδο ποδοσφαίρου Ζευγολατιού: Ορισμός μελών Επιτροπής Διενέργειας αξιολόγησης για την προμήθεια ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ 510 ΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ.

Ανέγερση Οικοδομής για Εστιατόριο Κοινού στην Ι. Μητρόπολη: ΄Έγκριση 1ου Πρακτικού με Ανάδοχο εργολαβική εταιρεία κορινθιακών συμφερόντων για την Ανέγερση Ισόγειας Οικοδομής με υπόγειο με χρήση χώρου συνάθροιση κοινού- εστιατόριο ΓΕΥΜΑ ΑΓΑΠΗΣ δίπλα από τον Ι. Ναό Αγίας Φωτεινής στη Μητρόπολη Κορίνθου. Άλλη μια συνεργασία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ.κ. Διονύσιο αποδίδει καρπούς για το καλό της κοινωνίας μας και της μεγάλης θεοπροσφοράς, που επιτελεί η Μητρόπολή μας .προϋπολογισμού 850.000 € Έργο επισκευής επαρχιακής οδού στη Νεμέα: Προχωράμε σε σύμβαση με Ανάδοχο εργολάβο για την Συντήρηση Επαρχιακής Οδού 66 Νεμέα-Ψάρι-Σκοτεινή προϋπολογισμού 1.200.000. Είναι ένα έργο που έχει ανάγκη η περιοχή, αφού για 20 Χρόνια δεν είχε πέσει πίσσα. Λόγω δικαστικών προσφυγών άργησε η υλοποίησή του. Έχουμε τη δέσμευση της εργολαβικής εταιρείας να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες.

Καλημέρα από Αγγελόκαστρο όπου παρευρέθηκα: «Μια γιορτή στον Αλωνάρη» διοργάνωσε με επιτυχία στην Πλατεία του χωριού την Τρίτη ο δραστήριος σύλλογος Αγγελοκαστριτών Κορινθίας «Άγιος Παντελεήμων» με Πρόεδρο τον Γεώργιο Στελέτο και τον Πρόεδρο Τ.Κοινότητας Γ. Καραμπέτσος με την συμμετοχή της Μικρασιατικής Στέγης Κορίνθου, της Κορινθιακής Εστίας Ιστορικών κ Λαογραφικών Ερευνών, του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Άγιος Δονάτος και της χορευτικής ομάδας του χωριού. Εκεί συναντηθήκαμε με τους Υφυπουργούς Χρίστο Δήμα και Νίκο Ταγαρά τον Δημοτικό Σύμβουλο Οικονόμου Γεώργιο και τους φίλους Δημήτριο Σουφρίλα, Γεώργιο Δαλαμαρίνη, Χρήστο Κορδώση και Βασίλη Πανταζή.

Στο Χαλκί παραμονή Αγίου Παϊσίου: Παρευρέθηκα μαζί με συναδέλφους μου, στον Μέγα Εσπερινό Παραμονή του Αγίου Παΐσιου στο πανέμορφο Χαλκί Κορινθίας, παρουσία του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα τους Αντιδημάρχους Ανδρέα Σιάχο, Κώστα Τριανταφυλλου, Νίκο Ρόζο και Μαρία Καλλίρη Ένα αναγκαίο έργο για τους Νεμεάτες και όχι μόνο: Αυτή τη στιγμή στην περιοχή εκτελούνται έργα ανάπλασης και ασφαλτόστρωσης της επαρχιακής οδού Βραχάτι – Βοαχαϊκο - Σουληνάρι Χαλκί - Αρχ.Νεμέα , ενώ το ίδιο γίνεται και στην οδό Στιμάγκα - Κούτσι προϋπ 1.200.000. Έργο ενταγμένο το 2021 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και απόλυτα αναγκαίο όπως επίμονα μου είχε ζητήσει ο φίλος Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια