Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» /Φ.1797

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Λύνουμε το δημογραφικό σε βάρος μας;

Η Βουλγαρία είχε αποφασίσει να μην συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Σύμφωνο για Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση των Ηνωμένων Εθνών, είχε δηλώσει ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος GERB Τσβετάν Τσβετάνοφ. Πρόσθεσε ότι αυτή η συμφωνία θα παραβίαζε τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. «Η θέση της βουλγαρικής κυβέρνησης θα είναι να μην ενταχθεί στην παγκόσμια συμφωνία για τη μετανάστευση από τον ΟΗΕ», ανέφερε επίσης ο αντιπρόεδρος του GERB μετά τη συνάντηση των αρχηγών του συνασπισμού».

Έτσι, η Βουλγαρία εντάσσεται στις χώρες, που αρνούνται να ενταχθούν στο Σύμφωνο του ΟΗΕ , συντασσόμενη με την Πολωνία, την Αυστρία και την Ουγγαρία, χώρες που σέβονται πρώτα τις ανάγκες του πληθυσμού τους. Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουγκέρ είχε προτρέψει το Βερολίνο να συνενώσει την Ευρώπη για τη μετανάστευση και να βρει λύση σε άλλα σύγχρονα προβλήματα.

«Αν μία, δύο ή τρεις χώρες παραιτηθούν από το σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση, τότε, εμείς ως ΕΕ, δεν μπορούμε να διατηρήσουμε τα δικά μας συμφέροντα», είπε ο Γιουγκέρ.

Η Κροατία και η Σλοβενία αμφισβητούν επίσης την παραμονή τους στο Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως αναφέρει το The Hellenic Information Team το Παγκόσμιο Σύμφωνο για Ασφαλή, Ομαλή και Νόμιμη Μετανάστευση εγκρίθηκε και από τις 193 χώρες μέλη εκτός από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Από τότε το Σύμφωνο υιοθετήθηκε μετά τη μεγαλύτερη εισροή παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι φανερό ότι μερικές χώρες σέβονται την Αυτοκυριαρχία τους και οι Κυβερνήσεις τον Λαό τους και δεν δέχονται να γίνουν ξέφραγο αμπέλι στις ορέξεις του κάθε τυχάρπαστου τύπου Σόρος.

Η Ελλάδα, έχει στοχοποιηθεί και σε βάθος χρόνου πορεύεται προς τη αποεθνοποίηση και την Ισλαμοποίηση. Θα έπρεπε από χρόνια να έχουμε καταγγείλει τις Συμφωνίες Δουβλίνου και Σέγκεν, που γέμισαν και εξακολουθούν να γεμίζουν τις πόλεις και τα Ελληνικά χωριά με αλλόθρησκους λαθρομετανάστες… Η Βουλγαρία μας έδειξε και εδώ, όπως και στο Μακεδονικό, τον δρόμο… Γιατί ακολουθούμε την αυτοκαταστροφή, όταν βλέπουμε να έχουμε χώρους κράτησης, όπου οι μουσουλμάνες γεννούν πάνω από πέντε παιδιά στην Ελλάδα.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ούτε μία επώνυμη λέξη για Τουρκία;

Τριμερής συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Κύπρου με κοινή δήλωση σαν έκθεση ιδεών. Χωρίς ρητή αναφορά στην Τουρκία η κοινή δήλωση των υπουργών Άμυνας Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου. Αναλυτικότερα, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στην 5η Τριμερή Συνάντηση με τους Υπουργούς Άμυνας Κύπρου, κ. Χαράλαμπο Πετρίδη και Αιγύπτου, Στρατηγό Μοχάμεντ Ζάκι (Mohamed Zaki), που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022, στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Κατά τη συνάντησή τους, οι Υπουργοί Άμυνας επαναβεβαίωσαν την κοινή τους βούληση και αποφασιστικότητα για περαιτέρω ανάπτυξη του συντονισμού, της συνεργασίας και των κοινών προσπαθειών για την ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ευνοεί την ανάπτυξη και την ευημερία των λαών τους.

Κοινός στόχος των τριών χωρών είναι η υλοποίηση μιας μακροπρόθεσμης, συνεκτικής και ουσιαστικής στρατηγικής συνεργασίας, σύμφωνα με το διεθνές Δίκαιο και τις αρχές της καλής γειτονίας με όλες τις χώρες της περιοχής.

Στην Κοινή Δήλωση της Τριμερούς Συνάντησης, οι Υπουργοί καταδίκασαν τις μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα και την εδαφική ακεραιότητα οποιασδήποτε χώρας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και τόνισαν ότι είναι απαραίτητο για όλες τις χώρες να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας ( UNCLOS) και όλες τις άλλες σχετικές συμφωνίες.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας ενημέρωσε τους ομολόγους του για την παραβατικότητα και προκλητικότητα της Τουρκίας και τις υπερπτήσεις τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών, τονίζοντας ότι πρόκειται για απολύτως απαράδεκτες ενέργειες και η Ελλάδα θα προστατεύσει την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, με αποφασιστικότητα, έναντι οιασδήποτε επιβουλής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση της Τριμερούς Συνεργασίας, με συμμετοχή και άλλων χωρών στις κοινές δράσεις, με στρατιωτικά μέσα, προσωπικό, αλλά και παρατηρητές, θα συνδράμει στις επιδιώξεις της Τριμερούς συνεργασίας και θα συνεισφέρει στην ασφάλεια και σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Συμφωνήθηκε η επόμενη Τριμερής Σύνοδος Υπουργών Άμυνας Αιγύπτου, Ελλάδας και Κύπρου να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, το 2023.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Το Δημογραφικό πρόβλημα στο «κόκκινο»

Το Δημογραφικό πρόβλημα σήμερα έχει καταστεί το υπ’αριθμ. ένα ΠΡΟΒΛΗΜΑ της Ελλάδας. Έχει υπερακοντίσει ακόμη και αυτό της Εθνικής Οικονομίας, το οποίο ταλανίζει τη χώρα και τους Έλληνες πολίτες. Το γενικότερο κλίμα είναι απαγορευτικό για την τεκνοποιία. Η κραυγή για την ανάγκη επίλυσης του προβλήματος είναι σαν να μην ακούγεται από τους εκάστοτε Κυβερνώντες και τον πολιτικό κόσμο, αφού ακόμα και τα μέτρα που είχαν πάρει οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας τη δεκαετία του 2010, αντί να βελτιωθούν και να αυξηθούν, έχουν αρχίσει και ξηλώνονται με το πρόσχημα της Οικονομικής Κρίσης.

Η παρακμή του Ελληνικού Κράτους σε όλους τους τομείς κτύπαγε «κόκκινο» και κανείς δεν συγκινείτο.

Τα κόμματα εξουσίας γίνονταν «πρόθυμα» σε κάθε κέλευσμα της αδιάφορης και εχθρικής -μπορούμε να ισχυρισθούμε- Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι περικοπές των προστατευτικών μέτρων διαδέχονταν το ένα το άλλο, την ώρα που οι γεννήσεις μειώνονταν δραματικά. Το γεγονός αυτό καθαυτό θα έπρεπε να δημιουργήσει πανστρατιά μεταξύ των κομμάτων και να συνεγείρει τους πάντες σε Ομαδική Ασπίδα Προστασίας των νέων και των παλαιών γονέων.

Ο πληθυσμός της Ελλάδας έχει κατέβει, ως δείκτης και ως αριθμός επικίνδυνα, αφού οι εκατοντάδες χιλιάδες γεννήσεων περασμένων δεκαετιών έχουν κατέλθει, σύμφωνα με στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας σε επικίνδυνα όρια, εν αντιθέσει με την Τουρκία, που μέσα σε λίγα χρόνια ο πληθυσμός της αυξήθηκε κατά 1.200.000 άτομα. Αν δε, ληφθεί υπόψη ότι από τις γεννήσεις που καταγράφονται στα Νοσοκομεία και στις Ιδιωτικές Κλινικές είναι σε μεγάλο αριθμό γεννήσεις λαθρομεταναστών, τότε μιλάμε για τραγωδία, πράγμα που σηματοδοτεί ακόμη έναν «άθλο» της Ελλάδας. Είμαστε η Τρίτη χώρα, που γερνάει, ενώ όλοι οι δείκτες έχουν ξεπεράσει τα όρια του κινδύνου και κανείς από τους βουλευτές και τα κόμματα δεν ασχολούνται με το θέμα.

Θα περίμενε κανείς από την Κυβέρνηση του Τσίπρα που ήταν υπεύθυνη επιβάρυνσης έτι περαιτέρω της Οικονομικής Κρίσης να στείλουν από εκεί που ήλθαν τους Τροϊκανούς και να λάβουν γενναία μέτρα δίνοντας ουσιαστικά κίνητρα στους νέους πριμοδοτώντας ακόμη και τους γάμους, το πρώτο, αλλά και το δεύτερο παιδί. Το Δημογραφικό πρόβλημα δεν επιδέχεται να μπει σε δευτερεύουσα μοίρα, ιδιαίτερα αυτά τα χρόνια που έρχονται και είναι ακόμη πιο δυσοίωνα για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Προτείνεται να καταθέσουν σχετική Ερώτηση στη Βουλή οι εκπρόσωποί μας, αλλά και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη να λάβει μέτρα.… 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»




ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Η απάτη «Καποδίστρια και Καλλικράτη»

Πριν από μερικά χρόνια από αυτήν εδώ τη στήλη είχαμε επισημάνει επί λέξει τα εξής: «Αν οι Έλληνες Πολίτες είχαν επίγνωση τι πραγματικά επέτυχαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με την αναδιοργάνωση της Διοικητικής Διαίρεσης της Ελλάδας με τους Νόμους περί «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης», επί Πρωθυπουργίας Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου αντίστοιχα, θα τους έφτυναν κατάμουτρα. Με το πρόσχημα του εκσυγχρονισμού για το καλό δήθεν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πέτυχαν εντελώς το αντίθετο. Η διάλυση των Κοινοτήτων, η απαξίωση των Δήμων σε πρώτη φάση και των Νομαρχιών σε δεύτερη τοιαύτη, ήταν προσχεδιασμένη από τους Επικυρίαρχους, στα πλαίσια ελέγχου και ποδηγέτησης των διοικήσεων των παραπάνω φορέων σε όλους τους τομείς.

Έταξαν Οικονομικούς πόρους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να περάσουν ανώδυνα τις αλλαγές, άφησαν ελεύθερο το πεδίο στις Δημοτικές Αρχές για να λεηλατήσουν το Δημόσιο χρήμα χωρίς παρεμβάσεις για να πετύχουν τη συγκατάβαση, ενώ ελέγχουν δια των δήμων και των ανθρώπων τους πλήρως την αφωνία για τα συμβαίνοντα στην Παιδεία, την οποίαν παρέδωσαν στους ΟΤΑ. Είναι γνωστό ότι τα στοιχεία που είχαν δοθεί επισήμως στη δημοσιότητα περιλάμβαναν στις πρώτες θέσεις διαφθοράς τον Δημόσιο τομέα. Εξ αυτών το 73% των αποδεδειγμένων το έτος 2012 παραβάσεων υπεξαίρεσης κλοπής και μίζας αφορούσε τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ για το 2011 την πρωτοκαθεδρία ανέλαβαν οι Περιφέρειες.

Στην προσπάθειά του το «Σύστημα» να ολοκληρώσει τον κύκλο της ποδηγέτησης της Αυτοδιοίκησης, και μετά την φτωχοποίηση μισθωτών, συνταξιούχων και Επιχειρήσεων, άρχισε το πιεστικό πρόγραμμα λιτότητας των Δήμων και των Νομαρχιών – Περιφερειών. Ο πλήρης έλεγχος έχει ήδη γίνει πράξη που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση. Η ενοχή του 73% των Αυτοδιοικητικών έδωσε τη θέση της στην αφωνία και τη μη διεκδίκηση των απαιτουμένων πόρων, ενώ το Παρατηρητήριο Ορθής Εκτέλεσης αντί όργανο προόδου έχει καταστεί απροσπέλαστο φράγμα.

Προκαλεί το κοινό αίσθημα η μη διεκδίκηση από τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, τους ΟΤΑ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων, αλλά και της ΕΝΑΕ η μη καταγγελία της ελληνογερμανικής Συμφωνίας Παπανδρέου και Μέρκελ τον Μάρτιο του 2012. Δεν είναι όμως μόνον αυτά. Αποτελεί αυτοσκοπό η αποκοπή από τις ρίζες Δήμων και Κοινοτήτων, ενώ θα δουν οι μεταγενέστεροι από εμάς να τίθεται θέμα ανεξαρτητοποίησης των Περιφερειών με το σχέδιο «Διαίρει και βασίλευε», χωρίς εμείς να πάρουμε χαμπάρι. Θα παραμείνουν οι πρόθυμοι ένοχοι στο απυρόβλητο; «Δυστυχώς τα πράγματα μας δικαίωσαν χειρότερα… Έχουμε χρόνια να ακούσουμε φωνή διαμαρτυρίας από τους ΟΤΑ.

Ο »ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια