Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Γεωργίου Ψυχογιού /Φ.1796

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Να δοθεί άμεσα παράταση στις αιτήσεις για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης αμπελώνων
  


Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώργου Ψυχογιού και τη συνυπογραφή του τομεάρχη, Στ. Αραχωβίτη, κατατέθηκε ως Αναφορά η επιστολή του Αγροτικού Ελαιουργικού, Σταφιδικού - Μεταποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας που αφορά στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης Αμπελώνων 20222023.

Σύμφωνα με την επιστολή, στις 18/5/2022 υπήρξε ενημέρωση από την αρμόδια ΔΑΟΚ για την έναρξη του προγράμματος Αναδιάρθρωσης 20222023 στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί για πρώτη φορά θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ minagic.gr με ημερομηνία λήξης των αιτήσεων την 15/6/2022.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι η ολοκλήρωση της αίτησης ΟΣΔΕ 2022 που φέτος ξεκίνησε για τα ΚΥΔ με πολύ μεγάλη καθυστέρηση και με χιλιάδες προβλήματα στη διαδικασία, η επικαιροποίηση της δήλωσης αμπελοκαλλιέργειας του ενδιαφερομένου παραγωγού από τη ΔΑΟΚ και τέλος η υποβολή της αίτησης για την ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ εως τις 15/6/2022.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, είναι επείγον και αναγκαίο να δοθεί παράταση για το Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης 2022-2023 δεδομένου ότι τα προηγούμενα έτη το ίδιο πρόγραμμα ξεκινούσε στις 15 Μάρτιου και έληγε στις 31 Μαΐου με δυνατότητα διορθώσεων, ενώ για φέτος γίνεται μέχρι σήμερα εκπαίδευση για την συμπλήρωση της αίτησης λόγω των αλλαγών που έγιναν.



Στηρίζουμε την εθελοντική αιμοδοσία, μια κορυφαία πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης.
  


Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη σήμερα 14 Ιουνίου, τιμάται διεθνώς ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας χωρίς ανταμοιβή, λίγο από το χρόνο και λίγο από το αίμα του, με μια πράξη σημαντική, κρίσιμη, μια πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Την στηρίζουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε και ζητάμε και με πρόσφατη Ερώτηση μας στη Βουλή από την κυβέρνηση να ενισχύσει με χρηματοδοτήσεις, μέσα και προσωπικό τις δομές που υπάρχουν αλλά και να κινητοποιήσει την κοινωνία σε αυτή την κατεύθυνση, προκειμένου να επιτευχθεί ο εθνικός στόχος που είναι η επάρκεια της χώρας σε αίμα.

Στην Κορινθία στηρίζουμε τις δράσεις των Συλλόγων και φορέων που επί χρόνια υπηρετούν την εθελοντική αιμοδοσία, καθώς και τις πρωτοβουλίες της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας στην περιοχή, ενώ ως κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ενισχύσαμε το Νοσοκομείο Κορίνθου με κινητές μονάδες αιμοληψίας σε συνεργασία με το Εθνικό κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ) Συνεχίζουμε για μια κοινωνία αλληλεγγύης, αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης για να κερδίζει πάντα η ζωή!


Δεν υπάρχουν σχόλια