Header Ads

Καθιέρωση της Μάχης της Περαχώρας ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας /Φ.1796

  

Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή ανακοινώνουμε την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος που καθιερώνει, επίσημα πλέον, την 26η Σεπτεμβρίου ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας για τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων Νομού Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε ότι τον Δεκέμβριο του 2021 το Υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε το αίτημα του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας που υποβλήθηκε με πρωτοβουλία της Διευθύντριας κ. Αγγελικής Βουδούρη και με ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων σχ. έτους 2017-18 για την καθιέρωση της Επετείου της Μάχης της Περαχώρας, στις 26 Σεπτεμβρίου, ως Δημόσια Εορτή Τοπικής Σημασίας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά, τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιο για την Έρευνα, την Τεχνολογία και την Καινοτομία, κ. Χρίστο Δήμα, και τον Βουλευτή Ν. Κορινθίας κ. Κόλλια Κωνσταντίνο που επισκέφθηκαν τη σχολική μας μονάδα, ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου και συνεργάστηκαν με τη Διευθύντρια του Σχολείου για την προώθηση του αιτήματος στο αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου Εσωτερικών. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το Δημοτικό Συμβούλιο, τον Δήμαρχο Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Αλκ. Γκιώνη, τους Αντιδημάρχους και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την εποικοδομητική συνεργασία και την ουσιαστική στήριξη.

Ευχαριστούμε την Ένωση Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου Περαχώρας, τη συνεργασία Συλλόγων & Φορέων του ∆ήµου «Άθλος & Ενέργεια», τον Προοδευτικό Εκπολιτιστικό & Μορφωτικό Σύλλογο Περαχώρας, τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεµόνων Σχολείων Περαχώρας, το Ηµερήσιο Γυµνάσιο Περαχώρας, το Ολοήµερο Νηπιαγωγείο Περαχώρας και τον Αθλητικό Όµιλο Περαχώρας οι οποίοι κατά το σχολικό έτος 2017-2018 στήριξαν με τη θετική τους εισήγηση την πρωτοβουλία του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας.

Η αίσια έκβαση του αιτήματος αποτελεί συλλογική προσπάθεια και επιστέγασμα του ανεκτίμητου έργου των αείμνηστων κ. Αναστάσιου Παπαδημητρίου, κ. Λάμπη Αποστολίδη και κ. Αντώνιου Κουκουλά και ικανοποιεί τη βούληση όλων των Περαχωριτών/ Περαχωριτισσών για την καθιέρωση της Επετείου της Μάχης της Περαχώρας ως Επίσημη Εθνική Τοπική Εορτή στις 26 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους αγωνιστές που θυσιάστηκαν για την Ελευθερία.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Περαχώρας 
09 Ιουν, 2022 | 00:57 By Loutraki365


Δεν υπάρχουν σχόλια