Header Ads

Η λεηλασία συνεχίζεται

Φ.1793

  

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη *


Η λεηλασία μετάλλων της χώρας συνεχίζεται. Όλοι ξέρουμε πως η πλειονότητα των κατ’ επάγγελμα και προς βιοπορισμό εγκληματιών, που ασχολούνται με το άθλημα, είναι οι γνωστοί ψευτευπαθείς επιδοματίες.

Γκρεμίζουν μετασχηματιστές ρεύματος για να κλέψουν τον χαλκό, βυθίζοντας ολόκληρες περιοχές στο σκοτάδι, ηλιακούς θερμοσίφωνες, κάνοντας π.χ. 1.000 ευρώ ζημιά για να πάρουν 50 ευρώ από τα κλοπιμαία μέταλλα, ξηλώνουν καλώδια του ΟΣΕ προκαλώντας κίνδυνο εκτροχιασμού των συρμών, βουτάνε προτομές ηρώων, διακοσμητικά στοιχεία από τάφους και μνημεία, εξοπλισμό από γεωτρήσεις αγροτών, μεταλλικούς σωλήνες ύδρευσης και άρδευσης, σίδερα οικοδομών, περιφράξεις, μέχρι… πόμολα. Η δράση τους αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία περίπου σαν φυσικό φαινόμενο, για το οποίο μάλλον οι ιθύνοντες νομίζουν πως δεν υπάρχει λύση, αλλά αντιθέτως υπάρχουν αμέριστη σιωπηλή ανοχή και, φυσικά, συναλλαγές με αντάλλαγμα ψήφους.

Όλοι τούς χαϊδεύουν.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης, μία από τις μεγαλύτερες -αν όχι η μεγαλύτερηφωνές του λαϊκού τραγουδιού, είχε τιμηθεί από τη Νέα Ιωνία, όπου έζησε, με μια προτομή από χαλκό. Τη βούτηξαν κι αυτή. Και τώρα που μιλάμε θα έχει ήδη πουληθεί και λιώσει στην υψικάμινο. Το ίδιο που έχουν υποστεί προτομές ηρώων που «έπεσαν» για την Πατρίδα, η οποία τους τίμησε, αλλά τους εξευτελίζουν λούμπεν λεηλάτες.

Τέτοιες περιπτώσεις είναι αυτές που θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει την κινητοποίηση της κυβέρνησης εδώ και χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε, διότι οι εν λόγω ψευτοευπαθείς ανήκουν στις ιδεοληπτικές -ψυχιατρικού ενδιαφέροντος- φαντασιώσεις της αριστερίλας, που έλκεται από την μπίχλα και το περιθώριο, και τους θεωρεί πολιτικούς πελάτες της, μέσα από συναλλαγές που συμπεριλαμβάνουν αδιανόητης αιτιολογίας επιδόματα, τα οποία εμείς θα επιδιώξουμε με κάθε νόμιμο τρόπο να κοπούν «μαχαίρι», διότι είναι ρατσιστικά σε βάρος της πλειονότητας των πολιτών και διότι ευνοούν τον παρασιτικό βίο των δικαιούχων.

Οι προτομές του Καζαντζίδη και των άλλων ηρώων, που κατέληξαν στην καρότσα κάποιου τσικουλάτα τσικιτά, μαζί με κλοπιμαία από πολίτες που βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο λόγω της απελπισίας από την κλοπή της περιουσίας τους καταλήγουν σε κάποιους ανακυκλωτές που τα αγοράζουν. Στην ουσία είναι κλεπταποδόχοι, τους οποίους κανένας δεν ελέγχει, κανείς δεν κάνει κάτι θεσμικά και πρακτικά για να σπάσει αυτή την αλυσίδα αδικημάτων, η οποία για κλέφτη και κλεπταποδόχο έχει ένα κοινό κίνητρο: το κέρδος, το χρήμα.

Το ξαναέγραψα: Εμείς δεν θα εφεύρουμε τον τροχό. Θα κάνουμε το αυτονόητο, που άκουσα πως έκαναν οι Γάλλοι.

Ο έμπορος που αγοράζει τα μέταλλα τα οποία του φέρνουν οι διάφοροι θα πρέπει: α) Να έχει μητρώο εισερχόμενων υλικών και κάμερες. β) Όλες οι συναλλαγές θα γίνονται αποκλειστικά μέσω τραπέζης. Κομμένο έτσι το χέρι χέρι. Μαζί με αυστηρές συνέπειες και δρακόντειες συνέπειες για κλέφτες και κλεπταποδόχους, θα τελειώσει το παραμύθι. Αυτό έκαναν οι «κουτόφραγκοι» και έφερε αποτέλεσμα.

Εμείς ακόμη έχουμε περιφερόμενους ανέλεγκτους λεηλάτες, που βουτάνε ακόμη και καντήλια από τάφους, προτομές από πλατείες, έχουμε ανέλεγκτους μαντράδες ανακύκλωσης και, αντί να τους κόψουμε τον λουφέ, το κέρδος από τα πλιάτσικα, παίζουμε τις λίλιζες, που έλεγε και ο μέγας Νίκος Τσιφόρος.

Πόσες ντροπές πρέπει ακόμη να ζήσουμε, πόση λεηλασία θα πρέπει να αντέξει ακόμη η κοινωνία; Και δεν χρειάζεται το ζήτημα ούτε ψευτοτσαμπουκάδες ούτε αυτόκλητους εκδικητές. Να κάνουμε αδύνατες τις συναλλαγές και, με αυστηρή αστυνόμευση, κλέφτες και κλεπταποδόχοι να πουν θεσμικώς τον Δεσπότη «Παναγιώτη». Παράλληλα να εφαρμόσουμε αυτή την έρμη την ισονομία. Διότι συχνά η λεηλασία γίνεται με σαράβαλα χωρίς ΚΤΕΟ, χωρίς πινακίδες, χωρίς ασφάλιση, με οδηγούς χωρίς δίπλωμα, ενίοτε και ανήλικους.

Κανονικά δεν θα έπρεπε να προλάβουν να κάνουν δύο τετράγωνα, όχι να περιφέρονται για μερόνυχτα σε πόλεις, ύπαιθρο και χωριά, λεηλατώντας ακόμη και μνημεία κάτω από τη μύτη των διωκτικών Αρχών. Το πιο αποτελεσματικό καψώνι στους κακοποιούς είναι η αδιάκριτη εφαρμογή του Νόμου, που είναι και συνταγματική επιταγή. Σε ποιον από εμάς θα επιτρεπόταν με ανασφάλιστο σαράβαλο και συνεργούς τα ανήλικα παιδιά μας να κάνουμε κλοπές και βανδαλισμούς;

Θα μας μπαγλάρωναν.

Θα μας έπαιρνε τα παιδιά η Πρόνοια και θα είχαμε και την πρόσθετη δίωξη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Χρειάζεται ένα διαρκές σαφάρι νομιμότητας, που θα υποχρεώσει τους κακοποιούς να αναζητήσουν κανονική εργασία, διότι με την κλιμακωτή ποινική μεταχείριση που προτείνουμε (three strikes out) θα κατέληγαν σε πολύχρονες φυλακίσεις. Έτσι αντιμετωπίζεται η μάστιγα των ως τώρα ατιμώρητων πλημμελημάτων, κύρια αιτία υποβάθμισης της ζωής των απλών ανθρώπων. Οταν ξέρουν πως θα μείνουν ατιμώρητοι, γιατί να μην το κάνουν;

Αν συνεχίσουμε έτσι, θα ξυπνήσουμε καμιά μέρα και ο Γέρος του Μοριά θα λείπει από τη Σταδίου μαζί με το όμορφο άλογό του… 

*Ο Φαήλος Κρανιδιώτης είναι Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, εταίρου του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ www.neadexia.gr 

Δημοσίευση:newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια