Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων

Φ.1793

  

ΝΔ για τα fake news με τους «Κέλτες της Βοστώνης»: «Η χυδαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ έγινε τρόπος αντιπολίτευσης»
  


Τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη για το πλαστογραφημένο έγγραφο από τη Διαύγεια – Τι λέει η Νέα Δημοκρατία για το ταξίδι του πρωθυπουργού στη Βοστώνη για την ομιλία του στο Boston College Η χυδαιότητα και η παραπληροφόρηση από troll συγκεκριμένης πολιτικής προέλευσης, το περιεχόμενο των οποίων δυστυχώς αναπαράγουν και επώνυμοι, έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Έφθασαν στο σημείο, στην προσπάθεια να πληγεί ο Πρωθυπουργός, να αλλοιώσουν συνειδητά έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών για την κάλυψη της παρουσίας της πρέσβειρας της Ελλάδας στις ΗΠΑ στην εκδήλωση του Boston College, όπου θα μιλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Η νόθευση δημοσίου εγγράφου συνιστά βαριά περίπτωση πλαστογραφίας. Για τη σύνταξη και διακίνηση του πλαστογραφημένου εγγράφου τον λόγο θα έχει η δικαιοσύνη.

ΥΓ. Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ που τα στελέχη του, προσπαθούν να κάνουν θέμα ότι ο Πρωθυπουργός πήγε με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος να μιλήσει στο Boston College τους πληροφορούμε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εκλήθη να μιλήσει στην τελετή αποφοίτησης με την πρωθυπουργική ιδιότητά του, όχι ως ιδιώτης. Πρόσκληση που τιμά και τον ίδιο και την χώρα. Απευθείας από τις ΗΠΑ, στις οποίες ταξίδεψε δύο φορές σε διάστημα μιας εβδομάδας, ο Πρωθυπουργός πήγε για σειρά συναντήσεων στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός. Η χυδαιότητα έχει γίνει πλέον ο μοναδικός τρόπος αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ.




Πληροφορηθήκαμε από υπουργό άλλης χώρας την αποστολή βαρέως οπλισμού στην Ουκρανία
  

«Ενδεχόμενη αποστολή βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρα μας σε έναν εξελισσόμενο πόλεμο», τονίζουν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ειδικότερα σε κοινή δήλωσή τους αναφέρουν πως «σε χθεσινή δήλωσή του ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Όστιν αποκάλυψε ότι ««σήμερα πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές κρίσιμων συστημάτων πυροβολικού και πυρομαχικών, μεταξύ αυτών η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία»». «Πληροφορηθήκαμε έτσι από τον υπουργό μιας τρίτης χώρας», τονίζουν, «ότι η χώρα μας έχει ανακοινώσει την αποστολή νέου βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία, για την οποία δεν υπάρχει στην Ελλάδα καμιά ενημέρωση της Βουλής και του ελληνικού λαού».

Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης είχε ήδη στις βαλίτσες του για την Ουάσιγκτον τη δέσμευση για την αποστολή νέου οπλισμού, σε αντάλλαγμα για τη θερμή υποδοχή» και προσθέτουν ότι «στο ίδιο πλαίσιο η κυβέρνηση αποσιώπησε επί δύο εικοσιτετράωρα το σοβαρότατο περιστατικό παραβίασης του εθνικού εναέριου χώρου στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου να μη χαλάσει την επικοινωνιακή εικόνα της επίσκεψης στις ΗΠΑ και της δήθεν αναβαθμισμένης Ελλάδας, ενώ η παραβίαση αυτή λίγα μίλια από τη νέα αμερικανική βάση της Αλεξανδρούπολης θα έπρεπε να αποτελέσει τρανταχτή απόδειξη της απειλής που συνιστούν οι ενέργειες της Τουρκίας».

«Εν τέλει ποιος ήταν ο σκοπός του ταξιδιού στις ΗΠΑ; Η προώθηση εθνικών συμφερόντων ή η επικοινωνία και ανταμοιβή του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του;», ρωτούν.

naftempotiki




Ο τουρισμός χρειάζεται άμεσες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες
  

O Κοινοβουλευτικός υπεύθυνος Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Δ. Μπιάγκης και ο Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Γιώργος Νικητιάδης έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η νέα τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει. Παρά τους ρυθμούς των κρατήσεων που είναι υψηλοί την τρέχουσα τουριστική περίοδο, οι προβλέψεις για τις επιχειρήσεις του τουρισμού στο τέλος της σεζόν, δεν μοιάζουν και τόσο αισιόδοξες.

Τα προβλήματα από το τεράστιο ενεργειακό κόστος, τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί πριν την ενεργειακή κρίση, η ακρίβεια των βασικών αγαθών στα οποία έχει οδηγήσει ο πληθωρισμός, σε συνδυασμό με τις διαπιστωμένες ελλείψεις προσωπικού αλλά και το εργασιακό περιβάλλον στον τουριστικό και επισιτιστικό τομέα, δημιουργούν ένα αρνητικό κλίμα στις προβλέψεις των αποτελεσμάτων, αφού σχεδόν κανείς ξενοδόχος δεν πέτυχε αυξήσεις στις τιμές ανά κλίνη από τους tour operators τη φετινή χρονιά.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, που δημιουργεί προβλήματα εν γένει στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος, η Κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, αδυνατούν να πάρουν ουσιαστικές πρωτοβουλίες με την εφαρμογή ενός σύγχρονου και δίκαιου εργασιακού πλαισίου που θα στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό εργοδοτών και εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού, στο βασικότερο μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τον Τουριστικό και Επισιτιστικό κλάδο, αφήνοντας στην τύχη τους εργαζομένους και επιχειρηματίες.

Μετά από δυο χρόνια πανδημίας, όλοι ανέμεναν ένα μεγάλο τουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, όπως άλλωστε και σε πολλούς άλλους τουριστικούς προορισμούς, λόγος για τον οποίο θα έπρεπε να ήμασταν καθ’ όλα προετοιμασμένοι.

Είναι ώρα επιτέλους το Υπουργείο Τουρισμού να αναλάβει ουσιαστική δράση και πρωτοβουλίες για την επίλυση των προβλημάτων που αυτή τη στιγμή απασχολούν την τουριστική μας αγορά, σταματώντας πια να κρύβεται πίσω από τα νούμερα και τους αριθμούς, για τους οποίους η συμβολή του είναι μηδενική».





ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ “ΕΤΑΙΡΩΝ”
  


Η Ελληνική Λύση ήταν η μοναδική πολιτική δύναμη που είχε αντιδράσει έντονα στο ταξίδι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, και την συνάντηση του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είχαμε μάλιστα στηλιτεύσει την έλλειψη ενημέρωσης για την ατζέντα της συγκεκριμένης συνάντησης, εκφράζοντας τις ανησυχίες μας για πιθανές εθνικά επικίνδυνες «δεσμεύσεις».

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που απαξιώνουν πλήρως τον Έλληνα πρωθυπουργό και συνιστούν ευθεία απειλή κατά της πατρίδας μας, μαζί με την απαράδεκτη σιωπή των «εταίρων» και συμμάχων, επιβεβαιώνει αυτό που η Ελληνική Λύση και ο Κυριάκος Βελόπουλος διεμήνυσαν απο την πρώτη στιγμή: Οποιοσδήποτε «διμερής διάλογος» με την Τουρκία, εξομοιώνει τον θύτη με το θύμα.

Η μόνη «γλώσσα» που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι αυτή της πραγματικής και όχι της «λεκτικής» αποτροπής: Κατάρριψη των αεροσκαφών και καταβύθιση των πλοίων που παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία.

Όπως θα είχε ήδη πράξει οποιοδήποτε κυρίαρχο κράτος στον κόσμο.





Σχετικά με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες
  


Η σημερινή ανακοίνωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για το μεγαλύτερο αριθμό ξεριζωμένων που έχει καταγραφεί ποτέ στην ανθρώπινη ιστορία, πάνω από 100 εκατομμύρια, θρυμματίζει με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την προπαγάνδα των ιμπεριαλιστών για τον “κόσμο της ειρήνης και της σταθερότητας”, που τάχα θα επικρατούσε μετά από την ανατροπή του σοσιαλισμού το 1991.

Ταυτόχρονα, ξεσκεπάζει την υποκρισία της ΕΕ και των κυβερνήσεων που -στο όνομα της καταπολέμησης της “παράνομης μετανάστευσης”εντείνουν την άγρια καταστολή σε βάρος των κατατρεγμένων προσφύγων, χτίζουν πελώριους φράχτες και υπερδομές - φυλακές στα σύνορα, αλλά και εργαλειοποιούν τους πρόσφυγες και μετανάστες, αξιοποιώντας τους στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και σχεδιασμούς.

Το βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα έχει φάει τα ψωμιά του, φέρνει μόνο πολέμους, φτώχεια και εξαθλίωση, μετανάστευση και προσφυγιά.

Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και το λαό να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους ξεριζωμένους και με την πάλη τους να ανοίξουν το δρόμο για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.




Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν

Η κλιμάκωση των προκλήσεων της τουρκικής κυβέρνησης, με τελευταία κρούσματα τις δηλώσεις Ερντογάν και τις υπερπτήσεις κοντά στην Αλεξανδρούπολη, κουρελιάζει το κλίμα εφησυχασμού που προσπάθησε να καλλιεργήσει η κυβέρνηση στο λαό μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αλλά και μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν πριν λίγους μήνες.

Ταυτόχρονα, επιβεβαιώνει ότι ο στόχος της ΝΑΤΟϊκής συνοχής, που η κυβέρνηση έχει ως «εικόνισμα», όπως και το εξελισσόμενο παζάρι του ΝΑΤΟ με την Τουρκία, είναι παράγοντας τροφοδότησης τέτοιων προκλητικών ενεργειών και υπονόμευσης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.




Με πανεπιστημιακή αστυνομία και ιδιωτικοποίηση εστιών, η ΝΔ δεν αφήνει κανένα περιθώριο για σπουδές με ανθρώπινους όρους
  


Για την ιδιωτικοποίηση των φοιτητικών εστιών μέσω ΣΔΙΤ, την πανεπιστημιακή αστυνομία και τις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές, στις οποίες η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ έπιασε «πάτο», μίλησε στην εκπομπή «το Στίγμα της ΜέΡας» (24-05-2022) και την Μπούλικα Μιχαλοπούλου o Ορέστης Τριανταφύλλου, μέλος ΔΣ Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών ΕΜΠ. «Η κατρακύλα δεν έχει τέλος. Η ΝΔ φαίνεται ότι έχει σκεφτεί διάφορους ευφάνταστους τρόπους να διαλύσει το δημόσιο πανεπιστήμιο… Στην πραγματικότητα αποτυπώνει και μια κατεύθυνση για τι εργαζομένους θέλει η ΝΔ, με τι εργατικά δικαιώματα, από ποιες εκπαιδευτικές διαδικασίες… Δείχνει ότι η ΝΔ επιχειρεί να επιβάλλει την αναδιάρθρωση σε όλα τα επίπεδα χωρίς καμία διάθεση αναδίπλωσης», σημειώνει ανάμεσα στα άλλα ο Ορ. Τριανταφύλλου και συμπληρώνει: «Τώρα θέλει να φέρει την πανεπιστημιακή αστυνομία και παράλληλα μεταφέρει ένα πολύ μεγάλο κόστος, όπως αυτό της στέγασης, στην πλάτη των φοιτητών, που μέχρι αυτή τη στιγμή μπορούσαν να βρουν μια διέξοδο μέσω των εστιών. Αυτά τα πράγματα είναι αδιανόητα. Δεν γίνεται να υπάρξει ένας φοιτητής με φυσιολογικούς όρους στο πανεπιστήμιο που η ΝΔ οραματίζεται. Είναι ένα τελείως ασφυκτικό πλαίσιο, που δεν αφήνει σε κανένα επίπεδο τους φοιτητές να μπορούν να σπουδάσουν με ανθρώπινους όρους».



Δεν υπάρχουν σχόλια