Header Ads

Περιφερειακά νέα

Φ.1793

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας στην παρουσίαση του νέου Αναπτυξιακού Νόμου από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης, στο Επιμελητήριο Κορινθίας
  


Χαιρετισμό απηύθυνε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας στην εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου, στην Κόρινθο, το Επιμελητήριο Κορινθίας, στην οποία ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης παρουσίασε τον νέο αναπτυξιακό νόμο.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο η Περιφέρεια διαχειρίστηκε 255 φακέλλους με συνολικό ποσό επιδότησης ύψους 105.000.000 ευρώ, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια αποτελεί βασικό συνεργάτη του υπουργείου στον αναπτυξιακό νόμο.

“Αποτελεί βασικό στοίχημα η προώθηση επενδύσεων για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό, την ανταγωνιστικότητα, την ποιότητα, με στόχο πάντα την αύξηση των εξαγωγών και την αύξηση του πλούτου και του επιπέδου ζωής” επισήμανε ο Π. Νίκας, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως φορέας του δημοσίου “θα πράξει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του υπουργείου”.

Καταλήγοντας, ο περιφερειάρχης υπερθεμάτισε για τον νέο αναπτυξιακό νόμο, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι επιδοτεί το αρχικό κεφάλαιο, προωθεί φοροελαφρύνσεις και προβλέπει πολλά άλλα κίνητρα ακόμα, δίνοντας σπουδαίες προοπτικές για τις επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα υπάρχουν επιπλέον ειδικές προβλέψεις για τις επενδύσεις σε περιοχές όπου εφαρμόζεται η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, αλλά και για άλλες κατηγορίες περιοχών.

Στην πιο πάνω ενημερωτική εκδήλωση -με θέμα “Νέος Αναπτυξιακός Νόμος 48877/2022 και Επενδυτικές Ευκαιρίες”- έγινε παρουσίαση του νέου αναπτυξιακού νόμου, ενημέρωση για τις βελτιώσεις του, ενώ αναλύθηκαν οι επιχειρηματικές δυνατότητες που παρουσιάζονται στο πλαίσιό του, τα πλεονεκτήματά του σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα νέα θεσμικά καθεστώτα και χρηματοδοτικά εργαλεία.




Συσκέψεις υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα για τα έργα ΕΣΠΑ και ΠΔΕ
    

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα με αντικείμενο την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 20 Μαΐου, στην Τρίπολη, εν όψει της ολοκλήρωσης οσονούπω της πιο πάνω προγραμματικής περιόδου.

Η εν λόγω σύσκεψη, στην οποία μετείχαν και στελέχη της ΕΥΔΕΠ Πελοποννήσου, απασχολήθηκε κυρίως με έργα που παρουσιάζουν ζητήματα και εξετάστηκαν οι τρόποι αντιμετώπισης. Η επόμενη συνεδρίαση προγραμματίζεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Ακολούθησε, στη συνέχεια, σύσκεψη με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, με αντικείμενο τα έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και η οποία εστίασε σε έργα που δεν προχωρούν όπως αναμένεται.




ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ
  


Στο Διοικητήριο της Π.Ε. Κορινθίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε σημαντικές εργολαβικές συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 5.500.520,00 €.

Μια προγραμματική σύμβαση που αφορά το έργο «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ», προϋπολογισμού 4.300.520,00€ και δυο εργολαβικές συμβάσεις που έχουν να κάνουν με τα έργα «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΣΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΡΧΑΙΑΣ ΝΕΜΕΑΣ» προϋπολογισμού 500.000,00€ και «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΟΕΒ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥΚΑΡΥΩΤΙΚΑ-ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΜΕΛΙΣΣΙ-ΠΙΤΣΑ» προϋπολογισμού 700.000,00€.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




ΤΡΙΗΜΕΡΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ
    

Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κ.Αθηνά Κόρκα παραβρέθηκε στις Εκδηλώσεις Μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή στο Σοφικό Κορινθίας την Κυριακή 22 Μαΐου, που διοργάνωσε το Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στους Αρβανίτες της Κορινθίας – Αρβανίτες: Οι γνωστοί άγνωστοι της Ελληνικής Ιστορίας- με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Γεωργίου, ερευνητή-εκπαιδευτικό και θέμα ‘‘τις μετακινήσεις και τον εποικισμό των Αρβανιτών στην Κορινθία’’.

Σε ακόμα μια εκδήλωση που διοργάνωσε το Καλογεροπούλειο ‘Ίδρυμα και η Μικρασιατική Στέγη Κορίνθου, και έλαβε χώρα στην πόλη της Κορίνθου με τίτλο «Η Γυναίκα της Μικράς Ασίας» και θέμα την Μικρασιάτισσα Γυναίκα, τίμησε με την παρουσία της η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Α. Κόρκα, με ομιλήτρια την συγγραφέα και παιδαγωγό κ. Αργυρώ Μαργαρίτη.

Στο τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε ο σύνδεσμος Λουτρακιωτών-Περαχωριτών ‘‘Ο ΙΒΥΚΟΣ’’, παρέστη η κ. Α.Κόρκα. Ένα βιωματικό σεμινάριο για την μουσικοχορευτική παράδοση και τα λαϊκά δρώμενα της ευρύτερης περιοχής Λουτρακίου – Περαχώρας με την συμμετοχή κατοίκων της περιοχής και μουσικών. Η δράση είχε τον τίτλο: «Εθνογραφικό Εργαστήρι: Λαϊκός Πολιτισμός, Πολιτιστική Διαχείριση και Τουριστικό Αποτύπωμα» και πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι και την Περαχώρα, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Χορηγό την Περιφέρεια Πελοποννήσου.



  

Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, κα.Αθηνά Κόρκα , οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κος Χάρης Βυτινιώτης, κος Αναστάσιος Γκιολής καθώς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος κος Γιώργος Οικονόμου συμμετείχαν στις εκδηλώσεις για την «Ημέρα στη Μνήμη της Γενοκτονίας Ελλήνων του Πόντου», που εορτάστηκε στην Κόρινθο 22/05/2022 σε μια σεμνή τελετή που διοργανώθηκε από την Π.Ε. Κορινθίας.
  



Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Επετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή - Αναβίωση Απολλώνιων Αγώνων Μ. Ασίας
  


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Επετειακή Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή - Αναβίωση Απολλώνιων Αγώνων Μ. Ασίας – από το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου, την Παρασκευή 20 Μάϊου 2022, στο Δημοτικό Στάδιο Κορίνθου με χορηγό την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην εκδήλωση παρέστη η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρόνοιας & Αλληλεγγύης κος Τάσος Γκιολής και ο πρόεδρος Ενεργειακής Κοινότητας και Περιφερειακού Συμβούλου κος Γιώργος Οικονόμου. Η κα. Κόρκα επεσήμανε την σημασία των εκδηλώσεων αυτών, σαν τον ελάχιστο φόρο τιμής στους πρόσφυγες, που μεταξύ άλλων, μετέφεραν και το Αθλητικό Ιδεώδες που τους διακατέχει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια