Header Ads

Δικαιοσύνη και οχλοκρατία

Φ.1791

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ
  


του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη *


Δεν γνωρίζω άλλη χώρα στην Ευρώπη όπου η δικαιοσύνη να απονέμεται με τέτοιες συνθήκες, που στην Ελλάδα είναι πλέον μόνιμο παρακμιακό μοτίβο σε υποθέσεις που έχουν ενδιαφέρον για τη μηδενιστική αριστερά.

Σε εγκλήματα κατά της ζωής και της γενετήσιας αξιοπρέπειας είναι σύνηθες και κατανοητό να υπάρχουν έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις των συγ-γενών και φίλων των θυμάτων ή των κατηγορουμένων, που γρήγορα αντιμετωπίζονται από τη φρουρά και συνήθως το δικαστήριο δεν ασχολείται με τη διατάραξη της συνεδρίασης διατάσσοντας συλλήψεις και οδηγώντας στην τιμωρία τους δράστες. Πλην, όμως, εδώ δεν μιλάμε γι’ αυτό. Ενας στρατός από τηλεπερσόνες της αριστεράς, αλληλέγγυους, αναρχομπαχαλάκηδες, ακτιβιστές, περίεργοι, αλλά ομοϊδεάτες έρχονται για να πιέσουν με την παρουσία τους για την καταδίκη ή την αθώωση, να κράξουν ή να πανηγυρίσουν.

Σύνηθες εντός του ελεγχόμενου χώρου των δικαστηρίων, π.χ. στην Ευελπίδων, να διεξάγεται παράλληλα με τη δίκη και μια πολιτική συγκέντρωση, με πανό, συνθήματα, προπηλακισμούς εισερχομένων και εξερχομένων κατηγορουμένων, μαρτύρων, συνηγόρων υπεράσπισης ή υποστήριξης της κατηγορίας, αναλόγως πού πέφτει η συμπάθεια του «χώρου» και της ομοχειρίας προπαγάνδας από υποδυόμενους τους δημοσιογράφους.

Η αριστερά, που δεν έχει Ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο, έχει διεκδικήσει αυθαιρέτως την εξουσία να ονοματίζει το καλό και το κακό, πιστεύει πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, δεν έχει ίχνος σεβασμού στους θεσμούς του αστικού κράτους, μεταξύ των οποίων η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία, και δεν έχει ίχνος σεβασμού στη ζωή, στην τιμή, την ελευθερία, σε όλα τα δικαιώματα όσων θεωρεί αντιπάλους, ήτοι σε όλους, πλην του εαυτού της, οι οποίοι άπαντες θεωρούνται «φασίστες», «ακροδεξιοί», και φυσικά οι Αστυνομικοί είναι απλά «μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι».

Οι μη αριστεροί κατηγορούμενοι δεν έχουν τεκμήριο αθωότητας, είναι σάκος πυγμαχίας και εκτόνωσης, μαζί με όσους είναι κοντά τους, συνήγοροι, μάρτυρες υπεράσπισης, οικογένεια. Διότι, μην ξεχνάτε, η αριστερά πιστεύει στην οικογενειακή ευθύνη και το απέδειξε φονικά, όποτε είχε εξουσία, ενώ σήμερα το αποδεικνύει με τη χυδαιότητα που επιτίθεται σε συζύγους, παιδιά, αδέρφια των αντιπάλων της. Δείτε, άλλωστε, με πόσο ταχέα ανακλαστικά στρέφονται με τη μέγιστη επιθετική χυδαιότητα έναντι όσων αριστερών συντρόφων τους τολμήσουν, σπάνια, να διαφωνήσουν, να διαφοροποιηθούν από αυτήν τη φασίζουσα χυδαιότητα. Λιντσάρονται ηθικά, δολοφονείται η προσωπικότητά τους, οπότε δεν εκπλήσσει η συμπεριφορά τους προς πολιτικούς αντιπάλους και όργανα του κράτους που μισούν παθολογικά.

Το έχουμε δει πολλές φορές το έργο, μαινόμενος όχλος γύρω και μέσα στη δικαστική αίθουσα με απειλητική συμπεριφορά κάνει face control εισερχομένων και εξερχομένων, αντιδρά με το ένστικτο του συλλογικού κτήνους, που είναι ο όχλος, σε ό,τι του κάνει ή δεν του κάνει κέφι.

Το συγκεκριμένο παρακμιακό, τριτοκοσμικό μοτίβο επαναλήφθηκε και στη δίκη του «Ζακ».

Υβρεις και αποδοκιμασίες κατά τακτικών και λαϊκών δικαστών μέσα και έξω από την αίθουσα. Και δεν μιλάμε για τους συγγενείς, στους οποίους ορθώς δεικνύει σχεδόν πάντα ανοχή η έδρα, αλλά για έναν ετερόκλητο όχλο της προσκολλήσεως, που δεν μπορεί να διδαχθεί από την αξιοπρέπεια των συγγενών των θυμάτων της Mαρφίν, του Θάνου Αξαρλιάν κ.ά.

Τον φονιά του Γρηγορόπουλου, τον φονιά του Φύσσα δεν τους συνέλαβαν τα ρουβικωνάκια, δεν τους συνέλαβαν κοτσιδάτοι ή ξυρισμένοι μαυροντυμένοι καταληψίες, συριζαίοι, ακτιβιστές με δυσφορία φύλου ή βίγκαν σπισιστές. Τους συνέλαβαν και τους οδήγησαν στον Εισαγγελέα οι «ξεφτίλες των 600 ευρώ» , οι «μπάτσοι, τα γουρούνια και οι δολοφόνοι», που τελικά είναι απλά η εσωτερική Φρουρά της Δημοκρατίας, μορφωμένοι, εισάγονται με πανελλήνιες, με βάσεις εισαγωγής πολύ υψηλότερες από κάτι κοπριταραίους συνταξιούχους φοιτητές, που μπήκαν με βαθμούς αναλφάβητου, οι δε Ειδικοί Φρουροί κατά κανόνα με μόρια από ριψοκίνδυνη στρατιωτική υπηρεσία για την Πατρίδα. Και μετά ποιοι δίκασαν, καταδίκασαν και έστειλαν στη φυλακή τους συλληφθέντες από τους «ξεφτίλες των 600 Ευρώ»; Οι ίδιοι τακτικοί και λαϊκοί Δικαστές που καθυβρίζονται σε άλλες υποθέσεις, που δεν είναι του γούστου της αριστερίλας οι κατηγορούμενοι και οι αποφάσεις για τις πράξεις που κατηγορούνται..

Η αριστερά και οι… σελέμπριτί της έχουν απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό το φαινόμενο της οχλοκρατίας εντός και πέριξ των δικαστικών αιθουσών, την οποία ουδέποτε θα αναλάβουν. Ουδέποτε θα κάνουν τη λεγόμενη αυτοκριτική και θα συμμορφωθούν με τον ευρωπαϊκό νομικό πολιτισμό οικεία βουλήσει, αφού δεν πιστεύουν σε κανέναν θεσμό και απλά χρησιμοποιούν τα πάντα εναντίον του αστικού κράτους και των «φασιστών», ήτοι κατά παντός μη αριστερόστροφου φασίστα, διότι αυτοί είναι τα κόκκινα, τα πιο επικίνδυνα, τα αληθινά φασιστάκια, ιδεολογικά ξαδερφάκια των μαύρων φασιστών.

Αρκεί να δει κανείς το θράσος και την έπαρση με την οποία βρίζουν και ασχημονούν όταν κάτι δεν τους αρέσει. Τη μεγαλύτερη ευθύνη όμως γι’ αυτό το φαινόμενο την έχει η κυβέρνηση, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και οι Δικαστές, που υποχωρούν έναντι της αντιδημοκρατικής οχλοκρατικής συμπεριφοράς στους δρόμους, στα Δικαστήρια, παντού. Η συντριβή αυτών των τριτοκοσμικών φαινομένων κατά την απονομή της δικαιοσύνης αποτελούν ντροπή για τη Δημοκρατία, όνειδος για τον νομικό πολιτισμό μας και είναι χρέος μας να εκλείψουν για πάντα.

*Φαήλος Κρανηδιώτης 
Δικηγόρος, Πρόεδρος της ΝΕAΣ ΔΕΞΙΑΣ, εταίρου του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, www.neadexia.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια