Header Ads

Πολιτική δραστηριότητα Μαριλένας Σούκουλη - Βιλιάλη

Φ.1791

Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη
  


Είχα την χαρά, κατόπιν προσκλήσεως της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Κορινθίας, να παρευρεθώ στην δοξολογία υπέρ της προστάτιδος τους, Αγίας Ειρήνης στον Μητροπολιτικό Ναό Κορίνθου . Η ασφάλεια μας κρίνεται από το διαρκές και δύσκολο έργο των γυναικών και των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας. Για αυτό η τιμή και η αναγνώριση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι τους θα τους ακολουθεί για ολόκληρη την ζωή τους. Όπως ακριβώς τους αξίζει. Χρόνια πολλά και καλά.




Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη

Η ΝΔ και η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα συνεχίσει αταλάντευτα στον δρόμο της Ευθύνης για μια Ισχυρή Ελλάδα.
    


Το 14ο συνέδριο της ΝΔ αποτελεί μια δυναμική πλατφόρμα ειλικρινούς διαλόγου για την ανάλυση των πεπραγμένων της κυβέρνησης μας με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην ελληνική κοινωνία. Μια πλατφόρμα για την δημιουργική συν διαμόρφωση της μελλοντικής μας δράσης προς αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων της χώρας μακριά από την τοξική δημαγωγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κοντά στις αποτελεσματικές λύσεις που τόσο έχουν ανάγκη οι πολίτες σε μια εξαιρετικά δύσκολη διεθνή συγκυρία. Διότι, για εμάς τα προβλήματα δεν αποτελούν σημαίες ευκαιρίας για την κατάληψη της εξουσίας αλλά πεδία άσκησης υπεύθυνης πολιτικής τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον της χώρας.

Σε ένα περιβάλλον όπου οι αλλεπάλληλες κρίσεις τείνουν να γίνουν μια νέα κανονικότατα, οι στρατηγικές μας επιλογές αποτελούν τις πολιτικές μας δικλείδες που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι μπορούν να μας οδηγήσουν με ασφάλεια στην δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων προκειμένου να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις είτε στο οικονομικό είτε στο κοινωνικό επίπεδο πρός όφελος όλων των πολιτών.

Στο γεωπολιτικό επίπεδο και μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία υπάρχει άραγε αντικειμενική επιχειρηματολογία, εκτός φυσικά από αυτήν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που να μην στηρίζει την έγκαιρη απόφαση της Κυβέρνησης μας για την επένδυση στην αμυντική ενίσχυση μας ως κύρια εγγύηση ασφάλειας της Πατρίδας . Υπάρχει άραγε αντικειμενική επιχειρηματολογία, εκτός από αυτήν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν αντιλαμβάνεται ότι οι κινήσεις της κυβέρνησης στο γεωενεργειάκο πεδίο για την διαφοροποίηση των πηγών ενέργειας αποτέλεσαν παράγοντα γεωστρατηγικής ισχύος που μας επιτρέπει να έχουμε ενεργειακή ασφάλεια. Υπάρχει επιχειρηματολογία άραγε, εκτός από αυτήν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν αντιλαμβάνεται ότι η συνετή οικονομική πολιτική, εκτός του ότι αποκλείει τον κίνδυνο να επιστρέψουμε στα λάθη του παρελθόντος , ανοίγει τον δρόμο ώστε αυτοδύναμα να ανταγωνιζόμαστε στο διεθνές επενδυτικό πεδίο προκειμένου να δημιουργήσουμε ποιοτικές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας . Τέλος υπάρχει άραγε κάποιος, εκτός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που δεν αντιλαμβάνεται την τεράστια αλλαγή που συντελείται στο Ελληνικό κράτος με την ψηφιακή μετάβαση του σε ένα περιβάλλον φιλικότερο για το πολίτη και τις επιχειρήσεις .

Αυτές οι στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνονται καθημερινά και παρά τις πραγματικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες από τις πρωτοφανείς κρίσεις που βιώνουμε θα οδηγήσουν την χώρα μπροστά.

Μέλημα μας είναι να σταθούμε δίπλα σε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα σε αυτούς που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Και αυτό πράττουμε με σχέδιο και ευθύνη. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες τις ελληνικής κοινωνίας και καθημερινά αγωνιζόμαστε να αντιμετωπίσουμε το παρόν χωρίς να υποσκάψουμε το μέλλον ιδιαίτερα των νέων μας. Μιλάμε πάντα την γλώσσα της αλήθειας και δεν προσπαθούμε να ωραιοποιήσουμε, ούτε να απλοποιήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως πράττει ο λαϊκισμός που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το θυμικό των πολιτών αποκλειστικά για μικροκομματικά οφέλη.

Το συνέδριο της ΝΔ είμαι πεπεισμένη ότι θα ενισχύσει την βούληση μας να συνεχίσουμε στον δρόμο της ευθύνης, βελτιώνοντας λάθη και παραλήψεις. Με σκληρή εργασία και κυρίως με αποκλειστικό γνώμονα το καλό της Ελλάδας διότι η Νέα Δημοκρατία υπάρχει αξιακά για να υπηρετεί την χώρα και τους πολίτες της.

Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη 
Σύμβουλος Πρωθυπουργού σε θέματα χωροταξίας




Δεν υπάρχουν σχόλια