Header Ads

Του 41 ο σκληρός Απρίλης φ.1786

  


Γράφει - παρουσιάζει ο Σαρέλας Θεόδωρος


(Η εισβολή των ΝΑΖΙ, ο Ήρως Βασιλεύς και ο «προδότης» Τσολάκογλου) 

• Το κείμενο αυτό προοριζόταν για τον Απρίλιο.
Χάθηκε όμως στον κυκεώνα των χαρτιών μου, τελικά βρέθηκε και ιδού:

• Απρίλιος. Πέραν από το κοσμοΊστορικό γεγονός της εξόδου του Μεσολογγίου που ταρακούνησε την Ευρώπη, ο Απρίλιος είναι και ο μήνας που οι πανάθλιοι Ούνοι, η κατάρα αυτή της Ευρώπης, εισέβαλαν στην Ελλάδα (6 Απρ. 1941) η οποία είχε τρέψει σε άτακτη φυγή τους συμμάχους, τους φασίστες του Μουσολίνι. Η μικρή και αδύνατη Ελλάδα των 7 εκατ. συνέτριψε τις φασιστικές ορδές της Ιταλίας των 60εκ.

Παγκόσμια αίσθηση! Απίστευτο • Στις 29 Ιανουαρίου 1941 πεθαίνει από μια σύντομη αμυγδαλίτιδα(‘) ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Μεταξάς σε ηλικία 70 ετών. Στην κορύφωση της επιτυχίας του μετά το ιστορικό ΟΧΙ. Ο Μεταξάς ήταν άνθρωπος των ανακτόρων και Γερμανόφιλος, λόγω Παιδείας, αλλά νομίζω ήταν πρώτα Έλληνας Πατριώτης. Νέος Πρωθυπουργός, ορίσθηκε από τον Βασιλέα ο έντιμος Τραπεζίτης Αλέξανδρος Κορυζής {1883-1941}.

• Όταν στις 6 Απριλίου εισέβαλαν οι Γερμανοί από την Βουλγαρία στα οχυρά αναδύθηκε ένα άλλο έπος των αμυνόμενων Ελλήνων. Εν τω μεταξύ στην Αλβανία, ο Ελληνικός Στρατός βρισκόταν προ των πυλών των Τιράνων!

Στις 9 Απριλίου 1945, ο Διοικητής του Στρατού Μακεδόνιος Στρατηγός Κων. Μπακόπουλος υπέγραψε κατάπαυση του πυρός για ν’ αποφευχθούν ανώφελες απώλειες. Ο σιδηρόφραχτος Γερμανικός Στρατός υπερτερούσε σημαντικά.

• Οι Γερμανοί πρότειναν στην. Ελληνική Κυβέρνηση Συνθηκολόγηση προς αποφυγή άλλης θυσίας αίματος, καταστροφή πόλεων, αιχμαλωσίες κλπ. Υποσχέθηκαν ότι θα σεβαστούν Έλληνες Αξιωματικούς και μαχητές, « Για τα διατρέξαντα περαιτέρω παραδίδω την γραφίδα στον κ. Κων. Λούλη, πολιτικό της-ΝΔ ο οποίος συνέγραψε ένα εξαίρετο - ογκώδες βιβλίο «Η επιβίωση της Ελλάδος» εκδόσεις Ψυχογιός 2015. Τα έχω διασταυρώσει. Αλλως μας τα έλεγαν στο Σχολείο και τις Σχολές. Γράφει, λοιπόν, ο συγγραφέας: Μετά την συνθηκολγηση Μπακόπουλου, στη Μακεδονία, ο Διοικητής της σιδηράς Στρατιάς των ΝΑΖΙ Στρατάρχης Φον Λίστ ζήτησε «τελεσιγραφικά» από την Ελληνική Κυβέρνηση να προσέλθει να υπογράψει συνθηκολόγηση με παραχωρήσεις εκ μέρους των Γερμανών, δηλ, την μη αιχμαλωσία Ελλήνων Αξιωματικών και μαχητών μηχανικών συγκροτημάτων!

Ο Πρωθυπουργός Κορυζής εισηγήθηκε στον Βασιλέα την αποδοχή της Γερμανικής πρότασης γιατί δεν υπήρχε λόγος περαιτέρω θυσίας αίματος και χώρων δεδομένου ότι οι Γερμανικές δυνάμεις υπερείχαν συντριπτικά έναντι ενός κουρασμένου στρατού με ελάχιστα, πλέον, εφόδια. Ο Βασιλιάς, με τη σύμφωνη γνώμη του Αρχιστράτηγου Παπάγου ο οποίος ήταν, παιδιόθεν, προσκολλημένος στο Στέμμα, αρνήθηκε την εισήγηση και διέταξε συνέχιση του αγώνα μέχρι εσχάτων, μέχρι τελικής πτώσεως. Όλοι, τότε, εγνώριζαν γιατί ο Βασιλιάς έλαβε αυτή την απόφαση. Του υπαγορεύθηκε από τους Εγγλέζους προκειμένου να υπάρξει άνετος χρόνος απαγγίστρωσης Αγγλικών Μονάδων που βρίσκονταν στα νότια της Χώρας, Λέγεται ότι ο Κορυζής, οργισμένος, υπέδειξε στον Βασιλέα να σκέφτεται σαν Έλληνας και όχι σαν Άγγλος! Ο Βασιλιάς εξερράγη και απέπεμψε βιαίως τον δυστυχή αλλά γενναίο και νοήμονα Κορυζή, ο οποίος μετέβη στην οικία του (Κολωνάκι) κατασυγχυσμένος και αυτοκτόνησε! Λέγονται πολλά για τον θάνατο του έντιμου αυτού ανθρώπου και υπάρχουν ερωτήματα αν ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα αυτοκτονίας ή «αυτοκτονίας»

Ιδού πως παρουσιάσθηκε στους Έλληνες η αυτοκτονία!

Ο καλός βασιλιάς δεν έχασε χρόνο, τοποθέτησε τον Τσουδερό ως Πρωθυπουργό και εξέδωσε διαταγή «Αμυνα μέχρι εσχάτων» αλλά και οργάνωσε και στρατοδικεία για του λιποτάκτες οι οποίοι επληθυνοντο. Ο φον Λιστ απευθύνθηκε, πλέον, στους Στρατιωτικούς Διοικητές του μετώπου. Ο Στρατηγός Πιτσίκας αρνήθηκε να συζητήσει, κατόπιν της διαταγής του Βασιλιά. Ανταποκρίθη ο Στρατηγός Γεώργιος Τσολάκογλου, πολέμαρχος, στρατιώτης, παρών σε όλους τους αγώνες του Έθνους, ο οποίος συνεννοόύμενος με τον Στρατηγό Κατσιμήτρα, ήρωα και πρωτοπαλίκαρο του Αλβανικού Έπους, προέβη με ψυχική συντριβή, στην υπογραφή της συνθηκολόγησης.

Οι Ηγέτες του Μετώπου γνώριζαν πολύ καλλίτερα την κατάσταση από τους επιτελείς του ΓΕΣ, της Μεγ. Βρετανίας. Ο «προδότης» Τσολάκογλου υπέγραψε την συνθηκολόγηση σώζων ψυχές, υποδομές και πόλεις ενώ εβάλλετο από το κέντρο. Ο Τσολάκογλου σχημάτισε και την πρώτη κατοχική Κυβέρνηση, ή οποία συμπεριέλαβε και άλλους έντιμους Στρατηγούς και πολίτες.

Προσωπικά, δεν θα κρίνω τον βίο και πολιτεία τους στη θέση αυτή. Αν οι μετέπειτα πράξεις τους ενέχουν στοιχεία δοσιλογισμού. Μέχρι, όμως της υπογραφής της συνθηκολόγησης υπήρξε, κατ’ εμέ σπουδαίος μαχητής και πατριώτης. Ο Λούλης γράφει ότι έσπευσαν οι Τσολάκογλου να σχηματίσουν Κυβέρνηση γιατί οι Ιταλόδουλοι της Αθήνας ετοίμαζαν Κυβέρνηση υποταγμένη στον Μουσολίνι.

Ο επίλογος: Το κράτος των Αθηνών, η Ελίτ με επικεφαλής τον Βασιλέα, με όλα τα σέα και τα μέα τους αναχώρησαν για την Αίγυπτο με καράβι. Σημειώθηκε ότι:
ενώ οι ουρανοί ελέγχονταν 100% με τα στούκας ουδείς ενόχλησε το καράβι προς Αίγυπτο με τους Άρχοντες. Στην Χώρα του Νείλου συγκροτήθηκε ελληνική Κυβέρνηση της πλάκας ενώ ο βασιλεύς οργάνωσε, με Αυλάρχες-Σταυλάρχες κλπ, Αυλή στο Λονδίνο. Η Χώρα πίσω ρήμαζε από την πείνα, τις εκτελέσεις, τις προδοσίες.

Με την αποχώρηση των εγκληματικών ορδών των ΝΑΖΙ όλοι οι «αντιστασιακοί» της Αιγύπτου πολιτικοί επέστρεψαν για να αναλάβουν την Εξουσία.

Ποιοι ήσαν αυτοί; Αφήνω τον μεγάλο πατριώτη εθνικό ποιητή Γ. Σεφέρη να τους περιγράψει:

Η βλακεία, η εγωπάθεια, η ανικανότητα της ηγέτιδας τάξεως της Ελλάδος σε κάνει να ξεράσεις.

Είμαι βέβαιος ότι αυτοί οι ελεεινοί δεν αντιπροσωπεύουν τη Χώρα. (Ημερολόγιο 1945) και συμπληρώνει:

Το απομεσήμερο ενός φαύλου « Πολιτικάντηδες, καραβανάδες, ψιλικαντζήδες, κολλο-βοβιστάδες, μούργοι, μουνούχοι και θηλυκά.

* Μαυραγορίτες από τα Νάφια της προσφυγιάς μας άθλια συνάφια γύφτοι ξετσίπωτοι και αρπαχτικοί λένε πατρίδα, πως πάνε εκεί στα χώματα τα λαβωμένα γιατί μαράζωσαν τάχα, στα ξένα και δεν μπορούνε χωρίς εσέ.

* Οι φαύλοι τρέχουν για τον λουφέ. (Τετράδιο γυμνασμάτων 41-44) 

Σημείωση:

1 Οι περιγραφόμενοι από τον Σεφέρη και εγχώριοι Μαυραγορίτες καταδίκασαν Τσολάκογλου, και τον ήρωα της Αλβανίας Κατσιμήτρο ως εθνοπροδότες και τους φυλάκισαν.

2 Ο λατρεύων το λαό του άμα δε και λαοφιλής Βασιλεύς Γεώργιος Β’ επανήλθε στο θρόνο το 1946 κατόπιν δημοψηφίσματος οργανωθέντος από τους παραπάνω όπως τους περιγράφει ο πατριώτης εθνικός ποιητής Γ Σεφέρης, 

3 Στον υπέροχο πατριώτη, έντιμο Αλέξανδρο Κορυζή που αυτοκτόνησε ή τον «αυτοκτόνησαν» ή ευγνωμονούσα Πατρίς έδωσε το όνομα σε δύο παράδρομάκια της Αθήνας.

Όσα ακριβώς στον ανακτοροφύλακα Τσουδερό που ξανάγινε Πρωθυπουργός με την επιστροφή του τσούρμου στην Αθήνα..

4 Η είσοδος των Ούνων στην Αθήνα και η ύψωση της σβάστικας στον ιερό Βράχο προκάλεσε βαθιά θλίψη και σοκ σε μερικούς Έλληνες, που αυτοκτόνησαν: Πηνελόπη Δέλτα. Αρχίατρος Ζορμπάς. Ταγματάρχης Βερσής,’» Στρατηγός Ιωάννης Ζήσης! Ποιος τους θυμάται;

Θεόδωρος Σαρέλας 
Κειμενογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια