Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων

Φ.1789

  

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Όταν ο Τσίπρας υποδεχόταν τον πρίγκηπα Κάρολο ήταν «επίσκεψη ορόσημο»…
  


«Σήμερα που ο Πρωθυπουργός αποδεχόμενος πρόσκληση του Πρίγκηπα Καρόλου τον συναντά στη Σκωτία, ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διάφορα ακατανόητα συνομωσιολογικά» in.gr 26 Απριλίου 2022, Ψέμα, υποκρισία και ακατανόητη συνομωσιολογία καταλογίζει στον ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ απαντώντας στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αυλάρχη των Γλύξμπουργκ» με αφορμή τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρίγκηπα Κάρολο στη Σκωτία όπου θα συζητήσουν για την αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου.

«Ότι το ψέμα και η υποκρισία είναι ταυτόσημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι γνωστό. Όταν ο κ. Τσίπρας υποδεχόταν τον Πρίγκηπα Κάρολο στην Αθήνα το 2018, μιλούσε για «επίσκεψη ορόσημο». Σήμερα που ο Πρωθυπουργός αποδεχόμενος πρόσκληση του Πρίγκηπα Καρόλου τον συναντά στη Σκωτία, ο ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζει διάφορα ακατανόητα συνομωσιολογικά. Υστερα αναρωτιούνται γιατί ουδείς τους παίρνει στα σοβαρά» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την οποία: «Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ. Συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση… βασιλικών κτημάτων.

»Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι` αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποίαως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας. Το νέο «unfair» της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες».

Στην Σκωτία ο Μητσοτάκης: Θα συζητήσει με τον Κάρολο για την αξιοποίηση του κτήματος στο Τατόι in.gr 25 Απριλίου 2022, Για το θέμα αυτό ο Πρίγκηπας της Ουαλίας είχε εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί αύριο Τρίτη στη Σκωτία, κατόπιν πρόσκλησης του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου.ΟΠρωθυπουργόςθαξεναγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό κτήμα και τα κτίρια του 18ου αιώνα του Dumfries House, που διαχειρίζεται το Ίδρυμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας με τη μορφή κοινωνικής προσφοράς. Κατά τη συνάντηση με τον Διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης Dumfries House για την μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου.




«Οι πολίτες δοκιμάζονται από την ακρίβεια – Ο κ. Μητσοτάκης θέλει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση βασιλικών κτημάτων»
  


in.gr n 26 Απριλίου 2022, Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία - ως γνωστόν - είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας, σημειώνει η Κουμουνδούρου. «Ο κ.

Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, αναφορικά με το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Σκωτία, όπου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα Κάρολο, με τον οποίο θα συζητήσει και το θέμα της μελλοντικής αξιοποίησης του κτήματος Τατοΐου.

Όπως αναφέρει η Κουμουνδούρου, «συνιστά μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες, την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειάς του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στην Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση… βασιλικών κτημάτων». Και τονίζει πως «το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού, που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία – ως γνωστόν – είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας. Το νέο ‘unfair’ της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.






Νίκος Ανδρουλάκης: Αμετανόητος αναθεωρητισμός και απουσία κράτους δικαίου χαρακτηρίζουν την Τουρκία
  


in.gr 26 Απριλίου 2022, 15:50 «Δυστυχώς όπως αποδεικνύουν και τα τραγικά γεγονότα στην καρδιά της Ευρώπης δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, με καταστροφικά αποτελέσματα». Αιχμές για ευρωπαϊκές χώρες οι οποίες στο βωμό των οικονομικών συμφερόντων «κάνουν ότι δεν βλέπουν» τον «ελέφαντα στο δωμάτιο», αφήνει ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας με αφορμή την επέτειο από τη γενοκτονία των Αρμενίων και την καταδίκη του Οσμάν Καβαλά ότι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της τουρκικής πολιτικής είναι ο αμετανόητος αναθεωρητισμός και η απουσία κάθε έννοιας κράτους δικαίου.

Παραμένουν κύρια στοιχεία της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης «Τα δύο αυτά πολύ πρόσφατα γεγονότα υπογραμμίζουν ότι παρά τους όποιους τακτικισμούς, η απουσία κάθε έννοιας κράτους δικαίου, ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης, ο περιορισμός των ελευθεριών, ο αμετανόητος αναθεωρητισμός, και η επιθυμία επιστροφής σε ένα δήθεν «αυτοκρατορικό» παρελθόν, παραμένουν κύρια στοιχεία της πολιτικής της τουρκικής κυβέρνησης» σημειώνει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Αποσπασματικά η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει ως εξής:

«Μία ημέρα πριν από την 107η επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μ. Τσαβούσογλου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ουρουγουάη, όταν η αυτοκινητοπομπή του πέρασε μπροστά από Αρμένιους διαδηλωτές, από το παράθυρο και για να τους προκαλέσει έκανε με το χέρι του το σήμα της Εθνικιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων» που σε χώρες όπως η Γαλλία έχουν απαγορευθεί, λόγω των βίαιων επιθέσεων που έχουν διαπράξει.

»Εχθές, δυο μόλις μέρες μετά, ένα Τουρκικό Δικαστήριο καταδίκασε τον ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία Οσμάν Καβαλά, σε ισόβια κάθειρξη, χωρίς το δικαίωμα πρόωρης αποφυλάκισης με την κατηγορία ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος του 2016. Ο Οσμάν Καβαλά, βρίσκεται προφυλακισμένος από το 2017. Το 2020 είχε αθωωθεί για την υποκίνηση των διαδηλώσεων στο Πάρκο Γκεζί, όμως κατηγορήθηκε εκ νέου από τις Τουρκικές αρχές ότι συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, με αποτέλεσμα να μη φύγει ποτέ από τη φυλακή.





Πρόγραμμα Β’ μέρους 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου ΜέΡΑ25 12-15 Μαΐου 2022
 


Το Συνέδριο του ΜέΡΑ25 στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» πλησιάζει και όλοι/ες οι σύνεδροι προετοιμάζονται για να συναντηθούμε από κοντά.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας Πρόγραμμα Β’ μέρους 1ου Διαβουλευτικού Συνεδρίου ΜέΡΑ25 

Πέμπτη 12 Μάη 2022 
18:30 – Έναρξη Συνεδρίου / Χαιρετισμός συντονιστή Κ.Ε.
18:45 – Χαιρετισμοί συλλογικοτήτων 
0:15 – Κεντρική Πολιτική Ομιλία Γραμματέα ΜέΡΑ25 

Παρασκευή 13 Μάη 2022 
11:00 – Τοποθετήσεις συνέδρων για το Καταστατικό 
18:00 – Τοποθετήσεις Συνέδρων για τη Στρατηγική 
20:00 – Χαιρετισμοί Συντονίστριας Συνδικαλιστικού και Συντονιστή Νεολαίας 
20:15 – Η φωνή του διεθνισμού απέναντι στα τύμπανα του πολέμου Ομιλίες: Jeremy Corbyn από τη Μ.Βρετανία Ece Temelkuran από την Τουρκία 

Σάββατο 14 Μάη 2022 
11:00 – Τοποθετήσεις συνέδρων για τη Στρατηγική 
21:00 – Συναυλία Mode Plagal – Πάρτυ με DJ στον εξωτερικό χώρο 

Κυριακή 15 Μάη 2022 
11:00 – Ολοκλήρωση τοποθετήσεων 
13:00 – Ψηφοφορίες – Εκλογή Κεντρικής Επιτροπής – Κληρώσεις 
19:00 – Λήξη εργασιών του Συνεδρίου






ΚΚΕ για επανεκλογή Μακρόν:Η ανοχή στο «μικρότερο κακό» ρίχνει «νερό στο μύλο» της ακροδεξιάς
  


in.gr 25 Απριλίου 2022, Η ανοχή και η στήριξη σε αυτή τη βαρβαρότητα στο όνομα του «μικρότερου κακού» είναι ο δρόμος που αποδεδειγμένα οδηγεί τους λαούς από το κακό στο χειρότερο». Αυτό που επείγει στη Γαλλία και σε κάθε χώρα είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον κάθε φορά κυβερνητικό διαχειριστή της τονίζει το ΚΚΕ με αφορμή την επανεκλογή Μακρόν στη Γαλλία υπογραμμίζοντας ότι η επίκληση στη «δημοκρατία» θα είναι το άλλοθι του προέδρου Μακρόν για να συνεχίζει την αντιλαϊκή επίθεση κατά του γαλλικού λαού.Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η ανοχή στη βαρβαρότητα στο όνομα του «μικρότερου κακού» στην πραγματικότητα ρίχνει «νερό στο μύλο» της ακροδεξιάς και οδηγεί τους λαούς από το κακό στο χειρότερο.

Αναλυτικά το σχόλιο του ΚΚΕ για το αποτέλεσμα των γαλλικών προεδρικών εκλογών αναφέρει τα εξής:

«Η επίκληση στη «δημοκρατία» θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης Μακρόν για να συνεχίσει την επίθεση στα δικαιώματα του γαλλικού λαού, ρίχνοντας έτσι κι άλλο «νερό στο μύλο» της αντιδραστικοποίησης και της ακροδεξιάς. Γι’ αυτό και το επείγον στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε κάθε χώρα, είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον -κάθε φορά- κυβερνητικό διαχειριστή της. »Μόνο έτσι μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και να ηττηθούν πραγματικά οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις.

Αντίθετα η ανοχή και η στήριξη σε αυτή τη βαρβαρότητα στο όνομα του «μικρότερου κακού» είναι ο δρόμος που αποδεδειγμένα οδηγεί τους λαούς από το κακό στο χειρότερο».





Για τα Ρωσοουκρανικά
  


Εκτός από τους κατόχους των ρωσικών ομολόγων, η Ουκρανία θα υποβάλει «μήνυση» εναντίον της Ρωσίας και θα θελήσει να κατασχέσει τα συναλλαγματικά της αποθέματα, καθώς επίσης όποια κεφάλαια μπορέσει, ως αποζημίωση για την ανοικοδόμηση της – γεγονός που σημαίνει πως μετά το στρατιωτικό και οικονομικό πόλεμο, θα ακολουθήσει πόλεμος για τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας στο εξωτερικό, ειδικά για τα συναλλαγματικά της αποθέματα που απειλούνται με εξαέρωση.

Εν προκειμένω, το πιθανότερο είναι να αντιδράσει η Ρωσία, αφού διαφορετικά το κράτος, οι Πολίτες και οι επιχειρήσεις της θα υποστούν τεράστιες ζημίες – πόσο μάλλον εάν συμπεριλάβει κανείς το κόστος της αποκοπήςτηςαπότηΔύση, χωρίς να είναι βέβαιο εάν θα αναπληρωθεί από τα υπόλοιπα κράτη, έστω κατά ένα μέρος του. Επομένως, αυξάνονται οι πιθανότητες να επιλέξει την εισβολή της και σε άλλες χώρες – ενδεχομένως χρησιμοποιώντας την πυρηνική της ισχύ, αφού δεν θα τα καταφέρει χωρίς αυτήν.


ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Η νίκη του «νεοφιλελεύθερου» Μακρόν με τις ψήφους του αριστερού Μελανσόν είναι η avant premiere για το τι θα συμβεί και στην Ελλάδα.

Άλλωστε και εδώ η ΝΔ ήδη άτυπα συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, που υπερψηφίζουν την πλειοψηφία των κυβερνητικών νομοσχεδίων. Η Ελληνική Λύση άλλωστε έχει αποδείξει πως οι δημόσιες «αντιπαραθέσεις» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποσκοπούν στην συσπείρωση των κομματικών τους ακροατηρίων.

Σε όλα τα μεγάλα και εθνικά επιζήμια, συμφωνούν.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια