Header Ads

Η αρθρογραφία του «Κορίνθιου» φ.1785

ο «Κορίνθιος»


ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ

Η Τουρκία στο χαλασμό της Ουκρανίας χαίρεται…

Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σε διεθνές επίπεδο δεν μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα. H ανθρωπότητα δεν είναι επιτρεπτό να παραμείνει αδιάφορη μπροστά στο διαφαινόμενο όλεθρο, ο οποίος είναι ενορχηστρωμένος, κατά πάσα πιθανότητα, από τους συνήθεις υπόπτους, δηλαδή τη Δύση και τα κοράκια του πολέμου. Με αφορμή τη θετική στάση της Τουρκίας με τη στήριξη των εγκληματικών δραστηριοτήτων των Ισλαμιστών του ISIS και του ακήρυκτου πολέμου της Τουρκίας του «Σουλτάνου» Ερντογάν, οι Κούρδοι υπήκοοι της χώρας αυτής βρίσκονται καθημερινά υπό διωγμό στα πρόθυρα γενοκτονίας..

Ο καταλύτης των εξελίξεων είναι οι τεταμένες σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ – Τουρκίας, που υποδαυλίζονται από εξωτερικούς παράγοντες συμφερόντων εξουσίας και επιρροής.

Μαθημένος ο Τούρκος Πρόεδρος με τις προηγούμενες Ηγεσίες της υπερδύναμης συνεχώς να παίρνει με τη άδειά της ή ακόμα και με την ενεργό σύμπραξη, όπως στο Κυπριακό ξένα εδάφη, δεν μπορεί να ανεχθεί τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους χωρίς κάποιο αντάλλαγμα. Ατυχώς για την Ελλάδα, η μόνη πρόσφορη περίπτωση για να ικανοποιηθούν τα αρπακτικά σχέδια της Τουρκίας, είναι η χώρα μας. Μέρη της Πατρίδας μας εποφθαλμιά ο Ερντογάν και αφιονίζει την κοινή γνώμη των Τούρκων εναντίον των «Γκιαούρηδων», που έχουν απελευθερώσει με αίμα και θυσίες οι προπάτορές μας.

Είναι πλέον γνωστό ακόμα και στους απλούς Έλληνες πολίτες, πως όταν η Τουρκία των Ερντογάν, βρίσκεται εσωτερικά στριμωγμένη, όπως συμβαίνει τώρα με τις σχέσεις και τα αντίποινα των ΗΠΑ στην Τουρκική Οικονομία, τότε εφαρμόζει την πάγια τακτική συσπείρωσης του Λαού της. Κάνει εξαγωγή της κρίσης προς τα αιώνια θύματά της την Ελλάδα και την Κύπρο με τις πλάτες παλαιότερα της Ανθελληνικής Δύσης και σήμερα εκμεταλλεύεται την περίπτωση και απειλεί ότι θα αλλάξει στρατόπεδο Συμμαχίας, αν δεν τύχει θετικής αντιμετώπισης στα βρώμικα και αρπακτικά σχέδιά της. Αυτή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές είναι ήδη υπό διαμόρφωση το σκηνικό έντασης, που επιχειρεί να στήσει η ΄Αγκυρα στην Κύπρο με την αναγγελία της διενέργειας σεισμικών ερευνών σε περιοχή της κυπριακής ΑΟΖ., την εντελώς αβάσιμη αναλήθεια ότι η Ελλάδα κατέχει 18 νησιά του Αιγαίου, που ανήκουν στην Τουρκία, ενώ παίζει διπλό παιχνίδι στον Ρωσο- ουκρανικό πόλεμο. Οι Τούρκοι, αυτή τη φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, που έχει ίδια συμφέροντα να παραμείνουν τα πράγματα, ως είναι.. Ίδωμεν… 
Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»



ΚΑΥΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Πού οδηγούν οι δηλώσεις Μπάιντεν;

Μεγάλο προβληματισμό προκαλούν οι δηλώσεις του Τ. Μπάιντεν, που προειδοποίησε περί χρονοβόρου συγκρούσεως με Ρωσία και Κίνα. Με αφορμή την αεροπορική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2022, στο Newsroom 5Penrapostagma, αναφέρθηκε ότι η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, αποκαλύπτει νέες καταστάσεις και μια μεγάλη συμμαχία Ελλάδος-Αιγύπτου-Ισραήλ, που έχει στόχο τον ενεργειακό ανεφοδιασμό της ΕΕ, και την απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, εν μέσω παγκόσμιας κρίσης στην σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας. Ανώτεροι αξιωματικοί του ισραηλινού στρατού (IDF) είπαν στην εφημερίδα The Jerusalem Post με αφορμή την άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2022, ότι ο ισραηλινός στρατός θεωρεί τους Έλληνες ομολόγους του, ως «μεγάλο και φυσικό στρατηγικό εταίρο».

Δεν πρόκειται για καθόλου τυχαία δήλωση αφού ισραηλινό αέριο διοχετεύεται με αγωγούς στην Αίγυπτο, όπου υγροποιείται σε LNG, και στην συνέχεια μεταφέρεται στις τεράστιες δεξαμενές στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό την ΕΕ. Αυτό είναι το αρχικό σχέδιο, διότι στην συνέχεια είτε θα έχουμε αναβίωση του αγωγού φυσικού αερίου East Med, είτε θα δημιουργηθεί αγωγός φυσικού αερίου Αιγύπτου-Κρήτης-Ηπειρωτικής Ελλάδος-ΕΕ, και με ισραηλινό αλλά και ελληνικό φυσικό αέριο. Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης μίλησε για ανακοινώσεις σχετικά με τα κοιτάσματα στην Κρήτη και στο Ιόνιο, για πλήρη απεξάρτηση από τη Ρωσία σε κάποια χρόνια.

Όλα αυτά τα πλάνα προϋποθέτουν όμως απαραίτητα, την δημιουργία αεροναυτικής δυνάμεως, από Έλληνες, Ισραηλινούς, και Αιγύπτιους, με σκοπό την διαφύλαξη αυτών των αγωγών πάση θυσία από τρομοκράτες και άλλες χώρες. Το τι θα κάνει η Τουρκία σε όλα αυτά τα σχέδια είναι παντελώς άγνωστο.

Οι συγκυρίες με τον πόλεμο στην Ουκρανία άλλαξαν, και οι ΗΠΑ έδωσαν την έγκριση τους για πλήρη απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, με κάθε κόστος και συμφωνία γιατί έτσι την συμφέρει.

Με δεδομένες τις δηλώσεις του Τ. Μπάιντεν ότι “έχουμε εμπλακεί εκ νέου σε μια μεγάλη μάχη για την ελευθερία. Μάχη μεταξύ δημοκρατίας και αυτοκρατορίας. Μεταξύ ελευθερίας και καταστολής.

Ούτε αυτή η μάχη θα κερδηθεί σε μέρες ή μήνες. Πρέπει να δυναμώσουμε τον εαυτό μας για τον μακρύ αγώνα που έχουμε μπροστά μας”, ο κόσμος εισέρχεται σε άγριες εποχές που θυμίζουν είτε παγκόσμιους πολέμους, είτε Μεσαίωνα. Η Ελλάδα τι οφείλει να κάνει; Να απεξαρτηθεί ενεργειακά, επισιτιστικά από κάθε προηγούμενη πηγή της, ενώ θα πρέπει να συνεχιστεί ο εξοπλισμός των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με κάθε κόστος.

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»





ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ

Υπάρχουν οι Κακοί, αλλά και οι καλοί ηγέτες…


Η φράση, που ελέχθη από τον Ιστορικό και Συγγραφέα του Πελοποννησιακού Πολέμου, Θουκυδίδη (460 -394 π.Χ., “Οι καιροί ου μενετοί...”, μετά από 2.500 χρόνια παραμένει επίκαιρη για τη σημερινή Ελληνική πραγματικότητα. Όλοι οι Έλληνες πολίτες το κατανοούν αυτό, ως αναγκαίο, γιατί δεν υπάρχει πλέον διαθέσιμος χρόνος. Οι ευκαιρίες για Εθνική Ομοψυχία έρχονται και παρέρχονται ανεκμετάλλευτες. Ειδικά αυτή την τρέχουσα χρονική περίοδο όπου όλα γύρω μας έχουν πάρει τον κατήφορο, η Ελλάδα έχει ανάγκη εκτός από την παραπάνω ενότητα και από την παρουσία Πολιτικής, Θρησκευτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας, που να εμπνέει.

Τα παλαιότερα χρόνια, οι πολίτες είχαν μεγάλη εμπιστοσύνη στις Αρχές και τις δομές της Εκκλησίας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Δικαιοσύνης, γι΄ αυτό και τις κατέτασσαν στην κορυφή των προτιμήσεών τους. Με την πάροδο του χρόνου, όμως, ειδικότερα μετά τη μεταπολίτευση της δεκαετίας του “70”, με τη σύμπραξη των ΜΜΕ και αιχμή του δόρατος την τηλεόραση, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Οι Πολιτικοί και η Πολιτική ευθυνόμενοι για τα δεινά της Ελληνικής Κοινωνίας έχουν χάσει μερικώς την ανοχή των Πολιτών. Η λειψανδρία Πιστών στις Ελληνοχριστιανικές Αρχές και Παραδόσεις Ηγετών είναι φανερή. Το επικρατούν “Σύστημα” σήμερα προσπαθεί να διαβρώσει ακόμα και τους τελευταίους πυλώνες της Πατρίδας μας. Παρόλα τα αρνητικά, υπάρχει ακόμη βάση Εθνικής Παρακαταθήκης στην “Ψυχοσύνθεση του Στρατιωτικού” και των πολιτών. Υπάρχει Ελπίδα στο βάθος γιατί η πλειοψηφία υπεράνω όλων βάζει την Πατρίδα, όπως αποδεικνύεται ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια.

Βεβαίως υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως είναι αυτή της ποδοπάτησης του Συντάγματος από την Κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και τη δικομματική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – για να μη ξεχνιόμαστε – στα Μνημόνια, το δημοψήφισμα και το «Μακεδονικό Ζήτημα», αλλά και την υποταγή στην «Τρόϊκα» με την παραχώρηση της Εθνικής μας Κυριαρχίας. Δυστυχώς, έχουμε και άλλη περίπτωση, τη σημερινή διοικούσα Ελληνική Εκκλησία. Η παρουσία της σημερινής Ηγεσίας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Πάσης Ελλάδας δεν πείθει με τη συνοδοιπορία της για τα επίμαχα θέματα της Μακεδονίας και της Παιδείας. Η λέξη Πατρίδα, Θρησκεία και Άξιος δεν έχουν την αρμόζουσα θέση. Ευτυχώς σε όλα αυτά υπάρχουν Μεμονωμένοι Ιεράρχες και Εκκλησιαστικοί φορείς, αλλά και άλλες ηγετικές μορφές, που αγωνίζονται για το «Καλώς έχειν». Όπως όμως έχουμε ξαναπεί: «Τα όσα θλιβερά διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και την Πατρίδα μας δεν έχουν ανάγκη από Ηγεσίες, που “στρουθοκαμηλίζουν”, αλλά έχουν οπωσδήποτε ανάγκη από Έναν “Χριστόδουλο”, έτοιμο να θυσιαστεί για το Ποίμνιό του, την Πίστη του και την Πατρίδα!...

« Ο Κορίνθιος»






ΕΤΣΙ ΤΑ ΒΛΕΠΩ

Ορόσημο η Ελληνογαλλική συμφωνία


Οι υπογραφές των συμβάσεων για την προμήθεια των φρεγατών Belharra και των μαχητικών αεροσκαφών Rafale, αποτελούν ορόσημο στην διμερή αμυντική συνεργασία μας και, ευρύτερα, στις σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο «Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ» στο Παλαιό Φάληρο. Υπογράμμισε ότι «πρόκειται για ένα εμβληματικό πολεμικό πλοίο στην ιστορία της πατρίδας μας, με καθοριστικό ρόλο στη διασφάλιση της εθνικής της ανεξαρτησίας και κυριαρχίας και στην προάσπιση των εθνικών μας δικαίων. Συνιστά κορυφαίο συμβολισμό το γεγονός ότι η τελετή υπογραφής πραγματοποιείται στο Θωρηκτό Γεώργιος Αβέρωφ».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η απόκτηση των φρεγατών Belharra και των 6 επιπλέον μαχητικών Rafale «θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση της μαχητικής ικανότητας και της αποτρεπτικής ισχύος του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας και, συνολικά, των Ενόπλων Δυνάμεων, βασική αποστολή των οποίων είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδος μας». Δήλωσε δε, υπερήφανος, καθώς «ποτέ ξανά οι διαπραγματεύσεις για τόσο σύνθετα και μεγάλα εξοπλιστικά προγράμματα δεν ολοκληρώθηκαν τόσο γρήγορα και τόσο μεθοδικά».

«Με την απόκτηση των νέων φρεγατών και των νέων μαχητικών αεροσκαφών», επισήμανε, «η δύναμη πυρός του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα πολλαπλασιαστεί. Τα ειδικά χαρακτηριστικά των Rafale και των Belharra, με τα προηγμένα ηλεκτρονικά συστήματα (αισθητήρες ραντάρ, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου κ.λ.π.) σε συνδυασμό με τα στρατηγικού χαρακτήρα όπλα τους, καθιστούν τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα σημαντικό παράγοντα αεροπορικής και ναυτικής υπεροχής.

Είναι καιρός η οικονομική ισχύς της ΕΕ να είναι αντίστοιχη με την αμυντική της ικανότητα, ώστε από παθητικός παρατηρητής, να καταστεί ενεργός πρωταγωνιστής των γεωπολιτικών εξελίξεων».

Για τις ελληνογαλλικές σχέσεις, τόνισε ότι «έχουν στόχο να θωρακίσουν την άμυνα των δύο χωρών έναντι αναθεωρητικών ενεργειών, όπως είναι οι ενέργειες της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, με παραβίαση της ουκρανικής εδαφικής ακεραιότητας, κυριαρχίας και ανεξαρτησίας και να διασφαλίσουν την ανθρώπινη ζωή και την ευημερία, από απειλές που παραπέμπουν σε σκοτεινές περιόδους της ιστορίας». 

Ο «ΚΟΡΙΝΘΙΟΣ»


Δεν υπάρχουν σχόλια