Header Ads

Δημοτικά νέα φ.1785

ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου τιμήθηκε την Παρασκευή στην Κόρινθο
  


Τιμήθηκε με λαμπρότητα στην Κόρινθο την Παρασκευή η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου, στις εκδηλώσεις για την οποία που διοργάνωσε η Π.Ε. Κορινθίας την κυβέρνηση εκπροσώπησαν οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων, εψάλη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κορίνθου Διονυσίου. Ακολούθησε η εκφώνηση ομιλίας από την δασκάλα 6ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου Αγγελική Ασημακοπούλου, μετά την οποία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και έγινε κατάθεση στεφανιών στο Μαυσωλείο των Ηρώων και στη συνέχεια έγινε η παρέλαση σχολείων, οργανώσεων, συλλόγων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στις εκδηλώσεις στην Κόρινθο παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α.





Η Κόρινθος στα χρόνια της επανάστασης του 1821
   


Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022 παρουσία του Δημάρχου Κορινθίων Β. Νανόπουλου και του Αντιδημάρχου Πολιτισμού Σ. Ζαχαριά στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Αρχαίας Κορίνθου η έκθεση Η Κόρινθος στα χρόνια της επανάστασης του 1821–Corinth in the Yeags of the Revolution of 1821 Ο Δήμαρχος, όπως και οι έτεροι παριστάμενοι, ξεναγήθηκε στην έκθεση ενώ στον σύντομο χαιρετισμό του κατά την τελετή εγκαινίων σημείωσε την αξία τέτοιων εκδηλώσεων δηλώνοντας την επι ουσίας στήριξη και αρωγή του δήμου Κορινθίων. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022.





3 εκ ευρώ για Αγροτική Οδοποιία στο Δ. Κορινθίων Σπαθοβούνι – Μαψός, Άγιος Ιωάννης – Χιλιομόδι, Αμόνι – Καλογερολίμανο – Ε.Ο Επιδαύρου
  


Ο Δήμος Κορινθίων και η Δημοτική Αρχή από την έναρξη της θητείας της, υλοποιώντας τον σχεδιασμό της που αφορά την συμμετοχή σε όλες τις ενεργές Προσκλήσεις και τα Χρηματοδοτικά Προγράμματα με σκοπό την διεκδίκηση και εξασφάλιση όσο το δυνατόν περισσότερων πόρων, προέβη στην κατάθεση 3 ΝΕΩΝ χρηματοδοτικών αιτημάτων συνοδευόμενων από πλήρεις Μελέτες στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αποσκοπώντας στην βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις των κατοίκων των περιοχών που εντάσσονται τα 3 αυτά έργα.

Πιο συγκεκριμένα:

1ο ΈΡΓΟ: «Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αμόνι-Καλογερολίμανο με την Επαρχιακή Οδό Κορίνθου-Επιδαύρου» 
Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ :1.000.000 € 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΈΡΓΟΥ:

Περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 5,24 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Σοφικού του Δήμου Κορινθίων, που εξυπηρετεί την πρόσβαση σε αγροτοδασικές εκτάσεις νότια του οικισμού «Αμόνι».

Επίσης προβλέπεται πλευρικά η κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για συλλογή και απαγωγή των όμβριων υδάτων.

2ο ΈΡΓΟ: «Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Αγίου Ιωάννη με την κοινότητα Χιλιομοδίου» 

Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ :1.000.000 € 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΈΡΓΟΥ:

Περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 4,09 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Αγίου Ιωάννη του Δήμου Κορινθίων.

Επίσης πλευρικά της οδού προβλέπεται η κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για τα όμβρια ύδατα.

3ο ΈΡΓΟ: «Βελτίωση οδού σύνδεσης του οικισμού Σπαθοβουνίου με τον οικισμό Μαψό» 

Π Ρ Ο Ϋ Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ :1.000.000 € 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΈΡΓΟΥ:

Περιλαμβάνει την ασφαλτόστρωση υφιστάμενης χωμάτινης αγροτικής οδού σε συνολικό μήκος 3,06 χιλιόμετρα, σε εκτός σχεδίου περιοχή της κοινότητας Κουταλά του Δήμου Κορινθίων, που εξυπηρετεί την πρόσβαση στις αγροτικές περιοχές των οικισμών Σπαθοβουνίου και Μαψού. Επίσης πλευρικά της οδού προβλέπεται κατασκευή αποστραγγιστικών τάφρων για τη συλλογή και απαγωγή των όμβριων υδάτων.






Φαινόμενα βανδαλισμών στους Κόκκινους κάδους ανακύκλωσης
    


Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 
Στις μέρες μας μπορούμε να μιλήσουμε με σιγουριά για τα πολλαπλά οφέλη της ανακύκλωσης ενδυμάτων & υποδημάτων στο περιβάλλον αλλά και το θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα όλων των δράσεων ανακύκλωσης. Η RECYCOM ως εξειδικευμένος φορέας στη διαχείριση - ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων συνεργάζεται με πάνω από εβδομήντα (70) Δήμους ανά την Ελλάδα, και έχει τοποθετήσει τους κόκκινους κάδους συλλογής μεταχειρισμένου ρουχισμού & υποδημάτων, συμβάλλοντας στο να μην απορρίπτονται στα σκουπίδια και στους Χ.Υ.ΤΑ τόνοι ρουχισμού.

Δυστυχώς, αυτή η προσπάθεια δεν είναι κατανοητή και δεν έχει την ίδια αποδοχή από όλες τις κοινωνικές ομάδες. Το συμπέρασμα αυτό έχει βγει από το επαναλαμβανόμενο πλέον φαινόμενο βανδαλισμών των κόκκινων κάδων ανακύκλωσης ενδυμάτων & υποδημάτων. Με λύπη διαπιστώνουμε ότι σημειώνονται βανδαλισμοί στους κόκκινους κάδους της RECYCOM, γεγονός που παρακωλύει το έργο της αποκομιδής, δημιουργεί μεγάλα κόστη αντικατάστασης και παράλληλα «τραυματίζει» την γενικότερη εικόνα καθαριότητας των εκάστοτε γειτονιών που λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους καταστροφικές πράξεις. Επίσης, η προσπάθεια του συνόλου του πληθυσμού των Δήμων που κάνουν συνειδητή ανακύκλωση, αμαυρώνεται με τα περιστατικά βανδαλισμών αλλά έχει και άμεσο αντίκτυπο και στα οφέλη που προσφέρει η ανακύκλωση ενδυμάτων & υποδημάτων στον άνθρωπο, τους Δήμους και το περιβάλλον γενικότερα.

Είναι προφανές ότι τέτοιου είδους ενέργειες προσβάλλουν την δημοκρατία και δηλώνουν έλλειψη σεβασμού και πολιτισμού όχι μόνο ως προς το περιβάλλον αλλά και ως προς τους δημότες.

Με το παρόν έγγραφο στοχεύουμε στο να υπάρξει ενημέρωση από όλα τα μέσα που διαθέτουμε εμείς αλλά και οι συνεργαζόμενοι με εμάς Φορείς ώστε να αποφεύγονται καταστάσεις που μας φέρνουν στην δύσκολη θέση να αντιμετωπίζουμε περιστατικά βανδαλισμών.

Απευθύνουμε δημόσια έκκληση σε όλους τους συνεργαζόμενους Δήμους/Φορείς αλλά και στους πολίτες στην περίπτωση που βρεθούν αντιμέτωποι με περιστατικό βανδαλισμού να επικοινωνήσουν άμεσα με την Άμεση Δράση και στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης της RECYCOM τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στην ιστοσελίδα μας www.recycom.gr.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ. ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ
  


Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι σύμφωνα με την υπ. αριθμ.20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη (ΦΕΚ 1301/Β/18.3.2022) Άρθρο 1 «Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών» :

1. Οι ιδιοκτήτες, νομείς επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται, μέχρι την 30η Απριλίου εκάστου έτους, να προβαίνουν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της.

2. Ο καθαρισμός περιλαμβάνει: 

α. Υλοτομία και απομάκρυνση των ξερών και σπασμένων δέντρων και κλαδιών, καθώς και των κλαδιών που βρίσκονται σε μικρή απόσταση από κτίσματα (τουλάχιστον 3μ.) δημιουργώντας κίνδυνο μετάδοσης της πυρκαγιάς. Απομάκρυνση της καύσιμης φυτικής ύλης που βρίσκεται στην επιφάνεια του εδάφους, όπως ενδεικτικά το φυλλόστρωμα, τα ξερά χόρτα και τα κατακείμενα ξερά κλαδιά. 

β. Κλάδεμα της κόμης των δέντρων από το έδαφος εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση το ύψος της στηθαίας διαμέτρου (περίπου 1,50μ.) και το 50% της κόμης τους. 

γ. Απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων εντός των ως άνω χώρων.

δ. Συλλογή και απομάκρυνση όλων των υπολειμμάτων καθαρισμού. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων στην εκπλήρωση της υποχρέωσης καθαρισμού, καθώς και σε περίπτωση αυτεπάγγελτου καθαρισμού από τον δήμο, επιβάλλεται στους υπόχρεους το πρόστιμο της περ.26 της υποπαρ. β’ της παρ. Ι του άρθρου 75 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α’ 114) 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ





ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΟΣΑΚ
  


Σχετικά με τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των αγροτών του Δήμου Κορινθίων για την άρδευση των καλλιεργειών τους δηλώνουμε:

Είμαστε δίπλα στους δοκιμαζόμενους αγρότες σε ένα από τα πιο καίρια ζητήματα που τους απασχολούν αυτήν την περίοδο, αυτό της άρδευσης.

Είμαστε αντίθετοι στον τρόπο που οι αρμόδιοι θεσμικά μεταχειρίζονται τους αγρότες μας. Είμαστε αντίθετοι στον άδικο τρόπο διαχείρισης των υδάτων επ’ ωφελεία μόνο συγκεκριμένης περιοχής της Κορινθίας. Είμαστε αντίθετοι στον τρόπο λειτουργίας του Α.Ο.Σ.Α.Κ. αλλά και στην ανάγκη ύπαρξης του και ζητάμε την αντικατάσταση του από ένα σύγχρονο φορέα διαχείρισης των υδάτινων πόρων. Έχουμε σχέδιο για τους αγρότες μας και θα το εφαρμόσουμε πλήρως, καθόσον πιστεύουμε ότι η πρωτογενής παραγωγή είναι η μεγαλύτερη διέξοδος προς την πρόοδο και την ευημερία της περιοχής.

Φίλοι αγρότες Δεν θα μας δείτε να βγάζουμε ανούσιες φωτογραφίες μαζί σας και να δίνουμε συνεντεύξεις έτσι απλά για να σας «ρίξουμε στάχτη στα μάτια».

Είμαστε μαζί σας στα χωράφια και με τα στελέχη μας επεξεργαζόμαστε συνεχώς προτάσεις που είναι εφαρμόσιμες και θα δώσουν οριστική λύση στο πρόβλημα. Και το 2023 σαν νέα Δημοτική αρχή, αυτές τις προτάσεις, θα τις εφαρμόσουμε χωρίς να μας εμποδίσουν κόμματα, ή κάθε είδους συμφέροντα.

Γιατί ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ!!!

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ 
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΝΟΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ



ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ


Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας υποδέχτηκαν 250 τουριστικούς πράκτορες του γαλλικού Τουριστικού Ομίλου Selectour Marietton
  


Επίσημη έναρξη του Ετήσιου Συνεδρίου του Γαλλικού Τουριστικού Ομίλου Selectour Marietton, ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς ομίλους στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25η Μαρτίου 2022, στο Club Hotel Casino Loutraki, όπου ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Γκιώνης και ο Υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας υποδέχτηκαν 250 τουριστικούς πράκτορες και τον Διευθυντή του Ομίλου, κ. Laurent Abibtol.

Υποστηρικτές και χορηγοί του συνεδρίου είναι οι δύο ελληνικές αεροπορικές εταιρείες Αegean AirLines & Sky Express καθώς επίσης, πλήθος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων όπως η HERTZ και η Εuropcar.

Ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος που το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά “το Λουτράκι διαθέτει το καλύτερο ηλιοβασίλεμα της Ελλάδας”.

Ο Δήμαρχος κ. Γκιώνης δήλωσε πως: “Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς να φιλοξενούμε στον Δήμο μας 250 τουριστικούς πράκτορες ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς Ομίλους στην Ευρώπη. Οι Γάλλοι τουριστικοί πράκτορες της Selectour Marietton θα γίνουν στη χώρα τους οι καλύτεροι πρεσβευτές του τουρισμού εμπειριών της πόλης του Λουτρακίου και της ευρύτερης περιοχής. Η γνώση, η ενημέρωση, η πληροφόρηση για τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τις οποίες αποκομίζει ο επισκέπτης θα διαχυθεί σε όλο το δίκτυο της Selectour καθώς ο Δήμος μας διαθέτει συγκριτικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για την προσέλκυση Γάλλων τουριστών στην περιοχή μας”.

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων 
Υπουργείο Τουρισμού - Ministry of Tourism 
Selectour 
Aegean Airlines 
Skyexpress 
Hertz 
Europcar 
Club Hotel Casino Loutraki




Τουρνουά ηλικιακών κατηγοριών Respect CUP τον Απρίλιο στον Δήμο
 
 

Συνάντηση εργασίας για τη διοργάνωση RESPECT CUP πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, στο Δημαρχείο Λουτρακίου, ο Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης με τον υπεύθυνο της διοργάνωσης κ. Γεώργιο Τσαπόγα, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού - Αθλητισμού - Τουρισμού κ. Αθανάσιου Παπαθανασίου, του Αντιδημάρχου Καθαριότητας & Πρασίνου κ. Σωτήρη Πέρρα, του Αντιδημάρχου Αγίων Θεοδώρων κ. Σπύρου Ράτη και του Αναπληρωτή Προϊσταμένου Διεύθυνσης Κοιν. Προστασίας - Παιδείας - Πολιτισμού - Αθλητισμού κ. Παναγιώτη Αργύρη.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 18 έως και τις 20 Απριλίου 2022, στα γήπεδα Αγίων Θεοδώρων «Κ. ΖΑΜΠΕΤΑΣ» & Ισθμίας «Γ. ΣΤΕΦΑΣ».

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.





Νεά Ημερομηνία Εκπαίδευσης Σύλλογου Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου - Περαχώρας
  

Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου - Περαχώρας Νέα ημερομηνία για την Πρακτική Εκπαίδευση η οποία είχε αναβληθεί λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Το Σάββατο 2 Απριλίου στις 16:00, ο Σύλλογος Πυροπροστασίας Δασών Λουτρακίου – Περαχώρας πραγαμτοποιεί πρακτική εκπαίδευση στα γραφεία του Συλλόγου στο Πάρκο Δεξαμενής στο Λουτράκι και καλεί όλα τα Μέλη να λάβουν μέρος.



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


ΣΧΟΛΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
  

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης σε συνεργασία με τη σχολική κοινότητα διοργανώνουν την άνοιξη του 2022 πιλοτική δράση με τίτλο «Ανακύκλωση – Αναλαμβάνω Δράση».

Στη δράση αυτή θα συμμετέχουν πιλοτικά πέντε δημοτικά σχολεία του Δήμου τα οποία είναι τα: 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία Ξυλοκάστρου, Δημοτικό Σχολείο Καμαρίου και Δημοτικό Σχολείο Δερβενίου.

Το πρόγραμμα της δράσης περιλαμβάνει τη δημιουργία μικρών γωνιών ανακύκλωσης στους χώρους των σχολείων με την τοποθέτηση κάδων ξεχωριστών υλικών κατά τη μέθοδο ανακύκλωσης «Διαλογή στην Πηγή».

Οι κάδοι αφορούν τρία διαφορετικά ρεύματα ανακύκλωσης τα οποία είναι αυτά του χαρτιού (μπλε κάδος), του πλαστικού (κίτρινος κάδος) και του μετάλλου(κόκκινος κάδος).

Γιατί Διαλογή στην Πηγή;

Η συλλογική εμπειρία της Ευρώπης μετά από πολλά χρόνια δοκιμών και συγκρίσεων κατέδειξε ότι η ανακύκλωση είναι αποδοτικότερη όταν διαχωριστούν αρχικά τα υλικά στην πηγή από τον πολίτη.

Άλλες προσεγγίσεις ανακύκλωσης αποδείχτηκαν ακριβές ή ανεπαρκείς λόγω κακής ποιότητας των ανακτώμενων υλικών μετά τη διαλογή τους, γιατί είχε προηγηθεί η ανάμειξη των ανακυκλώσιμων υλικών από τους πολίτες και με οργανικά απορρίμματα (απορρίμματα κουζίνας).

Στόχος της Δράσης.

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών και των οικογενειών τους στο ζήτημα της ανακύκλωσης με τη δράση αυτή στοχεύει πρωταρχικά στη μείωση του όγκου των οικιακών απορριμμάτων, αφενός για την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος, αφετέρου διότι το κόστος της επεξεργασίας των απορριμμάτων μέσω της Κεντρικής Διαχείρισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην οποία ήδη έχουμε ενταχθεί ως Δήμος, θα πολλαπλασιαστεί με τελικό αποδέκτη τον δημότη.

Δεύτερος και σημαντικότερος στόχος της δράσης είναι η ενεργή συμμετοχή του δήμου στην κυκλική οικονομία καθώς κάθε ανακυκλώσιμο υλικό αποτελεί από μόνο του πρώτη ύλη για την κατασκευή κάποιου νέου απαραίτητου προϊόντος με αποτέλεσμα τη μείωση της ανάγκης εξεύρεσης πρώτων υλών που συνήθως είναι μη ανανεώσιμες.

Ο Δήμος μας θα ήθελε να ευχαριστήσει τις εταιρείες Ecorap A.E. για τη δωρεάν μεταφορά και επεξεργασία των ανακυκλώσιμων υλικών και El Pack για την παροχή των ειδικών κάδων ανακύκλωσης.

Η πιλοτική δράση ξεκίνησε ήδη και θα ολοκληρωθεί στα τέλη Μαίου 2022. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2743360201 και 2743360259 ή μέσω email: info@xylokastro.gov.gr και pcharlafti@xylokastro.gov.gr 
Για την πρόοδο της δράσης κάθε σχολείου θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.





8ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
  


Ξυλόκαστρο: Από 8 έως 10 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός»


Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου επιστρέφει 8-17 Απριλίου στην έδρα του, την Καλαμάτα, και σε άλλες 11 πόλεις του δικτύου, μεταξύ των οποίων και το Ξυλόκαστρο! Το ραντεβού δίνεται στο Δημοτικό Θέατρο «Άγγελος Σικελιανός», από τις 8 έως τις 10 Απριλίου, με ένα εκλεκτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, αφιερώματα αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές!

3 ημέρες, 9 ταινίες Το πρόγραμμα προβολών του Ξυλοκάστρου περιλαμβάνει 9 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, ένα από την Ελλάδα και τα υπόλοιπα ξένα (από Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Κίνα, Βοσνία-Ερζεγοβίνη), εκ των οποίων τα 6 από την κυρίως ζώνη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου, και δύο (Ο εφιάλτης των Σαμάνων & Τα παιδιά του Δάσους) από το Αφιέρωμα στην Αυστριακή σκηνοθέτιδα Natalie Halla), επίσημης προσκεκλημένης στη φετινή διοργάνωση. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν έχουν λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος το Φεστιβάλ Πελοποννήσου προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.

Πρόγραμμα Προβολών στο Δημοτικό Θέατρο 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

18:00 «Χουάν» (Juan) της Louise Heem (Γαλλία, 2020) 
19:30 «Οδόφραγμα» (Barricade) του David Klammer (Γερμανία, 2021) 
21:00 «Πατέρας» (Father) του Deng Wei (Κίνα, 2021) 

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

18:00 «Τα παιδιά του Δάσους» (Children of the Forest) της Natalie Halla(Αυστρία, 2015) Αφιέρωμα στη Natalie Halla 
19:30 «Επιστροφή στη Γη» (Back to Earth) των Ακη Κερσανίδη - Χρύσας Τζελέπη (Ελλάδα, 2021) 
20:30 «80.00 Σνίτσελ» (80,000 Schnitzel) της Hannah Schweier (Γερμανία, 2020) 

ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 

18:00 «Ένα καινούργιο Μπρόντγουεϊ» (Some New Broadway) του Denis Bojic (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 2021) 
19:30 «Ο εφιάλτης των Σαμάνων» (The Shaman’s nightmare) της Natalie Halla (Αυστρία, 2021) Αφιέρωμα στη Natalie Halla 
21:00 «Ακριβή συντήρηση – Έργα και Ημέρες του Ντάνι Κάραβαν» (High Maintenance-The Life and Work of Dani Karavan) των Barak Heymann &Lukasz Konopa (Ισραήλ, 2020).

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του Ξυλοκάστρου, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.peloponnisosdocfestival.com/.../aboutevent/11 
Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. Επίσης, 25 ταινίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες και online, δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδας μας www.peloponnisosdocfestival.com καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (8-17 Απριλίου) για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και της InterAction Art. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου, ενώ καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ είναι η Κλεώνη Φλέσσα. Το Φεστιβάλ στο Ξυλόκαστρο διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Δήμο ΞυλοκάστρουΕυρωστίνης.

Για περισσότερα νέα γύρω από το Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.peloponnisosdocfestival.com και ακολουθήστε μας στο facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/ peloponnisosdocfestival/ και στο Instagram, instagram.com/peldocfest 

Μείνετε συντονισμένοι, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έρχεται!



ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Στην πρώτη γραμμή ο Σταματόπουλος με τους Νέους της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας
  

Συνάντηση με τα Δημοτικά συμβούλια Νέων της χώρας μας, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας, Θρησκευμάτων και Νεολαίας της ΚΕΔΕ, αλλά και ως μέλος της Εθνικής Επιτροπής για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας.

Στο επίκεντρο της διαδικτυακής συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι στη χώρα μας και αναζητήθηκαν οι αιτίες για τις οποίες αδράνησε και εκφυλίστηκε σταδιακά ο θεσμός των Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, αλλά και αυτή καθαυτή η συμμετοχή και ουσιαστική παρέμβαση των νέωνστα κοινά.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος αναφερόμενος στον φετινό εορτασμό του Ευρωπαϊκού Έτους Νεολαίας εξήγησε αφενός, τι σηματοδοτεί και ποιες είναι προσδοκίες από τη φετινή χρονιά, αφετέρου εμβάθυνε στη συζήτηση και προσδιόρισε τα επίδικα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δηλαδή πώς θα μπορούσαν να ανταποκριθούν οι ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού σ’ αυτές τις προσδοκίες και ποιες δράσεις θα μπορούσαν να υλοποιήσουν.

Οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας που συμμετείχαν με τη σειρά τους αναφέρθη
καν στα σοβαρότερα προβλήματα που αποτρέπουν τους νέους από την ενασχόλησή τους με τα κοινά και αναλύονται σε τρεις βασικούς παράγοντες: Τον οικονομικό (οικονομική κρίση, ανεργία, επαγγελματική ανασφάλεια), το διεθνές momentum (πανδημία, πόλεμος) και φυσικά το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος αναγνώρισε τα προβλήματα και κατέθεσε μια σειρά από προτάσεις που μπορούν να προσφέρουν λύσεις και να αμβλύνουν τις όποιες δυσκολίες. Επιγραμματικά οι προτάσεις του αφορούσαν: Στην τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τη συμμετοχή των Νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ώστε ο ρόλος τους να είναι ξεκάθαρος, ευδιάκριτος και καθοριστικός.

Στην υποχρεωτική (με ποσόστωση) συμμετοχή των νέων στα ψηφοδέλτια των κοινοτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Στην ενεργοποίηση των Νέων μέσα από την εφαρμογή συγκεκριμένης ατζέντας για παρεμβάσεις στα Δημοτικά 
ή Περιφερειακά Συμβούλια. Στο δικαίωμα ψήφου στα Δημοτικά ή Περιφερειακά Συμβούλια για θέματα που άπτονται της Νεολαίας. Στην καθιέρωση Ημέρας Νεότητας στα σχολεία και στους δήμους με την λειτουργία επιμορφωτικών προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν σε ζητήματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η τηλεδιάσκεψη, η οποία έγινε και με την παρουσία του προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, ολοκληρώθηκε σε κλίμα συναίνεσης και συναντίληψης για τα προβλήματα, τις λύσεις και τους εν γένει στόχους τόσο των Νέων όσο και της Αυτοδιοίκησης για την  ενεργοποίηση και συμμετοχή των Νέων στα κέντρα αποφάσεων.

Εξάλλου, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο δήμαρχος Σικυωνίων και πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας της ΚΕΔΕ «το μέλλον του τόπου μας δεν μπορούμε, παρά να το οραματιζόμαστε και να το συναποφασίζουμε με τους Νέους μας γιατί αυτοί θα κληθούν να το υλοποιήσουν», σημειώνοντας παράλληλα ότι το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας είναι μια απαράμιλλη ευκαιρία να φέρουμε στο προσκήνιο το πιο παραγωγικό, δημιουργικό και ελπιδοφόρο κομμάτι της κοινωνίας μας: Την Νεολαία.



ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ - ΒΟΧΑΣ


Ο μοναδικός δήμος της Κορινθίας που θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Νταντάδες της Γειτονιάς”
    


Μια πολύ σημαντική υποστήριξη για τις εργαζόμενες οικογένειες – Μια ακόμα επιτυχία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Οι «Νταντάδες της Γειτονιάς», ένας νέος θεσμός για την υποστήριξη των εργαζόμενων οικογενειών, θα εφαρμοστεί πιλοτικά στον δήμο μας από την Τρίτη 29 Μαρτίου 2022. Ο δήμος μας αποτελεί τον μοναδικό δήμο της Κορινθίας και έναν από τους ελάχιστους της Πελοποννήσου, στον οποίον θα εφαρμοστεί το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Η ένταξη του δήμου μας στο νέο αυτό πρόγραμμα αποτελεί την ευόδωση των προσωπικών προσπαθειών τόσο του Δημάρχου Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκου, όσο και της προέδρου του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» Μαρίας Καλλίρη, οι οποίοι έθεσαν ως προτεραιότητα την υποστήριξη των εργαζόμενων γονέων, αλλά και των μονογονεϊκών οικογενειών με την δωρεάν φροντίδα των βρεφών και νηπίων, με στόχο την εξισορρόπηση και τη βελτίωση της προσωπικής και επαγγελματικής τους ζωής.

Το πρόγραμμα αφορά στην κατ’ οίκον φροντίδα βρεφών και νηπίων ηλικίας από 2 μηνών έως 2,5 ετών (2 ετών και 6 μηνών) και προβλέπει την οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων γονέων, των μονογονέων, των αναδόχων και ιδιαίτερα των μητέρων για τη χρήση πιστοποιημένων υπηρεσιών φροντίδας των παιδιών τους. Σε επόμενη φάση το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε όλη την επικράτεια.

Η πλατφόρμα ntantades.gov.gr και το «Μητρώο Επιμελητών», ανοίγει την Τρίτη, στις 29 Μαρτίου 2022 και εκεί θα μπορούν να εγγραφούν όσες και όσοι επιθυμούν να πιστοποιηθούν και να απασχοληθούν ως επιμελήτριες και επιμελητές στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς».

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εξασφάλιση του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς» .

«Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου μας», τόνισε «εξασφάλισαν ένα πρόγραμμα με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το οποίο θα ενισχύσει έμπρακτα και αποτελεσματικά τους γονείς που εργάζονται μέσα σε μία δύσκολη οικονομικά εποχή.

Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Μαρία Συρεγγέλα για την άψογη συνεργασία που έχουμε, τόσο στο συγκεκριμένο ζήτημα, όσο και σε μια σειρά άλλων θεμάτων κοινωνικής πολιτικής που απαιτούν λεπτούς και ευαίσθητους χειρισμούς.

Ο δήμος μας έχει αποδείξει ότι θέτει τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής πολύ ψηλά στην ατζέντα του και σ’ αυτήν την προσπάθειά του έχει βρει έναν πολύτιμο συνεργάτη στο πρόσωπο της κας Συρεγγέλα. Την ευχαριστούμε γι’ αυτό» κατέληξε.





  






    





  



Δεν υπάρχουν σχόλια