Header Ads

Περιφερειακά νέα φ.1785

Εγκαινιάστηκε από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα το γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων
  


“Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί αυτά που λέμε τα κάνουμε πράξη -και η πολτική είναι αποτέλεσμα, είναι πράξη” τόνισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας μιλώντας σήμερα Σάββατο 26 Μαρτίου, στην εκδήλωση εγκαινίων του γηπέδου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, έργου για το οποίο η Περιφέρεια διέθεσε περί τις 350.000 ευρώ.

Ο περιφερειάρχης, υπογραμμίζοντας για μία ακόμα φορά ότι “τα χρήματα είναι των φορολογουμένων και τα επιστρέφουμε σε αυτούς μέσα από έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη”, επισήμανε την εξαιρετική -όπως την χαρακτήρισε- συνεργασία της Περιφέρειας με αυτοδιοικητικούς παράγοντες όπως και με τα κυβερνητικά στελέχη και κάλεσε τον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων να ολοκληρώσει σύντομα την μελέτη παρεμβάσεων για τον περιβάλλοντα χώρο και την πρόσβαση στις αθλητικές εγκαταστάσεις ώστε να υλοποιηθούν κι αυτές από την Περιφέρεια.

Σε ένα σύντομο απολογισμό του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας σημείωσε ότι σε συνεργασία της Περιφέρειας με τον δήμο λύθηκε -μετά από 15 χρόνια- το θέμα του Βιολογικού Καθαρισμού, έργο δαπάνης 1 εκ ευρώ, ο οποίος “σε πολύ λίγο χρόνο θα λειτουργεί όπως πρέπει και όπως αρμόζει σε μια ιδιαίτερα τουριστική περιοχή”. Πρόσθεσε ακόμα ότι σε λίγες εβδομάδες αναμένονται να γίνουν και τα εγκαίνια του γηπέδου του Ολυμπιακού στο Λουτράκι ένα έργο με δαπάνη πάνω από 200.000 ευρώ.

Ανακοίνωσε επίσης ότι όσον αφορά στην Κορινθία γενικότερα η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι έτοιμη να δημοπρατήσει το έργο των 4,5 εκ ευρώ για την αναβάθμιση του Αστεροσκοπείου Κρυονερίου, σημειώνοντας παράλληλα και την πολύ καλή εξέλιξη της διαδικασίας για τον με προϋπολογισμό 7,7 εκ ευρώ δρόμο από το Ξυλόκαστρο προς τα Τρίκαλα και εκτιμώντας ότι το ερχόμενο φθινόπωρο θα μπορέσουν να γίνουν τα εγκαίνια του νέου, αναβαθμισμένου, πάρκου στο Πευκιά του Ξυλοκάστρου, για την προστασία του οποίου η Περιφέρεια έχει διαθέσει σημαντικές πιστώσεις.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας σημείωσε ότι τα πιο πάνω έργα υλοποιούνται και δρομολογούνται παρά τις αλλεπάλληλες δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων χρόνων, όπως η οικονομική κρίση, η πανδημία που επακολούθησε, όπως βεβαίως και η πρόσφατη εισβολή και ο πόλεμος στην Ουκρανία, για να τονίσει:

“Ο Ελληνισμός πέρασε και δυσκολότερες εποχές και τα κατάφερε, αυτό θα γίνει και τώρα αρκεί να είμαστε ενωμένοι, να υπάρχει συνεννόηση”.

Στη σημερινή εκδήλωση παρέστησαν επίσης, μεταξύ άλλων, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκος Ταγαράς, ο βουλευτής Κώστας Κόλλιας, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Χάρης Βυτινιώτης, Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσος Γκιολής, δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Μαντζούνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Οικονόμου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, αθλητικοί παράγοντες κ.α.






Στην Detrop Boutique που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη θα μετάσχει η Περιφέρεια Πελοποννήσου
   

H Περιφέρεια Πελοποννήσου θα μετάσχει με περίπτερο την διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Detrop Boutique, που θα λάβει χώρα το τριήμερο 2 με 4 Απριλίου στο διεθνές εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθούν και δύο διαγωνισμοί ποιότητας -επιτραπέζιας ελιάς και ελαιολάδου.

Οι εν λόγω διαγωνισμοί αποτελούν δύο νέους θεσμούς -αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της ΔΕΘ – Helexpo και της Επιστημονικής Λέσχης Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς “Φιλαίος” (www.filaios.org).

Στο πλαίσιο αυτό, αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Παραγωγής Στάθης Αναστασόπουλος έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τα Επιμελητήρια και τις επιχειρήσεις τυποποίησης ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να γνωστοποιήσουν το πιο πάνω γεγονός στα ενδιαφερόμενα μέλη τους ώστε να επικοινωνήσουν με την εν λόγω Επιστημομική Λέσχη και να αποστείλουν δείγματα (Ξενοφώντος 15Α Αθήνα, ΤΚ 105 57, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 3238092).

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια θα καλύψει το 70% του κόστους συμμετοχής του κάθε δείγματος.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων και δειγμάτων προς την Επιστημονική Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου και Ελιάς “Φιλαίος” ήταν η Δευτέρα 28 Μαρτίου.





Εντείνονται οι προσπάθειες για ολοκλήρωση των εργασιών σήμανσης στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας
  


Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, την Τετάρτη 23 Μαρτίου.

Κατά την σύσκεψη τονίστηκε ότι εντείνεται η προσπάθεια να έχει διαγραμμιστεί και σημανθεί μέχρι το Πάσχα όλο το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας, δηλαδή το εθνικό και το κύριο επαρχιακό.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης εξ άλλου, γνωστοποιήθηκε ότι μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Μαΐου θα γίνει η τοποθέτηση 25 φωτεινών ενημερωτικών πινακίδων σε σημεία του οδικού δικτύου στις 5 Περιφερειακές Ενότητες. Οι εν λόγω πινακίδες -για τις οποίες έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχετικός διαγωνισμός- θα ενημερώνουν τους οδηγούς κυρίως για ζητήματα πολιτικής προστασίας.

Περίπου το ίδιο χρονικό διάστημα αναμένεται να παραλάβει η Περιφέρεια και τους 5 ελκυστήρες οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται για τις εργασίες απομάκρυνσης φυτικής γης από το οδικό δίκτυο.

Τέλος, ο Π. Νίκας υπενθύμισε ότι έχει ολοκληρωθεί η αγορά από την Περιφέρεια Πελοποννήσου 5 διπλοκάμπινων “αγροτικών” οχημάτων 4×4, από τα οποία θα διατεθούν 2 στην Αρκαδία και από ένα σε Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, καθώς κρίθηκε ότι η Αργολίδα είναι καλυμμένη στον συγκεκριμένο τομέα.





Σύσκεψη για θέματα τουρισμού υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα
  

Θέματα που αφορούν στον τουρισμό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτέλεσαν το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου.

Στην σύσκεψη, με τη συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου και υπηρεσιακών στελεχών και παραγόντων της Περιφέρειας, συζητήθηκαν λειτουργικά ζητήματα και ζητήματα στελέχωσης των τουριστικών περιπτέρων σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, όπως επίσης και η παραγωγή διαφημιστικού υλικού θεματικών μορφών τουρισμού.

Επιπλέον, έγινε αναφορά στις προετοιμασίες για το 3ο συνέδριο Οινοτουρισμού που -σε συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ- διοργανώνει το τριήμερο 1η με 3 Απριλίου η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στις περιοχές της Μαντινείας και της Νεμέας.

Στην ίδια σύσκεψη επισημάνθηκε από τον Π. Νίκα ακόμα ότι όσον αφορά στη συμμετοχή της Περιφέρειας σε εκθέσεις αγροδιατροφής, οι αντιπροσωπείες της θα αποτελούνται στο εξής από εξειδικευμένα υπηρεσιακά στελέχη (γεωπόνους κ.α.) ενώ θα περιοριστεί κατά μεγάλο ποσοστό η μετάβαση πολιτικών στελεχών.



ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ (ΑΟΣΑΚ)
 

Διενεργήθηκαν δυο συσκέψεις στην Π.Ε. Κορινθίας που αφορούσαν το φλέγον θέμα της άρδευσης της Βόχας και κυρίως της ανατολικής περιοχής που οι καλλιέργειές δεν έχουν αρδευτεί τις προηγούμενες περιόδους.

Στην πρώτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Κορινθίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη, ενώ παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα, ο Αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κος Στάθης Αναστασόπουλος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κύριοι
Χάρης Βυτινιώτης και Τάσος Γκιολής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κος Γ. Οικονόμου, οι Δήμαρχοι, Κορινθίων Β. Νανόπουλος, Σικυωνίων Σ. Σταματόπουλος, ο εκπρόσωπος του δήμου ΒέλουΒόχας κος Θ. Ράπτης, οι πρόεδροι Δημοτικών Διαμερισμάτων, ο Αντιδήμαρχος Κορινθίων κος Γ. Πούρος, ο πρόεδρος του ΑΟΣΑΚ κος Ηλίας Ανδρικόπουλος καθώς και εκπρόσωποι του ΑΟΣΑΚ.

Αφού συζητήθηκε διεξοδικά το επίμαχο θέμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου επεσήμανε την οικονομική αρωγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε:

1) Επισκευές καθαρισμού του υδραύλακα ΑΟΣΑΚ, συντήρηση & προσθήκη θυρών υδροληψίας για άμεση χρήση έτσι ώστε να μην χάνεται το νερό το οποίο φέτος είναι λιγοστό.

2) Σε ότι αφορά το θέμα του εκσυγχρονισμού του ΑΟΣΑΚ, τονίστηκε ότι “είναι επιτακτική η ανάγκη συγκρότησης ενός νέου φορέα εκσυγχρονισμένου, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον υπάρχοντα ΑΟΣΑΚ”, θα υλοποιηθεί μέσα από τις μελέτες των δικτύων του Φράγματος Ασωπού, η οποία ήδη προκηρύχθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 16/03/2022.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα (Τρίτη 22/03/2022) ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας με ψήφισμα των αγροτών.

Την Πέμπτη 24/03/2022 πραγματοποιήθηκε εκ νέου σύσκεψη από το ΔΣ του ΑΟΣΑΚ υπό της Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κας Αθηνάς Κόρκα και του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Χάρη Βυτινιώτη προκειμένου η Περιφέρεια Πελοποννήσου να είναι αρωγός και να ανταποκριθεί άμεσα στο έργο του ΑΟΣΑΚ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ






ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
  


Θερμές ευχαριστίες για την συγκέντρωση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού που θα αποσταλεί στον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, στον Ιατρικό, Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό σύλλογο Κορινθίας καθώς επίσης και στους ιδιώτες και τα σχολεία του νομού μας που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Π.Ε. Κορινθίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΡΚΑ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ




ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ
  


Σε σύσκεψη υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου συζητήθηκε το θέμα της χρηματοδότησης της Μετρικής Γραμμής Κόρινθος - Δερβένι η οποία παραχωρήθηκε με χρησιδάνειο από τον ΟΣΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε πρώτη φάση γίνεται αναφορά για το κομμάτι Κόρινθος-Βέλο με το αντίστοιχο κτίριο του παλιού σταθμού του ΟΣΕ στο Βέλο.

Η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κα. Αθηνά Κόρκα ανέφερε την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για ένταξη μέρους του έργου και την εισήγησή του στο Ταμείο Ανάκαμψης για την χρηματοδότηση και την ανάδειξη σε περιβαλλοντικό πάρκο του χώρου εκατέρωθεν τμήματος του έργου της Μετρικής Σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος-Δερβένι. Έργο για το οποίο υπάρχει ήδη “master plan” από το φθινόπωρο του 2021 με συγκεκριμένες προτάσεις ως προς τις παρεμβάσεις




    


  




  

Δεν υπάρχουν σχόλια