Header Ads

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στη Euroleague Φ.1782

Οι 6 «τελικοί» του Ολυμπιακού και το πρόγραμμα που τον… βγάζει ακόμη και δεύτερο
  


in.gr9 Μαρτίου 2022, 10:14 

Οι ήττες των Ρεάλ και Εφές, το ευνοϊκό πρόγραμμα του Ολυμπιακού, η Αρμάνι και το πλεονέκτημα έδρας που κρατούν στα χέρια τους οι Ερυθρόλευκοι 

Ο Ολυμπιακός πραγματοποιεί μια εντυπωσιακή σεζόν στην EuroLeague, είναι μια από τις πιο σταθερές ομάδες και έχει τον πρώτο λόγο για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ της διοργάνωσης.

Οι Ερυθρόλευκοι έτσι κι αλλιώς θα διεκδικούσαν μια θέση στην πρώτη τετράδα, όμως το «εμπάργκο» στις ρωσικές ομάδες( Τ Σ Σ Κ Α , Ζενίτ, Ούνικς) λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και η ενδεχόμενη αποβολή τους από τη συνέχεια της διοργάνωσης έχουν φέρει την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να έχει την τύχη στα χέρια της όσον αφορά το πλεονέκτημα.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Ο πρώτος στόχος του Ολυμπιακού, που ήταν η είσοδος στην οκτάδα, έχει ήδη επιτευχθεί, είτε με ρωσικές ομάδες είτε όχι. Η τετράδα παραμένει ακόμα ανοιχτή, όμως οι Πειραιώτες έχουν στα χέρια τους το πλεονέκτημα, έχουν το ευκολότερο πρόγραμμα και έχουν και ευνοϊκά αποτελέσματα.

Τρανό παράδειγμα τα δύο εξ αναβολής ματς της Τρίτης, όπου ο Ερυθρός Αστέρας νίκησε στη Ρεάλ στο Βελιγράδι και η Μπασκόνια κατατρόπωσε την Εφές στη χώρα των Βάσκων. Την μόνη ομάδα που μοιάζει να μπορεί να απειλήσει τον Ολυμπιακό, αφού οι υπόλοιπες είναι τουλάχιστον τρεις νίκες πίσω. Ωστόσο, και το έργο της ομάδας του Αταμάν μόνο εύκολο δεν είναι. Παρ’ όλα αυτά, ο Ολυμπιακός, με βάση και το πρόγραμμα, οφείλει και πρέπει να κοιτάξει ψηλότερα.

Η ήττα της Ρεάλ έφερε νέα δεδομένα στο τραπέζι, καθώς οι Ερυθρόλευκοι όπως θα δείτε και παρακάτω απέχουν 1,5 νίκη από τη Βασίλισσα (η οποία έχει το πλεονέκτημα έδρας) και μόλις μία νίκη από την Αρμάνι, έχοντας μάλιστα το 2/2 κόντρα στους Ιταλούς. Κάτι που σημαίνει ότι υπερτερεί ο Ολυμπιακός στη βαθμολογία.

Καλώς ή κακώς, είναι κοινό μυστικό πως οι κυπελλούχοι Ελλάδος δεν κοιτάζουν απλώς την τετράδα, αλλά θέλουν και ένα καλό πλασάρισμα (ιδανικά όχι την τέταρτη θέση), προκειμένου να αποφύγουν να παίξουν μια σειρά με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Εφές, η οποία μοιάζει η πιο επικίνδυνη ομάδα για να βρει κανείς.

Το πρόγραμμα Ρεάλ, Αρμάνι, Ολυμπιακού και Εφές δίνει στους Πειραιώτες τη δυνατότητα να κοιτάζουν ακόμη και τη δεύτερη θέση. Κάτι που σαφώς και θα κυνηγήσουν για να αποφύγουν τους Τούρκους. Αν και αυτό που προέχει είναι η τετράδα, ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να κοιτάζει κι άλλα πράγματα. Ειδικά αν κάνει διπλό στο Βερολίνο αυτήν την εβδομάδα κόντρα στην Άλμπα.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού 

10/3 Άλμπα – Ολυμπιακός 
15/3 Ζάλγκιρις – Ολυμπιακός 
17/3 Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 
23/3 Μονακό – Ολυμπιακός 
25/3 Βιλερμπάν – Ολυμπιακός 
1/4 Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα



Δεν υπάρχουν σχόλια