Header Ads

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ Φ.1784

Καλοχριστιανάκης Δ. Γεώργιος 
Αντιστράτηγος ε.α.
  

¨Όταν ήμουν υπό ιατρική παρακολούθηση στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, έφυγε από κοντά μας ακόμη ένας συμφοιτητής μου Καταδρομέας και φίλος, ο Αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Δημ. Καλοχριστιανάκης. Έστω και αργά, όταν το πληροφορήθηκα, αισθάνθηκα την ανάγκη να τον αποχαιρετήσω και να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του.

Με συγκίνηση, φιλικό και συναδελφικό χρέος απευθύνω τα συλλυπητήριά μου από τις στήλες της εφημερίδας μας «Η Φωνή της Κορινθίας» προς την οικογένεια του εκλιπόντος και να ευχηθώ το καλό κατευόδιο.

Με τον Γεώργιο Καλοχριστιανάκη, συναντήθηκαν οι δρόμοι μας για πρώτη φορά με τη εισαγωγή μας στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το Φθινόπωρο του 1954. Εκεί, μέσα στα χρόνια των σπουδών μας, αναπτύχθηκε η φιλία μας κάτω από συνθήκες πειθαρχημένης και γόνιμης εκπαίδευσης. Ο Γιώργος, ένας νεαρός τότε ¨ Κρητίκαρoς ¨ ήταν από την αρχή μέχρι την αποφοίτησή μας Αθλητής Δρόμων Αντοχής, που σάρωνε όλα τα σχετικά πρωταθλήματα των παραγωγικών Σχολών Ενόπλων Δυνάμεων και Ασφαλείας. Πολλαπλώς φωτοστεφανωμένος, έτρεχε, ενθυμούμαι, σαν ατίθασο άλογο, που τον ακολουθούσαν οι αντίπαλοί του.

Μετά την αποφοίτησή μας, ονομασθέντες Μόνιμοι Ανθυπολοχαγοί Πεζικού, πήραμε την ειδίκευση στη Σχολή Πεζικού για ένα έτος και βρεθήκαμε να μας επιλέγουν μεταξύ των 16 συναδέλφων για τις Δυνάμεις Καταδρομών. Εκεί, κάτω από εξειδικευμένη και σκληρή εκπαίδευση του έλληνα «Λοκατζή», σφυρηλατήθηκε ακόμη περισσότερο μεταξύ μας, αλλά και των υπολοίπων συναδέλφων η συναδελφική αγάπη και το ηγετικό πνεύμα των Ειδικών Μονάδων.

Η σκληρή και έντονη εξάμηνη εκπαίδευση έφερε πιο κοντά την ¨Ομάδα των 16¨. Μετά από τη βασική εκπαίδευση στο Κέντρο Μονάδων Καταδρομών στο Μεγάλο Πεύκο Αττικής βρεθήκαμε με τον ¨Στρατηγό¨ να συνυπηρετούμε σε Μονάδες, μέχρι της εθελοντικής μου αποστρατείας.

Ήταν ανεπανάληπτα τα χρόνια εκείνα για όλους τους συναδέλφους. Η μεταξύ μας συναδελφική αγάπη, εκτίμηση και φιλία αποτέλεσε και αποτελεί, υπό το « Ο τολμών Νικά» έναν αδιάρρηκτο κρίκο στη συνέχεια της ζωής.

Ο Γεώργιος Δ. Καλοχριστιανάκης, όπως θα διαβάσετε παρακάτω το βιογραφικό του Σημείωμα, ακολούθησε τη στρατιωτική του καριέρα. Με τη συνεχή δια βίου εκπαίδευση, που μόνο οι Ένοπλες Δυνάμεις ακολουθούσαν τα χρόνια εκείνα, αξιώθηκε να γίνει Αντιστράτηγος ε.α. και να τηρήσει το έθιμο, ως Καταδρομέας Αλεξιπτωτιστής, που θέλει στα ύπατα αξιώματα της Ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων Ανώτατους Αξιωματικούς προερχόμενους από τις Ειδικές Δυνάμεις.

Ο ¨Στρατηγός ¨Γεώργιος Καλοχριστιανάκης αγαπούσε αυτό που έκανε, ήταν ευρυμαθής, τολμηρός στις αποφάσεις του και αγαπούσε όλα τα παιδιά της Ελλάδας, τα οποία υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του. Υπήρξε αντάξιος του όρκου προς την Πατρίδα και την οικογένειά του καθόλη τη διάρκεια της ζωής του.

Υπό αυτή την έννοια ήταν στρατιωτικά και κοινωνικά αποδέκτης ανάλογων αισθημάτων, ενώ έχαιρε παράλληλα εκτιμήσεως μεταξύ των συναδέλφων και των τοπικών κοινωνιών από ό,που κι αν υπηρέτησε.

Η Οικογένειά του εκλιπόντος φίλου και συναδέλφου μου, είναι δικαιολογημένα υπερήφανη για τον άνθρωπό της, που έχασε. Με τη σύζυγό του Μαρία δημιούργησε με αδιατάρακτη οικογενειακή συνοχή και αγάπη με τρία παιδιά. Τον Δημήτρη Γυμναστή και τον Γιάννη που ακολούθησαν την αγάπη του πατέρα τους για τον Αθλητισμό επίσης Γυμναστή και τον Νίκο Ιατρό με συνολικά τέσσερα εγγόνια. ΄Ολοι επιτυχημένοι στη ζωή.

Εύχομαι, αξέχαστε φίλε Γιώργο, εκεί που είσαι, ο Πανάγαθος θεός με το έλεός του ν' αφήνει την καλοσυνάτη ψυχή σου να χαίρεται την περαιτέρω πορεία της οικογένειας απαλύνοντας τον μεγάλο πόνο από την αποχώρησή σου. Ας είναι ο Θεός μαζί σου. Στην Οικογένειά σου εύχομαι ο Θεός του ελέους να δώσει την εξ ύψους παρηγορίαν.

Βαγγέλης Δ. Κόκκινος
Ανώτερος Αξιωματικός ε.α.
Κόρινθος, Μάρτιος 2022 



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 
ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ 
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ 
Αθήνα, 04 Νοε 21 Κ.Α.Ν.Τ.: 5117 

Ο Αντιστράτηγος (ΠΖ) ε.α. Γεώργιος Καλοχριστιανάκης του Δημητρίου με Αριθμό Μητρώου: 33950 γεννήθηκε στο χωρίο Αρχάνες του νομού Ηρακλείου Κρήτης το έτος 1935 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός το έτος 1957 βάσει της 100/57 ΕΔΥΕΘΑ.

Προέλευση : ΣΣΕ Προήχθη μέχρι και το βαθμού του Αντιστράτηγου εν αποστρατεία (27/91 ΕΔΥΕΘΑ).  Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες και Επιτελικά Γραφεία ανάλογα κάθε φορά του βαθμού του:

Διοίκησε τις Μονάδες ή Διευθύνσεις Επιτελείου:

Δκτής Ειδικής Ομάδας ΕΤΑ 
Δντής 3ου Γραφείου 566 Τ.Π 
Δντής 4ου Ε.ΓΙΙΙ ΜΕΔ 
Δκτής Ε ΄ Μ.Κ 
Δντής 2ου - 3ου ΔΕΔ/ΓΕΣ 
Δκτής 29 ΣΑΛ 
Δκτής IΙI ΜΕΔ 
Δκτής 1 ΜΠ 

Φοίτησε κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του στα διάφορα σχολεία του Όπλου του, ως και επίσης:

KEMKαταδρομών
Στρατιωτική Σχολή Σωματικής Αγωγής 
Σχολή Αλεξιπτωτιστών 
Σχολή Ειδικών Όπλων Ε.Δ . 
Στρατιωτική Σχολή Ξένων Γλωσσών 
ΑΣΠολέμου
ΣΕΘ Άμυνας
Σχολή Διοικητών και Επιτελών ΗΠΑ 
Σχολή Πεζικού ΗΠΑ 

Τιμήθηκε με τα παρακάτω παράσημα και μετάλλια για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην πατρίδα:

• Προσαρμογή Απλού Αστέρος εις την κορυφή του σήματος Αλεξιπτωτιστή 
Προσαρμογή Aστέρος εντός κύκλου 
Χρυσός Σταυρός του Βασιλικού Τάγματος του Φοίνικα 
Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Δ’ Τάξεως 
• Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Γ’ Τάξεως 
Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Β ΄ Τάξεως 
Παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος Τιμής 
Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Α’ Τάξεως 
Σταυρός Ανωτέρων Ταξιαρχών του Τάγματος του Φοίνικα 
• Ταξιάρχης του Τάγματος της Αξίας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου 

Ο Στρατός Ξηράς και οι Συνάδελφοι του, εκτιμώντας την προσφορά του Αντιστράτηγου ε.α. Γεωργίου Καλοχριστιανάκη, τον αποχαιρετούν και εύχονται στους δικούς του, ο Πανάγαθος Θεός να τους δώσει κουράγιο, υπομονή και παρηγοριά.

Αθήνα, 04 Νοε 2021 
Ο Αξκός Βιογραφικού Σημειώματος 
Ανθστης (ΥΠ) Ζήσης Χαρίλαος 
ΓΕΣYΣA/1α

Δεν υπάρχουν σχόλια