Header Ads

Θέσεις και αντιπαραθέσεις κοινοβουλευτικών κομμάτων Φ.1784

  

Χρήστος Σταϊκούρας: Δεν μπορεί να γίνει άλλη παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ
  


Η κυβέρνηση αποδείχτηκε συνεπής ως προς τις δεσμεύσεις της σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Η κυβέρνηση είναι απολύτως συνεπής με την προεκλογική της δέσμευση για μείωση του ΕΝΦΙΑ, τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. «Είχαμε δεσμευτεί για (μείωση) 30% και φτάνουμε στο 35%. Δεν μπορεί να γίνει άλλη παρέμβαση στον ΕΝΦΙΑ. Ήδη, είμαστε απολύτως συνεπείς με αυτά που είχαμε πει προεκλογικά και μάλιστα, σε υψηλότερο ποσοστό», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας κατά τη δεύτερη ημέρα επεξεργασίας του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Επί των διατάξεων του νομοσχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει και ρυθμίσεις για τους ευάλωτους οφειλέτες, τον νέο μειωμένο ΕΝΦΙΑ, και τον φόρο κατανάλωσης στους συστηματικούς αποσταγματοποιούς και στους διήμερους παραγωγούς, εξέφρασαν τη γνώμη τους οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων φορέων.

«Σημαντικές ελαφρύνσεις για τους φορολογούμενους» Στα θέματα ΕΝΦΙΑ επικεντρώθηκε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτήτων Ακινήτων, Στρ. Παραδιάς. Όπως είπε, θα προκύψουν σημαντικές ελαφρύνσεις για τους φορολογούμενους με ήδη χαμηλές φορολογικές υποχρεώσεις, ταυτόχρονα, όμως, θα προκύψουν και επιβαρύνσεις άγνωστου ύψους για όσους ιδιοκτήτες διαθέτουν ακίνητα σε περιοχές όπου οι αντικειμενικές αξίες αυξήθηκαν σημαντικά ή που εντάχθηκαν για πρώτη φορά στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού ή που κατέχουν έστω και εξ αδιαιρέτου μερίδια ή επιμέρους εμπράγματα δικαιώματα επί ακινήτων συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 300 χιλιάδων ευρώ.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ






Να αποσυρθεί η διάταξη του νόμου Πλεύρη για τους ανασφάλιστους

  


«Μέσα σε μία εβδομάδα εφαρμογής της διάταξης του νόμου εμφανίστηκαν τεράστια προβλήματα στους ανασφάλιστους για τον εμβολιασμό των παιδιών, στην έξαρση γρίπης και αναπνευστικών νοσημάτων και κυρίως στους ανασφάλιστους ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες και ψυχικά ασθενείς» «Είχαμε καταγγείλει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως κοινωνικά ανάλγητη διότι υποχρέωσε από 15/3/22 τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας να συνταγογραφούν εξετάσεις, θεραπείες, φάρμακα και διαγνώσεις αποκλειστικά σε δημόσιες δομές υγείας οι οποίες λόγω «κοβιντοποίησης» του ΕΣΥ έχουν αποδιοργανωθεί εντελώς», υπογραμμίζουν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ανδρέας Ξανθός, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Θεανώ Φωτίου.

Όπως επισημαίνουν, «μέσα σε μία εβδομάδα εφαρμογής της διάταξης του νόμου εμφανίστηκαν τεράστια προβλήματα στους ανασφάλιστους για τον εμβολιασμό των παιδιών, στην έξαρση γρίπης και αναπνευστικών νοσημάτων και κυρίως στους ανασφάλιστους ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες και ψυχικά ασθενείς».

«Η απαράδεκτη αυτή διάκριση σε βάρος των ανασφάλιστων αναπήρων επηρεάζει άμεσα και την έκδοση ή ανανέωση των αναπηρικών τους επιδομάτων που για τους περισσότερους είναι το μόνο τους εισόδημα, αφού δεν μπορούν να πάρουν τις απαραίτητες διαγνώσεις για να ολοκληρώσουν τον ηλεκτρονικό τους φάκελο στην αίτησή τους προς τον ΟΠΕΚΑ, προκειμένου να οριστεί ηλεκτρονικά το ραντεβού με τα ΚΕΠΑ και να λάβουν την εγκριτική γνωμάτευση για τη λήψη των προνοιακών παροχών αναπηρίας», αναφέρουν και παραπέμπουν σε ανακοίνωση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του Συλλόγου Ιατρών του ΕΟΠΠΥ στην οποία σημειώνεται ότι:

«Από τις πρώτες μέρες, χιλιάδες πολίτες αποκλείονται από την πρόσβασή τους σε πολύτιμες για την υγεία τους θεραπείες και εξετάσεις, καθώς τα ραντεβού στις δημόσιες δομές, απαιτούν πάνω από δύο μήνες αναμονής… Είμαστε σε πανδημία covid και έχουμε έξαρση γρίπης και αναπνευστικών νοσημάτων… πάρα πολύ ανασφάλιστοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αντιβιοτικά, αλλά και στα εμβόλια τα παιδιά… Παράλληλα δημιουργείται συνωστισμός στις δημόσιες δομές εν μέσω πανδημίας».

«Η διάκριση αυτή αρχίζει μάλιστα να εφαρμόζεται σε μια περίοδο τρομερής ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης, την ίδια στιγμή που οι ενισχύσεις προς τους ευάλωτους ανάπηρους στα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός είναι σταγόνα στον ωκεανό», τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και καταλήγουν: «Να αποσυρθεί η κοινωνικά ανάλγητη διάταξη που αποκλείει τους ανασφάλιστους από τους ιδιώτες γιατρούς και να καταβληθεί διπλό επίδομα αναπηρίας τον Απρίλιο».






Δημήτρης Μάντζος: Άστοχες και προκλητικές οι δηλώσεις Γεωργιάδη ότι «ο κόσμος δεν κρυώνει»

  


«Τα προβλήματα που φέρνει η ενεργειακή κρίση είναι πολύ σοβαρά και πολύ πιεστικά για να αντιμετωπίζονται με ατάκες και λαϊκισμό» Άστοχες και προκλητικές χαρακτηρίζει τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, ο εκπρόσωπος τύπου του ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μάντζος, τονίζοντας ότι τα προβλήματα που προκαλεί η ενεργειακή κρίση είναι σοβαρά δεν αντιμετωπίζονται με ατάκες και λαϊκισμό.

Αναλυτικά το σχόλιο του εκπροσώπου τύπου του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί και να εγκαταλείψει άστοχες και προκλητικές δηλώσεις ότι δήθεν ο «κόσμος δεν κρυώνει» κι ότι «μόνο οι πλούσιοι βάζουν πετρέλαιο στα αυτοκίνητα». Τα προβλήματα που φέρνει η ενεργειακή κρίση είναι πολύ σοβαρά και πολύ πιεστικά για να αντιμετωπίζονται με ατάκες και λαϊκισμό.

»Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις περιμένουν λύσεις, εδώ και τώρα. Εμείς επιμένουμε να μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας και της λογικής. Προτείνουμε για πολλοστή φορά:

– Την άμεση εισαγωγή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.

– Τη φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, με ειδική εισφορά.

– Τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και του ΕΦΚ στα καύσιμα, για όσο χρόνο διαρκεί η κρίση.

– Την αύξηση του κατώτατου μισθού, με όρους πραγματικούς, που να ανταποκρίνεται στον πληθωρισμό.

– Νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους».






Το ΜεΡΑ 25 καταγγέλλει την παρουσία του αεροπλανοφόρου Τρούμαν στη βάση της Σούδας

  


22 Μαρ, 2022 Τις τελευταίες ημέρες όσοι κυκλοφορήσαμε στην πόλη γίναμε αποδέκτες μιας κατάστασης περίπου «Πομπηίας». Αμερικανοί πεζοναύτες του αεροπλανοφόρου Τρούμαν είχαν κατακλύσει τους δρόμους και τα στενά της πόλης μεθυσμένοι και «φωνασκούντες» σκορπώντας τον τρόπο με μια χυδαιότητα κατακτητή που βρίσκεται στην αποικία του. Το ΜέΡΑ25 καταγγέλει την παρουσία του αεροπλανοφόρου στη βάση της Σούδας, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη συγκυρία του πολέμου στην Ουκρανία, τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στους νατοϊκούς σχεδιασμούς, αλλά και την προκλητική αδιαφορία θεσμών και φορέων της πόλης, που μπροστά στο πρόσκαιρο οικονομικό όφελος αποδέχονται να μετατρέπεται το νησί και η πόλη μας σε Νατοϊκό Πανδοχείο. Το ΜέΡΑ25 καλεί κάθε συμπολίτισσα/ συμπολίτη ν’ αντισταθεί στα ματωμένα δολάρια με την ενεργή συμμετοχή του σε αντιπολεμικές δράσεις και κινητοποιήσεις, πριν να είναι αργά για εμάς, για τα παιδιά μας, για την πόλη μας.

Ο.Β. Χανίων ΜέΡΑ25





«Αδιανόητο περιστατικό τρομοκράτησης 14χρονης μαθήτριας από ΝΑΤΟϊκούς στα Χανιά»

  


Mέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Τρούμαν, εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, προχώρησε σήμερα σε διάβημα διαμαρτυρίας προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και Προστασίας του Πολίτη Τ. Θεοδωρικάκο, «σχετικά με το αδιανόητο περιστατικό τρομοκράτησης 14χρονης από ΝΑΤΟϊκούς στα Χανιά, αλλά και την αντιμετώπισή τους από τις αρχές. Συγκεκριμένα, όπως έχει καταγγελθεί, το βράδυ της Κυριακής, μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου Τρούμαν, εισέβαλαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου στα Χανιά όπου διέμενε 14χρονη μαθήτρια, με τους ΝΑΤΟϊκούς να ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια αλκοόλ και μπέρδεψαν τα δωμάτια και το ξενοδοχείο.

Τα μέλη του πληρώματος συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου, κρατήθηκαν όλη τη νύχτα και αφέθηκαν ελεύθερα το επόμενο πρωί. Για το γεγονός πραγματοποιήθηκε μάλιστα, παράσταση διαμαρτυρίας στην εισαγγελία στα Χανιά από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, εργατικά σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους της πόλης και τους γονείς της μαθήτριας» αναφέρει το ΚΚΕ.

Ο Θανάσης Παφίλης, εξέφρασε στους υπουργούς «την έντονη διαμαρτυρία του ΚΚΕ, τόσο για το συγκεκριμένο απαράδεκτο περιστατικό, που προστίθεται σε σειρά επεισοδίων τραμπούκικης συμπεριφοράς ΝΑΤΟϊκών στην περιοχή, όσο και για τη στάση των αρχών και την ευνοϊκή αντιμετώπιση των δραστών».






ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ 
ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022 


  


Οι ήρωες υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε αναστολή με εγκληματική απόφαση της κυβέρνησης που τους οδηγεί στην πείνα και την εξαθλίωση, συνεχίζουν τον αγώνα τους. Η Ελληνική Λύση εκφράζει την απόλυτη συμπαράσταση της στους αγωνιζόμενους υγειονομικούς, που αντί να επιβραβεύονται για τον τιτάνιο αγώνα τους εντός ΕΣΥ, αντιμετωπίζουν την εκδικητική πολιτική της ΝΔ.

Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να «τιμωρεί». Αντίθετα θα απολογηθεί που με τις αποφάσεις της αποδυνάμωσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας στην πιο κρίσιμη στιγμή.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ




Η ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ 103 BLACK HAWK – ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ


ΔΕΥΤΕΡΑ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020 Ο οργανισμός αμυντικών εξοπλισμών της Νότιας Κορέας σχεδιάζει να αποσύρει το σύνολο των ελικοπτέρων (Ε/Π) Sikorsky UH-60 “Black Hawk”, 103 τον αριθμό. Καλούμε την κυβέρνηση να έρθει σε απευθείας επαφή με την Νότια Κορέα για το ενδεχόμενο απόκτησης τους, διότι μια τέτοια κίνηση μπορεί να ενισχύσει καταλυτικά την Ελληνική Αεροπορία Στρατού με μικρό κόστος και φυσικά χωρίς μεσάζοντες!

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια