Header Ads

«Πρώτα συμπεράσματα πολέμου Ρωσία - Ουκρανίας» Φ.1783

  


Του Παναγιώτη Καπνιστή *


Η εισβολή Ρωσία στην Ουκρανία, πριν το ΝΑΤΟ την εναγκαλισθεί και τη γεμίσει με πυραύλους στο υπογάστριο της, όπως έχει κάνει και με τις υπόλοιπες χώρες πρώην, Σοβιετικής Ένωσης, θορύβησε Δύση και ΝΑΤΟ και σε συνομιλία μακρόν Πούτιν, για εκεχειρία και κατάπαυση πυρός, ο Πούτιν ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουήλ Μακρόν, ότιυπάρχουν δύο (2) απαράβατοι όροι, της Μόσχας: 1) ουδέτερη Ουκρανία και 2) αποστρατικοποίηση. Πράγματα που θα γίνουν είτε με διπλωματία είτε με τα όπλα.

Στη συνέχεια ο Πούτιν κατηγόρησε τις ομάδες των Ουκρανών νεοναζί και τους ξένους μισθοφόρους του (ISIS) και μέσω ταύτισης, με φωτογραφικό υλικό αποδείχθηκε ότι είναι οι ίδιοι που πολέμησαν εναντίον της Συρίας, οι οποίοι κρύβονται πίσω από τους αμάχους, βάζοντας εκτοξευτήρες πυραύλων και τεθωρακισμένα, δίπλα σε νηπιαγωγεία, σε νοσοκομεία και σε εκκλησίες και η ίδια η κυβέρνηση, εμποδίζει να φτάσουν στους δρόμους ασφαλείας, που έχουν φτιάξει, οι Ρωσικές δυνάμεις, για όσους θέλουν να φύγουν μακριά από τη δίνη του πολέμου.

Και πολύ πυροβολούνται πισώπλατα, γυναίκες και παιδιά από ελεύθερους σκοπευτές.

Η αθώα Γερμανία, δήλωσε απερίφραστα, ότι δεν θα επιβάλει κυρώσεις, διότι εξαρτάται άμεσα, από την εισαγωγή αερίου, από τη Ρωσία.

Και γεννάται, ένα τεράστιο, εύλογο ερώτημα, αφού ίδια κατασκευάζει, ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά που τα θεωρεί και τα προβάλλει ως κορυφαία υποκατάστατα ενέργειας, γιατί δεν έλυσε; το δικό της ενεργειακό πρόβλημα και να μην εξαρτάται, από κανέναν;

Εκτός τούτων πριν ένα (1) χρόνο, εγκαινίασε την μεγαλύτερη λιγνιτική μονάδα παραγωγής ενέργειας (1.100 Μw).

Βλέπουμε λοιπόν το μεγάλο παραμύθι, της πράσινης ανάπτυξης, που κάνει εξαγωγή η Γερμανία και σε μας, πώς κατέρρευσε αυτός ο μύθος.

Αλλά ο δικός μας Σάντσο, Πάντσο-Βανίλα και οι συν αυτώ, βλέποντας ανεμογεννήτριες, να μιλούν ότι είναι ανεμόμυλοι και αλέθουν χιλιάδες μπούρδες σιτάρι, από τους απέραντους, ανύπαρκτους σιτοβολώνες, της Ελλάνειας Γαίας, ώστε όλοι οι Έλληνες, θα χορτάσουν με παντεσπάνι.

Για αυτό λοιπόν, κλείσαμε λιγνιτικές μονάδες και τρέχουμε τώρα να τις ξανανοίξουμε, όμως χρειάζονται έξι (6) μήνες για να ξανανοίξουν, αλλά όμως εμείς έχουμε εξασφαλισθεί γιατί κάναμε συμφωνία με την Αίγυπτο, να εισάγουμε ενέργεια, με καλώδιο ποντισμένο στην Μεσόγειο και η ενέργεια που φτάνει σε μας είναι 35%, το υπόλοιπο 65% επιστημονικά έχει χαθεί κατά τη διαδρομή και καλύπτει σε μας το 1/100 των αναγκών μας, ευτυχώς όμως εισάγουμε ρεύμα από Σκόπια - Βουλγαρία, από εργοστάσια λιγνιτών πεπαλαιωμένα και τον κύριο όγκο των εισάγουμε από Τουρκία, δηλαδή πλήρης εξάρτηση και όταν η απέναντι πλευρά κλείσει τις στρόφιγγες, επειδή ένα πρωί δεν ξύπνησε καλά και δέχεσαι κάθε είδους εκβιασμό! Αυτό συνιστά ανώτερη ευφυΐα διοίκησης του κράτους ή ηλίθιας ανοησίας, ή ακαταλληλότητας του καπετάνιου στο τιμόνι του πλοίου «ΕΛΛΑΣ» ή πράξη εσχάτης προδοσίας, ή οφέλη μη ανακοινώσιμα.

Είδαμε λοιπόν, ότι η Γερμανία, δεν επέβαλε μέτρα εναντίον της Ρωσίας, εμείς όμως, που μας παρουσιάστηκε η χρυσή ευκαιρία, να θυμίσουμε στη δύση και στο ΝΑΤΟ, και στην Ε.Ε. ότι «εδώ και τώρα» να επιβληθούν τα ίδια μέτρα, να καταδικάσουν την Τουρκία για την εισβολή και κατοχή του 1/3 ενός ανεξάρτητου κράτους, της Κύπρου, επί 50 χρόνια και για συνεχείς παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου της Ελλάδας και όχι να στείλουμε όπλα, χωρίς να ξέρουμε, σε τίνος χέρια θα καταλήξουν μάλλον ξέρουμε, διότι το νιάου-νιάου στα κεραμίδια λέει ISIS ISIS.

Και αλόγιστα διακόψαμε σχέσεις με την Ρωσία, από την οποία είχαμε ευεργετηθεί και στη μάχη του Ναβαρίνου και με τον Καποδίστρια, Υψηλάντη κλπ.

Με αυτή την ενέργεια, ανά τινάζουμε, αυτό που ονομάζουμε βιομηχανία τουρισμού, που μας άφηνε κάθε χρόνο συνάλλαγμα και εξαγωγές αγροτικών προϊόντων.

Αυτή η ενέργεια, εμπόδισε (2.000.000) Ρώσους επισκέπτες να έρθουν στην Ελλάδα για διακοπές και τους έστειλε στην Τουρκία, καταδικάζοντας ήδη τους ξενοδόχους στο μαρτύριο του αργού θανάτου, δεν τους φτάνει, που πληρώνουν ρεύμα - νερό - Δημοτικά τέλη και για τους (6) μήνες που είναι κλειστοί έστω και μηδέν (0) κατανάλωση δεν έχει σημασία, πληρώνουν με Μ2, σαν να λειτουργούν, στη συνέχεια, η συντήρηση του ακινήτου (δεν όλα χτισμένα τώρα) προσωπικό, εφορία, φόροι, δάνεια, απογοήτευση, δεν θέλω να πω τη λέξη εξόντωση και το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο.

Περίμεναν πώς; και πώς; οι άνθρωποι, έστω και με μειωμένη πληρότητα, να βγάλουν, κάποια σπασμένα, αλλά δυστυχώς, άλλοι βλέπουν αδιέξοδα μελαγχολούν με τάσεις αυτοκτονίας, άλλοι κλείνουν, άλλοι βάζουν πωλητήρια, αν δεν έχει προλάβει η τράπεζα, να βάλει το δικό της χέρι και όλα αυτά επειδή εκτιμήθηκε έτσι από το Δον - Κιχώτη και την παρέα του, με αδιερεύνητα κίνητρα.

Η Ελλάδα όφειλε, να καταδικάσει στην εισβολή, να στείλουμε φαρμακευτική και ανθρωπιστική βοήθεια, με εθελοντές νοσηλευτές κλπ. Ποιος; μα ποιος; θα μπορούσε να πει όχι; έπρεπε να σταθούμε στην ουδετερότητα στη μεσότητα.

Και να θυμίσουμε στη Δύση και στο ΝΑΤΟ, τα διαφορετικά αντανακλαστικά, για παράδειγμα, τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και της ορθόδοξης Σερβίας, όπως και τώρα στην Ουκρανία που πλειοψηφία Ρωσόφωνων και Ελληνόφωνων Χριστιανών Ορθοδόξων υποφέρουν.

Εδώ στην Ελλάδα, υπάρχει έλλειψη συνείδησης, του ιστορικού μεγαλείου της Ελλάδος, από αυτούς που μας εκπροσωπούν και το δοτό κράτος, μας εξαπατά ως έθνος, αποβλέποντας στην αλλοτρίωση των αληθινών γεγονότων και με το μακρύ αργυρώνητο χέρι του παρακρατικού κατεστημένου, να προβαίνει στη διασπορά ψευδών ειδήσεων, από τα κηδευονευόμενα μέσα, μαζικής εξαπάτησης, απόρροια συμπεριφοράς, στιγμής δικτατορίας όπως συνέβη ανεπαίσχυντα, με τη δημιουργία, μιας επιδημίας σε πανδημία, που μας οδήγησε κατευθείαν σε υποχρεωτικούς εμβολιασμούς και όχι σε θεραπεία, με εφαρμογή μέτρων περιορισμού και εγκλεισμού κατοίκον που μετά τις (55) μέρες ο εγκλησθείς, υπόκειται στο σύνδρομο της φυλάκισης και στερούμενους τις ακτίνες του ήλιου, το ανοσοποιητικό του σύστημα κατέβαινε στο ναδίρ, λόγω έλλειψης βιταμίνης D (δωρεά του ήλιου) για να μπορεί εύκολα ο ιός να τον καταβάλλει.

Τα πρόστιμα, η χρήση μάσκας και στα μικρά παιδιά, διότι προξενεί βλάβη στον εγκέφαλο, η επαν-εισπνοή, του διοξειδίου του άνθρακα, λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Ώστε αυτή η βλάβη μεγαλώνοντας, καθιστά εύκολη χειραγώγηση, στη δημιουργία αγέλης.

Και για τους άλλους τους λαούς της Δύσης, μετά από δύο (2) χρόνια πανδημίας η οποία δεν έχει κλείσει ακόμα τον κύκλο της, εύχομαι η συνέχεια να μην είναι απρόβλεπτη, σκληρή και επώδυνη για τους έγκλειστους.

Θέλω να μείνω, στον ισχυρισμό του Πούτιν, ότι αν δεν έκανα αυτή την κίνηση της εισβολής (θα αποδειχτούν στη συνέχεια τα γεγονότα), θα είχαμε 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος απεφεύχθη χάριν εμού.

Ας δούμε κάποια γεγονότα που είχαν προηγηθεί.

Οκτώβριος 2020, μυστική συνάντηση Ζελένσκι, με πρωθυπουργό Αγγλίας Boris Johnson και R.Mouze επικεφαλής βρετανικής Στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών (MI6) υπογράφονται μυστικές συμφωνίες και δίνεται (1,25) δισεκατομμύρια λίρες, για έργα αμυντικού τομέα και άδεια για κατασκευή δύο (2) εργοστασίων, χωρίς να ανακοινωθεί, τι; θα παρασκευάζουν; μήπως προϊόντα, από αυτά, που κατηγορούσαν, τον Σαντάμ Χουσεΐν;

Ιανουάριος 2021. Ουκρανία, Τουρκία, Μεγάλη Βρετανία προχώρησαν σε άτυπη συμμαχία.

Στη συνέχεια δεσμεύτηκε, ο πρόεδρος Ζελένσκι, να φέρει νόμο του Κράτους που θα αναγνώριζε τους τουρκογενείς τατάρους, ως μειονότητα της Ουκρανίας, αποκλείοντας, Ρώσους και Έλληνες.

Ένας άλλος σημαντικός τομέας συνεργασίας με την Τουρκία, να πιέζει, είναι η προστασία των τατάρων της Κριμαίας, που οδηγεί στην επιρροή Άγκυρας, στο Κίεβο, για σχηματισμό φίλο τουρκικής κοινότητας τατάρων στα ουκρανικά σύνορα.

Εδώ βλέπουμε το (2) πρόσωπο του Ερντογάν, στη Μικρά Ασία, σε όλους τους Ελληνικούς ναούς, τα στάδια, τα θέατρα, οι ξεναγοί του λένε, ότι τα κατασκεύασε ο Τούρκικος πολιτισμός και δεν αναφέρει πουθενά για τατάρους και έχω ένα προσωπικό ερώτημα: τάταροι και χαζάροι είναι το ίδιο; και οι κάθε είδους κυρώσεις εναντίον Ρωσικών τραπεζών, κατασχέσεις καταθέσεων, πάγωμα λογαριασμών κλπ. ανάγκασαν τον Πούτιν, να κάνει μία κίνηση «Ματ», έκανε αναγωγή στο ρούβλι (κβαντική) και ανακοίνωσε ότι κάθε ρούβλι αντιστοιχεί σε αξία χρυσού και σε όλες τις Ασιατικές τράπεζες μεγάλο δέλεαρ να τρέχουν να αγοράσουν ρούβλια, όσο για το δολάριο που έχει (300) φορές πάνω της πραγματικής του αξίας, καταντάει ένα αδιάβροχο τυπωμένο χαρτί. Ίδωμεν.

Εύχομαι ο θεός της Ελλάδος, που μας βλέπει, μας αγαπά μας προστατεύει να δείξει, σε όλους για μία ακόμα φορά, ότι, η Ελλάδα, ποτέ δεν πεθαίνει και ήγγηκεν η ώρα, «εκ της Ελλάδος το νέο φως».

(12/03/22) Παναγιώτης Καπνιστής, είναι Λογοτέχνης Συγγραφέας.




Δεν υπάρχουν σχόλια